Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, icenex είπε

για τους νεοτερους θα ειναι κατι καινουργιο και μια καινουργια εμπειρια

ε και ένα καινούργιο game θα είναι καινούργια εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι τα studios νοιάζονται για την καινούργια εμπειρία των νέων παικτών. Απλά τα remasters είναι εύκολο να γίνουν. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις απ' την αρχή gameplay και story, απλά ένα συμμάζεμα τα textures και αν πλερώσει ο πέτσινος ρίχνεις και ένα RT/DLSS και έτοιμο. Βασίζονται στην επιτυχία παλιών games οπότε είναι σίγουρο ότι θα πουλήσουν και τα remakes. Δεν είδα να βγαίνει remake από κάποιο σάπιο παλιό game.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποδειγματικό remake ήταν αυτό του Mafia. Είχα παίξει το πρωτότυπο παιχνίδι (και μάλιστα με τιμονιέρα όταν οδηγούσα) και τώρα που βγήκε το remake 20 χρόνια σχεδόν μετά, δεν θυμόμουνα σχεδόν τίποτα από την υπόθεση και ήταν (σχεδόν) σαν να το έπαιζα πρώτη φορά. Ωραία γραφικά συν ότι αν και δεν άλλαξαν την ιστορία, βελτίωσαν αρκετά το σενάριο και είχε πολύ καλύτερη ηθοποιία στους διαλόγους και στα cutscenes. Αν είναι να είναι έτσι τα remakes bring them on με χίλια...

Υγ) Καλό είναι επίσης να διαχωρίζουμε τα remakes από τα απλά remaster όπου αλλάζουν λίγο τα textures και τέρμα...

Υγ2) Το FFVII είναι για μένα το GOAT. Περιμένω πως και πως να βγει στο pc το remake να το παίξω. Μέχρι τότε επιφυλάσομαι...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

ε και ένα καινούργιο game θα είναι καινούργια εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι τα studios νοιάζονται για την καινούργια εμπειρία των νέων παικτών. Απλά τα remakes είναι εύκολο να γίνουν. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις απ' την αρχή gameplay και story, απλά ένα συμμάζεμα τα textures και αν πλερώσει ο πέτσινος ρίχνεις και ένα RT/DLSS και έτοιμο. Βασίζονται στην επιτυχία παλιών games οπότε είναι σίγουρο ότι θα πουλήσουν και τα remakes. Δεν είδα να βγαίνει remake από κάποιο σάπιο παλιό game.

Δεν διαφωνω οτι και ενα καινουργιο game θα αποτελει μια καινουργια εμπειρια αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχει εκει κοσμος που δεν αγγιζει παλιοτερα παιχνιδια-διαμαντια επειδη ειναι απαρχαιωμενα ειτε λογω gameplay ειτε γραφικων και ουτω καθεξης η απλα επειδη δεν ετυχε να τα παιξουν τον καιρο που βγηκαν.Τα remake ειναι μια ευκαιρια για καποιους να γνωρισουν παλιοτερους ιστορικους τιτλους, το γιατι το κανει μια εταιρεια ολοι το γνωριζουμε.

Προσωπικα εδινα και διπλη ταριφα αν εβγαζε καποιος τωρα το fallout 1&2 με αναβαθμισμενα γραφικα,cinematics,animations, αναβαθμισμενο gameplay + περισσοτερο βαθος στο story κτλ. Για μενα η ιδανικη συνταγη αν κατι τετοιο γινει πραγματικοτητα θα ηταν το παιχνιδι να παραμεινει isometric-turn based και με δυνατοτητα περιστροφης της cameras που απο οτι θυμαμαι ειχε το fallout tactics.Με λιγα λογια να εδιναν στον κοσμο ακριβως το ιδιο παιχνιδι πανω κατω απλα με ολα τα καλουδια της εξελιξης που εχουμε μεχρι σημερα.

Sorry για το σεντονι απλα εφερα παραδειγμα το fallout για να δειξω οτι υπαρχει λογος υπαρξης για τα remakes ειδικα αν υπαρχει μεγαλη μεριδα κοσμου που θα ηθελε κατι τετοιο απο το αγαπημενο του παιχνιδι.Δυστυχως για μενα αυτο δεν προκειται να γινει για το fallout καθως αποτελω την μειοψηφια των gamers εκει εξω.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 4
Δημοσ.

Όντως το Mafia 1 φοβερό remake με αρκετά δυνατά visuals(Μέχρι και software RT χρησιμοποιεί για τα reflections) που δεν τους το είχα μετά την τραγωδία του Mafia 3 που ούτε τον ουρανό δεν έφτιαξαν σωστά..

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisde είπε

Υποδειγματικό remake ήταν αυτό του Mafia. Είχα παίξει το πρωτότυπο παιχνίδι (και μάλιστα με τιμονιέρα όταν οδηγούσα) και τώρα που βγήκε το remake 20 χρόνια σχεδόν μετά, δεν θυμόμουνα σχεδόν τίποτα από την υπόθεση και ήταν (σχεδόν) σαν να το έπαιζα πρώτη φορά. Ωραία γραφικά συν ότι αν και δεν άλλαξαν την ιστορία, βελτίωσαν αρκετά το σενάριο και είχε πολύ καλύτερη ηθοποιία στους διαλόγους και στα cutscenes. Αν είναι να είναι έτσι τα remakes bring them on με χίλια...

Υγ) Καλό είναι επίσης να διαχωρίζουμε τα remakes από τα απλά remaster όπου αλλάζουν λίγο τα textures και τέρμα...

Υγ2) Το FFVII είναι για μένα το GOAT. Περιμένω πως και πως να βγει στο pc το remake να το παίξω. Μέχρι τότε επιφυλάσομαι...

Τρομερό remake το mafia το έδειξα σε πολλά άτομα που γενικά δεν σκαμπαζουν από τέτοια και μέσα στην πόλη το χάζευαν υποδειγματικα γραφικά και σοβαρή ηθοποιία από όλους τους χαρακτήρες ότι καλύτερο για linear single player εμπειρία τα τελευταία χρόνια. 

• Like 3
Δημοσ.

Μεγάλη υπόθεση η ηθοποιία. Το odyssey που έχει τόσο σάπιο voice acting δεν παλεύεται πραγματικά να βλέπεις τα cutscenes. Το Βλαχάρα είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα. Ειδικά στο Control που έχουν γυρίσει και ολόκληρα κλιπάκια με κανονικούς ηθοποιούς και σκηνικά είναι όλα τα λεφτά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chrisde είπε

Παιχνιδαρα! Το φχαριστηθηκα στο PS4.

Το εχω απορια παντως παιδες για το πως την παλευετε να περιμενετε καποια χρονια προκειμενου να παιξετε σε PC τετοια διαμαντια. Για να μην παρεξηγηθω δεν το κατηγορω, απλα εγω δεν εχω την υπομονη.

Ναι ξερω καλυτερη εκδοση σε γραφικα, με ενσωματωμένα DLCs, κλπ αλλα και παλι..

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vste είπε

Το εχω απορια παντως παιδες για το πως την παλευετε να περιμενετε καποια χρονια προκειμενου να παιξετε σε PC τετοια διαμαντια. Για να μην παρεξηγηθω δεν το κατηγορω, απλα εγω δεν εχω την υπομονη.

Στην ουσια δεν περιμενουμε φιλε. Παιζουμε τοσα αλλα παιχνιδια που εχουμε και που βγαινουν και οταν τα παιχνιδια του ps4/5 ερθουν, κανουμε λιγο χώρο για να τα παιξουμε

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, vste είπε

Αυτό που είπε ο απο πάνω + ηλικία + υποχρεώσεις για κάποιους από εμάς.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε PCας ειμαι και εγω κυριως και συμφωνω σε γενικες γραμμες. Απλα σαν πορωση θεωρω αδιανοητο να μην παιξω καποια παιχνιδια  (Metal Gear, Final Fantasy, Uncharted, κλπ) κοντα στην ημ/νια κυκλοφοριας τους.

Εχει να κανει με τον τιτλο καθαρα.

Τελος παντων απλα σας ζηλευω που αντεχετε.

Επεξ/σία από vste
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το Odyssey είναι αποκαρδιωτικά κακό στο voice acting.

Όχι μόνο ως προς το τελικό αποτέλεσμα (αυτός ο τύπος που "υποδύεται" τον Αλέξιο... δεν έχω λόγια) αλλά κυρίως γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων του παιχνιδιού έχει να κάνει με πράγματα τα οποία λύνονταν πανεύκολα με στοιχειώδη προεργασία και μια επαφή με Έλληνες συνεργάτες.

Βέβαια, σκασιλάρα τους για την ελληνική αγορά, αλλά είναι κρίμα, όταν έχεις ρίξει τόση δουλειά -ολοφάνερο αυτό- στις τοποθεσίες και την αναπαράσταση κτιρίων, να έχεις κάτι τύπους που ούτε για σαπουνόπερα δεν κάνουν να σκοτώνουν τις ατάκες. Και καπάκι έναν αχταρμά αρχαίων εκφράσεων με μια γενναία δόση της εθνικής μας λέξης.

Όμως, το έχω δει και στη δουλειά μου, στις εκδόσεις, όταν ξένοι συγγραφείς τοποθετούν ένα βιβλίο στην Ελλάδα, κι ενώ έχουν εκδότες εδώ (άρα επιμελητές, μεταφραστές και γενικά ό,τι χρειάζονται), αντί να επικοινωνήσουν εγκαίρως και να ζητήσουν βοήθεια ή απλά μια γνώμη/δεύτερη ματιά, επιλέγουν (από το κεφάλι τους ή με τίνος τη συμβουλή δεν θέλω καν να φανταστώ...) απίθανα "ελληνικά" ονόματα, επίθετα, τοπωνύμια κτλ.

Και λες, "μα γιατί, εδώ είμαστε". Δεν...

Υ.Γ. Αντί για remake του Fallout (ας μη μας βιάσουν τις αναμνήσεις των εφηβικών/φοιτητικών μας χρόνων) μπορείτε να δείτε το Wasteland 3 (σαφώς ανώτερο του 2, που μια χαρά παιχνίδι είναι κι αυτό) ή τα Atom RPG (σε εξευτελιστικά χαμηλή τιμή για αυτό που προσφέρουν). 

• Like 7
Δημοσ.

Συμφωνώ για το Odyssey με μοναδική ίσως εξαίρεση την Κασσάνδρα της Μελισσάνθης Μαχούτ που έκανε κατά τη γνώμη μου πολύ καλή δουλειά. (Εντάξει για τα μ@λάκας δεν φταίει αυτή...). 'Οποιος έπαιξε το παίγνιο με τον Αλέξιο ...περαστικά του!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ με την Κασσάνδρα έπαιξα αλλά ούτε αυτή δεν μου άρεσε. Σαν μεταγλώττιση ξενόφωνης σειράς ήταν. Λες και τους έδωσαν ένα χαρτί με τα λόγια και τους είπαν διαβάστε το. Ήταν λες και δεν τους είπαν καν ότι είναι για το Odyssey, κανένα συναίσθημα, κανένας χρωματισμός της φωνής. Ίσως να υπερβάλλω βέβαια, δεν ξέρω..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...