xavier Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 καλα κανει και η ροκσταρ, γιατι να χαριζει χρηματα στο χοντρο ή στην επικ ή στον οποιοδηποτε....τα παιχνιδια της ειναι διαφημιση απο μονα τους...δε χρειαζονται κανενα μεσαζοντα...
p4n0s86 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Τουλάχιστον να μας φέρει το RDR2 στο pc κι ας είναι όπου θέλει.
Inside X Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilos είπε Ωραία συλλογή bruh. Να τα εκατοστήσεις! Σου λείπουν μερικά πάντως.😁 Αυτό πιο πολύ ισχύει για τα pixel art games εποχής DOS κλπ. Είναι πολύ πιο sharp η image εκεί γιατί μιλάμε για επικές αναλύσεις τύπου 320χ240. Στα modern games απλά γλιτώνεις το blur των TFT αν έχεις gpu από τα LIDL και δε μπορείς να τρέξεις κάτι πάνω από τα 1280x1024 που είχαν οι περισσότερες 17ρες ή 1024x768 οι 15ρες για να μπορείς να παίξεις στη native σου ή βάζεις ξέρω εγώ το renderscale στο 30% 😂 Μόνο κάτι καμμένοι fpsάδες τις αναπολούν γιατί είχαν πραγματικό 0 input lag. Εγώ πάντως δεν αναπολώ την EIZO F35 (που ήταν και κορυφαία για την εποχή της), σαν real estate είναι το 1/3 του current monitor και κόστιζε και τα διπλά λεφτά κιόλας. Η συγκεκριμένη του άρθρου (FW900) σήκωνε άνετα 1440p (περίπου δηλαδή λόγω 16:10) και το motion resolution της δεν το πιάνει ούτε Oled, όχι LCD. Input lag, black levels, χρώματα στο θεό αλλά ήθελε και γερανό. Ασήκωτη η άτιμη. Να είχε και HDR... Recommended είχε αν θυμάμαι καλά 1980x1920@85hz, αλλά μια χαρά κούμπωνε/την παίζανε όλοι στα 2048x1546 στα ίδια hz. Την χρησιμοποιούσε φίλος για μοντάζ τότε. Έτρεχε και κανένα game που και που. 20 λεπτά πριν, xavier είπε καλα κανει και η ροκσταρ, γιατι να χαριζει χρηματα στο χοντρο ή στην επικ ή στον οποιοδηποτε....τα παιχνιδια της ειναι διαφημιση απο μονα τους...δε χρειαζονται κανενα μεσαζοντα... Το περίεργο είναι γιατί απλά, Rockstar launcher και όχι Take Two launcher... Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από Inside X input lag 1
xavier Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 γιατι μαλλον το rockstar ειναι δυνατοτερο ως brand
ilos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, Inside X είπε Η συγκεκριμένη του άρθρου (FW900) σήκωνε άνετα 1440p (περίπου δηλαδή λόγω 16:10) και το motion resolution της δεν το πιάνει ούτε Oled, όχι LCD. Input lag, black levels, χρώματα στο θεό αλλά ήθελε και γερανό. Ασήκωτη η άτιμη. Να είχε και HDR... Recommended είχε αν θυμάμαι καλά 1980x1920@85hz, αλλά μια χαρά κούμπωνε/την παίζανε όλοι στα 2048x1546 στα ίδια hz. Την χρησιμοποιούσε φίλος για μοντάζ τότε. Έτρεχε και κανένα game που και που. Το περίεργο είναι γιατί απλά, Rockstar launcher και όχι Take Two launcher... Λες για επαγγελματικά μπαούλα τώρα CRT του πανακρίβου.😁 Mainstream κυρίως μέχρι 17ρια έβλεπες. Μετά όλοι πήγαν σε TFT και μουφόTN πρώτης γενιάς.
pirmen56 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ilos είπε Ωραία συλλογή bruh. Να τα εκατοστήσεις! Σου λείπουν μερικά πάντως.😁 Αυτό πιο πολύ ισχύει για τα pixel art games εποχής DOS κλπ. Είναι πολύ πιο sharp η image εκεί γιατί μιλάμε για επικές αναλύσεις τύπου 320χ240. Στα modern games απλά γλιτώνεις το blur των TFT αν έχεις gpu από τα LIDL και δε μπορείς να τρέξεις κάτι πάνω από τα 1280x1024 που είχαν οι περισσότερες 17ρες ή 1024x768 οι 15ρες για να μπορείς να παίξεις στη native σου ή βάζεις ξέρω εγώ το renderscale στο 30% 😂 Μόνο κάτι καμμένοι fpsάδες τις αναπολούν γιατί είχαν πραγματικό 0 input lag. Εγώ πάντως δεν αναπολώ την EIZO F35 (που ήταν και κορυφαία για την εποχή της), σαν real estate είναι το 1/3 του current monitor και κόστιζε και τα διπλά λεφτά κιόλας. CRT= η απόλυτη εικόνα σε κίνηση και χαμηλή φωτεινότητα. Πρέπει να στραβωθείς ακόμα και με καλό VA για να πάρεις εξίσου ζωντανό χρώμα. Άσε το καλπικο κοντράστ με το backlight bleed αν δεν είσαι ακριβώς στην ευθεία με τα pixels. Άσε και τις γωνίες θέασης που σχετίζονται αρνητικά με το response time. Ούτε να σε απασχολεί το interpolation αν πέσεις έστω και 2% από την native ανάλυση, όπως με τα τωρινά "λαμπατέρ", που σε καταδικάζουν σε ένα δεδομένο matrix. Με εξαίρεση την εκτυφλωτική φωτεινότητα(όχι πάντα καλό) και την ευκολία(βάρος, βάθος) οι TFT είναι σε όλα downgrade. 2
ilos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, pirmen56 είπε CRT= η απόλυτη εικόνα σε κίνηση και χαμηλή φωτεινότητα. Πρέπει να στραβωθείς ακόμα και με καλό VA για να πάρεις εξίσου ζωντανό χρώμα. Άσε το καλπικο κοντράστ με το backlight bleed αν δεν είσαι ακριβώς στην ευθεία με τα pixels. Άσε και τις γωνίες θέασης που σχετίζονται αρνητικά με το response time. Ούτε να σε απασχολεί το interpolation αν πέσεις έστω και 2% από την native ανάλυση, όπως με τα τωρινά "λαμπατέρ", που σε καταδικάζουν σε ένα δεδομένο matrix. Με εξαίρεση την εκτυφλωτική φωτεινότητα(όχι πάντα καλό) και την ευκολία(βάρος, βάθος) οι TFT είναι σε όλα downgrade. Αν έβγαινε 32ρα 1440p CRT, θα κόστιζε τα 10πλάσια λεφτά από το κινεζό VA μου. Άσε που θα ήθελες γερανό να τη σηκώσεις και μπορεί και να μην την άντεχε το γραφείο.😂 Τον παράγοντα επίσης πόσο κακό θα είναι για το eye strain/fatigue ένα τόσο μεγάλο CRT σε κοντινή απόσταση δε πρέπει να τον ξεχνάμε. Πάνε αυτές οι εποχές, περάσαν ανεπιστρεπτί πλέον. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από ilos 1
pirmen56 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ilos είπε Πάνε αυτές οι εποχές, περάσαν ανεπιστρεπτί πλέον. Πέρασαν αλλά δεν εμφανίστηκε κανένας άξιος αντικαταστάτης. Ακόμα και τα oled έχουν θέματα. Για μένα πρόοδος της τεχνολογίας σημαίνει βελτίωση σε τουλάχιστον ένα τομέα χωρίς χειροτέρευση σε κανέναν. 2
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Πέρασαν αλλά δεν εμφανίστηκε κανένας άξιος αντικαταστάτης. Ακόμα και τα oled έχουν θέματα. Για μένα πρόοδος της τεχνολογίας σημαίνει βελτίωση σε τουλάχιστον ένα τομέα χωρίς χειροτέρευση σε κανέναν. Υπάρχουν premium μοντέλα EIZO ή άλλων κατασκευαστών που είναι 100 φορές καλύτερες από τις CRT σε όλα τα επίπεδα. Απλά δεν μας αρέσει η "αλμυρή" τιμή , προσωπικά κάθισα σε μια EIZO ColorEdge CG277 ενός γραφίστα και μου έπεσαν τα δόντια στο πάτωμα. (Είχα δώσει 1εκ και κάτι ψιλά σε δρχ κάποτε για να πάρω ακριβή ΕΙΖΟ 19" crt για την δουλειά μου) Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
Inside X Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Υπάρχουν premium μοντέλα EIZO ή άλλων κατασκευαστών που είναι 100 φορές καλύτερες από τις CRT σε όλα τα επίπεδα. Απλά δεν μας αρέσει η "αλμυρή" τιμή , προσωπικά κάθισα σε μια EIZO ColorEdge CG277 ενός γραφίστα και μου έπεσαν τα δόντια στο πάτωμα. (Είχα δώσει 1εκ και κάτι ψιλά σε δρχ κάποτε για να πάρω ακριβή ΕΙΖΟ 19" crt για την δουλειά μου) Αυτό ισχύει, μέχρι και για ιατρικές εφαρμογές κλπ.. Έχω δει και εγώ τέτοιο panel. Αν δεν απατώμαι και στο mastering σήμερα υπάρχουν αντίστοιχα oled panel κλπ. (π.χ. Sony). Αλλά δεν έχουν λαμπάκια rgb και 244 αχρείαστα hz. Εδώ όμως συζητούμε για τον μέσο όρο και μου φαίνεται "κάπως" ότι μια μέση προς high end τηλεόραση, διαθέτει εκτός από 4K Panel και στοιχειωδώς (ή αρκετά) καλύτερες δυνατότητες HDR σε καλύτερη τιμή, πόσο μάλλον scaler.
pirmen56 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 18 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Υπάρχουν premium μοντέλα EIZO ή άλλων κατασκευαστών που είναι 100 φορές καλύτερες από τις CRT σε όλα τα επίπεδα. Απλά δεν μας αρέσει η "αλμυρή" τιμή , προσωπικά κάθισα σε μια EIZO ColorEdge CG277 ενός γραφίστα και μου έπεσαν τα δόντια στο πάτωμα. (Είχα δώσει 1εκ και κάτι ψιλά σε δρχ κάποτε για να πάρω ακριβή ΕΙΖΟ 19" crt για την δουλειά μου) Αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσαι σε μοντέλα που έχουν ένα κάρο ειδικές στρώσεις και τεχνολογίες για να εξαλείψουν τα εγγενή μειονεκτήματα της τεχνολογίας. Με κόστος κάτι χιλιάρικα και περιορισμούς στο response time φυσικά.
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Άμα θες να σου φύγουν οι μασέλες από monitor, πας εδώ τώρα.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) εγώ προσωπικά είχα πληρώσει black trinitron CRT με 300 χιλιάρικα (σημερινά 900ευρώ με πληθωρισμό 1900ευρώ) primen σε βρίσκω ρομαντικό , νομίζω ότι αδικείς τις TFT και κατακρίνεις τις "φθηνιάρικες". Γιατί οι CRT που είχαν 150.000-200.000 δεν αναβόσβηναν οι κουκίδες φωσφόρου σαν φωτορυθμικά και μας ζάλιζαν? Η ίδια "γκρίνια" υπήρχε και για τις ccd κάμερες που αντικατέστησαν τις παλιές αναλογικές. Τα πρώτα χρόνια πράγματι ήταν χειρότερες αλλά σιγά-σιγά βελτιώθηκαν και ξεπέρασαν την παλιά τεχνολογία. Να μην μιλήσουμε για όγκο/βάρος που στις 19"..21" έπιαναν το μισό γραφείο και με το ζόρι βάζαμε μπροστά το πληκτρολόγιο όσοι είχαμε φαρδύ γραφείο άνω των 80εκ. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
Aruil Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Ας βάλω και δύο rpg's που περίμενα εδώ και καιρό και βγαίνουν σύντομα. Πρώτον ένα Lovecraftian rpg που βγαίνει στις 26 Και ένα αρκετά ιδιέταιρο story-focused rpg που βγαίνει 15 Οκτωβρίου 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2019 To Disco Elysium αρχικά είχε τον επικό τίτλο No Truce with the Furies. Δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί τον άλλαξαν, πάντως ήταν και παραμένει μία από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες για μένα. Το Stygian επίσης. Σήμερα κυκλοφορούν δύο indie παιχνίδια για τα οποία έχω αρκετά υψηλές προσδοκίες: το Crying Suns (Steam, GOG), ένα tactical rogue-lite με αρκετή έμφαση στην ιστορία (Παρενθετικά, αν σας ενδιαφέρει το παιχνίδι, έχω κουπόνι -20% για το Steam) Pixel Art, hex-based battles και μεγάλος βαθμός δυσκολίας: Ένα δεύτερο που κυκλοφορεί επίσης σήμερα είναι το Οverland, από τη Finji (Night in the Woods). To πλησιέστερο παιχνίδι με το οποίο μπορώ να το συγκρίνω είναι το Into the Breach, της Subset Games που μας έχει δώσει το θαυμάσιο FTL (το οποίο FTL αποτέλεσε ως ένα βαθμό πηγή έμπνευσης και για το Crying Suns). Προσπαθούμε να οδηγήσουμε μια ομάδα επιζώντων μιας "εισβολής"/"μόλυνσης" από εξωγήινους σε ασφαλές σημείο, ενώ τα κάπως κρυσταλλικά πλάσματα μας κυνηγούν ανελέητα: περιορισμένες κινήσεις, περιορισμένοι πόροι, ενδιαφέρουσα αισθητική: 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις