azuli Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Καλησπερα,εχω ενα σχετικα παλιο motherboard το Asus MN2-E με cpu ΑΜD Athlon 64x2 5200+ To προβλημα που εχω ειναι οτι καποιος αισθητηρας εχει χαλασει μαλλον με αποτελεσμα να ''νομιζει'' οτι η θερμοκρασια της cpu ειναι στα ουρανια και το αποτελεσμα ειναι να μου κλεινει το μηχανημα μετα απο μερικα λεπτα δουλειας.Ενδεικτικα αναφερω οτι ενω στο bios δειχνει θερμοκρασια cpu 110 βαθμους (!) οταν κλεινει το μηχανημα μονο του αν την ακουμπησεις δεν εχει ουτε 40. Ομως δεν ξερω ποιος αισθητηρας ειναι γιατι δεν ξερω αν αυτη η cpu εχει ενσωματωμενο αισθητηρα,η αν χρησιμοποιειται ο αισθητηρας του motherboard. To προβλημα το ειχε παρουσιασει πρωτη φορα το καλοκαιρι και αφου ειχα δοκιμασει τα παντα (2-3 διαφορετικες παστες και εφαρμογη τους με οτι τροπο υπαρχει,ελεγχο ολου του υπολοιπου hardware,ελεγχο για βραχυκυκλωμα και αλλα πολλα) το προβλημα εξαφανιστηκε οταν εκανα αναβαθμιση στο bios.Δεν ξερω αν εξαφανιστηκε απο το update του bios η επειδη ηταν Σεπτεμβρης και αρχισε να πεφτει η θερμοκρασια.Παντως για ολο το χειμωνα δουλευε μια χαρα και χωρις καμια αλλαγη στο hardware μεχρι τωρα που μπηκε η ανοιξη και αρχισε να ξανακλεινει. Ισως επιρρεασε η ανοδος της θερμοκρασιας τους αισθητηρες αλλα και παλι σε καμια περιπτωση η cpu δεν φτανει οντως 110 βαθμους καθως οπως ειπα πριν ειναι κρυα σχεδον αμα την πιασεις μετα το shutdown.Το ανεμιστηρακι του cooler δουλευει επισης μια χαρα. Καμια ιδεα κανεις?
Thanos1972 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 ναι η ψυχτρα μπορει να ειναι κρυα ομως γιατι δεν παταει καλα στον επεξεργαστη με αποτελεσμα να ισχυει οντως η θερμοκρασια που βλεπεις.
azuli Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 ναι η ψυχτρα μπορει να ειναι κρυα ομως γιατι δεν παταει καλα στον επεξεργαστη με αποτελεσμα να ισχυει οντως η θερμοκρασια που βλεπεις. η ψυκτρα ειναι ζεστη οχι κρυα,πολυ πιο ζεστη απο την cpu..Αν ισχυε η θερμοκρασια θα καιγοταν το χερι μου οταν την επιανα την cpu
Thanos1972 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 δηλαδη βγαζεις την ψυχτρα και αναβεις τον υπολογιστη χωρις ψυχτρα και τον ακουμπας μεχρι να κλεισει για να δεις εαν θα καεις?(σοβαρα ρωταω,το εχω κανει και εγω ) η ψυχτρα της μητρικης σε τι κατασταση ειναι?
azuli Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 δηλαδη βγαζεις την ψυχτρα και αναβεις τον υπολογιστη χωρις ψυχτρα και τον ακουμπας μεχρι να κλεισει για να δεις εαν θα καεις?(σοβαρα ρωταω,το εχω κανει και εγω ) η ψυχτρα της μητρικης σε τι κατασταση ειναι? oχι ειναι πιο απλο,εχω το κουτι ανοιχτο και μολις κλεισει βγαζω κατευθειαν την ψυκτρα (1 clip ειναι,χωρις βιδες) και βαζω το δαχτυλο μου στην γυμνη cpu.Xρονος απο το shutdown μεχρι το δαχτυλο 5 δευτερολεπτα.Η ψυκτρα ειναι η εργοστασιακη του επεξεργαστη,απλη αλουμινενια,δεν νομιζω να μπορει να παθει κατι ever..!Το ανεμιστηρακι της δουλευει κανονικα.Ξαναλεω οτι η θερμοκρασια αυτη δεν υπαρχει,υπαρχει θεμα με τον αισθητηρα αλλα δεν ξερω αν ειναι του motherboard η αν εχει η συγκεκριμενη cpu δικο της.Αυτη ειναι η βασικη απορια μου
Thanos1972 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Λογικα βαζει παστα γιατι την αναφερει στο πρωτο ποστ του. 1
azuli Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Πάστα δηλαδή δεν βάζεις??? απο που το συμπερανες αυτο?!
Tribal21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Επειδή είπες ότι βγάζεις τη ψύκτρα και βάζεις το δάχτυλο στη γυμνή cpu!
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 To καλυτερο ειναι να: βεβαιωθεις 100% για τις θερμοκρασιες,τσεκαροντας τες, με 3-4 προγραμματα ταυτοχρονως (ναι!) Αν αποκλεισεις ετσι, απολυτως το ενδεχομενο οι θερμοκρασιες να χτυπανε 100αρια-εστω για μια στιγμη να συμβαινει αυτο και για τον οποιονδηποτε απιθανοτατο λογο-μετα θα δεις/εστιασεις, τι μπορεις (?) να κανεις ως προς/με την μητρικη ειδικα:-> μηπως καποιο αλλο bios (ακομη και παλιοτερο!) βοηθαει, στο να μην κλεινει?-> μηπως υπαρχει επιλογη στο bios, να αγνοειται εντελως η shutdown temperature, δηλαδη ακομη κι αν εντοπιστει να μην κλεινει, ή να μη κανει καθολου monitoring..! 1
azuli Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 To καλυτερο ειναι να: βεβαιωθεις 100% για τις θερμοκρασιες, τσεκαροντας τες, με 3-4 προγραμματα ταυτοχρονως (ναι!) Αν αποκλεισεις ετσι, απολυτως το ενδεχομενο οι θερμοκρασιες να χτυπανε 100αρια -εστω για μια στιγμη να συμβαινει αυτο και για τον οποιονδηποτε απιθανοτατο λογο- μετα θα δεις/εστιασεις, τι μπορεις (?) να κανεις ως προς/με την μητρικη ειδικα: -> μηπως καποιο αλλο bios (ακομη και παλιοτερο!) βοηθαει, στο να μην κλεινει? -> μηπως υπαρχει επιλογη στο bios, να αγνοειται εντελως η shutdown temperature, δηλαδη ακομη κι αν εντοπιστει να μην κλεινει, ή να μη κανει καθολου monitoring..! αν και ειναι σχεδον σιγουρο οτι η θερμοκρασια ειναι οκ,θα δοκιμασω να βαλω καποιο προγραμμα να την μετρησει.Αλλα και αυτα τα προγραμματα δεν χρησιμοποιουν τους ηδη υπαρχοντες αισθητηρες του mb η της cpu?Δηλαδη αν οντως εχει προβλημα ο αισθητηρας δεν θα στειλει λαθος θερμοκρασιες και στο software?Εχεις να προτεινεις κατι καλο?
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δες τι θερμοκρασιες λενε αυτα:-> Everest/Aida64-> ArgusMonitor-> CoreTemp-> HWMonitor Εννοεις να εχει προβλημα o αισθητηρας θερμοκρασιας της/στη μητρικη, ή της cpu?Πιθανοτερο μητρικη μπορει να 'χει θεμα, αλλα ξεκινα βλεποντας πως κινειται η cpu.Αν εχεις + διαφορετικο cpu cooler, εννοειται πως επισης τον δοκιμαζεις και μ' αυτο. 1
azuli Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δες τι θερμοκρασιες λενε αυτα: -> Everest/Aida64 -> ArgusMonitor -> CoreTemp -> HWMonitor Εννοεις να εχει προβλημα o αισθητηρας θερμοκρασιας της/στη μητρικη, ή της cpu? Πιθανοτερο μητρικη μπορει να 'χει θεμα, αλλα ξεκινα βλεποντας πως κινειται η cpu. Αν εχεις + διαφορετικο cpu cooler, εννοειται πως επισης τον δοκιμαζεις και μ' αυτο. εκανα λοιπον τα test και με software και η θερμοκρασια που μου δειχνουν ειναι η ιδια με του motherboard οπως ηταν αναμενομενο.130 βαθμους φτανει και κλεινει. Στο καπακι βγαζω ψυκτρα σκουπιζω τσακ μπαμ την παστα,πιανω την cpu και ηταν κρυα.Με τιποτα πανω 40 βαθμους.Mε 130 βαθμους θα καιγοταν το δαχτυλο. Οποτε συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι θεμα σενσορα,απλα θα ηθελα να μαθω αν ειναι της cpu η του mb ο σενσορας που τα χει παιξει γιατι δεν με παιρνει να αρχιζω να αγοραζω cpu και motherboard χωρις να ξερω ποιο απο τα 2 φταιει. Υπαρχει τροπος να το μαθω αυτο χωρις να αλλαξω hardware? Το μονο clue που εχω ειναι οτι ενω η θερμοκρασια της cpu φτανει 130 του motherboard δεν ανεβαινει πανω απο 40 συμφωνα με τους μετρητες θερμοκρασιας.Οποτε μηπως τα χει παιξει η cpu?
Tribal21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Ο μόνος τρόπος να το μάθεις είναι να δοκιμάσεις την cpu σε άλλη μητρική ή άλλον cpu σε αυτή την μητρική! Δεν έχει κάποιον γνωστό με συμβατή cpu/motherboard?
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Αν googlαρεις Athlon 64x2 shutdown temperature, θα δεις οτι αρκετοι ακομηεβλεπαν τρελες θερμοκρασιες με το stock cooler -> λογω αυτου (πιθανον οχιγιατι δεν ηταν αρκετο, σε σχεση με το επομενο που δοκιμασαν, οσο γιατι δενκαθοταν καλα στη μητρικη/δεν ηταν αριστα τοποθετημενο στη cpu κλπ κλπ)Μολαταυτα, αν εισαι απολυτα σιγουρος οτι, επεξεργαστης δεν ξεπερνα > πχ100C, τοτε πηγαινεις στο bios της μητρικης και αφαιρεις αν υπαρχει επιλογηγια shutdown temperature. Αν δεν βρισκεις καθολου κατι σχετικο αφαιρεις ανυπαρχει επιλογη για monitoring θερμοκρασιων cpu και βλεπεις συμπεριφορα..Υποθετω Northbridge -μολονοτι passive- ειναι οκ? Το εχεις τσεκαρει κι αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα