ilos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, kti23 είπε Ενδιαφέρον report το remnant μπαίνει στα υπόψη. Εν τω μεταξύ ενώ δεν είμαι παίκτης των πολλών playthroughs στα DS(μόλις τώρα μετά από καιρό στο 3ο playthrough του πρώτου και φτύνω αίμα, μόλις 2 στα υπόλοιπα) το sekiro το έτρεξα νεράκι μετά την πρώτη φορά και τελικά έχει τα περισσότερα playthroughs απο όλα(4). Τι να πω εγώ δε μπορώ να παίξω το ίδιο game με το ίδιο gameplay, το ίδιο weapon type/moveset και τα ίδια bosses 2 φορές. Εδώ ένας φίλος μου χάρισε το black mesa που είναι τρομερό remake και το παράτησα στο μισάωρο και ας είχα να παίξω HL1 κοντά 20 χρόνια.😁
kti23 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, ilos είπε Τι να πω εγώ δε μπορώ να παίξω το ίδιο game με το ίδιο gameplay, το ίδιο weapon type/moveset και τα ίδια bosses 2 φορές. Εδώ ένας φίλος μου χάρισε το black mesa που είναι τρομερό remake και το παράτησα στο μισάωρο και ας είχα να παίξω HL1 κοντά 20 χρόνια.😁 Ούτε εγώ αλλά με πιάνουν κάτι κουλά που και που όπως αυτό ή τα 11 playthroughs στο Ocarina of time. 1
KilliK Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 καταπληκτικο ντοκιμαντερ απο τον εξαιρετικο Ahoy, για το ποιο ειναι πραγματικα το πρωτο video game που φτιαχτηκε ποτε. και οχι δεν ειναι το Pong, ουτε το Tennis for Two.
costacurta Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Disco elisium παίζει κανείς? Θερίζει στα review. Με προβληματίζει η έλλειψη μάχης.
Aruil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 3 hours ago, costacurta said: Disco elisium παίζει κανείς? Θερίζει στα review. Με προβληματίζει η έλλειψη μάχης. Αν σε προβληματίζει η έλλειψη μάχης, δεν μπορώ να σου πω και πολλά για να σε ματαπείσω μιας και πράγματι δεν έχει καθόλου μάχη. Το παιχνίδι θα το χαρακτήριζα σαν ένα noir detective game με πολύ ιδιέταιρο κόσμο και χαρακτήρες καθώς και ένα κάποιο μυστήριο για το πως ακριβώς είναι αυτός ο κόσμος. Δεν το έχω τερματίσει ακόμα, είμαι στην 4η μέρα. Αυτά που μπορώ να πω σίγουρα είναι ότι έχει καταπληκτική ατμόσφαιρα, μουσική και sound design, το voice acting αν και περιορισμένο είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια σε rpg τέτοιου είδους. Τα γραφικά είναι υπέροχα, νιώθεις και βλέπεις comic σε κίνηση με τα πάντα να μοιάζουν λες και έχουν ζωγραφιστεί με πινέλο. Ένα ακόμα κομάτι του που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα skills σου είναι οντότητες που σου μιλάνε και σε συμβουλεύουν (πάντα με βάση το χαρακτήρα τους), πολλές φορές και λανθασμένα. Κάτι άλλο που μου αρέσει πολύ, είναι ότι δεν είναι αναγκαστικά καλό να λες τα πάντα σε ένα διάλογο. Πολλές ερωτήσεις η δηλώσεις, μπορούν να κάνουν μελλοντικά skill checks πιο δύσκολα. Δηλάδη, σε αποτρέπει από το να πατά ανεξέλγκτα ότι βλέπεις μπροστά σου, πρέπει να συλλογιστείς τι ταιριάζει στην κατάσταση και σε αυτόν που μιλάς. Ευτυχώς παίρνεις αρκετές ενδείξεις γι αυτό από τα skills σου, τον συνάδελφο σου και από τους ίδιους τους διαλόγους. Αν και δίνει την εντύπωση ότι είναι χιουμοριστικό, το παιχνίδι είναι αρκετά "βαρύ" και σοβαρό. Το χιούμορ και η ιδιεταιρότητα του απλά βοηθάνε λίγο στο να ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα. Πάντως αυτό που μπορώ να πω σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι, αν δεν είναι κάποιος διατεθιμένος να λιώσει στο διάβασμα να μείνει μακρυά. Το Planescape Torment θεωρείται από πολλούς σαν πολύ φλύαρο παιχνίδι και είχε περίπου 800000 λέξεις. Αυτό έχει ένα εκατομμύριο. 5
di maria kun Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, Aruil είπε Πάντως αυτό που μπορώ να πω σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι, αν δεν είναι κάποιος διατεθιμένος να λιώσει στο διάβασμα να μείνει μακρυά. Το Planescape Torment θεωρείται από πολλούς σαν πολύ φλύαρο παιχνίδι και είχε περίπου 800000 λέξεις. Αυτό έχει ένα εκατομμύριο. Να ρωτήσω κάτι. Και εγώ δεν κατάφερα να συνεχίσω το τορμεντ (αν και έπαιξα pillars και κάποια άλλα βαριά παιχνίδια.) Δεν μου άρεσε στο τορμεντ όχι απλά η ποσότητα στο διάβασμα αλλά και το λορ μου φάνηκε πολύ βαρύ. Όχι κακό απλά βαρύ. Δεν άντεχα πχ ολόκληρες σελίδες που εξηγούσαν ένα αντικείμενο. Στο disco έτσι είναι? Η λόγω του χιούμορ η ότι έχει διαλογους το κάνει πιο 'δροσερό ' πιο ευκολοδιαβαστο?
Aruil Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 36 minutes ago, di maria kun said: Να ρωτήσω κάτι. Και εγώ δεν κατάφερα να συνεχίσω το τορμεντ (αν και έπαιξα pillars και κάποια άλλα βαριά παιχνίδια.) Δεν μου άρεσε στο τορμεντ όχι απλά η ποσότητα στο διάβασμα αλλά και το λορ μου φάνηκε πολύ βαρύ. Όχι κακό απλά βαρύ. Δεν άντεχα πχ ολόκληρες σελίδες που εξηγούσαν ένα αντικείμενο. Στο disco έτσι είναι? Η λόγω του χιούμορ η ότι έχει διαλογους το κάνει πιο 'δροσερό ' πιο ευκολοδιαβαστο? Τα περισσότερα που θα διαβάσεις είναι διάλογοι. Δεν εστιάζεται τόσο πολύ σε αντικείμενα, αλλά έχει αρκετό lore για τον κόσμο (ιστορικά, γεωγραφικά κτλπ). Δεν μπορώ να σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση γιατί πρώτον πάει πολλής καιρός που έπαιξα το Torment και δεύτερον με έχει απορροφήσει τόσο το παιχνίδι που δεν έχω μία σίγουρη αναλογία να σου δώσω. Γενικά το χιούμορ είναι σίγουρα περισσότερο από το torment, απλά πρέπει να επισημάνω ότι όταν λέω χιούμορ δεν εννοώ τόσο καταστάσεις που θα γελάσεις, όσο καταστάσεις του στυλ "χα, πλάκα είχε αυτό". Και επίσης παίζει πάρα πολύ με (αυτό)σαρκασμό για τον πρωταγωνιστή που σίγουρα το κάνει πιο ελαφρύ από αυτή την απόψη. Επίσης θέλω να διευκρινίσω και κάτι ακόμα. Όταν λέω βαρύ, το εννοώ πραγματικά. Ψυχολογικά προβλήματα, εθισμός, εξαπάτηση, πολιτικά... Μόνο με το torment μπορεί να συγκριθεί σε αυτό το κομάτι. Εκεί που το Torment χρησιμοποιούσε το fantasy στοιχείο για να σε απομακρύνει κάπως από τη βαρύτητα, εδώ αυτό τον ρόλο τον καλύπτει το χιούμορ. 1
xavier Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) απο το disco elysium Spoiler κοιτα, αμα εχεις διαβασει λιγο bukowski, βοηθαει σιγουρα... Για μενα ο χαρακτηρισμος rpg ειναι τραβηγμενος για το παιχνιδι... περισσοτερο για point and click adventure μου μοιαζει, το rpg element απλά δινει περισσοτερες επιλογες στο adventuring. σαν παιχνιδι αμα δεν μου αρεσε το γραψιμο του, δε θα με απασχολουσε. Με αυτο κολλησα ολο το σκ, (ειμαι λιγο μετα το tribunal για οποιον το επαιξε) εχει πολυ πολιτικο σχολιασμο μεσα, αλλα προσωπικα αυτο το κομματι το περνουσα στο ffw. επισης εχει αρκετα bug, που νταξει λογικο για τετοιο ειδος παιχνιδιου...αλλα να κρατατε ξεχωριστα save, για καθε ενδεχομενο...εγω σε καποια φαση σχετικα στην αρχη, χρειαστηκε να φορτωσω προηγουμενο save, που αν δεν το ειχα θα χρειαζοταν να ξεκινησω παλι απο την αρχη...Και δε μιλαω για bug, απλα δεν υπηρχε διεξοδος απο τις επιλογες που ειχα κανει και κολλησα στην ταρατσα.... Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2019 από xavier 1
Aruil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 19 hours ago, xavier said: απο το disco elysium Reveal hidden contents επισης εχει αρκετα bug, που νταξει λογικο για τετοιο ειδος παιχνιδιου...αλλα να κρατατε ξεχωριστα save, για καθε ενδεχομενο...εγω σε καποια φαση σχετικα στην αρχη, χρειαστηκε να φορτωσω προηγουμενο save, που αν δεν το ειχα θα χρειαζοταν να ξεκινησω παλι απο την αρχη...Και δε μιλαω για bug, απλα δεν υπηρχε διεξοδος απο τις επιλογες που ειχα κανει και κολλησα στην ταρατσα.... Δεν μου χει τύχει να κολήσω κάπου, αλλά το έχω ακούσει και από άλλους αυτό το πρόβλημα (όχι για το συγκεκριμένο σημείο, γενικά) οπότε πιθανό να υπάρχει. Εγώ την πάτησα με corrupted quicksaves και χρειάστηκε να ξαναπαίξω κανα μισάωρο παιχνιδιού γιατί έχω την κακή συνήθεια να βασίζομαι κυρίως σε αυτά. Και από performance πάντως δεν τα πάει τέλεια και έχω και ένα περίεργο stuttering στην κάμερα ακόμα και με 60 fps και vsycn forced on από nvidia control panel.
HellionKal Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Αυτό με τις επιλογές στους διαλόγους είναι glitch παιδιά, φτιάχνεται. Πατήστε escape και πάτε στα settings, και μειώστε το μέγεθος του text σε οτιδήποτε μικρότερο από "max". Κατά τα άλλα έχοντας αφιερώσει περισσότερες από 60 ώρες στο παιχνίδι κατά την preview έκδοση κιόλας, ζήτημα να πέτυχα 1-2 άλλα glitches, ούτε ένα game-breaking.
Aruil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Εν τω μεταξύ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως το καταφέρνουν αυτοί που λένε ότι είναι μικρό το παιχνίδι. Είμαι στις 35 ώρες και ακόμα δεν το χω τελειώσει.
xavier Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, Aruil είπε Εν τω μεταξύ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως το καταφέρνουν αυτοί που λένε ότι είναι μικρό το παιχνίδι. Είμαι στις 35 ώρες και ακόμα δεν το χω τελειώσει. πολλες μου φαινονται οι 35 ωρες, γυρω στις 20 ωρες ειναι το παιχνιδι....τουλαχιστον τοσες μου φανηκαν...μπορει να καηκα και να μην πηρα χαμπαρι...βεβαια καποια πραγματα δεν τα εκανα, Spoiler π.χ. να ανοιξω τη πορτα της κουζινας, ή την πορτα στη ταρατσα στο δωματιο της γκομενας, το μπανκερ. επισης δεν περασα το measurehead, που σε βγαζει αν τον νικησεις? στον evrart?
Aruil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 3 minutes ago, xavier said: πολλες μου φαινονται οι 35 ωρες, γυρω στις 20 ωρες ειναι το παιχνιδι....τουλαχιστον τοσες μου φανηκαν...μπορει να καηκα και να μην πηρα χαμπαρι...βεβαια καποια πραγματα δεν τα εκανα, Hide contents π.χ. να ανοιξω τη πορτα της κουζινας, ή την πορτα στη ταρατσα στο δωματιο της γκομενας, το μπανκερ. επισης δεν περασα το measurehead, που σε βγαζει αν τον νικησεις? στον evrart? Ας πούμε 30, γιατί μπορεί κάποιες φορές να το είχα αφήσει ανοιχτό ενώ έκανα άλλα πραγμάτα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να σε ρωτήσω αν έκανες πράγματα γιατί θα είναι προφανώς spoil. Παντώς αυτά που αναφέρεις δεν προσθέτουν και πολύ χρόνο, αν και αρκετά σημαντικά για την κεντρική ιστορία. Αυτό που μπορώ να ρωτήσω και μπορεί να μου δώσει μια ένδειξη, τι χαρακτήρα έφτιαξες? Δηλαδή ποια skills/stats ανέβασες?
xavier Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) την 1η σειρα ανεβασα κυριως + μερικα διασπαρτα και ειχα ολα τα thoughts (αυτα που ηθελαν αρκετες ωρες πανω απο 4-5 για να γινουν ) γενικα εκανα τα side quest, π.χ το καταραμενο υπογειο, την εκκλησια, νομιζω δεν αφησα πολλα, απλα διαβαζα γρηγορα...δεν θα κανω 2ο run, αν θες να ρωτησεις κατι σε spoiler, ρωτα... Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2019 από xavier
Aruil Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 5 minutes ago, xavier said: την 1η σειρα ανεβασα κυριως + μερικα διασπαρτα και ειχα ολα τα thoughts (αυτα που ηθελαν αρκετες ωρες πανω απο 4-5 για να γινουν ) γενικα εκανα τα side quest, π.χ το καταραμενο υπογειο, την εκκλησια, νομιζω δεν αφησα πολλα, απλα διαβαζα γρηγορα...δεν θα κανω 2ο run, αν θες να ρωτησεις κατι σε spoiler, ρωτα... Α παίζει αυτό να έπαιξε μεγάλο ρόλο (τα skills δηλαδή) γιατί είχα πάρει skills που άνοιγαν αρκετούς έξτρα διαλόγους (Inland Empire και Shivers). Βασικά θέλω να ρωτήσω δύο τρία πράγματα για να δω τι διαφορές μπορούσε να έχει το conclusion. Προειδοποιώ και για σένα και για οποιονδήποτε άλλο: MAJOR SPOILERS Συνάντησες το phasmid? Σε δέχτηκαν πάλι στο σώμα? Ποιον έβγαλες ένοχο και κατ'επέκταση ποιον/ποιους συνέλαβες? Το tribunal τι κατάληξη είχε? Έμαθες τι είναι το pale? Είχες κανένα resolution με τη Dolores? Αυτά μου έρχονται αυτή τη στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις