voltmod Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Με βραβεία Πούλιτζερ βραβεύτηκαν οι εφημερίδες The Guardian και The Washington Post στη κατηγορία "Public Service" για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους πολίτες.Τα βραβεία αντιστοιχούν στη δουλειά της The Guardian όσο αφορά στις αποκαλύψεις του Edward Snowden, σχετικά με τα σχέδια κατασκοπείας, υποκλοπών και παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών από την Υπηρεσία Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA) και στην The Washington Post για τις αποκαλύψεις της σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης της NSA μεταξύ των οποίων ήταν και το Prism. Συνολικά απονεμήθηκαν όπως κάθε χρόνο δεκατέσσερα βραβεία από το Πανεπιστήμιο Columbia, σε κατηγορίες που αφορούν στη δημοσιογραφία, στη μουσική, στη ποίηση κ.ά. Το Βραβείο Πούλιτζερ (Pulitzer Prize) αποτελεί μέγιστη τιμή για την έντυπη δημοσιογραφία. Στη Guardian, ο Glenn Greenwald αποκάλυψε δεκάδες προγράμματα κατασκοπείας της NSA σε συνεργασία με τον Snowden ενώ στη Washington Post, η Laura Poitras που είχε επίσης αποκλειστική πρόσβαση –εκτός του Greenwald- στο αρχείο του Snowden, έκανε παρόμοιες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση της NSA, και τις χρηματοδοτήσεις των συγκεκριμένων προγραμμάτων της υπηρεσίας. “Η απόφαση είναι μια δικαίωση για τον καθένα από εμάς που πιστεύει ότι οι πολίτες έχουν ρόλο στην κυβέρνηση. Το οφείλουμε στις προσπάθειες των γενναίων δημοσιογράφων και των συναδέλφων τους που συνέχισαν να εργάζονται κάτω από συνθήκες τρομερών εκφοβισμών, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής δημοσιογραφικού υλικού, της ακατάλληλης χρήσης των νόμων περί τρομοκρατείας και τόσα άλλα μέσα πίεσης για να τους κάνουν να σταματήσουν, αυτό που σήμερα ο κόσμος αναγνωρίζει, ως ζωτικής σημασίας έργο για το δημόσιο συμφέρον. Οι προσπάθειές μου δεν θα είχαν νόημα χωρίς την προσήλωση, το πάθος και τις δεξιότητες αυτών των εφημερίδων” δήλωσε ο Edward Snowden στην The Guardian. Ας θυμηθούμε λίγο το μήνυμα του Snowden τα περασμένα Χρίστουγεννα που δημοσιοποίησε το Associated Press: Site: TheGuardian
dimitridegrecia Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Βλέπω πάντως ότι με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούμαστε μόνο ως είδηση-ενημέρωση-επιβεβαίωση των συνομωσιών και κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει όλο αυτό. Όχι ότι με επηρεάζει προσωπικά, σιγά μην κάτσουνε να ασχοληθούνε με το τι τσόντες βλέπω εγώ (δεν κάθομαι να λέω είμαι θιγμένος και τα δικαιώματά μου μπλα μπλα μπλα..δεν τρέφω αυταπάτες) Είμαστε όμως όλοι της λογικής "Πάλι καλά που υπάρχει κι ο Snowden." Δηλαδή στα τέτοια μας που οι μυστικές υπηρεσίες δεν σταματούν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν να κάνουν αυτά που κάνουν. Κι από κάποια κίνηση (π.χ. μποικοτάζ) κατά όλων αυτών που παρακολουθούνταν (σίγουρα εν γνώση τους) μηδέν. Πήραν και βραβείο για τη δημοσιοποίηση. Συγχαρητήρια. Για την αντιμετώπιση τί παίζει όμως; Guantanamo; Το μόνο που επετεύχθη ήταν να χεστούν στο τάλιρο κάποιοι παπάτζες που και καλά είναι ασφαλείς οι υπηρεσίες τους, διαγράφονται τα μηνύματα και δεν συμμαζεύεται. 1
jmirko15 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Βλέπω πάντως ότι με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούμαστε μόνο ως είδηση-ενημέρωση-επιβεβαίωση των συνομωσιών και κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει όλο αυτό. Όχι ότι με επηρεάζει προσωπικά, σιγά μην κάτσουνε να ασχοληθούνε με το τι τσόντες βλέπω εγώ (δεν κάθομαι να λέω είμαι θιγμένος και τα δικαιώματά μου μπλα μπλα μπλα..δεν τρέφω αυταπάτες) Είμαστε όμως όλοι της λογικής "Πάλι καλά που υπάρχει κι ο Snowden." Δηλαδή στα τέτοια μας που οι μυστικές υπηρεσίες δεν σταματούν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν να κάνουν αυτά που κάνουν. Κι από κάποια κίνηση (π.χ. μποικοτάζ) κατά όλων αυτών που παρακολουθούνταν (σίγουρα εν γνώση τους) μηδέν. Πήραν και βραβείο για τη δημοσιοποίηση. Συγχαρητήρια. Για την αντιμετώπιση τί παίζει όμως; Guantanamo; Το μόνο που επετεύχθη ήταν να χεστούν στο τάλιρο κάποιοι παπάτζες που και καλά είναι ασφαλείς οι υπηρεσίες τους, διαγράφονται τα μηνύματα και δεν συμμαζεύεται. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές απλώς να σε ενημερώσω ότι είμαστε αρκετοί που έχουμε φύγει από 1. Εταιρείες που είχαν αναφερθεί από τον Snowden (βλέπε Γοογλης, Φατσοβιβλίο, Skype, Yahoo). 2. Εταιρείες που έχουν έδρα στην Αμερική (μιας και οι "νόμοι" τους, ακόμα και άμα η εταιρεία δεν θέλει να συνεργαστεί, δεν έχει πολλά περιθώρια, βλέπε Lavabit 3. Στην αμερική από ότι ξέρω υπάρχουν αρκετές ανοιχτές αγωγές και μηνύσεις κατά της NSA και κυβέρνησης. 4. Έχουν κάποιες συναντήσεις EU με Βραζιλία και κάποιες άλλες χώρες για να δούνε τι μπορούν να κάνουν. Αυτά τουλάχιστον ξέρω εγώ.
Zandim Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 δε γινεται να σταματησει. προσωπικα δε βρισκω κατι μεμπτο στο να μπορουν να παρακολουθησουν συνομιλιες βιντεο και αλλο υλικο για εξιχνιαση εγκληματων και επιταχυνση των διαδικασιων της δικαιοσυνης. εν δυναμει ολοι παρακολουθουμαστε.Ολα καταγραφονται, και αν καποια στιγμη χρειαστει να ψαξουν καποιον υπαρχουν δεδομενα που τον αντιπροσωπευουν, χωρις αυτος να ηταν σεσημασμενος απο πριν ωστε να παρακολυθειται. Το προβλημα ειναι οταν μας λενε (ελεγαν) οτι τα δεδομενα μας ειανι ασφαλη κλπ κλπ. Αυτο με ενοχλει, οτι μας κοροιδευαν, και οτι τα δεδομενα μας χρησιμοποιουνται για εμπορικους σκοπους, σκοτωνοντας την καθαρη εννοια της ιδιωτικοτητας.
dimitridegrecia Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Συμφωνώ σε γενικές γραμμές απλώς να σε ενημερώσω ότι είμαστε αρκετοί που έχουμε φύγει από 1. Εταιρείες που είχαν αναφερθεί από τον Snowden (βλέπε Γοογλης, Φατσοβιβλίο, Skype, Yahoo). 2. Εταιρείες που έχουν έδρα στην Αμερική (μιας και οι "νόμοι" τους, ακόμα και άμα η εταιρεία δεν θέλει να συνεργαστεί, δεν έχει πολλά περιθώρια, βλέπε Lavabit 3. Στην αμερική από ότι ξέρω υπάρχουν αρκετές ανοιχτές αγωγές και μηνύσεις κατά της NSA και κυβέρνησης. 4. Έχουν κάποιες συναντήσεις EU με Βραζιλία και κάποιες άλλες χώρες για να δούνε τι μπορούν να κάνουν. Αυτά τουλάχιστον ξέρω εγώ. Βρε ναι, αλλά αυτοί οι "εμείς" είμαστε δυστυχώς λίγοι (άμα γράφουμε στο ινσομνια δεν μας λες και άσχετους), κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που ξέρουν τι συμβαίνει με αρκετές λεπτομέρειες ώστε να μπορούν να αντιδράσουν σωστά...ξέρεις τι λένε για την ημιμάθεια...όσο για τα άλλα δεν το έχω ψάξει, απλά όπως διδάσκει η ιστορία, πάντα θα βρίσκεται τρόπος...σήμερα prism, αύριο κάτι άλλο..οι αγωγές κτλ εκρεμμούν πάντα, και γίνονται για τα μάτια του κόσμου δυστυχώς. δε γινεται να σταματησει. προσωπικα δε βρισκω κατι μεμπτο στο να μπορουν να παρακολουθησουν συνομιλιες βιντεο και αλλο υλικο για εξιχνιαση εγκληματων και επιταχυνση των διαδικασιων της δικαιοσυνης. εν δυναμει ολοι παρακολουθουμαστε.Ολα καταγραφονται, και αν καποια στιγμη χρειαστει να ψαξουν καποιον υπαρχουν δεδομενα που τον αντιπροσωπευουν, χωρις αυτος να ηταν σεσημασμενος απο πριν ωστε να παρακολυθειται. Το προβλημα ειναι οταν μας λενε (ελεγαν) οτι τα δεδομενα μας ειανι ασφαλη κλπ κλπ. Αυτο με ενοχλει, οτι μας κοροιδευαν, και οτι τα δεδομενα μας χρησιμοποιουνται για εμπορικους σκοπους, σκοτωνοντας την καθαρη εννοια της ιδιωτικοτητας. Συμφωνώ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μπεί όλοι σε ένα γιγάντιο τσουβάλι υπόπτων και μας ψάχνουν συνέχεια χωρίς να έχουμε δείξει ότι είμαστε ύποπτοι, αλλά απλά και μόνο γιατί σε ένα εμαιλ σου έγραψες π.χ. την λέξη βόμβα ή/και τρομοκράτης χωρίς να ελεχθεί το context στο οποίο το εννοούσες και η ενδεχόμενη δόση χιούμορ. Δέχομαι την διαδικασία ελέγχου σε περίπτωση που κατηγορούμαι για κάτι από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης και της υπόλοιπης διαδικασίας. Όχι όμως να μπαίνω στο τσουβάλι με το ζόρι και "εμείς θα κρίνουμε αν είσαι κακοποιό στοιχείο". Κι όσο για την κοροιδία, εκεί είμαι μαζί σου, σφαλιάρες θέλουν εκεί στην Google κτλ... 4
jimakos00 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Τον Snowden τον κυνηγάνε οι ρουφιάνοι και από την άλλη δίνουν βραβεία στις εφημερίδες. Πως γίνεται αυτό; Άμα είχε ο ίδιος εφημερίδα και τα δημοσίευε θα έπερνε βραβείο; 1
