Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα τα φώτα σας αν γνωρίζει κάποιος.

Θέλω να στήσω ένα Vpn server για να συνδέομαι στο σπίτι από εξωτερικά δίκτυα-προτιμώ κάποιο secure που να παίζει με mac-win-ios πχ OpenVpn (?).

Καθώς το να έχω ένα pc ανοιχτό 24/7 είναι δύσκολο και ασύμφορο μήπως κάποιος έχει μια ιδέα μια πιο σωστή και (φυσικά) οικονομική λύση;

Έψαξα για dd-wrt, openwrt αλλά μπερδεύτηκα. Είναι εύκολο να το στήσω; ή θα πάρω ένα router (και ποιο από όλα?) και τελικά μπορεί και να μην κάνει δουλειά; 

Επίσης μήπως είναι πιο καλή λύση ένας router με VPN server από τη μαμα του; αλλά υπάρχουν οικονομικές λύσεις σε αυτό το τομέα;

ευχαριστώ!

Δημοσ.

αν εχεις καποιο cisco router σιγουρα μπορεις πολυ ευκολα να φτιαξεις IPsec VPN.

φυσικα μπορεις και να παιξεις με dyndns και να φτιαξεις και profile στο vpn client που να χτυπαει domain και οχι IP.

εγω αυτο εχω κανει σπιτι με εναν 876.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Οποιοσδήποτε cisco router κάνει για IPsec VPN ?

Αυτός που μου λες αν βλέπω καλά κοστίζει > 400 ευρω...

πχ αυτός κάνει; Cisco-RV110W-E-G5-K9

(70 ευρώ - δεν αναφέρει κάτι για vpn)

ok για το dyndns (αυτό είναι το εύκολο κομμάτι :)

Δημοσ.

με τις small business σειρες της cisco (ex-Linksys) δεν εχω ασχοληθει. λογικα καπως μεσα απο το web interface θα γινεται.

απο αυτους που φορανε IOS ολοι οσοι εχουν advanced-security feature το κανουν.

btw με λιγοτερα απο 100 ευρω παιρνεις adsl2+ router (876/877) απο ebay και βαζεις πανω οτι IOS θες και παιζεις. αν θες vdsl πρεπει να τα σκασεις λιγο παραπανω..

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ.

θα το ψάξω.

Αν έχει ασχοληθεί και κάποιος με dd-wrt, openwrt να μου πει μια εύκολη λύση καλό θα είναι!

Δημοσ.

H αλήθεια είναι ότι έχω χαθεί με τα cisco ψάχνοντας αυτά που έγραψες παραπάνω.

(προτιμώ καινούριο και όχι ebay - used).

Θα δείξει!

Δημοσ.

δες το πμ σου

λογω οτι ασχολουμε για να μαθω πεντε πραγματα εδω περα εχω 2 Cisco 2811 Series,  1 ASA 5505 SEC Security Plus, 1 Cisco PIX 501

& ενα Cisco 2841 Series Modular τωρα οσο αναφορα για τα Ios τα βρισκεις και τα βαζεις δεν ειναι κατι τραγικο δεν χρειαζετε να αναφερουμε λεπτομερειες 

Rabican εμενα θα με βοηθησεις στον cisco call manager express 8.6 γιατι δεν μπορω να δεχτω κλησεις και να κανω την στιγμη που το sip trunk viva ειναι registered??? 

Δημοσ.

2841 δε νομιζω να εχεις! 1841 μπορει!! :P

ωραιο lab btw..

επισης πολλα πραγματα μπορεις να τα κανεις και virtual με GNS, ειδικα απο τοτε που ξεκινησε να υποστηριζεται ASA 8.4 version και 15.Χ IOS στους 7200...

Δημοσ.

να σε βοηθησω φιλαρακι, αλλα απο voice technologies και ειδικα CME, εχω μαυρα μεσανυχτα.. δεν εχω ασχοληθει ποτε!

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ.

νομίζω ξεφεύγουμε τώρα χωρίς να γνωρίζω ακόμα ποιες συσκευές μπορούν να έχουν advanced security feature....

Δημοσ.

για να σε βοηθησω, ολα τα μοντελα μπορουν να παρουν security features (τα παλια τουλαχιστον). ειχα βαλει σε soho k96 που ειχα, εβαλα στον 876 και φυσικα μπορεις να παρεις και εναν 1841 απο ebay και να παρεις και καρτουλα adsl (wic-1adsl). ειναι παφτηνα, απλα εχει το κακο οτι ειναι adsl1 με οτι αυτο συνεπαγεται για το συγχρονισμο στην dsl σου!

• Like 1
Δημοσ.

ολες εχουν advanced security αρκει να βαλεις το καταλληλο IOS

Rabican σε εποιασα αδιαβαστο το WIC-ADSL καρτακι για τον 1841 ειναι μεχρι 8ΜΒPS το HWIC-1ADSL ειναι ADSL2/ADSL2+ το εχω και το δουλευω ηδη αυτο χαχαχαχαχ 

στην γωνια με το ενα ποδι πανω χαχαχααχαα

Δημοσ.

μα αυτο εγραψα! το wic-1adsl ειναι το adsl1 (που παει μεχρι 8mbps) και ειναι παμφθηνη (15-20 ευρω).

για την hwic-1adsl που ναι adsl2/adsl2+ θα χρειαστει να σκασει λεφτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...