ioannis Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Τρέχω το ubuntu 12.04 LTS 64-bit και έτρεξα τις παρακάτω λάθος εντολές: echo “deb http://ppa.launchpad.net/no1wantdthisname/ppa/ubunturaring main” | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/infinality.list echo “deb-src http://ppa.launchpad.net/no1wantdthisname/ppa/ubunturaring main” | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/infinality.list sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys E985B27B και όταν τρέξω για update μου βγάζει τα παρακάτω: gian@ubuntu:~$ sudo apt-get update [sudo] password for gian: E: Type '“deb' is not known on line 1 in source list /etc/apt/sources.list.d/infinality.list E: The list of sources could not be read. gian@ubuntu:~$ Επίσης όταν πάω να τρέξω το Synaptic μου βγάζει τα παρακάτω και κλείνει και φυσικά δεν μπορώ να μπω στα repository: E: Type '“deb' is not known on line 1 in source list /etc/apt/sources.list.d/infinality.list E: The list of sources could not be read. Go to the repository dialog to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report. Θερμή παράκληση για βοήθεια γιατί οι γνώσεις μου στο linux είναι λίγες. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 εχω την εντυπωση οτι στις δυο γραμμες πρεπει να υπαρχει ΚΕΝΟ μεταξυ του μπλαμπλα/ubuntu raring main μπμπλα... δηλ μεταξυ ubuntu και raring... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 θέλει κενό που σου λέει ο μπήχτης sudo gedit /etc/apt/sources.list.d/infinality.list και διόρθωσέ το, πόσταρε το κι εδώ μήπως έχει και τίποτα άλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Εκτος απο το κενο, τσεκαρε αν εχεις γραψει και "deb ή 'deb Τα αυτακια πριν το deb δηλαδη δεν πρεπει να υπαρχουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ όλους τους φίλους, τώρα τρέχοντας το synaptic ή το update δεν μου βγάζει λάθος. Θέλω να μου εξηγήσει κάποιος αν είναι σωστό η δημιουργία δεύτερης sources.list.d με τις εντολές που έτρεξα. Αυτές τις εντολές τις βρήκα στο internet και τις έτρεξα για να προσθέσω καλλιγραφικές γραμματοσειρές, όπως έγραφε: http://news.softpedia.com/news/How-to-Add-Beautiful-Fonts-to-Any-Linux-Distribution-434835.shtml. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Το συγκεκριμενο repo δεν εχει γραμματοσειρες αλλα το infinality μονο, εναν "τροπο" με τον οποιο γινονται rendering οι γραμματοσειρες που εχεις για να φαινονται πιο καθαρα, σχεδον τοσο οσο φαινονται σε windows ή osx. Γιατι, κακα τα ψεματα, ενα κομματι στο οποιο ποναει το λινουξ ειναι το rendering των γραμματοσειρων. Αν θες σκετες καλλιγραφικες γραμματοσειρες, υπαρχουν αρκετες στα repo της διανομης... (δεν θυμαμαι ονοματα αυτη τη στιγμη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 jim_p ευχαριστώ. Τώρα κατάλαβα που οι εντολές που ´ετρεξα και φαίνονται στο πρώτο ποστ είναι για debian και δημιουργήθηκε μια δεύτερη sources.list.d, πως μπορώ να αφαιρέσω αυτά που δημιούργησα με τις λάθος εντολές; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Βασικα οι εντολες δεν ειναι για debian, αυτος που εγραψε τον οδηγο ειναι ασχετος Οι εντολες απλα προσθετουν ενα repo για ubuntu, σε debian και μετα παιρνεις οτι πακετο θες απο εκει, πραγμα που ειναι κακη πρακτικη γενικως. ΠΑΝΤΑ βρισκεις repos που ταιριαζουν στη διανομη ΚΑΙ στην εκδοση που εχεις εγκατεστημενη, πχ το παραπανω ηταν για ubuntu raring, δηλαδη για ubuntu 13.04, οποτε αν εχεις κατι αλλο εκτος απο αυτο, υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να μην δουλεψει κανονικα αυτο που βαζεις ή να μην μπει καν. Για να αναιρεσεις αυτο που εκανες απλα σβηνεις το αρχειο που δημιουργηθηκε sudo rm /etc/apt/sources.list.d/infinality.list Επεξ/σία 16 Απριλίου 2014 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannis Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Βασικα η εντολες δεν ειναι για debian, αυτος που εγραψε τον οδηγο ειναι ασχετος Οι εντολες απλα προσθετουν ενα repo για ubuntu, σε debian και μετα παιρνεις οτι πακετο θες απο εκει, πραγμα που ειναι κακη πρακτικη γενικως. ΠΑΝΤΑ βρισκεις repos που ταιριαζουν στη διανομη ΚΑΙ στην εκδοση που εχεις εγκατεστημενη, πχ το παραπανω ηταν για ubuntu raring, δηλαδη για ubuntu 13.04, οποτε αν εχεις κατι αλλο εκτος απο αυτο, υπαρχουν σοβαρες πιθανοτητες να μην δουλεψει κανονικα αυτο που βαζεις ή να μην μπει καν. Για να αναιρεσεις αυτο που εκανες απλα σβηνεις το αρχειο που δημιουργηθηκε sudo rm /etc/apt/sources.list.d/infinality.list Ευχαριστώ πάρα πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα