Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Google ξεκάθαρα πια παραδέχεται αυτό που γνώριζαν και οι… πέτρες, ότι “σκανάρει” τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία GΜail.Πιο συγκεκριμένα στους νέους όρους χρήσης της υπηρεσίας –το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο- οι χρήστες προειδοποιούνται ότι: “αυτόματα συστήματα αναλύουν το περιεχόμενο σας” για χάρη των διαφήμισεων, της παραμετροποίησης και της ασφάλειας.

Πολλοί χρήστες της υπηρεσίας GMail γνωρίζουν ότι η υπηρεσία “σαρώνει” τα emails τους ψάχνονται για ad keywords, ωστόσο αρκετοί ήταν τόσο δυσαρεστημένοι με αυτό, που υπέβαλλαν μηνύσεις για λόγους που αφορούν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Μόλις πρόσφατα, η Google έκανε τη κίνηση να ενημερώσει τους όρους χρήσης της υπηρεσίας με το προφανές, και έτσι μελλοντικά δεν αναμένεται να έχει τέτοιου είδους νομικής φύσης προβλήματα.

Link.png Site: Engadget

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Σαφώς και δεν θέλεις αλλά ζυγίζεις τα υπέρ και κατά και επιλέγεις.

Και εγώ έχω αφήσει το Gmail για άλλες υπηρεσίες αλλά ουσιαστικά έκανα μια τρύπα στο νερό αφού με παρακολουθεί με άλλους τρόπους.

Και εννοείται όχι μόνο αυτή...

Δημοσ.

Το ότι αυτό γινόταν από πάντα, επίσημα ή μη, και το γεγονός ότι τις υπηρεσίες της Google τις χρησιμοποιώ κατά κόρον και με βολεύουν αφάνταστα, υπερκαλύπτει από μόνο του την "αποκάλυψη" αυτή.

Εκτός αυτού, όλες οι εταιρίες καταφεύγουν για τον ένα ή τον άλλο λόγο σε αυτήν την τακτική, η Google έδινε πάντα υποννοούμενα ότι το κάνει και πλέον το λέει και επίσημα.

Ε εντάξει, κάποιοι θα βγουν να την κράξουν, άλλοι ήδη την έχουν απορρίψει ως (τουλάχιστον) mail provider και καλά κάνουν, δικαίωμά τους.

Αυτό που δεν μπορώ να βλέπω, όμως, είναι άτομα που σου λένε η τάδε εταιρία είναι γτπ, κάνει αυτό, κάνει εκείνο, φύγε πάνε σε εκείνη, είναι ο διάολος προσωποποιημένος κλπ. Πολύ μίσος ρε παιδί μου. Όλοι μας τα ξέρουμε λίγο πολύ, αλλά έχουμε και το ελεύθερο να μας αρέσει και να τα επιλέγουμε, αν δε μας ενοχλεί και θέλουμε.

Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν αναφέρομαι αναγκαστικά σε άτομα εδώ στο φόρουμ, γενικά μιλάω.

• Like 1
Δημοσ.

οποιος πιστευει πως οτιδηποτε καταχωρει στο ιντερνετ (για να μην πω απλα στο pc του) δεν μπορει να παρακολουθηθει ειναι οικτρα γελασμενος!

Εγω χαιρομαι που τα σκαναρουν και με απαλασσουν απο ανοητες διαφημισεις..τωρα αν μου παρακολουθουν και τι γραφω, χεστηκα. Δεν προκειται να ριξω καμια κυβερνηση ουτε να βαλω βομβα.

Εξαλλου τοσα τριςεκατομυρια mail που κυκλοφορουν αν τα αντιμετωπιζουν ολα με τον ιδιο τροπο, θελουν μερικα εκατομυρια ανθρωπους να τα εκμεταλλευτουν....

επομενως καλα κανουν.

Θυμαμαι στα πρωτα χρονια του gmail δεχομουν απειρο spam και κυριως απειρες διαφημισεις μη εχοντας δωσει το mail μου πουθενα. Αρκουσαν τα ηλιθια chain απο χαζες γκομενες (γιατι στατιστικα μονο γυναικες φιλες μού εστελναν) για να γινει η ζημια. πλεον εχει καθαρισει αρκετα το πραγμα.

• Like 2
Δημοσ.

Αλλιως η λυση ειναι να το hostareis σε δικο σου server.

Με δικό σου λογισμικό ; Γιατί αν βάλεις οτιδήποτε άλλο δεν είσαι σίγουρος..

Η πιο νορμάλ λύση είναι να πας σε cloud email αφού διαβάσεις πρώτα πολύ καλά τους όρους χρήσης και σε καλύπτουν.

Δεν έχει νόημα να χοστάρεις , αφού τα κόστη σε υποδομές και συντήρηση είναι μεγάλα, ειδικά αν θέλεις και failsafe λύσεις.

exchange online mailbox έχει 3,3 ευρώ το μήνα (25 giga).

rackspace πιο φθηνά ακόμα. Και πολλοί άλλοι.

Τα free accounts μόνο free δεν είναι.Τους παρέχεις δωρεάν content και προτιμήσεις που θα πλήρωναν τρομερά λεφτά για να τα αποκτήσουν αλλιώς (με έρευνες αγοράς κλπ.).

• Like 1
Δημοσ.

Πιο πολύ φάση έχουν αυτοί που προσπαθούν να το παίξουν άνετοι, ενήμεροι και να υπερασπίσουν τα πάντα που κάνει..

(xtrim, σεβαστή η άποψη σου, δεν μιλάω για εσένα αλλά γενικά)

• Like 2
Δημοσ.

Μακαρι συντομα να σκασει η φουσκα της ιντερνετικης διαφημισης για να μεινουν με τα δεδομενα τους στο χερι.

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι θλιβερο να υπαρχουν αποψεις τοσο κοντοφθαλμες οπως μερικων εδω μεσα. Αποψεις ανθρωπων που δεν βλεπουν περα απο τη μυτη τους . 

"Αφου δεν προκειται να ριξω την κυβερνηση,αφου δεν εχω τιποτα να κρυψω ας με παρακολουθουν / δε με νοιαζει".

Απο πλευρας μου, πιστευω οτι με τετοια μυαλα, μας αξιζει να μας κανουν οτιδηποτε.

Δε νομιζω οτι υπαρχει καλυτερη παραθεση απο τα λογια του Γερμανου πάστορα Μάρτιν Νιμόλερ.

"Όταν πήραν τους κομμουνιστές δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν πήραν τους Εβραίους δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν Εβραίος. Όταν πήραν τους συνδικαλιστές δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να με πάρουν, δεν είχε μείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί για μένα".

• Like 6
Δημοσ.

Πιο πολύ φάση έχουν αυτοί που προσπαθούν να το παίξουν άνετοι, ενήμεροι και να υπερασπίσουν τα πάντα που κάνει..

(xtrim, σεβαστή η άποψη σου, δεν μιλάω για εσένα αλλά γενικά)

Φυσικά και δεν αναφέρεσαι σε εμένα, γιατί πολύ απλά δεν κάνω κάτι τέτοιο εγώ.

Συμφωνώ με την άποψη περί ψευδούς πεποίθησης.

Ειναι θλιβερο να υπαρχουν αποψεις τοσο κοντοφθαλμες οπως μερικων εδω μεσα. Αποψεις ανθρωπων που δεν βλεπουν περα απο τη μυτη τους . 

"Αφου δεν προκειται να ριξω την κυβερνηση,αφου δεν εχω τιποτα να κρυψω ας με παρακολουθουν / δε με νοιαζει".

Απο πλευρας μου, πιστευω οτι με τετοια μυαλα, μας αξιζει να μας κανουν οτιδηποτε.

Δε νομιζω οτι υπαρχει καλυτερη παραθεση απο τα λογια του Γερμανου πάστορα Μάρτιν Νιμόλερ.

"Όταν πήραν τους κομμουνιστές δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν πήραν τους Εβραίους δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν Εβραίος. Όταν πήραν τους συνδικαλιστές δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να με πάρουν, δεν είχε μείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί για μένα".

Επίσης είναι θλιβερό κάποιοι να εξισώνουν την τακτική μίας εταιρίας που δε σε υποχρεώνει κανένας να υποσστηρίξεις με πολιτικά φρονήματα, κινήματα και ιστορικά γεγονότα. Αν πιστεύεις ότι η Google και η κάθε Google θα κάνει επέλαση και θα μας κατακτήσει ή μας απειλεί με οποιονδήποτε τρόπο, τι να πω... Με γεια σου με χαρά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Πολιτικη συμφωνα με τους αρχαιους ελληνες σημαινε "ασχολουμαι με τα κοινα". 

Οτιδηποτε συμβαινει γυρω μας εχει σχεση με τα κοινα επομενως ειναι πολιτικο.

Οταν παψεις να σκεφτεσαι κοντοφθαλμα, θα δεις οτι δεν ειναι το θεμα αν θα μας κατακτησει η google, αλλα αν ανοιγει ο δρομος ωστε να μπει στη συνειδηση του κοσμου οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο να παρακολουθειται : σημερα απο την google, αυριο απο την κυβερνηση (οχι οτι δεν γινεται).

Σημερα λοιπον, παρακολουθουμαστε απο μια ακινδυνη (θεωρητικα) εταιρεια για διαφημιστικους (θεωρητικα) λογους, αυριο ποιος ξερει απο ποιον και για ποιους σκοπους;

Τελος, μηπως ακομα και το να παρακολουθουν τα γουστα σου, μεσω της διαφημισης, ΜΗΠΩς ΛΕΩ, διαμορφωνουν συνειδησεις;

Μηπως η κοινωνια της καταναλωσης ειναι μια αποχαυνωμενη κοινωνια , που δεν θελει να "εχει σχεση με τα πολιτικα" ? 

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...