Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, firepc είπε

το Social Club της Rockstar που ειναι? (...) και η Riot δεν εχει δικο της?

Όποιος τα έχει ας τα ανοίξει να μας πει, να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Βέβαια δύσκολα χάνει την πρώτη θέση η Βασίλισσα του χαλασμένου κώδικα: Bethesda, αλλά ποιος ξέρει;; Μην είμαστε προκατειλημμένοι. :P

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Aruil είπε

Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι πολλοί clients (έχω παιχνίδια σε steam, itch, gog, origin, desura (r.i.p.)) και θεωρώ ότι καλό είναι να υπάρχουν πάνω του ένα stores για να υπάρχει ανταγωνισμός. Ο τρόπος που γίνεται με ενοχλεί. Πάντα με ενοχλούσαν τα exclusives και τρέμω που υπάρχει προσπάθεια να "κονσολιάσει" με αυτόν τον τρόπο το pc gaming. Αυτό για την τιμή πιστεύω δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια αλλά μου φαίνεται πολύ ύποπτο που η μείωση έγινε μόνο στην αμερική. Με κάνει να πιστεύω ότι οφείλεται σε κάτι άλλο και όχι στην καλή θέληση της εταιρείας. Επιπλέον, τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν μπορείς να τα πεις ως πλεονέκτημα προς τον καταναλωτή. Αυτό είναι corporate talk, το ότι η εταιρεία βγάζει περισσότερα λεφτά είναι καλό για εσάς γιατί θα βγάλουμε και άλλα προιόντα που σας αρέσουν. Το προιόν το πλήρωσα δεν μου το κάνουν δώρο και το ίδιο θα κάνω και για το επόμενο. Το κέρδος που βγάζουν από αυτό είτε το επενδύσουν είτε το κάνουν κόκα δεν έχει τίποτα να κάνει με τον καταναλωτή. Είναι σα να πάρεις μια τυρόπιτα από την καντίνα και να πεις ευχαριστώ στον πωλητή που θα έχει τυρόπιτες και αύριο.

Το steam δεν το θεωρώ μονοπώλιο, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές νομικά ο όρος. Γιαυτό και δεν έχει περάσει ποτέ προβλήματα με επιτροπές ανταγωνισμού κτλπ. Δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα για να σαμποτάρει άλλες εταιρείες του χώρου. Είναι μονοπώλειο στο pc gaming απλά επειδή το προτιμά ο κόσμος. Αυτό για το EULA που λες το καταλαβαίνω (αν και οι περισσότερες εταιρείες έχουν αντίστοιχα, για παράδειγμα η Epic), αλλά τα περισσότερα που θα βρεις είναι παράλογα. Δεν σημαίνει ότι ισχύουν κιόλας. Οποιοδήποτε είδος συμβολαίου δεν είναι νομικά δεσμευτικό αν παραβιάζει βασικούς νόμους και δικαιώματα που έχεις. Αυτό που λες για το σύστημα αξιολόγησης, τι εννοείς? Τι κατάργησε?

Για τη σαβούρα που έχει, έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της εταιρείας πάνω στο θέμα. Δηλαδή, απόλυτη ελευθερία στον developer να βάλει ότι θέλει ακόμα και αν αυτό είναι μούφα. Απαγορεύει μόνο πράγματα που παραβιάζουν τους κανόνες και η λίστα με το τι παραβιάζει τους κανόνες μικραίνει όλο και περισσότερο. Για κάποιους αυτό θεωρείται αρνητικό για άλλους (π.χ. εμένα) όχι. Δεν είναι κάτι που μπορείς να πεις είναι πρόβλημα, εκτός και αν σε ενοχλεί να βλέπεις πράγματα που δεν σου αρέσουν.

Για το client συμφωνώ 100% ότι χρειάζεται βελτίωση σε πάρα πολλά πράγματα. Το τραγικό είναι ότι ακόμα και έτσι είναι ίσως ο καλύτερος client που έχουμε.

Θα επαναλάβω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ανταγωνισμό ούτε κάποια συγκεκριμένη αγάπη στο steam. Πρόβλημα έχω με τα exclusives.

δεν διαφωνω οτι δεν χειριστηκαν σωστα το θεμα, αλλα γιαυτο φταιει το στουντιο, οχι η Επικ.

εφοσων δεν εχει να κανει με τον καταναλωτη, το προβλημα ποιο ειναι τοτε; ο καταναλωτης δεν μπαινει μεσα, την ιδια τιμη θα πληρωνε και στο Steam, launcher θα χρησιμοποιουσε ουτως η αλλως για να τρεξει το παιχνιδι, και μην μου πεις οτι χρειαζεται οπωσδηποτε το voice chat του Steam  για να παιξει το single player του παιχνιδιου.

you miss the point με το EULA. εγω πες διαφωνω με τους νεους ορους. αρα δεν μπορω να χρησιμοποιησω την υπηρεσια. αρα πρεπει να παω αλλου. μπορω να βρω αλλου το παιχνιδι που θελω να παιξω; οχι. διοτι το Στημ ειναι ο σχεδον αποκλειστικος διανομεας της ψηφιακης πλατφορμας. αρα ειμαι υποχρεωμενος να κατσω στο Στημ, παρολο που δεν θελω. και γιαυτο το Στημ ειναι μονοπωλιο, διοτι δεν εχεις αλλη επιλογη. τωρα ομως εχεις αρχισει να αλλαζει η κατασταση και εχεις επιλογη. και αυτο μονο καλο ειναι.

σιγα την φιλοσοφια, business τακτικη ειναι για να βγαζει λεφτα ακομη και απο την σαβουρα, αφου στην τελικη απο την τσεπη του καταναλωτη-θυματος θα ερθουν, γιαυτο κα αλλαξε το μοντελο αξιολογησης. ειναι αρνητικο της πλατφορμας. και γιαυτο οπως ειπα, γινεται στοχος κριτικης. απο τους δημοσιογραφους. το ιδιο προβλημα εχουν και τα ψηφιακα stores των κονσολων, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο. 

το Exodus time-exclusive ειναι. και σε αντιθεση με τις κονσολες, δεν χρειαζεσαι να δωσεις 300e σε hardware για να το παιξεις τωρα.

επομενως, ξαναρωταωμ ποιο ειναι το προβλημα;

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Game Star Wars Jedi: Fallen Order released the fall of 2019

Η Respawn developer οπότε έχω high hopes :D

Ναι, γιατί σου άρεσε το Apex Legends και το Titanfall 2. :P

Αυτό του "δεν έχουμε screenshots, οπότε πάρτε παλιότερων παιχνιδιών (The Old Republic / The Force Unleashed 2 )" που βλέπω στο άρθρο είναι...ουχ...

Δημοσ.

Κανεις δεν θελει παραπανω επιλογες σε Launchers.

Ισα ισα που αυτο το πραγμα ζηλευουν πολλοι απο τις κονσολες γιαυτο και θελουν να τα μαζευουν ολα τα παιχνιδια σε ενα launcher και στην περιπτωση του pc στο Steam.

Εχουν 1 ενιαιο store χωρις να χρειαζεται καθε φορα να ανοιγεις ξεχωριστους launcher για αγορες.

Κανεις δεν ζητησε ποτε παραπανω launchers απο οσους υπαρχουν ηδη.Γιαυτο το λογο(μεταξυ αλλων)εφαγε κραξιμο και η Bethesda με τον δικο της και πολλοι αλλοι που βγαζουν τωρα.

Και για το αν το παιχνιδι εβγαινε στο Steam οντως θα κοστιζε 59.99 αρχικη τιμη αλλα τοσο θα κοστιζε και για τους της Αμερικης.

Αλλα στην περιπτωση αυτη θα ειχαμε και παραπανω επιλογες απο κλειδαδικα για φθηνοτερα,θα ειχαμε steam sales(ακομα δεν εχουμε δει καποιο sale στο epic store αν δεν κανω λαθος),εχει καλυτερο refund και παει λεγοντας.

Ενας συμφορουμιτης ανεφερε πιο πισω το Gog γιατι δεν το τιμαει ο κοσμος τοσο πολυ και η απαντηση ειναι παρα πολυ απλη.Γιατι δεν εχει την συνολικη βιβλιοθηκη του Steam.

2 παραδειγματα για να γινω συγκεκριμενος,το Gog δεν εχει ουτε ενα παιχνιδι απο την σειρα Dark Souls ή καποιο απο τα Final Fantasy.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Game Star Wars Jedi: Fallen Order released the fall of 2019

Η Respawn developer οπότε έχω high hopes :D

κρατα μικρο καλαθι. μετα το σκηνικο με τα δυο ακυρωμενα SW παιχνιδια, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θαναι ενα grindfest σχεδιασμενο γυρω απο MTX, και οχι ενα κλασικο single player campaign οπως τα παλια Αcademy/Outcast.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, KilliK said:

δεν διαφωνω οτι δεν χειριστηκαν σωστα το θεμα, αλλα γιαυτο φταιει το στουντιο, οχι η Επικ.

εφοσων δεν εχει να κανει με τον καταναλωτη, το προβλημα ποιο ειναι τοτε; ο καταναλωτης δεν μπαινει μεσα, την ιδια τιμη θα πληρωνε και στο Steam, launcher θα χρησιμοποιουσε ουτως η αλλως για να τρεξει το παιχνιδι, και μην μου πεις οτι χρειαζεται οπωσδηποτε το voice chat του Steam  για να παιξει το single player του παιχνιδιου.

you miss the point με το EULA. εγω πες διαφωνω με τους νεους ορους. αρα δεν μπορω να χρησιμοποιησω την υπηρεσια. αρα πρεπει να παω αλλου. μπορω να βρω αλλου το παιχνιδι που θελω να παιξω; οχι. διοτι το Στημ ειναι ο σχεδον αποκλειστικος διανομεας της ψηφιακης πλατφορμας. αρα ειμαι υποχρεωμενος να κατσω στο Στημ, παρολο που δεν θελω. και γιαυτο το Στημ ειναι μονοπωλιο, διοτι δεν εχεις αλλη επιλογη. τωρα ομως εχεις αρχισει να αλλαζει η κατασταση και εχεις επιλογη. και αυτο μονο καλο ειναι.

σιγα την φιλοσοφια, business τακτικη ειναι για να βγαζει λεφτα ακομη και απο την σαβουρα, αφου στην τελικη απο την τσεπη του καταναλωτη-θυματος θα ερθουν, γιαυτο κα αλλαξε το μοντελο αξιολογησης. ειναι αρνητικο της πλατφορμας. και γιαυτο οπως ειπα, γινεται στοχος κριτικης. απο τους δημοσιογραφους. το ιδιο προβλημα εχουν και τα ψηφιακα stores των κονσολων, αλλα οχι σε τετοιο βαθμο. 

το Exodus time-exclusive ειναι. και σε αντιθεση με τις κονσολες, δεν χρειαζεσαι να δωσεις 300e σε hardware για να το παιξεις τωρα.

επομενως, ξαναρωταωμ ποιο ειναι το προβλημα;

Φυσικά και φταίει και η Epic για το χειρισμό, 99.9999% την προσφορά αυτή την έκανε η epic και στο κάτω κάτω συμφωνία είναι φταίνε και οι δύο εξ'ορισμού.

Μα σου απάντησα, δεν υπάρχει πρόβλημα στο να υπάρχει και στο EGS. Το πρόβλημα είναι οι χειρισμοί και τα exclusives.

Δεν miss the point καθόλου με το EULA. Όλα τα stores έχουν αυτό το EULA. Τα παιχνίδια θα μπορούσε εύκολα να τα πουλάει κάθε developer από δικό του site και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα για εσένα που προβληματίζεσαι με αυτό. Ο λόγος που δεν το κάνουν είναι κόστος και τεμπελιά όχι λόγω μονοπωλείου του steam. Δεν τους έχει απαγορεύσει να κάνουν κάτι τέτοιο και ίσα ίσα τους λέει ότι αν θέλουν τους δίνει και τσάμπα steam keys για όποιον θέλει να τα πουλάνε οι ίδιοι και να παίρνουν το 100% των κερδών. Αν σε πειράζει που δεν έχεις επιλογή τους developers πρέπει να κατηγορήσεις, όχι το steam.

Φιλοσοφία, business τακτική δεν μου κάνει και τόσο μεγάλη διαφορά τι όρο θα χρησιμοποιήσω μιας και μιλάμε για εταιρεία. Η φιλοσοφία της Valve φαίνεται από πολλές αποφάσεις που έχει πάρει για το store και όλως τυχαίως κάνενας δημοσιογράφος δεν αναφέρει γιατί είναι της μόδας να μισούμε τη valve. Επίσης φαίνεται από όλα τα open source και free πράγματα που έχει προσφέρει ανά καιρούς. Τα "θύματα" πάντα θα αγοράζουν πράγματα που δεν πρέπει και δεν είναι ευθύνη του μαγαζιού να τους προστατεύσει από αυτό αλλά των γονιών τους. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι πετάς τα λεφτά σου σε κάτι, υπάρχουν πολύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τα trash παιχνίδια στο steam που πουλάνε 100 copies με το ζόρι. Μου λες ότι είναι αρνητικό της πλατφόρμας αλλά δεν μου εξηγείς το γιατί. Επίσης ποιο μοντέλο αξιολόγησης άλλαξε? Δεν θυμάμαι να έγινε κάποια τρομερή αλλάγη σε αυτό.

Δεν μου αρέσουν κανενός είδος exclusive. Timed ή όχι. Θέλω να μπορώ να επιλέξω ποιο store θα χρησιμοποιήσω, ποιο launcher (ή και κανένα) θα χρησιμοποιήσω και ποιο hardware θα χρησιμοποιήσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά δεν μου αρέσουν τέτοιες κινήσεις και το λέω. Το μόνο πρόβλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτό που υπάρχει στο μυαλό αυτού που σκέφτηκε ότι το EGS είναι έτοιμο να βγει στην αγορά στην κατάσταση που είναι, με exclusives ή χωρίς.

Δημοσ.

Εγώ που δεν θέλω απλά να παίξω το παιχνίδι Metro, αλλά θέλω να κάνω και τα achievements μου, να διαβάσω και τα guides μου, να κάνω και την συζήτηση μου ή να ρωτήσω την απορία μου, να τραβήξω και την φωτογραφία μου κκκ, αυτονόητα δηλαδή πράγματα για το έτος 2019, θα μπορέσω άραγε μέσω του Epic ?

Ή είναι κακό να θέλω απλά να τα έχω συμμαζεμένα κάπου, ΜΙΑ βιβλιοθήκη ακόμα και για συλλεκτικούς λόγους και ένα κοινό achievement stats/rating ?

Time exclusive κυκλοφορία δεν θεωρείται υγιής ανταγωνισμός ούτε βέβαια είναι υπέρ του καταναλωτή.

Ο καταναλωτής θέλει επιλογές, να έχει το δικαίωμα να επιλέγει τι θα αγοράζει, πως και από που, καθένας ανάλογα με τα δικά του κριτήρια.

• Moderators
Δημοσ.
On 05/02/2019 at 14:20, KilliK said:

το μονοπωλιο εχει αρχισει ηδη να σπαει. οσο το γρηγοροτερο το καταλαβουν αυτο οι παικτες, τοσο το καλυτερο.

Τώρα τα λες στα σοβαρά αυτά ή νομίζεις ότι έτσι τρολλάρουν;

125 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν το Steam για βασική τους πλατφόρμα εκεί έξω. Εντάξει, πολλοί έχουμε και κανά GoG για γαρνιτούρα, αλλά ως εκεί. Θελεί πολύ χρόνο και πολύ dedication για να αλλάξουν main πλατφόρμα ας πούμε 30 εκατομμύρια άνθρωποι, για να μην βάλω πολλούς. Αν νομίζεις ότι με ποσοστά του 5% σπάει κανένα μονοπώλιο, ok απλά πλανάσαι.

21 hours ago, p4n0s86 said:

Και μιας και το πιάσαμε κι αυτό, τι έχει κάνει ο καταναλωτής για να επιβραβεύσει ένα κατάστημα (GOG) που φαινομενικά κάνει τα πάντα προς το συμφέρον του και τον σέβεται; Τίποτα, το έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και συνεχίζει να προτιμά το Steam.

Γιατί να επιβραβεύσει κάποιος μία πλατφόρμα που είναι χειρότερη σε features από μια άλλη; Μαζοχιστής θα είναι για να κάνει κάτι τέτοιο.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...