Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

Ποια κάρτα γραφικών έχεις?

3090 Asus stix oc

Με τους τελευταιους driver ειμαι παιδια.

Απλα δεν μου κραταει την ρυθμιση on στο dlss

Επεξ/σία από galanakop1974
Δημοσ.
3 ώρες πριν, galanakop1974 είπε

3090 Asus stix oc

Με τους τελευταιους driver ειμαι παιδια.

Απλα δεν μου κραταει την ρυθμιση on στο dlss

Ειδικά στα [πρώτα DLSS game το DLSS είναι κλειδωμένο για συγκεκριμένες κάρτες όταν παίζουν σε συγκεκριμένη ανάλυση. Αν είχες RTX 2060 και έπαιζες σε 1080p θα σου έτρεχε κανονικά. Το ξέρω γιατί και με την 2080 μου κάνει τα ίδια.

Η nvidia επέβαλε αυτά τα κλειδώματα γιατί με δυνατή κάρτα(π.χ. RTX 2080Ti) σε μέτρια  ανάλυση(1080p) θα σε έκοβαν τα tensor cores(που κάνουν το DLSS) και θα έβγαιναν παραπλανητικά συμπεράσματα για τις πραγματικές επιδόσεις της κάρτας. Έτσι ισχυρίζονταν τουλάχιστον.

Αυτές οι πρακτικές εγκαταλείφθηκαν με το DLSS 2.0 που είναι ανώτερη λύση σε επιδόσεις, ποιότητα και εύρος εφαρμογής.

Δημοσ.

Η  enhanced του metro exodus θα είναι με DLSS 2.0.😁

Επιτέλους κάποιος με 1080p monitor θα μπορεί κάνει upscale και reconstruct  και από 480p!

Που έχουμε φτάσει...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, privateer είπε

Το DLSS 1.0 ηταν μεγιστη μουφα. 🤣

Το DLSS 1.0 ήταν μούφα, αλλά όχι τόσο για τους λόγους που νομίζουν οι περισσότεροι(θολούρα, που έχει ακόμα και το 2.0 ).

Το 1.0 έκανε upscale. Δηλαδή συμπλήρωνε πληροφορία βάσει ανάλυσης από ένα και μόνο καρέ. Υπάρχουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε upscale φωτογραφιών από state of the art νευρωνικά δίκτυα(ANN).

Το πρόβλημα είναι ότι στα παιχνίδια αυτό πρέπει να γίνει για διαδοχικά καρέ που ψιλομοιάζουν μεταξύ τους. Η τεχνητή πληροφορία που θα συμπληρώσει το ANN στο Τ καρέ μπορεί να διαφέρει αρκετά από αυτή που θα προσθέσει στο Τ+1 καρέ με αποτέλεσμα πολύ άσχημα artifacts. Το απλό upscale δεν έχει μέλλον στην κινούμενη εικόνα.

11 λεπτά πριν, ilos είπε

Η  enhanced του metro exodus θα είναι με DLSS 2.0.😁

Επιτέλους κάποιος με 1080p monitor θα μπορεί κάνει upscale και reconstruct  και από 480p!

Που έχουμε φτάσει...

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά. Πάντως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν σκεφτείς ότι το 1080p ανακατασκευάζεται από 720p που είναι μόλις το 44% των pixels.

Τερμάτισα το Control με render ανάλυση 1536Χ864 και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν καθηλωτικό. Μακάρι να έδινε η πράσινη τη δυνατότητα να ορίζεις εσύ τη render res ή έστω να υπάρχει ένα ultra quality preset στο >=50% της native.

• Like 1
Δημοσ.

Και το 1.0 θα δούλευε καλύτερα αν συνεργάζονταν από την αρχή η nvidia με τους devs και είχαν ώριμο το "patch" μετά από μήνες training. Αλλά συνήθως το ενσωμάτωναν κατόπιν εορτής σε ήδη υπάρχοντες τίτλους με training κάποιες μέρες μόνο.

6 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά. Πάντως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό αν σκεφτείς ότι το 1080p ανακατασκευάζεται από 720p που είναι μόλις το 44% των pixels.

Τερμάτισα το Control με render ανάλυση 1536Χ864 και το οπτικό αποτέλεσμα ήταν καθηλωτικό. Μακάρι να έδινε η πράσινη τη δυνατότητα να ορίζεις εσύ τη render res ή έστω να υπάρχει ένα ultra quality preset στο >=50% της native.

Στο performance του CP2077 είναι 480p, πάμε παρακάτω. Προφανώς και το λέω ειρωνικά, αλλά όχι για το DLSS αλλά για τα "next gen RT cores" των Ampere, όταν χρειάζεσαι τέτοιες αναλύσεις για να έχεις υποφερτά frametimes με μια 3090. Δυστυχώς είμαστε 2-3 γενιές gpu πίσω ακόμα για πραγματικό RT χωρίς υποχωρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Στο performance του CP2077 είναι 480p, πάμε παρακάτω. Προφανώς και το λέω ειρωνικά, αλλά όχι για το DLSS αλλά για τα "next gen RT cores" των Ampere, όταν χρειάζεσαι τέτοιες αναλύσεις για να έχεις υποφερτά frametimes με μια 3090. Δυστυχώς είμαστε 2-3 γενιές gpu πίσω ακόμα για πραγματικό RT χωρίς υποχωρήσεις.

Μια χαρά το τρέχουν οι νέες κάρτες το CP2077 με optimized settings. Maxed out δεν τρέχει ούτε το RDR2 που δεν είναι ούτε μια τρίχα από τα τέτοια του CP2077 στον τεχνικό τομέα. Κλασικό κονσολοπαίχνιδο με ανύπαρκτους shaders υλικών.

RT χολυγουντιανής ποιότητας δεν πρόκειται να δεις ποτέ γιατί είναι κινούμενος στόχος. Όση δύναμη και να αποκτήσουν τα RT cores αυτή θα αξιοποιηθεί σε περισσότερα light bounces για καλύτερη ποιότητα ή περισσότερα εφέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να θυσιάσουν RT δύναμη για να τρέχεις native σε 4πλάσια της 1080p ανάλυσης(4K). Είναι σπατάλη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Ειδικά στα [πρώτα DLSS game το DLSS είναι κλειδωμένο για συγκεκριμένες κάρτες όταν παίζουν σε συγκεκριμένη ανάλυση. Αν είχες RTX 2060 και έπαιζες σε 1080p θα σου έτρεχε κανονικά. Το ξέρω γιατί και με την 2080 μου κάνει τα ίδια.

Η nvidia επέβαλε αυτά τα κλειδώματα γιατί με δυνατή κάρτα(π.χ. RTX 2080Ti) σε μέτρια  ανάλυση(1080p) θα σε έκοβαν τα tensor cores(που κάνουν το DLSS) και θα έβγαιναν παραπλανητικά συμπεράσματα για τις πραγματικές επιδόσεις της κάρτας. Έτσι ισχυρίζονταν τουλάχιστον.

Αυτές οι πρακτικές εγκαταλείφθηκαν με το DLSS 2.0 που είναι ανώτερη λύση σε επιδόσεις, ποιότητα και εύρος εφαρμογής.

Η αναβάθμιση του dlss από το v1 στο V2 έγινε με την ανανέωση των driver της κάρτας η διαφορετικά???

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα 480p που κολλάνε πάντως; Ακόμη και με την 2060 που είναι η χαμηλότερη RTX στο Control που έχει ένα σωρό εφέ με DLSS Quality (720p) έχω μια χαρά playable fps, ακόμη και τα 1% Low είναι low-to-mid 50s..

Δημοσ.

Ωραία τα είπατε..
Στο παιδί είπατε γιατί δεν του κρατάει το DLSS? Αυτό ρώτησε ο άνθρωπος :P

@galanakop1974 δεν κατέχω άλλες γνώσεις πάνω στο θέμα, οπότε δεν έχω κάτι άλλο να σου απαντήσω.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xtrmsnpr είπε

Ωραία τα είπατε..
Στο παιδί είπατε γιατί δεν του κρατάει το DLSS? Αυτό ρώτησε ο άνθρωπος :P

@galanakop1974 δεν κατέχω άλλες γνώσεις πάνω στο θέμα, οπότε δεν έχω κάτι άλλο να σου απαντήσω.

Αυτή η ανάλυση (3440x1440) είναι UW αν δεν κάνω λάθος ε; Δεν πρέπει να λειτουργεί σε UW το DLSS 1.0 ή απλά δεν το έχουν υλοποιήσει στο Exodus. Σε κάθε περίπτωση το DLSS στο Exodus τώρα είναι άθλιο. Σε λίγο καιρό θα βγει με DLSS 2.0, τότε θα αξίζει να το παίξεις αν έχεις καλή RTX..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...