temeteron Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Ξέρει κανείς τι θα πει σε ένα Switch η ταχύτητα διακόπτη για παράδειγμα βλέπω ένα switch D-Link DGS-105 Είναι Gigabit Switch αλλά γράφει ταχύτητα διακόπτη: 10 Gbit/s Μπορεί να μου περιγράψει κανείς αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Και για αγορά ένος γρήγορου Switch τι θα προτείνατε ; Level One GSW-0507V2 Ή D-Link DGS-105 ;
jkoukos Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Κάθε πόρτα του switch μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μία συγκεκριμένη ποσότητα δεδομένων στη μονάδα του χρόνου, στη προκειμένη περίπτωση 1Gbps. Επειδή όμως αυτό (λήψη-αποστολή) μπορεί να το κάνει ταυτόχρονα (Full Dublex) λέμε ότι έχει bandwidth (και όχι speed) 2Gbps. Αν αυτό το πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των θυρών του switch, έχεις το συνολικό bandwidth της συσκευής. Από αυτά που αναφέρεις το D-Link. Δικιά μου πρόταση, ένα από τα Netgear ProSafe (GS105E ή GS105E), που τα θεωρώ ανώτερα. 1
temeteron Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Κάθε πόρτα του switch μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μία συγκεκριμένη ποσότητα δεδομένων στη μονάδα του χρόνου, στη προκειμένη περίπτωση 1Gbps. Επειδή όμως αυτό (λήψη-αποστολή) μπορεί να το κάνει ταυτόχρονα (Full Dublex) λέμε ότι έχει bandwidth (και όχι speed) 2Gbps. Αν αυτό το πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των θυρών του switch, έχεις το συνολικό bandwidth της συσκευής. Από αυτά που αναφέρεις το D-Link. Δικιά μου πρόταση, ένα από τα Netgear ProSafe (GS105E ή GS105E), που τα θεωρώ ανώτερα. Δηλαδή εαν ειναι full dublex σε κάθε πόρτα τοτε 2gbit/s επι 5 πόρτες κάνει 10gbit./s παρατήρησα όμως switch με 5 πορτες και ταχύτητα 16gbit/s εκει τι συμβαίνει ; thanks για την γρηγορη απαντηση!
aposporis Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δηλαδή εαν ειναι full dublex σε κάθε πόρτα τοτε 2gbit/s επι 5 πόρτες κάνει 10gbit./s παρατήρησα όμως switch με 5 πορτες και ταχύτητα 16gbit/s εκει τι συμβαίνει ; thanks για την γρηγορη απαντηση! Εκεί απλά δεν έχει την ισχύ για 20gbps αλλά για 16gbps που μοιράζονται σε όλες τις πόρτες. Δλδ αν είχες 5 υπολογιστές να ανταλλάσσουν αρχεία όλοι ταυτόχρονα, δε θα έπιαναν 1gbps o καθένας αλλά λιγότερο.
jkoukos Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δηλαδή εαν ειναι full dublex σε κάθε πόρτα τοτε 2gbit/s επι 5 πόρτες κάνει 10gbit./s παρατήρησα όμως switch με 5 πορτες και ταχύτητα 16gbit/s εκει τι συμβαίνει ; thanks για την γρηγορη απαντηση! Μάλλον για copy-paste μου φαίνεται από 8άρι switch και τους ξέφυγε στην περιγραφή. 1
temeteron Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μάλλον για copy-paste μου φαίνεται από 8άρι switch και τους ξέφυγε στην περιγραφή. Συμφωνώ μαζί σου έτσι φαίνεται Μάλλον για Netgear ή D-link θα πάω.
temeteron Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Είμαι μεταξύ: Dlink: http://www.e-gate.gr/d-link-dgs-108-8-port-gigabit-switch.html και Netgear: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.613235 Ποιό προτείνετε ;
jkoukos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Έχω το Netgear GS-108GE και είμαι ευχαριστημένος. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το D-Link DGS-108, οπότε καλύτερα το δεύτερο για οικονομικούς λόγους. Προσωπικά θα πήγαινα στο Netgear GS-108E που έχει περισσότερες δυνατότητες.
temeteron Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Και εγώ σκεφτόμουνα το Netgear Thanks για την συμβουλη σας!
jkoukos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Πρόσεξε, είναι άλλο το GS-108GE που δείχνεις εσύ και άλλο το GS-108E που αναφέρω εγώ. Το πρώτο είναι ίδιο με το D-Link, ενώ το δεύτερο έχει περισσότερες δυνατότητες, με ίδιες ταχύτητες.
temeteron Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Πρόσεξε, είναι άλλο το GS-108GE που δείχνεις εσύ και άλλο το GS-108E που αναφέρω εγώ. Το πρώτο είναι ίδιο με το D-Link, ενώ το δεύτερο έχει περισσότερες δυνατότητες, με ίδιες ταχύτητες. Ναι όμως το GS-108GE απο ότι βλέπω έχει MTBF 1 εκατομμύριο ώρες και αυτό που δείχνεις έχει περίπου 80.000 ώρες. Όταν λες περισσότερες δυνατότητες μπορείς να μου πεις τι ακριβώς παραπάνω έχει από το GS-108GE και όσο αφοράει το MTBF γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά ;
jkoukos Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Το GS-108GE είναι η πρώτη σειρά ProSafe Gigabit. Το GS-108E είναι η επόμενη σειρά ProSafe Plus Gigabit, ένα σκαλοπάτι πριν τα επαγγελματικά. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι, αν και unmanaged, έχουν δυνατότητα ρύθμισης QoS, VLANs, Monitoring και Firmware Update. Γίνεται μέσω εφαρμογής σε Windows, αλλά αναμένεται να δοθεί και μέσω Web Browser. Το MTBF είναι πάνω από 5 εκατομμύρια ώρες. Δεν ξέρω που τις βρήκες, αλλά προφανώς είναι λάθος, αφού δίνει εφ' όρου ζωής εγγύηση. Στο site της Netgear βλέπεις περισσότερες πληροφορίες για το GS-108GE και το GS-108E.
temeteron Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Το GS-108GE είναι η πρώτη σειρά ProSafe Gigabit. Το GS-108E είναι η επόμενη σειρά ProSafe Plus Gigabit, ένα σκαλοπάτι πριν τα επαγγελματικά. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι, αν και unmanaged, έχουν δυνατότητα ρύθμισης QoS, VLANs, Monitoring και Firmware Update. Γίνεται μέσω εφαρμογής σε Windows, αλλά αναμένεται να δοθεί και μέσω Web Browser. Το MTBF είναι πάνω από 5 εκατομμύρια ώρες. Δεν ξέρω που τις βρήκες, αλλά προφανώς είναι λάθος, αφού δίνει εφ' όρου ζωής εγγύηση. Στο site της Netgear βλέπεις περισσότερες πληροφορίες για το GS-108GE και το GS-108E. jkoukos ευχαριστώ για τις πληροφοριες! Να υποθέσω πως το πρόγραμμα μέσω Windows είναι το hyper terminal ?
jkoukos Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Όχι, μέσω της εφαρμογής Configuration Utility.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα