k30taas Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Γεια σας παιδια, θελω να ρωτησω πως μπορω να βγαλω το φοντο από ένα προσωπο με το photoshop. Για να γινω ποιο συγκεκριμένος, μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα ένα παλιο πρόγραμμα το Paint Shop Pro 8 αλλα επειδή εχει πρόβλημα με τα 8.1 το εβγαλα και από προχθες ασχολουμε με το cs6. Ξερω πανω κατω ηδη διαφορους τροπους που εχω δει στο youtube κλπ, αλλα αυτό που θελω είναι πως γινεται όταν το φοντο που θελουμε να βγαλουμε δεν είναι μονοχρωμο αλλα είναι ας πουμε μεσα σε ένα δωματιο με πολλα πραγματα και χρωματα, και πως κόβουμε από αυτό τα μαλλια, γιατι στα βιντεο που δειχνουν με μαλλια είναι όλα με μονοχρωμο φοντο. Οποιος εχει ασχοληθεί με το θεμα θα ηθελα να με βοηθησει πολύ. Ευχαριστω εκ τον προτερων!!!!
mikelamar Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μια τεχνική που είχα δει να εφαρμόζει κάποιος γκουρού ηταν να επιλέγει τα μαλλιά χρησιμοποιώντας τα χρωματικά κανάλια. Πάντως πρόκειται για μια προχωρημένη τεχνική που αμφιβάλω αν μπορεί να επιτύχει κάποιος χωρίς μεγάλη εμπειρία. Το YouTube ειναι μονόδρομος. Δοκίμασε να αναζητήσεις κατι σε "advance selection method" ή κατι παρόμοιο. Sent from my iPhone using Insomnia
k30taas Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Ποιος είπε πως είμαι αρχάριος; απλός στο photoshop αρχάριος!!!!
gdskate Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Για δες αυτό: http://helpx.adobe.com/en/photoshop/using/extract-object-its-background.html Σου κάνει; Για γενική βοήθεια για το photoshop, εδώ: https://helpx.adobe.com/photoshop.html
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δοκίμασε με το εργαλείο background eraser που βγαίνει αν κρατήσεις πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού στο εργαλείο της σβήστρας. Θα χρειαστεί να παίξεις λίγο με το tolerance και το size (με τα πλήτρα [ και ]). Εγώ το κάνω μετατρέποντας την εικόνα με το πρόσωπο σε layer (διπλό κλικ στο background και οκ) Μετά επιλέγω το πρόσωπο με το magic wand περιγράφοντάς το. Τα σημεία που δημιουργηθούν μπορείς να διαγραφούν με το delete ένα-ένα σε περίπτωση που δεν πάρει σωστά το περίγραμμα. Μετά, όπως είναι επιλεγμένο το πρόσωπο, δημιουργώ μια μάσκα (από το κουμπάκι με τον μαύρο κύκλο κάτω από τα layers) και μετά επιλέγω την μάσκα που θα δημιουργηθεί και τριμάρω με την σβήστρα και εναλλαγή λευκού-μαύρου χρώματος για να προσθέσω-αφαιρέσω ανάλογα σημεία.
k30taas Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας, θα το ψάξω το πράγμα!!!
Silok Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Ποιος είπε πως είμαι αρχάριος; απλός στο photoshop αρχάριος!!!! Δεν είπα κάτι διαφορετικό,υπάρχουν τεχνικές ανάλογα πάντα με τη φωτογραφία,google is your friend,δες τι θα σε βολέψει ανάλογα,ή με το eraser η με χρωματικές μάσκες,απλά οι εύκολες λύσεις των plugins που υπάρχουν για τα μαλλιά δεν κάνουν δουλειά
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Το καλύτερο είναι αυτό που σου πρότεινε o mikelamar.Πας στα channels, επιλέγεις το channel με το περισσότερο μαύρο και το κάνεις duplicate.Μετά, με τo burn tool σκιάζεις το σώμα που θέλεις να κρατήσεις και με το dodge ασπρίζεις το background...Εδώ θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετή ώρα.Σου είπα να διαλέξεις το channel με το περισσότερο μαύρο έτσι ώστε όταν θα χρησιμοποιείς το burn tool να είναι πιο εύκολο το να επιλέξεις το σώμα και τα μαλλιά. (μανίκι είναι αν ο άλλος είναι ξανθός/ια)Τελειώνοντας πρέπει να έχεις ένα λευκό background και ένα μαύρο σώμα. (ή έστω να είναι 100% λευκό γύρω γύρω από τα μαλλιά)Έπειτα πατώντας ctrl+left click πάνω στο channel που δουλεύεις θα γίνει η επιλογή.Με την επιλογή ενεργή πας στα layers και επιλέγεις αυτό που θέλεις να ξεφοντάρεις. ctrl+j και είσαι έτοιμος...(Αν παρόλα αυτά, δεν τα καταφέρεις μπορείς να μου στείλεις την εικόνα να δοκιμάσω και εγώ)
k30taas Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Το καλύτερο είναι αυτό που σου πρότεινε o mikelamar. Πας στα channels, επιλέγεις το channel με το περισσότερο μαύρο και το κάνεις duplicate. Μετά, με τo burn tool σκιάζεις το σώμα που θέλεις να κρατήσεις και με το dodge ασπρίζεις το background... Εδώ θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετή ώρα. Σου είπα να διαλέξεις το channel με το περισσότερο μαύρο έτσι ώστε όταν θα χρησιμοποιείς το burn tool να είναι πιο εύκολο το να επιλέξεις το σώμα και τα μαλλιά. (μανίκι είναι αν ο άλλος είναι ξανθός/ια) Τελειώνοντας πρέπει να έχεις ένα λευκό background και ένα μαύρο σώμα. (ή έστω να είναι 100% λευκό γύρω γύρω από τα μαλλιά) Έπειτα πατώντας ctrl+left click πάνω στο channel που δουλεύεις θα γίνει η επιλογή. Με την επιλογή ενεργή πας στα layers και επιλέγεις αυτό που θέλεις να ξεφοντάρεις. ctrl+j και είσαι έτοιμος... (Αν παρόλα αυτά, δεν τα καταφέρεις μπορείς να μου στείλεις την εικόνα να δοκιμάσω και εγώ) Φίλε μου ευχαριστώ για τις αναλυτικές οδηγίες αλλά θα με βοηθούσες πολύ περισσότερο αν τις λέξεις με τα αγγλικά τις έγραφες στα ελληνικά, μιας και το photoshop το έχω σε ελληνική γλώσσα και γενικώς τα αγγλικά μου είναι άθλια, τα ποιο πολλά αγγλικά τα καταλαβαίνω από τα χρόνια εμπειρίας στο pc και μόνο. Ευχαριστώ!!!!
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Φίλε μου ευχαριστώ για τις αναλυτικές οδηγίες αλλά θα με βοηθούσες πολύ περισσότερο αν τις λέξεις με τα αγγλικά τις έγραφες στα ελληνικά, μιας και το photoshop το έχω σε ελληνική γλώσσα και γενικώς τα αγγλικά μου είναι άθλια, τα ποιο πολλά αγγλικά τα καταλαβαίνω από τα χρόνια εμπειρίας στο pc και μόνο. Ευχαριστώ!!!! Channels => Κανάλια (ίσως χρωματικά κανάλια) Duplicate => Αντίγραφο *Burn tool => Εργαλείο μαυρίσματος (Ο) *Dodge tool => Ίσως Εργαλείο ξανοίγματος ή καψίματος (O) Background => Φόντο * Τα Burn & Dodge βρίσκονται στο ίδιο κουτάκι και η συντόμευση τους είναι στο γράμμα "o". To Dodge σαν εικονίδιο είναι σαν μπαλονάκι, και το Burn σαν χέρι. Ελπίζω να βοήθησα... δεν το έχω συνηθίσει στα Ελληνικά
k30taas Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Channels => Κανάλια (ίσως χρωματικά κανάλια) Duplicate => Αντίγραφο *Burn tool => Εργαλείο μαυρίσματος (Ο) *Dodge tool => Ίσως Εργαλείο ξανοίγματος ή καψίματος (O) Background => Φόντο * Τα Burn & Dodge βρίσκονται στο ίδιο κουτάκι και η συντόμευση τους είναι στο γράμμα "o". To Dodge σαν εικονίδιο είναι σαν μπαλονάκι, και το Burn σαν χέρι. Ελπίζω να βοήθησα... δεν το έχω συνηθίσει στα Ελληνικά Ευχαριστω φιλε μου, παντως εχω δοκιμασει με πολύ καλο αποτέλεσμα τον τροπο του παρακατω βιντεο:https://www.youtube.com/watch?v=ZCvZwwIq8gU να ειστε καλα ολοι!!!!!
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Channels => Κανάλια (ίσως χρωματικά κανάλια) Duplicate => Αντίγραφο *Burn tool => Εργαλείο μαυρίσματος (Ο) *Dodge tool => Ίσως Εργαλείο ξανοίγματος ή καψίματος (O) Background => Φόντο * Τα Burn & Dodge βρίσκονται στο ίδιο κουτάκι και η συντόμευση τους είναι στο γράμμα "o". To Dodge σαν εικονίδιο είναι σαν μπαλονάκι, και το Burn σαν χέρι. Ελπίζω να βοήθησα... δεν το έχω συνηθίσει στα Ελληνικά Ευχαριστω φιλε μου, παντως εχω δοκιμασει με πολύ καλο αποτέλεσμα τον τροπο του παρακατω βιντεο:https://www.youtube.com/watch?v=ZCvZwwIq8gU να ειστε καλα ολοι!!!!! Θα στο πρότεινα αλλά είπες ότι έχει background απο πίσω... και εκεί πάσχει λίγο το refine edge!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα