Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

20$ η απλή έκδοση του Metro Exodus στο EPIC store και 30$ η gold edition :P

Thanx μόλις έκανα pre-order την super limited gold edition :P

11 λεπτά πριν, mike299 είπε

Καλά, αυτοί πάνε να μείνουν στην ιστορία ως η εταιρία που ανέτρεψε πιο γρήγορα από κάθε άλλη, την άποψη του κόσμου για αυτήν από πολύ θετική σε πολύ αρνητική. Με έχουν χεσμενο ως PC gamer, με έχουν και ως non-US κάτοικο.

Μπα νομίζω Mike αυτό το κατέχει η Hello games με το NMS. Βασικά ο παραπάνω παίζει να μην δουλεύει πια για την 4A. :D

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τρέχουσες ισοτιμίες.

Δολλάρια σε λίρες: 1,3079 (το αντίστροφο 0,7646)

Δολλάρια σε ευρώ: 1,14562 (το αντίστροφο 0,8729)

Λίρες σε ευρώ: 1,14762 (το αντίστροφο 0,8759)

Πώς από αυτό βρεθήκαμε στο 1/ 1/ 1,2 μόνο η Epic το ξέρει.

Δημοσ.

Η πλακα ειναι οτι το παιχνιδι θα πωλειται ακριβοτερα ακομα και για τους κατοικους των ιδιων των εταιρειων της Deep Silver αλλα και της 4A Games.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Μπα νομίζω Mike αυτό το κατέχει η Hello games με το NMS. Βασικά ο παραπάνω παίζει να μην δουλεύει πια για την 4A. :D

Αυτο.. Μην περνετε πολυ σοβαρα τις προσωπικες αποψεις του καθενος στα fora.. Η επισημη τοποθετηση της εταιρειας δεν σημαινει οτι συναδει με τις προσωπικες αποψεις αυτων που δουλευουν για αυτη.. Και ειμαι σιγουρος οτι αν εχει δημιουργηθει τετοιος ντορος ο συγκεκριμενος θα την πληρωσει ακριβα. Κακα τα ψεμματα αυτη η σκεψη βρισκεται στο μυαλο πολλων devs και εταιρειων αλλα δεν σημαινει οτι θα βγαινουν να το διαλαλουν κιολας..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, d4ydr33m3r είπε

Αυτο.. Μην περνετε πολυ σοβαρα τις προσωπικες αποψεις του καθενος στα fora.. Η επισημη τοποθετηση της εταιρειας δεν σημαινει οτι συναδει με τις προσωπικες αποψεις αυτων που δουλευουν για αυτη.. Και ειμαι σιγουρος οτι αν εχει δημιουργηθει τετοιος ντορος ο συγκεκριμενος θα την πληρωσει ακριβα. Κακα τα ψεμματα αυτη η σκεψη βρισκεται στο μυαλο πολλων devs και εταιρειων αλλα δεν σημαινει οτι θα βγαινουν να το διαλαλουν κιολας..

Αντιθέτως, θεωρώ ότι οι ανεπίσημες δηλώσεις είναι (γενικεύοντας φυσικά) η πραγματική άποψη μιας εταιρίας και όχι οι PR approved επίσημες. 

Η δήλωση ενός μέλους μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσωπική άποψη αλλά μπορεί και να εκφράζει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί μέσα στη εταιρεία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mike299 είπε

Αντιθέτως, θεωρώ ότι οι ανεπίσημες δηλώσεις είναι (γενικεύοντας φυσικά) η πραγματική άποψη μιας εταιρίας και όχι οι PR approved επίσημες. 

Η δήλωση ενός μέλους μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσωπική άποψη αλλά μπορεί και να εκφράζει το γενικότερο κλίμα που επικρατεί μέσα στη εταιρεία.

Αυτο συμβαινει παντου με ολες τις εταιριες παγκοσμιως συνηθως (λενε οτι θελει να ακουσει ο μετοχος και το χρηματιστηριο), με ολους τους πολιτικους (λενε οτι θελει να ακουσει ο κοσμος) και τις πεποιθησεις τους και φυσικα εφαρμοζεται και σε προσωπικο επιπεδο.
Ενας πολιτικος π.χ μπορει να ξερουμε οτι ειναι ο χειροτερος ολων και να υποψιαζομαστε οτι ειναι ενοχος για πολλα παραπτωματα αλλα μεχρι αποδειξεως αυτου ή μεχρι να το δηλωσει επισημα ο ιδιος ολα αυτα ειναι φημες και οχι επισημες τοποθετησεις. 

Απο την στιγμη λοιπον που η ιδια η εταιρεια πιθανοτατα αποστασιοποιειται απο τετοιου ειδους τοποθετησεις (ακομη και αν πιστευουμε οτι κρυβει μεγαλη δοση αληθειας αυτη η προσωπικη δηλωση) τοτε δεν μπορουμε να της προσαπτουμε τετοιες δηλωσεις που εκανε μεμονωμενα ενας εργαζομενος και αποτελουν προσωπικες πεποιθησεις του.

Βεβαιως η ζημια γινεται ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο ειτε δηλαδη με πραγματικες ειτε με ψευδεις δηλωσεις .. Αν θελεις να βλαψεις καποιον με δημοσιευματα μπορεις και ψευδως να αφηνεις φημες να "διαρρεουν" και αν αυτες εχουν μια συνεχομενη και συντονισμενη ροη οσο και να διαψευδονται στο μυαλο ολων δημιουργειται η εντυπωση οτι κατι συμβαινει (ακομη και αν δεν συμβαινει τιποτα).

Ξαναλεω οτι προσωπικη μου πεποιθηση ειναι οτι ολες οι μεγαλες εταιρειες ή ακομη και τα studios που προσπαθουν να επιβιωσουν μεσα στους μεγαλοκαρχαριες χωρις να ξεπουληθουν αυτη την αποψη την εχουν σιγουρα στο πισω μερος του μυαλου τους. Ακομη και αν δεν χρειαστει να την υιοθετησουν ποτε.. 

Εμεις εχουμε την πολυτελεια πισω απο μια καρεκλα να ηθικολογουμε και να προσαπτουμε οτιδηποτε θελουμε σε αυτες τις εταιρειες που δεν ειναι μη κερδοσκοπικα ιδρυματα στο κατω κατω..

Τα παντα εχουν και οικονομικη υποσταση και αν δεν βγαινουν τα κουκια που λεμε ισως να κρινουν πολλες εταιρειες οτι οι ποροι για την αναπτυξη του τιτλου σε μια πλατφορμα δεν μπορουν να αποφερουν κερδοφορια αρα να σκεφτονται μελλοντικα να σταματησουν την αναπτυξη για αυτην..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Metro Exodus will be available on February 15 and will $49.99 in North America, £49.99 in the UK and €59.99 in the rest of Europe.

https://www.epicgames.com/store/en-US/news/metro-exodus-is-coming-to-the-epic-games-store

Μας κλέβουν κανονικότατα δηλαδή (ούτε καν 1/1 !!!). Απλά γελοίοι, ένας ακόμα λόγος να μην ασχοληθώ με Unepic και Έξοδο Καρβουνιάρη. 

Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος αυτός που θα βγει χαμένος δεν θα είναι ο αγοραστής. 

Δημοσ.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι θέμα ηθικολογίας, όπως μπορεί να προσάψει κανείς στη Bioware ή τη DICE για το Battlefront, αλλά καθαρά θέμα αντιμετώπισης του καταναλωτή. Δεν είχε γίνει καμία προηγούμενη ενημέρωση, η τιμολογιακή πολιτική όπως φάνηκε δεν είναι καθόλου προς όφελος του κοινού (στην καλύτερη περίπτωση ουδέτερη σε σχέση με το Steam), πολλοί έχουν ενδοιασμούς σχετικά με την πλατφόρμα της Epic ή θεωρούν ότι δεν τους καλύπτει (και σε αυτό, όπως και με το Steam άλλωστε, δεν έχουν επιλογή) και τώρα υπάρχουν ανεπίσημες δηλώσεις όπου ούτε λίγο ούτε πολύ οι developers ήδη σκέφτονται το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το PC αν "δεν τους αρέσουν οι πωλήσεις", χώρια τα φληναφήματα περί πειρατίας, κοινού κλπ που αποδεδειγμένα δε στέκουν. Και μόνο το ότι developer βγαίνει και γράφει τέτοια πράγματα δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού όχι μόνο από την πλευρά του ίδιου αλλά και της εταιρίας. Μπορεί κανείς να φανταστεί ΝΥΝ developer της Ubisoft πχ να βγει και να κάνει τέτοιες δηλώσεις πριν την κυκλοφορία μεγάλου τίτλου?

Για να σχολιάσω και κάτι που γράφτηκε πιο πριν, όσοι περίμεναν τον τίτλο πώς και πώς θα γκρινιάξουν αλλά θα τον παίξουν. Η ζημιά γίνεται στους πιο χλιαρούς, που είναι και περισσότεροι - εκτός πια αν το Metro είναι τόσο niche franchise που έχει μόνο φανατικούς οπαδούς.

Είναι από τις φορές που το κοινό πολύ καλά κάνει και γκρινιάζει, κατά τη γνώμη μου.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα το θεμα κυριως εστιαζεται στη γκρινια για το shop που συνυπογραφω οτι εχει ουσιαστικη βαση για να γκρινιαζουμε και οχι τοσο στις μεμονωμενες δηλωσεις του τυπου.. Αυτες απλα ειναι το κερασακι στην τουρτα και οκ φερτε μου και ενα συννεφο να πεσω που πιστευει αυτο και δεν το κανει για το καλο της ανθρωποτητας. Απλα δεν τα λες αυτα γιατι κανουν τρομερη ζημια ειδικα σημερα μεσω internet που μαθαινεται κατι εν ριπη οφθαλμου..

Προσωπικα επειδη δεν προκειται και για κατι σημαντικο που επηρεαζει την προσωπικη μου κοσμοθεωρια και ιδεολογια εχω πολυ πιο σημαντικα πραγματα να ασχοληθω απο το αν θα αγορασω ενα παιχνιδι και τι δηλωσε ο εκαστοτε dev , νομιζω ισχυει απλα το "everybody votes with his / her wallet". 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ποιος έχασε κριτική σκέψη για να την βρουν οι gamers;;" είναι το συμπέρασμα το δικό μου. Αυτό το βλέπουμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά τους τελευταίους μήνες. Οτιδήποτε επιβεβαιώνει την άποψη "Η <βάλε εδώ εταιρία> είναι κακιά" το τρώνε εντελώς αμάσητο. Το θέμα είναι τουλάχιστον τα άτομα που διαβάζουν αυτές τις λέξεις να μάθουν κάτι και να αρχίζουν να σκέφτονται λίγο παραπάνω.

Όμως ο τίτλος, συγγνώμη που το γράφω αφού ο άνθρωπος είναι εδώ ο ίδιος και διαβάζει, στο dsog μάλλον είναι clickbait που προφανώς έπιασε. Είναι το μάλλον όχι τυχαία προκλητικό συμπέρασμα που έβγαλε απ'αυτά που έγραψε (όχι αυτά που έγραψε) ένας developer σε ένα απ'οτι καταλαβαίνω άσχετο με την εταιρία στην οποία δουλεύει Ρώσικο φόρουμ στα Ρώσικα, τα οποία ο συντάκτης διάβασε μέσα από google translation!!! Τραγικά πράγματα, και στο κείμενο του σίγουρα απουσιάζει η πλήρης εικόνα όπως την συμπλήρωσα εγώ. Αν έβαζε την πλήρη εικόνα σχεδόν δεν έχει λόγο ύπαρξης το κείμενο του. Είναι κάπως σαν κάτι βίντεο για το Overwatch στο youtube που κάνουν speculation για τον επόμενο ήρωα πάνω σε μια κομμένη φράση (εντελώς εκτός πλαισίου ερμηνείας) ενός dev σε ένα όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση επίσημο φόρουμ.

Απο'κει και πέρα ναι ήταν σκατένιο πως ξάφνου (όταν έκλεισε το καλό το deal ή ήταν προμελετημένο;;) μετακόμισε το παιχνίδι στον epic launcher. Λίγο περισσότερος ανταγωνισμός με το steam μπορεί να βοηθούσε τους καταναλωτές σε βάθος χρόνου, αλλά timed exclussives και ξαφνικές αλλαγές client κλπ κλπ (που μπορεί και να έγινε επίτηδες για να γίνει περισσότερος ντόρος, την epic μπορεί και να την συμφέρει νομίζω) αμφιβάλλω πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός επί των οικονομικών, αλλά το λογικό είναι ότι στις πωλήσεις αυτό που επιζητά ο δημιουργός-κατασκευαστής είναι η εξωστρέφεια, να κάνει το προϊόν του διαθέσιμο στο μεγαλύτερο δυνατόν αγοραστικό κοινό. Είναι προτιμότερο δηλαδή να βγάζεις (θεωρητικά) 88% από 1.000 πωλήσεις ή 70% από 3.000 ???

Και ανταγωνισμός είναι το κυκλοφορώ παντού (steam, epic, gog, uplay, origin δεν ξέρω τι) και ας το πάρει ο καθένας από όπου του αρέσει, με τα δικά του κριτήρια. Δεν είναι ανταγωνισμός το δίνω αποκλειστικά στην τάδε εταιρεία, αποκλείοντας τις λοιπές. Νέο μονοπώλιο είναι. Στην τελική με αυτό τον τρόπο μόνο η επικ κερδίζει και αυτό με ερωτηματικά, ούτε ο καταναλωτής ούτε βέβαια ο εκδότης ή δημιουργός

Μέσα θα μπουν, αλλά τεσπα. Πρόβλημα τους, άστοχες επιχειρηματικές επιλογές πάντα υπήρξαν και θα υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

The funny thing is that the developers are Russian, the biggest advantage Steam has in Russia is regional pricing. An AAA game is a third of a month's salary for the middle class here. A third. Regional pricing is the only thing that allows 99% of the population to afford buying legally instead of pirating.

Οπως εγραψα πιο πισω,δεν ειναι το προβλημα μονο το αν θα βγει στο Epic store,αλλα και η ιδια η τιμη του.

Επισης “Metro Exodus” will be available on the newcomer Epic Games Store exclusively upon release next month until 2020, a choice that video game publisher THQ Nordic claims was made by Koch Media, which owns the intellectual property (IP) of the game. THQ Nordic is the owner of Deep Silver, which is the publisher behind “Metro Exodus,” developed by 4A Games.They are a sister company of THQ Nordic (Vienna),

https://variety.com/2019/gaming/news/thq-nordic-metro-exodus-epic-store-was-all-koch-media-1203122148/#article-comments

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...