shine Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 το έχω δοκιμάσει σε 2 υπολογιστές με win7. έχω δικαιώματα admin και στους 2. και παρόλο αυτά μερικές φορές όταν πάω να εκτελέσω μερικές εντολές δε μπορώ. πρόσφατο παράδειγμα: θέλω μέσω γραμμής εντολών να απενεργοποιήσω το firewall. netsh advfirewall set allprofiles state off και μου πετάει το γνωστό: The requested operation requires elevation (Run as administrator). τι γίνεται; το πρόβλημα μου βασικά είναι διπλό 1. δε μπορώ να απενεργοποιήσω με τον συγκεκριμένο τρόπο το firewall 2. το συγκεκριμένο θέμα το έχω και σε άλλες περιπτώσεις.
arc Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Πας έναρξη προγράμματα κλπ βρίσκεις το εικονίδιο του ανοίγει τη γραμμή εντολών (το μαυρο που δινεις εντολές) κάνεις δεξί κλικ πάνω του και διαλέγεις run as administrator
salida Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 θέλω μέσω γραμμής εντολών να απενεργοποιήσω το firewall. 2. το συγκεκριμένο θέμα το έχω και σε άλλες περιπτώσεις. Έχεις batch files ? για να κάνεις τέτοιες δουλείες ? Δεν το προτείνω αλλά δοκίμασε να βάλεις το UAC στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι που έχει, έπειτε εκτέλεσε ξανά την εντολή που θέλεις (αν θυμάμαι σωστά)πρέπει να κάνει απ'ευθείας elevetaion. Υ.Γ. Δεν το προτείνω, απενεργοποιεί μια σειρά απο ασφάλειες και προστασίες των windows.
shine Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 γράφω κάποια σκριπτάκια για ορισμένες δουλειές και όλο και κάπου σκαλώνουν. δοκίμασα την πρόταση του arc και δουλεύει. το θέμα μου όμως είναι να δουλεύουν τα σκριπτάκια. απ ότι κατάλαβα όλα έχουν να κάνουν με το UAC που έχω ενεργοποιημένο. πάω να δημιουργήσω (με δεξι κλικ -> δημιουργία) ένα αρχείο txt μέσα στο C και δε με αφήνει. το δημιουργώ στο desktop και το κάνω μεταφορά. πάλι βέβαια μου πετάει μήνυμα αλλά η μεταφορά γίνεται όταν πάω με σκριπτ να δημιουργήσω το αρχείο στη συγκεκριμένη θέση δε γίνεται τίποτα. οπότε αν απενεργοποιήσω τελείως το UAC θα είμαι οκ; θα κάνω μερικές δοκιμές να δω
madsc Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Δημοσ. 16 Απριλίου 2014 Τα scripts τα τρέχεις μέσα από to gui του OS? Την ώρα που έχουν ήδη φορτώσει τα win με τα δικαιώματα κάποιου χρήστη; Αν ναι ο local administrator στα 7 (o χρήστης admin που έφτιαξες εσύ κατά το setup δηλ) είναι διαφορετικός από τον builtin administrator του OS ( αυτόν που εννοεί το UAC δηλ.). Αυτό πλέον δεν παρακάμπτεται όπως στα XP, καθώς θεωρείται τρύπα ασφαλείας. Οι απλές λύσεις είναι ή να πεις στο UAC να μην κάνει prompt σε local admin actions ή να το κλείσεις τελείως. (Σιγά την ασφάλεια που δίνει ούτως ή άλλως το prompt). Επίσημα, όποια αλλαγή στο UAC θέλει restart για να ενεργοποιηθεί. /sc
Euclides Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Το ότι είσαι Administrator δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι ότι τρέχεις, το τρέχεις και σαν Administrator. Απλά σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να τρέξεις σαν Administrator ότι θέλεις. Πρέπει να κάνεις τα εξής: Βρίσκεις στα προγράμματά σου το 'Command Prompt', πατάς δεξί κλίκ στο ποντίκι και μετά πατάς 'Run as Administrator'. Ότι εντολή τρέξεις στο cmd που θα σου ανοίξει, θα το τρέξεις με δικαιώματα administrator. Το ίδιο κάνεις και όταν θέλεις να τρέξεις exe, scripts ή bat αρχεία με Administrative Privilages. Δεξί κλίκ και 'Run as Administrator'. Αν στο context menu δεν έχεις το 'Run as Administrator', ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.sevenforums.com/tutorials/200558-run-administrator-add-remove-context-menu-windows-7-a.html Επεξ/σία 18 Απριλίου 2014 από Euclides
lexmark Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 γράφω κάποια σκριπτάκια για ορισμένες δουλειές και όλο και κάπου σκαλώνουν. δοκίμασα την πρόταση του arc και δουλεύει. το θέμα μου όμως είναι να δουλεύουν τα σκριπτάκια. απ ότι κατάλαβα όλα έχουν να κάνουν με το UAC που έχω ενεργοποιημένο. πάω να δημιουργήσω (με δεξι κλικ -> δημιουργία) ένα αρχείο txt μέσα στο C και δε με αφήνει. το δημιουργώ στο desktop και το κάνω μεταφορά. πάλι βέβαια μου πετάει μήνυμα αλλά η μεταφορά γίνεται όταν πάω με σκριπτ να δημιουργήσω το αρχείο στη συγκεκριμένη θέση δε γίνεται τίποτα. οπότε αν απενεργοποιήσω τελείως το UAC θα είμαι οκ; θα κάνω μερικές δοκιμές να δω Δοκίμασε να τρέξεις το κάθε batch σου με ένα δεύτερο που θα έχει την εντολή «runas». Μου έχει λύσει τα χέρια προσωπικά και δεν χρειάζεται να κλείσεις UAC. Θα σου ζητήσει μια φορά κωδικό και μετά ξανά μόνο αν τον αλλάξεις. Σύνταξη και λοιπές λεπτομέρειες εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα