kirileman Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δε μας ενδιαφερει το κλικ γιατι αργα ή γρηγορα θα περνουσαμε στην εποχη των touch screen τηλεφωνων! Η τεχνολογια υπηρχε,τα smartphones υπηρχαν και το μονο που εκανε η apple ειναι να εκμεταλευτει την κωλυσιεργία των υπολοιπων και κυριως της ms,για να κανει μια πιο καλη υλοποιηση και συνδιασμο.Τιποτα αλλο!!! Τις υπερβολες του τυπου "αν δεν το εκανε η apple,θα ζουσαμε ακομη πανω στα δεντρα και μεσα τις σπηλιες" περιοριστε τα στους i-κυκλους σας και οχι σε σοβαρα τεχνολογικα φορουμ!!! Ξεπερνάς και τον Πρετεντέρη ώρες ώρες. Αφού υπήρχε η τεχνολογία, είμαι σίγουρος ότι λίγες μέρες να καθυστερούσε η Apple, θα προλάβαινες και συ να βγάλεις το πρώτο smartphone χωρίς hardware keys, με capacitive multitouch οθόνη αφής και ένα παρόμοιο λειτουργικό σύστημα που έδωσε άλλη έννοια στο "φιλικό προς το χρήστη UI". Όσο για την... πιο καλή υλοποίηση και συνδυασμό, αυτό το ασήμαντο, μικρό πραγματάκι που όλοι θα μπορούσαν να κάνουν αλλά δεν το έκαναν για να δώσουν ένα μικρό προβάδισμα στην παραπαίουσα Apple, από καθαρή ελεημοσύνη βρε αδερφέ, επειδή μπορεί να στο απαγορεύει η θρησκεία σου να κάνεις κλικ σε λινκς, να στο γράψω ξανά εδώ. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1 Ως τεχνολογική καινοτομία ορίζεται : "Η εισαγωγή στην αγορά ενός νέου ή σημαντικά βελτιωμένου σε σχέση με τα βασικά του χαρακτηριστικά, τις τεχνικές προδιαγραφές, το ενσωματωμένο λογισμικό ή άλλα μη υλικά συστατικά, προτιθέμενες χρήσεις ή τη φιλικότητα προς τον χρήστη, προϊόντος (υλικού αγαθού ή υπηρεσίας)"... Καληνύχτα. ΥΓ. Δεν με εκνευρίζει τίποτα περισσότερο από την αγνωμοσύνη. 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Κάπου άκουσα ότι η Apple θα πατεντάρει και την χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε smartphones και αν θέλεις να μιλάς σε Android αγγλικά, θα πρέπει να πληρώσει η αντίστοιχη εταιρεία (π.χ. Samsung) royalty fees στην Apple. Για την Ελληνική γλώσσα τα δικαιώματα τα έχει εδώ και χρόνια στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο ο Bill Gates και τα έχει στην διάθεση της Microsoft δωρεάν για όσο ζει (ο Gates). Τα είχε πάρει τότε που είχε ανακαλύψει έκπληκτος ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μόνη νοηματική γλώσσα που δέχονται τα pc και τα φυλάει ως το πολυτιμότερο αγαθό του. Για να καταλάβετε πόσο πολύ υπολογίζει σε αυτά τα δικαιώματα, μόνο όταν τα απέκτησε έφτιαξε το ίδρυμα Bill & Melinda Gates και δώρισε την περιουσία του εκεί. Ήξερε ότι με τα δικαιώματα της ελληνικής για ηλεκτρονικές εφαρμογές δεν θα χρειαζόταν κάτι άλλο. ... Τι λες?! Ακόμη να πεθάνει αυτό το hoax?! Οι υπολογιστές καταλαβαίνουν 0 + 1 αυτή είναι η γλώσσα τους... Από κει και πέρα μπορεί να τους μάθεις και Σουαχίλι και να μιλάνε... Οκ, Έλληνες ήμαστε, γαμάτη γλώσσα έχουμε (είχαμε) αλλά πλέον η Αγγλική κατα πολύ πληρέστερη της Ελληνικής... 1
μtj Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 ... Τι λες?! Ακόμη να πεθάνει αυτό το hoax?! Στη χώρα μας, εδώ και μερικές δεκαετίες τουλάχιστον, είναι αθάνατα τέτοια πράγματα. 2
scha13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Κάπου άκουσα ότι η Apple θα πατεντάρει και την χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε smartphones και αν θέλεις να μιλάς σε Android αγγλικά, θα πρέπει να πληρώσει η αντίστοιχη εταιρεία (π.χ. Samsung) royalty fees στην Apple. Για την Ελληνική γλώσσα τα δικαιώματα τα έχει εδώ και χρόνια στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο ο Bill Gates και τα έχει στην διάθεση της Microsoft δωρεάν για όσο ζει (ο Gates). Τα είχε πάρει τότε που είχε ανακαλύψει έκπληκτος ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η μόνη νοηματική γλώσσα που δέχονται τα pc και τα φυλάει ως το πολυτιμότερο αγαθό του. Για να καταλάβετε πόσο πολύ υπολογίζει σε αυτά τα δικαιώματα, μόνο όταν τα απέκτησε έφτιαξε το ίδρυμα Bill & Melinda Gates και δώρισε την περιουσία του εκεί. Ήξερε ότι με τα δικαιώματα της ελληνικής για ηλεκτρονικές εφαρμογές δεν θα χρειαζόταν κάτι άλλο. Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο εκνευρίζομαι όταν εκφράζομαι ή διαβάζω για θέματα τεχνολογίας στα ελληνικά
xaerialtwistx Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Palm OS!! Το πρώτο πραγματικά εμπορικό smartphone ήδη πριν το 2000, έως και σήμερα έχει τις πολυπλοκότερες και πιο απαιτητικές εφαρμογές/προγράμματα. Αν το είχαν διαχειριστεί σωστά σήμερα το Smartphone θα ήταν ως έννοια και ως συσκευή πιο εξελιγμένο. θα συμφωνησω εν μερη μαζι σου, μιας και τα κινητα με web os ειναι τα μονα κινητα μεχρι και σημερα που ενω εχουν οθονη αφης (που τις θεωρω οπισθοδρομηση για τα ατομα που στελνουν πολλα email), μου αρεσε να τα εχω για κυριως συσκευες (και δεν κρυβω οτι ενω σπιτι μου εχω μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συλλογη κινητων που περιλαμβανει και ολα τα nexus μεσα εως και το τελευταιο, το κυριως κινητο μου ειναι ενα ταπεινο Nokia 6600 επειδη κανω την δουλεια μου για 2 μερες χωρις φορτιση με 24ωρο messenger και email client στο παρασκηνιο). από την αλλη τα palm με τιποτα δεν ειχαν πολυπλοκες εφαρμογες. ηταν στα ιδια προτυπα με τις εφαρμογες του iPhone, πολυ απλες και με τα απολυτως βασικα. τα hacks σε ολα τα palm ηταν μηδαμινα, root ουτε για δειγμα, και εκτος απο ενα impostah και ενα homebrew καταστημα με το ονομα preware, με εφαρμογες μετρημενες στα δαχτυλα μιας σαρανταποδαρουσας, δεν ειχαν κατι αλλο να προσφερουν. και ηταν κριμα γιατι ο τροπος λειτουργιας τους ηταν απλα υποδειγμα για καθε smartphone. τα πιο πολυπλοκα προγραμματα τα ειχε το Nokia N900 με χαοτικη διαφορα απο καθε αλλο λειτουργικο αφου ηταν καθαρα desktop προγραμματα (kismet, aircrack, pidgin, amsn, monodevelop κτλ και αν κρινω απο την μανια των κατασκευαστων να στρεφονται στην απλοτητα - δες ποσο απλα σε δυνατοτητες ειναι τα windows phone & iOS αν δεν χακαριστουνε/δεν μιλαω σε θεμα hardware - μαλλον θα παραμεινει το μονο κινητο με τετοια προγραμματα), ). μετα πανε τα symbian (και ειδικα τα UIQ που θυμιζανε υπολογιστη σε πολλες περιπτωσεις) ενω και τα windows mobile παραηταν μπροστα για την εποχη τους με προγραμματα ακομα και για δημιουργια partition σε 10 διαφορετικα format (δεν λεγοντουσαν αδικα pocket pc) αλλα ειχαν τραγικα κολληματα. τελος, να σε διορθωσω στο 'πριν απο το 2000' και να πω οτι η 1η web os συσκευη βγηκε το 2009. (ο προκατοχος του -Palm OS- βγηκε το 1996 αλλα ηταν εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας) 1
erevos_csd Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Το iphone ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής, χωρίς πληκτρολόγιο, σχεδιασμένο για δάκτυλο και όχι γραφίδα Αφού είχε αγοράσει ΟΛΗ την παραγωγή capacitive panels.
