Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το thumbnail στην ιστοσελίδα μου η οποία όπου κι αν δημοσιεύσω άρθρα της δεν φαίνονται οι εικόνες. Αρκετός κόσμος μου είπε πως αυτό το πρόβλημα προ-έρχεται από το Hotlink Protaction και μου είπαν να το απενεργοποιήσω μέσω του Panel, ωστόσο χρησιμοποιώ το Plesk και έχω φάει τον τόπο να το βρω αλλά τίποτα.

Η ιστοσελίδα αρχικά ήταν σε VPS server και δεν είχε αυτό το πρόβλημα, στη συνέχεια και μετά από αλλαγή που έκανα σε dedicated server εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα.

Καμιά ιδέα; (Η ιστοσελίδα: www.homeboy.gr)

Δημοσ.

όπου κι αν δημοσιεύσω άρθρα της δεν φαίνονται οι εικόνες...

Τί σημαίνει ακριβώς αυτό; Που και με ποιον τρόπο προσπαθείς να δημοσιεύσεις άρθρα από το site σου; Οι εικόνες πώς εμφανίζονται στα «ξένα sites»; Βάζεις manually το link ή προσπαθούν να το ανιχνεύσουν αυτόματα (π.χ. με Open Graph tags);

Δώσε λεπτομέρειες...

Δημοσ.

Μια χαρά φαίνονται, μόλις είδα το site σου, ελπίζω να μην το έκανες για διαφήμιση.

Όχι δεν το έκανα για διαφήμιση, απλά δεν κατάλαβες, θα το εξηγήσω καλύτερα.

Τί σημαίνει ακριβώς αυτό; Που και με ποιον τρόπο προσπαθείς να δημοσιεύσεις άρθρα από το site σου; Οι εικόνες πώς εμφανίζονται στα «ξένα sites»; Βάζεις manually το link ή προσπαθούν να το ανιχνεύσουν αυτόματα (π.χ. με Open Graph tags);

Δώσε λεπτομέρειες...

Λοιπόν, κάθε φορά που κάνω από την ιστοσελίδα μου ένα άρθρο δημοσίευση στο Facebook, βγάζει μόνο τον τίτλο και την περιγραφή και όχι την εικόνα στη δημοσίευση. Επίσης, όταν πάω να κάνω pin μια φωτογραφία από κάποιο άρθρο στο Pinterest, μου πετάει ένα μήνυμα όπου λέει "Link.png Site: Λυπούμαστε,αλλά η ανάκτηση της εικόνας δεν ήταν δυνατή ".

Παράδειγμα στο Pinterest:

pin-it-1.png

Παράδειγμα στο Facebook:

Link.png Site: http://www.homeboy.gr/?p=10502

Δημοσ.

Τσεκάρω το post που έχεις στο παράδειγμά σου και παρατηρώ κάτι πολύ περίεργο. Ενώ η πλήρους μεγέθους εικόνα του post είναι αυτή εδώ:

http://www.homeboy.gr/wp-content/uploads/2014/04/kate-upton-sexy-pose-2-620x400.jpg

που δεν έχει πρόβλημα με hotlinking (αν πάρεις copy-paste το link και το ανοίξεις σε μια καρτέλα ενός browser, ανοίγει κανονικά), στο HTML source του post, το Open Graph tag για image είναι αυτό εδώ:

<meta property="og:image" content="http://www.homeboy.gr/wp-content/uploads/2014/04/kate-upton-sexy-pose-2-150x150.jpg" />

Αυτό το link από το filename φαίνεται να είναι thumbnail μικρότερων διαστάσεων, αλλά ΔΕΝ ανοίγει και ο server επιστρέφει error 403 Forbidden. Αυτός είναι και ο λόγος που αν δημοσιεύσεις σύνδεσμο του post π.χ. στο Facebook αποτυγχάνει η διαδικασία retrieve του thumbnail.

2 τινά κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβαίνουν:

1. Δεν υπάρχει hotlinking protection στον server σου, το αρχείο kate-upton-sexy-pose-2-150x150.jpg στην πραγματικότητα απλά δεν υπάρχει στον server (ή θα έπρεπε να παράγεται δυναμικά με κάποιον τρόπο από το WP αλλά δεν παράγεται) και αυτός για κάποιο λόγο επιστρέφει 403 αντί για 404 error

2. Υπάρχει hotlinking protection και μάλιστα στημένο με κάπως ανορθόδοξο configuration. Γιατί π.χ. να επιτρέπει hotlinking της μίας εικόνας (η οποία μάλιστα από τα filenames φαίνεται να είναι μεγαλύτερης ανάλυσης) και όχι της άλλης; Θα πρέπει να ψάξεις με ποιον τρόπο ακριβώς υλοποιείται αυτό το protection. Είναι με κάποιο WP plugin; Είναι μέσω αρχείου .htaccess; Κάπως αλλιώς;

• Like 1
Δημοσ.

Τσεκάρω το post που έχεις στο παράδειγμά σου και παρατηρώ κάτι πολύ περίεργο. Ενώ η πλήρους μεγέθους εικόνα του post είναι αυτή εδώ:

http://www.homeboy.gr/wp-content/uploads/2014/04/kate-upton-sexy-pose-2-620x400.jpg

που δεν έχει πρόβλημα με hotlinking (αν πάρεις copy-paste το link και το ανοίξεις σε μια καρτέλα ενός browser, ανοίγει κανονικά), στο HTML source του post, το Open Graph tag για image είναι αυτό εδώ:

<meta property="og:image" content="http://www.homeboy.gr/wp-content/uploads/2014/04/kate-upton-sexy-pose-2-150x150.jpg" />

Αυτό το link από το filename φαίνεται να είναι thumbnail μικρότερων διαστάσεων, αλλά ΔΕΝ ανοίγει και ο server επιστρέφει error 403 Forbidden. Αυτός είναι και ο λόγος που αν δημοσιεύσεις σύνδεσμο του post π.χ. στο Facebook αποτυγχάνει η διαδικασία retrieve του thumbnail.

2 τινά κατά τη γνώμη μου μπορεί να συμβαίνουν:

1. Δεν υπάρχει hotlinking protection στον server σου, το αρχείο kate-upton-sexy-pose-2-150x150.jpg στην πραγματικότητα απλά δεν υπάρχει στον server (ή θα έπρεπε να παράγεται δυναμικά με κάποιον τρόπο από το WP αλλά δεν παράγεται) και αυτός για κάποιο λόγο επιστρέφει 403 αντί για 404 error

2. Υπάρχει hotlinking protection και μάλιστα στημένο με κάπως ανορθόδοξο configuration. Γιατί π.χ. να επιτρέπει hotlinking της μίας εικόνας (η οποία μάλιστα από τα filenames φαίνεται να είναι μεγαλύτερης ανάλυσης) και όχι της άλλης; Θα πρέπει να ψάξεις με ποιον τρόπο ακριβώς υλοποιείται αυτό το protection. Είναι με κάποιο WP plugin; Είναι μέσω αρχείου .htaccess; Κάπως αλλιώς;

Ακριβώς το πρόβλημα που μου είπες ακριβώς αυτό το πρόβλημα έχω, απλά είμαι αρχάριος χρήστης και δεν γνωρίζω πολλά ή πως να επιλύσω το πρόβλημα. Όταν έγινε η αλλαγή των server από VPS σε Deticated οι τεχνικοί το έκαναν και όχι εγώ και δεν θέλω να ζητήσω τεχνική υποστήριξη γιατί χρεώνουν 35 ευρώ την ώρα. Προσπάθησα να βρω το Hotlink Protaction μέσω του Plesk αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω τίποτα, προσπάθησα με διάφορα πρόσθετα που εγκατέστησα στο WP για Hotlink Protaction αλλά τίποτα, τώρα αυτό που λες εσύ με το αρχείο .htaccess τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Δημοσ.

Αρχικά, προσπάθησε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο 1. Δες αν το:

υπάρχει όντως ως αρχείο στον server σου.

Έχε υπ' όψιν ότι το link μπορεί να είναι rewritten και να μην βρίσκεται απαραίτητα σε directory με διαδρομή /WORDPRESS_DIRECTORY/wp-content/uploads/2014/04/

Δημοσ.

Όχι δεν το έκανα για διαφήμιση, απλά δεν κατάλαβες, θα το εξηγήσω καλύτερα.

Λοιπόν, κάθε φορά που κάνω από την ιστοσελίδα μου ένα άρθρο δημοσίευση στο Facebook, βγάζει μόνο τον τίτλο και την περιγραφή και όχι την εικόνα στη δημοσίευση. Επίσης, όταν πάω να κάνω pin μια φωτογραφία από κάποιο άρθρο στο Pinterest, μου πετάει ένα μήνυμα όπου λέει "Link.png Site: Λυπούμαστε,αλλά η ανάκτηση της εικόνας δεν ήταν δυνατή ".

Παράδειγμα στο Pinterest:

pin-it-1.png

Παράδειγμα στο Facebook:

Link.png Site: http://www.homeboy.gr/?p=10502

ok τώρα κατάλαβα, ακολούθα τις οδηγίες εδώ και θα φτιάξει το πρόβλημα. :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ok τώρα κατάλαβα, ακολούθα τις οδηγίες εδώ και θα φτιάξει το πρόβλημα. :-)

Το έκανα αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε δυστυχώς  :-(

Ενημέρωσα τους τεχνικούς οι οποίοι έκαναν την μεταφορά και μου είπαν πως το πρόβλημα προέρχεται από κάποια ρύθμιση του WP, ωστόσο εγώ έψαξα όλες τις ρυθμίσεις του αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι.Πιο συγκεκριμένα μου είπαν τα εξής:

"Από πλευράς permission των εικόνων δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Πιθανότατα το πρόβλημα εστιάζεται στις ρυθμίσεις του wordpress σχετικα με το access των εικόνων."

Δημοσ.

Πήρα ακόμη μια απάντηση από τους τεχνικούς οι οποίοι μου λένε τα εξής:

"Το συγκεκριμένο πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο περιορισμό που έχετε ορίσει στην εφαρμογή σας. Αν π.χ. στην τελευταία γραμμή στο αρχείο .htaccess που βρίσκεται στο φάκελο httpdocs, προσθέσετε στην αρχή της γραμμής το χαρακτήρα #, τότε το link Που μας στείλατε θα λειτουργεί. Παρακαλώ ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας για να αφαιρέσετε τους περιορισμούς αυτούς."

Ωστόσο ο χαρακτήρας # υπάρχει στην αρχή της γραμμής και δεν φαίνεται να λειτουργεί. Γνωρίζει κάτι από αυτά κανένας από το forum να με βοηθήσει;

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα διορθώθηκε. Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να μπω μέσω του FTP στα αρχεία του WordPress και να ανοίξω-επεξεργαστώ το αρχείο .htaccess. Μόλις άνοιξα το αρχείο με το απλό Notepad κατέβηκα τέρμα κάτω και μπροστά από την τελευταία γραμμή του κώδικα πέρασα απλά το χαρακτήρα #. Μετά από περίπου ένα τέταρτο η ιστοσελίδα έγινε όπως ήταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...