Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

έχω το εξής πρόβλημα.Σε τακτικά διαστήματα ο υπολογιστής εκεί που είναι ανοιχτός είτε για πολύ ώρα είτε για λίγο κολλάει εντελώς..Δηλαδή χρειάζεται restart για να ξεκολλήσει και αυτό να κάνω όμως μετά το restart πάλι κολλάει στην εκκίνηση.Είχα διαβάσει σε ένα forum κάτι αντίστοιχο και έλεγε ότι φταίνε τα ram dimms. Οπότε κάθε φορά τα βγάζω και τα ξανά βάζω και δουλεύει κανονικά.Απλά δεν είναι λύση να καθαρίζω τον υπολογιστή κάθε μήνα και να βγάζω τα ram dimms και να τα ξανά βγάζω.Τι πρέπει να κάνω ? Ποιο είναι το πρόβλημα ?

Δημοσ.

Λοιπον αρχικά κανε ενα έλεγχο στις μνήμες με το memtest http://www.memtest.org/για περίπου 2 ώρες να δεις αν θα βγάλουν τιποτα σφάλματα οι μνήμες.

Κανε εναν έλεγχο στον δίσκο με το hdsentinel και δες θερμοκρασίες με το hwmonitor

Δημοσ.

Εκανα ελεγχο στο δικο ειναι μια χαρα και οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα.Τωρα θα δω τις μνημες με το memtest.Καμια αλλη ιδεα?

Επισης επειδη μου το εκανε καιρο το προβλημα εκανα format αλλα παλι το εκανε

Δημοσ.

Για κόλλημα του υπολογιστή μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες.

Σε κάθε περίπτωση που θα μου τύχαινε κάτι τέτοιο θα έκανα τα εξής μιας και από ότι καταλαβαίνω είναι εξαρχής μόνιμο το πρόβλημα.

Φυσικά και τσεκάρεις και τις μνήμες αλλά πρώτα θα έκανα και άλλα.

Το πρώτο να τσεκάρω στο φόρουμ της εταιρίας μήπως υπάρχει θέμα με chipset της μητρικής.

Μήπως χρειάζεται αναβάθμιση το bios της μητρικής.

Δεύτερον θα έκανα ένα clear cmos ( δες την διαδικασία στο manual της μητρικής. )

Μετά έλεγχος θερμοκρασίας δίσκων επεξεργαστή.

Έλεγχος υγείας δίσκων.

Έλεγχος μνημών.

Τσεκάρισμα για τελευταίες εκδόσεις drivers συσκευών.

Όπως βλέπεις είναι μακρύς ο κατάλογος και οτιδήποτε από αυτά μπορεί να φταίει.

Ακόμα και εάν έχει κάποιος ssd παλαιό 2+ χρόνια μπορεί αυτός να προκαλεί το κόλλημα. ( δεν έχει να κάνει με θερμοκρασίες σε αυτή την περίπτωση )

Και άλλη περίπτωση τραβηγμένη αν έχει αρχίσει και τα παίζει ο επεξεργαστής.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...