Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω την εχω πατησει με πολλους blue & green ,γι'αυτο μονο black και παλι black...χαλαλι τα λιγα ευρω παραπανω ,σε βαθος χρονου σε ανταμειβει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Black της WD (με 5 χρόνια εγγύηση) γενικώς θεωρούνται πιο αξιόπιστοι από τη σειρά Green, Blue. Είναι να μην σου τύχει βέβαια.

Επεξ/σία από GiorgosJ
Δημοσ.

Δλδ τι μπορει να γινει; Να χαλασει ο δισκος και να χασουμε τα δεδομενα μας; Τοσα χρονια κατι παλιοδισκους που εχω ( εσωτερικους και εξωτερικους ) και δεν συναντησα τετοιο προβλημα.

Δημοσ.

ποτε μην λες μεγαλες κουβεντες για σκληρους δισκους γιατι το γκαντεμιαζεις και μετα :cry: :cry: :cry:

Δημοσ.

Για αυτο κάνουμε παντα backup no matter what , εγω πχ εχω 2 green χρόνια και δεν εχουν παρουσιάσει το παραμικρό οποτε κατα την γνώμη μου αν και απο οτι διαβάζω οι green ειναι προβληματικοί εγω δεν εχω πρόβλημα , οποτε οπως σε ολα τα πράγματα ειναι να μην σου κάτσει η στραβή

Δημοσ.

Αν παρεις green υπολογισε την ζωη του στα 2-2,5 χρονια λογω "παρκαρισματων"να τ πω ετσι της βελονας για χαμηλη καταναλωση.χτυπα ενα blue η αν σε περνει το οικονομικο εναν black και εισαι κομπλε ;-) βεβαια υπαρχουν ατομα που και με green δεν ειχαν θεμα..ειναι να μην σου τυχει...

Δημοσ.

Τελικα απο τα λογια σας και μονο αλλαξα τον green με εναν black με διαφορα 14ευρω..σιγουρα τα αξιζει !!! αντε να δουμε αποδοσεις τωρα

Δημοσ.

Σοφη επιλογη.αξιζε την διαφορα και εχεις ησυχο το κεφαλι σου για 5 χρονακια εστω λογω εγγυησης ;-)

έχει ήσυχο το κεφάλι του για αντικατάσταση υλικού,

για τα δεδομένα του, πάντα μα πάντα παίρνουμε back up σε ότι μας ενδιαφέρει γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αντικατάσταση

Δημοσ.

έχει ήσυχο το κεφάλι του για αντικατάσταση υλικού,

για τα δεδομένα του, πάντα μα πάντα παίρνουμε back up σε ότι μας ενδιαφέρει γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αντικατάσταση

ε καλα ναι το backup εννοειτε.αν γινει στραβη δεν θα σου δωσει πισω τα δεδομενα που εχασες καμια εγγυηση!!

Δημοσ.

Εδώ και 7-8 χρόνια είχα στήσει στο σπίτι έναν debian file server με 12 δίσκους (4 ata + 8 sata πανω σε 2 sata-to-ide adaptors). Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών 4 wd green μου έσκασαν. Στην αρχή το θεώρησα τυχαίο αλλά στη συνέχεια άρχισα, προφανώς, να ψαχνομαι.

Άρχισα να διαβάζω για το aggressive head parking των green και κατέληξα στην λύση που προτείνουν όλοι. Ενα utility που λέγεται wdidle3 και μπορείτε να το βρείτε και σαν bootable cd εδω

Εδώ και 2 χρόνια (χτύπα ξύλο) δεν ξαναείχα θέμα με τους green και να σημειώσω ότι οι 6 από τους 8 sata είναι green (προσφατα αντικατέστησα 2 παλιούς 500GB με 2χ4ΤΒ Reds).

Φυσικά, επειδή όποιος καίγεται στο χυλό.... παρακολουθω συνέχεια τα SMART των δίσκων και παίρνω και καθημερινά backup.

Δημοσ.

αυτο ομολογω οτι δεν το ηξερα, τωρα που μας το ειπες παω και γω να το εφαρμοσω σε οτι green εχω και δεν εχω :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...