haHa Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Η LG ηταν η πρωτη εταιρια που παρουσιασε κινητο με capacitive οθονη, το LG Prada το Δεκεμβριο του 2006, πριν καν παρουσιαστει το 1ο iPhone: http://en.wikipedia.org/wiki/LG_Prada The LG KE850, also known as the LG Prada,[1] is a touchscreen mobile phone made by LG Electronics. It was first announced on December 12, 2006.[2] Images of the device appeared on websites such as Engadget Mobile on December 15, 2006.[3] An official press release showing an image of the device appeared on January 18, 2007.[1] Sales started in May 2007. It is the first mobile phone with a capacitive touchscreen.
kirileman Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Όλα αυτά έχουν βγει στις δικαστικές διαμάχες Apple-Samsung. Εννοείται ότι δεν αρκεί μόνο η χρήση μιας τεχνολογίας για να χαρακτηρίσει ένα προϊόν καινοτόμο ή αρκετά καινοτόμο ώστε να αλλάξει ολόκληρη την αγορά.
ektor7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Nομίζω το ανέφερα ξεκάθαρα. capacitive/ multitouch/ pinch to zoom κλπ ήρθαν με το iphone. Πιο πριν φάνταζαν σαν επιστημονική φαντασία. Και τα 3 παρουσιαστικαν πριν το iPhone και οτιδήποτε άλλο παρα επιστημονική φαντασία ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!!
jmirko15 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 To οποίο έχει αφή από το 1999 (R380S) και την Ericsson. Το 2002 πάλι είχε συσκευή με αφή της SE (P800) και η Νokia χρησιμοποίησε Symbian με touch το 2003 με τα 7700/7710. P800 ρε φίλε! Ακόμα το έχω..
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Και τα 3 παρουσιαστικαν πριν το iPhone και οτιδήποτε άλλο παρα επιστημονική φαντασία ΔΕΝ ΗΤΑΝ!!! Pinch to zoom? kinetic scrolling? τα γνώριζες εσύ προσωπικά αυτά πριν το πρώτο Iphone? Εγώ έπαθα σοκ όταν το έπιασα στα χέρια μου και οι φωτογραφίες άλλαζαν με την κίνηση του δαχτύλου μου ή όταν έκανα zoom με τα δύο δάχτυλα για παράδειγμα. P800 ρε φίλε! Ακόμα το έχω.. 2.9'' οθόνη Και τότε φάνταζε ολόκληρο στρέμμα!
ektor7 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Pinch to zoom? kinetic scrolling? τα γνώριζες εσύ προσωπικά αυτά πριν το πρώτο Iphone? Εγώ έπαθα σοκ όταν το έπιασα στα χέρια μου και οι φωτογραφίες άλλαζαν με την κίνηση του δαχτύλου μου ή όταν έκανα zoom με τα δύο δάχτυλα για παράδειγμα. Η πρωτη touch συσκευη που επιασα στα χερια μου ηταν windows tablet με vista το 2008, δε ασχοληθικα καν με τα τηλεφωνα και ουτε τωρα με νοιαζει ιδιαιτερα γι'αυτα! Οσο για το pinch to zoom δε ξερω αν ηταν το iphone η πρωτη συσκευη που το ενσωματωσε,αλλα ξερω οτι η τεχνολογια υπηρχε πριν το iphone,ΑΣΧΕΤΑ αν εσυ το δοκιμασες πρωτη φωρα στα iphone! Γι'αυτο προσεχε πως παρουσιαζεις κατι: Nομίζω το ανέφερα ξεκάθαρα. capacitive/ multitouch/ pinch to zoom κλπ ήρθαν με το iphone. Πιο πριν φάνταζαν σαν επιστημονική φαντασία. Και πριν το 2009 ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ηξεραν τι ειναι ειναι smartphone,οποταν ακομη και το iphone χρειαστικε 2+χρονια για να γινει ευρέως γνωστο,οπως και ολα τα αλλα smartphones! Και για την ιστορια η apple εξαγορασε την τεχνολογια απο την ανεξαρτητη εταιρια που ασχολητουν(ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ) με το multitοuch,Fingerworks.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα