eleonora234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Καλησπερα Επειδή ειναι η πρώτη φόρα που προσπαθώ να <<χτίσω>> ένα web site απο την αρχή διότι μεχρι τώρα είχα ασχοληθεί με joomla,wordpress..κτλ θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να προσθέσω κάτι επιπλέον πέρα απο τις σελίδες του site που φτιάχνω όπως για παράδειγμα φτιάχνω μια φόρμα επικοινωνίας και μου είπαν ότι πρέπει να ρυθμίσω το SMTP για να πηγαίνουν τα δεδομένα της φόρμας στο κάποιο mail...Μηπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?
vacilis Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι αναγκη να χρησιμοποιήσεις SMTP για την αποστολη email. Για παραδειγμα μια φορμα εποικινονιας σε PHP μπορει να ειναι έτσι: <h2>Επικοινωνία</h2> <?php $email = "[email protected]"; if (!isset($_POST["submit"])) { ?> <form method="post" action="<?php echo $_SERVER["PHP_SELF"];?>"> Το email σας: <input type="text" name="from"><br> Θέμα: <input type="text" name="subject"><br> Μήνυμα: <textarea rows="10" cols="40" name="message"></textarea><br> <input type="submit" name="submit" value="Αποστόλη"> </form> <?php } else { if (isset($_POST["from"])) { $from = $_POST["from"]; $subject = $_POST["subject"]; $message = $_POST["message"]; mail($email,$subject,$message,"From: $from\n"); echo "Λάβαμε το μήνυμα και θα απαντήσουμε συντομα!"; } } ?> Αποθήκευσε το αυτό με κατάληξη .php Επεξ/σία 13 Απριλίου 2014 από vacilis
eleonora234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 δοκίμασα την φόρμα και μου βγάζει error: Parse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF)
vacilis Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 δοκίμασα την φόρμα και μου βγάζει error: Parse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) Ωχ ξεχασα ενα ";"...Anyway, το διόρθωσα...ξαναδοκίμασε.
cyclo Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 το αν θα πηγαίνει στο spam η όχι ένα email εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες όμως. Αν απλά θέλεις να στέλνεις ένα email στον εαυτό σου τότε φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.
eleonora234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Το δοκίμασα αλλα και πάλι το email δεν μου έρχεται...πρέπει απαραίτητα να είναι gmail με yahoo δεν γίνεται?
cyclo Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Το δοκίμασα αλλα και πάλι το email δεν μου έρχεται...πρέπει απαραίτητα να είναι gmail με yahoo δεν γίνεται? σε ποιο email προσπαθείς να το στείλεις;
arc Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Το δοκίμασα αλλα και πάλι το email δεν μου έρχεται...πρέπει απαραίτητα να είναι gmail με yahoo δεν γίνεται? To php που το τρέχεις; Σε server ή τοπικά στον υπολογιστή σου; Εκεί που το τρέχεις είναι ενεργοποιημένη υπηρεσία smtp; O παραλήπτης μπορεί να είναι οτιδήποτε (δηλαδή και yahoo και hotmail και οτι αλλο θες)
arc Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Άρα υποθέτω (σχεδόν με βεβαιότητα) οτι δεν τρέχεις υπηρεσία smtp daemon και για αυτό το λόγο δεν σου στέλνεται/ερχεται το email. Αν το βάλεις σε κάποιο server με ενεργό smtp θα γίνει κανονική αποστολή του email
eleonora234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 δήλαδή με το xampp αποκλείεται να γίνει?
arc Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 το xampp δεν παρεχει υπηρεσίες smtp. Αυτό σημαίνει ότι αν τις θες πολύ είτε στήνεις κάποιο service στο μηχάνημα σου (πρακτικά δύσκολο) ή ευκολότερα βρίσκεις ένα δωρεάν webserver με php/mysql/apache ο οποίος επιτρέπει και τη χρήση του smtp. βάζεις εκεί τη δουλειά σου και εργάζεσαι εκεί. Υποθέτω οτι το site που φτιάχνεις δεν είναι τιτανοτεράστιο project αρα σίγουρα θα βρεις κάτι δωρεάν για τις δοκιμές σου.
eleonora234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 οκ!Σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια! 1
vacilis Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 μετο xammp δεν μπορείς να στειλεις email...πηγαινε σε καποιο free host
0verc0me Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 δήλαδή με το xampp αποκλείεται να γίνει? δες κ εδω: http://stackoverflow.com/questions/15965376/how-to-configure-xampp-to-send-mail-from-localhost
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα