Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ'αρχάς, θα εκτιμούσα πολύ αν σταματούσες να πετάς χαρακτηρισμούς από εδώ και από εκεί χωρίς λόγο και ουσία. Εσύ εκτίθεσαι.

Κατά δεύτερον, υπάρχει ένα όριο, υποκειμενικό, το οποίο αντιλαμβάνεται ένας άνθρωπος σε σχέση με τις ελευθερίες του. Οπότε πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και επίπεδα ανεκτικότητας σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Κατά τρίτον, ψευδοκηρύγματα περί ορισμού πολιτικής δε χωράνε στην είδηση, κατ'εμέ. Γνωρίζουμε όλοι, πιστεύω, τι σημαίνει πολιτική και για αυτό πρέπει να το διαχωρίζουμε ως ένα βαθμό από τον κόσμο του εμπορίου. Και το λέω αυτό, διότι η κίνηση είναι εν γένει εμπορική και βοηθά την κάθε εταιρία να αποκομίσει κέρδος, άσχετα με τις προφάσεις που ενδύονται.

ΑΝ και ΟΤΑΝ αυτό θα αρχίσει να συνεπάγεται και περιορισμούς στην ελευθερία μου όπως το κρίνω εγώ, τότε θα αντιδράσω/αντιταχθώ/απορρίψω τυχόν παραβιάσεις. Μέχρι τότε, κανείς δεν κρίνεται "κοντόφθαλμος" ή "λάθος", παρά μόνο δικαιωματικά υπερασπιστής των επιλογών του.

Κοντολογίς, συμφωνώ στο ότι όταν αυτή η "παρακολούθηση" μεταβεί σε άλλο επίπεδο, είτε μικρό είτε μεγάλο, τότε ίσως να συνεπάγεται προβλήματα κοινωνικά, οπότε και ξανακάνουμε αυτήν τη συζήτηση.

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ας σκανάρουν ότι θέλουν.

Δεν έχω κάτι να κρύψω, και αν θέλουν να σε παρακολουθήσουν θα το κάνουν, και ας μην έχεις gmail.

Οσο για τις ενοχητικές διαφημήσεις, ας είναι καλά το adblock plus.

• Like 3
Δημοσ.

Ο μονος χαρακτηρισμος μου ειναι "κοντοφθαλμος" και δε νομιζω οτι ειναι κακος, μιας και ακομα και εσυ αναφερεσαι οτι σε ενδιαφερει το παρον ή εστω το κοντινο μελλον.

Στη δικη μου συνειδηση, ο κοσμος του εμποριου εχει αμεση σχεση με την πολιτικη, μιας και ζουμε σε καπιταλιστικο κοσμο, ο οποιος -ακου να δεις- οριζεται απο τις επιταγες των εταιρειων.

Κανε τωρα το συνδιασμο, για να μην λες οτι σε λεω κοντοφθαλμο!

Παντως , λες οτι θα αντιδρασεις "οοοοταν η παρακολουθηση αλλαξει επιπεδο", αναλογα με την κριση σου, αλλα σου λεω οτι τοτε ισως να ειναι αργα για να αντιδρασεις.

(Αληθεια, τη ρηση του Νιμολερ τη διαβασες ή μολις ειδες τη λεξη κομμουνιστες σταματησες?).

Συμφωνω παντως με αυτο που λες : "Κατά δεύτερον, υπάρχει ένα όριο, υποκειμενικό, το οποίο αντιλαμβάνεται ένας άνθρωπος σε σχέση με τις ελευθερίες του. Οπότε πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και επίπεδα ανεκτικότητας σε όσα συμβαίνουν γύρω μας."

• Like 1
Δημοσ.

καποιοι νομιζω κοιτανε το δεντρο και χανουν το δασος.

αν καποιος δεν θελει να παρακολουθειται, σβηνει το modem, πεταει και το κινητο, και εχει το pc για να παιζει πασιεντζα.

καταργει e-mail, συνδρομες σε forum, σταματει να σερφαρει και επικοινωνει με αλληλογραφια

οσο ειμαστε online, με τον ενα ή τον αλλο τροπο παρακολουθουμαστε, ειτε για διαφημιστικους σκοπους, ειτε "προς οφελος της ασφαλειας"

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που κάνουμε είναι θέατρο παραλόγου. Δε λες να καταλάβεις ότι αυτό που λέω αφορά εμένα και πολλούς άλλους ομοϊδεάτες μεμονωμένα και επιμένεις να βλέπεις φαντάσματα παντού.

Σε πληροφορώ ότι μέχρι να με απογοητεύσει κάποιος που μου παρέχει υπηρεσίες όπως τις θέλω και με ανεκτό αντίτιμο, εγώ θα το κάνω. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι το να είναι κανείς "κοντόφθαλμος", τότε τον αποδέχομαι ευχαρίστως το χαρακτηρισμό.

Εμένα μου φαίνεται από τη στάση σου ότι εσύ πιστεύεις πως ήδη είναι "πολύ αργά", οπότε δεν το συνεχίζω. Μπορείς να ζεις με το φόβο αιωνίως, δε με απασχολεί. Θα ξαναπώ, όμως, ότι άκριτα δε δέχομαι τίποτα και στο μυαλό μου επί της παρούσης η επιλογή να μη χρησιμοποιείς e-mail (παράδειγμα) γιατί σκανάρεται το περιεχόμενό του δε συνάδει με το να είσαι πολιτικά μέτοχος στην κοινωνία. Όταν, ξαναλέω, το ένα συνεπάγεται και το άλλο, ίσως αλλάξω κι εγώ στάση. Μέχρι τότε, μπορώ να πατάω "Αποδέχομαι" στους όρους χρήσης που έχω διαβάσει και ξέρω τι μου γίνεται.

Υ.Γ. Τα λεγόμενα του Νίμολερ τα διάβασα και, όπως σου εξηγώ τόση ώρα, δε συμφωνώ με την a priori υιοθέτησή τους στην εν λόγω είδηση. Και μόνο που πιστεύεις ότι είμαι ικανός να διαβάσω "κομμουνιστής" και να βγάλω φλύκταινες δείχνει ότι δε με ξέρεις και ότι μπερδεύεις τα κομματικά με τα της είδησης.

Δημοσ.

Αυτό που κάνουμε είναι θέατρο παραλόγου. Δε λες να καταλάβεις ότι αυτό που λέω αφορά εμένα και πολλούς άλλους ομοϊδεάτες μεμονωμένα και επιμένεις να βλέπεις φαντάσματα παντού.

Σε πληροφορώ ότι μέχρι να με απογοητεύσει κάποιος που μου παρέχει υπηρεσίες όπως τις θέλω και με ανεκτό αντίτιμο, εγώ θα το κάνω. Αν νομίζεις ότι αυτό είναι το να είναι κανείς "κοντόφθαλμος", τότε τον αποδέχομαι ευχαρίστως το χαρακτηρισμό.

Υ.Γ. Τα λεγόμενα του Νίμολερ τα διάβασα και, όπως σου εξηγώ τόση ώρα, δε συμφωνώ με την a priori υιοθέτησή τους στην εν λόγω είδηση. Και μόνο που πιστεύεις ότι είμαι ικανός να διαβάσω "κομμουνιστής" και να βγάλω φλύκταινες δείχνει ότι δε με ξέρεις και ότι μπερδεύεις τα κομματικά με τα της είδησης.

Ας μην αρχισουμε τα κλισε, τυπου "δεν με ξερεις για να με κρινεις" γιατι ουτε εγω εχω σχεση με κομματα, και ευτυχως ποτε δεν ειχα. Πολιτικοποιημενος ειμαι ομως.

Ας πουμε οτι η google δεν σε απογοητευει. Και αυριο-μεθαυριο σπαει ο διαολος το ποδαρι του και χακαρονται οι βασεις που μας φακελωνει και γινονται τα στοιχεια σου και οι προτιμησεις σου γνωστα και σε τριτους.

Κι αυτο σου φαινεται τοσο μακρινο ή ουτοπικο;

Γενικα, πιστευω πως οσο συγκεντρωνονται πληροφοριες και στοιχεια μας, τοσο χειροτερο ειναι.

Δεν λεω να γυρισουμε στην εποχη των σπηλαιων, αλλα με ενοχλει η αποψη πως ειναι απολυτα φυσιολογικο να παρακολουθουμαστε.

Ειναι φυσιολογικο γιατι το ανεχομαστε.

Δημοσ.

Όπως είπα, δε θα το συνεχίσω, έχεις μία άποψη, έχω άλλη. Κανείς δεν έχει δίκιο ή άδικο, είναι θέμα οπτικής (εκτός κι αν νομίζεις ότι το να κάνουμε θεωρίες συνομωσίας είναι το "σωστό").

Καλή συνέχεια.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι μία δωρεάν υπηρεσία που αν θες χρησιμοποιείς. Η Google είναι μία ιδιωτική εταιρία άρα από κάπου προσδοκά κέρδη. Μιας και οι περισσότερες υπηρεσίες της είναι δωρεάν τα κέρδη της προέρχονται από τις διαφημίσεις. Η Google τουλάχιστον μας λέει τι κάνει με τα δεδομένα μας σε αντίθεση με άλλους που το παίζουν πιο ιδιωτικοί και ασφαλής ενώ για χρόνια κάνανε αυτή τη πρακτική με τα email (βλέπε Microsoft  Yahoo).  

Δημοσ.

Είναι μία δωρεάν υπηρεσία που αν θες χρησιμοποιείς. Η Google είναι μία ιδιωτική εταιρία άρα από κάπου προσδοκά κέρδη. Μιας και οι περισσότερες υπηρεσίες της είναι δωρεάν τα κέρδη της προέρχονται από τις διαφημίσεις. Η Google τουλάχιστον μας λέει τι κάνει με τα δεδομένα μας σε αντίθεση με άλλους που το παίζουν πιο ιδιωτικοί και ασφαλής ενώ για χρόνια κάνανε αυτή τη πρακτική με τα email (βλέπε Microsoft  Yahoo).  

Μετά από τον Snowden + μηνύσεις σου λέει τι κάνει. Οπότε μην το παίρνεις και πάνω σου.

Δημοσ.

Επίσης είναι θλιβερό κάποιοι να εξισώνουν την τακτική μίας εταιρίας που δε σε υποχρεώνει κανένας να υποσστηρίξεις με πολιτικά φρονήματα, κινήματα και ιστορικά γεγονότα. Αν πιστεύεις ότι η Google και η κάθε Google θα κάνει επέλαση και θα μας κατακτήσει ή μας απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο, τι να πω... Με γεια σου με χαρά σου.

Το νομικό πλαίσιο όσον αφορά γενικά τα EULA είναι από ασαφές μέχρι ύποπτο. Υπογράφεις κάτι σήμερα, εμπιστεύεσαι τα προσωπικά σου δεδομένα σε μια εταιρία και αύριο εκείνη αλλάζει το Agreement και αυτομάτως αποκτά το δικαίωμα δημοσιοποίησης/χρησιμοποίησης αυτών; Δεν ακούγεται πολύ legit αυτό έτσι;

Νομίζω το θλιβερό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται αμασητί τα πάντα. Επειδή δεν έχεις την διάθεση ή το θάρρος να το ψάξεις μη πας να μας πείσεις κιόλας.

Οι ενέργειες των μεγα-εταιριών έχουν αποδεδειγμένα ΚΑΙ πολιτικά κίνητρα. Τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά ειδικά την τελευταία τριετία που πραγματικά θεωρώ άσκοπο να σου παραθέσω έστω και ένα.

Αυτά στα λέω εντελώς αντικειμενικά και νομίζω ότι κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου οφείλει να τα λάβει υπόψη.

Φιλικά πάντα 

• Like 4
Δημοσ.

Η μοναδική εταιρεία μέχρι στιγμής με την οποία ουδέποτε είχα πρόβλημα διακίνησης προσωπικών δεδομένων ήταν η MSN. fact. 

Δημοσ.

@xtrim

Διαφωνώ, αλλά respect , γιατί ό,τι είχες να πεις το είπες κόσμια και στην τελική

διάβασα μια νορμάλ συζήτηση.(πάντα σε σύγκριση με άλλες " κοκορομαχίες" που έχω διαβάσει) .

και θα σου πω το εξής: άλλοι προτιμούν να είναι σε ετοιμότητα και άλλοι περιμένουν να συμβεί κάτι

συγκεκριμένο για να αντιδράσουν.

κοινό τους σημείο: και οι δύο κατηγορίες νομίζουν ότι ακολουθούν τη σωστή τακτική για να είναι ασφαλείς/καλυμμένοι ,

ενώ η πραγματικότητα πολύ πιθανόν να είναι διαφορετική.

Δημοσ.

Δεν θα κοιμηθω ολο το βραδυ απο αυτα τα συνταρακτικα νεα.Ο τρομος για την παραβιαση της ιδιωτικοτητας μου σχετικα με τι μαρκα αθλητικα παπουτσια προτιμω με εχει κυριευσει .

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...