KilliK Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Βλέπω πάντως ότι με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούμαστε μόνο ως είδηση-ενημέρωση-επιβεβαίωση των συνομωσιών και κανείς δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει όλο αυτό. Όχι ότι με επηρεάζει προσωπικά, σιγά μην κάτσουνε να ασχοληθούνε με το τι τσόντες βλέπω εγώ (δεν κάθομαι να λέω είμαι θιγμένος και τα δικαιώματά μου μπλα μπλα μπλα..δεν τρέφω αυταπάτες) Είμαστε όμως όλοι της λογικής "Πάλι καλά που υπάρχει κι ο Snowden." Δηλαδή στα τέτοια μας που οι μυστικές υπηρεσίες δεν σταματούν και ούτε πρόκειται να σταματήσουν να κάνουν αυτά που κάνουν. Κι από κάποια κίνηση (π.χ. μποικοτάζ) κατά όλων αυτών που παρακολουθούνταν (σίγουρα εν γνώση τους) μηδέν. Πήραν και βραβείο για τη δημοσιοποίηση. Συγχαρητήρια. Για την αντιμετώπιση τί παίζει όμως; Guantanamo; Το μόνο που επετεύχθη ήταν να χεστούν στο τάλιρο κάποιοι παπάτζες που και καλά είναι ασφαλείς οι υπηρεσίες τους, διαγράφονται τα μηνύματα και δεν συμμαζεύεται. oσο το στομαχι ειναι γεματο, τιποτα δεν προκειται να γινει. Τον Snowden τον κυνηγάνε οι ρουφιάνοι και από την άλλη δίνουν βραβεία στις εφημερίδες. Πως γίνεται αυτό; Άμα είχε ο ίδιος εφημερίδα και τα δημοσίευε θα έπερνε βραβείο; το Pulitzer το δινει αμερικανικο πανεπιστημιο, οχι ρουφιανοι. Επισης, ο Snowden εχει παρει πολλα βραβεια και τιμητικες θεσεις.
Millennium Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Τον Snowden τον κυνηγάνε οι ρουφιάνοι και από την άλλη δίνουν βραβεία στις εφημερίδες. Πως γίνεται αυτό; Άμα είχε ο ίδιος εφημερίδα και τα δημοσίευε θα έπερνε βραβείο; Έλα ντε.
kissMA Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Πολύ σωστή η βράβευση. Το υλικό το έδωσε ο Snowden αλλά οι εφημερίδες είχαν το βάρος της δημοσίευσης του. Αλλά και της επιλογής (με οτι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό). Το πλήρες υλικό δεν το έχουμε δει ακόμα, πράγμα βέβαια λογικό γιατί λέγεται οτι είναι τεράστιο.
21century Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Έχει γίνει και ταινία στο περίπτερο αν έχετε δει την 12η τροπολογία...τα λέει όλα...και το προβλέπει...
CODEC Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Για όσους κοιμούνται ακόμη , ναι οι παρακολουθήσεις δεν είναι προνόμιο της NSA , και ναι ο Πούτιν , οι Κινέζοι κτλπ δεν χρησιμοποιούν το ποτήρι στο τοίχο εδώ και αρκετά χρόνια. Οι παρακολουθήσεις θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται εκθετικά συνυφασμένες με την εξέλιξη της τεχνολογίας , όσο θα υπάρχουν συμφέροντα πάσης φύσης. Ο Snowden απλά είναι ένα αναλώσιμο πιόνι στη σκακιέρα που το εκμεταλλευθήκανε προς στο παρόν με τον καλύτερο τρόπο όπως φαίνεται η μια πλευρά. Τώρα αυτό που λένε μερικοί για να παρθούνε μέτρα και νόμοι ποινικοποίησης αυτού του είδους παρακολουθήσεων...... εντάξει γελάνε και τα κατσαβίδια. Τις μυστικές υπηρεσίες κάθε χώρα δεν τις έχει για να τινάζει τα χαλιά και να ποτίζει τις γλάστρες μυστικά.. Απ την άλλη αν το δει κανείς αλληγορικά ... ναι τις έχει γι αυτόν το λόγο όπως και για πολλούς άλλους.
kostas_dr Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Θα έπρεπε οι δημοσιογράφοι να κάνουν και τις δικές τους έρευνες και όχι να βασίζονται μόνο στο αρχείο του Σνόουντεν. Αλλά την εποχή που ζούμε και πάλι καλά να λέμε, που τουλάχιστον έγιναν κάποιες δημοσιεύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα