Προς το περιεχόμενο

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth

Millennium

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μου αρέσει πολύ σαν παιχνίδι, μου κρασάρει σε άκυρες στιγμές. Τόσο πολύ που αναγκάζομαι και κάνω cold reboot. ελπίζω να το φτιάξουνε

ΥΓ : δεν έχω κανένα άλλο θέμα με πολλά άλλα games που παίζω στο σύστημα της υπογραφής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://alt-tab.gr/civilization-beyond-earth-review/Review από το Alt-Tab

Άκουσα και εγώ για performance προβλήματα, δεν το έτρεξα ακόμα όμως για να δω..

Ο Θανάσης που έκανε το review μου είπε ότι τρέχει σαν το 5 στο σύστημα του σε μειωμένα settings, ίσως το πρόβλημα να είναι πάνω από κάποιο συγκεκριμένο setting Προφίλ και στα high end συστήματα;

Προσωπικά θα προτιμούσα τα reviews τέτοιων παιχνιδιών (δεν μιλάω για το συγκεκριμένο του alt-tab.gr) να επικεντρώνονται περισσότερο στο gameplay, το ΑΙ, τα game mechanics κλπ.

• Like 1

Προσωπικά θα προτιμούσα τα reviews τέτοιων παιχνιδιών (δεν μιλάω για το συγκεκριμένο του alt-tab.gr) να επικεντρώνονται περισσότερο στο gameplay, το ΑΙ, τα game mechanics κλπ.

Τι ειναι αυτα; Δηλαδη με τοσα fps δεν μπορω να τα παιξω αυτα θελω δυνατοτερη καρτα;

Είναι στο χέρι του Reviewer θεωρώ ξεκάθαρα, είναι αρκετά δύσκολο να βρεις το τέλειο review και για αυτό είναι καλό να διαβάζουμε πολλά reviews πριν προχωρήσουμε σε αγορά, το καθένα θα μας μάθει και κάτι διαφορετικό.

Ενταξει φανταζομαι το λεει κυριως λογω της φυσεως του παιχνιδιου, που εχεις οχι ενα αλλα δεκα λογους να γραψεις παραπανω πραγματα για τα προανεφερθεντα..

Αχ να είχαμε διακοπές ….

Αχ να είχαμε μέρες μπροστά μας …

*Μια* ακόμα κίνηση δε μου φτάνει … θέλω πολλές ακόμα κινήσεις  :P

Γενικά το συναίσθημα είναι το ίδιο

Η συνταγή γνωστή

But with a twist

Δε μπορώ να πω ότι έμαθα τα νέα τερτίπια ακόμα, θέλει και άλλη μελέτη το παίγνιο

Λ.χ. με το tech tree δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος ακόμα

Και σίγουρα παίζει χώρος για πολλά addons !

Οπότε θα έχει και μέλλον

Πώς σας φαίνεται γενικά το παιχνίδι; Έχω παίξει 2 παιχνίδια μέχρι τώρα, ενδιαφέρον είναι, αλλά μάλλον οι προσδοκίες μου ήταν υψηλότερες. Βασικά μου φαίνεται αρκετά χλιαρό τελικά ως παιχνίδι. Αν και κατανοώ ότι είναι στη φάση που δεν έχουν βγει expansions κλπ, ακόμα και το Civ V vanilla μου άρεσε περισσότερο. Το παιχνίδι έχει ωραίες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά μάλλον δεν είναι όλα τόσο καλά υλοποιημένα. Πχ το tech web ήταν ωραία αλλαγή αλλά όλα μοιάζουν random τεχνολογίες από εδώ και από εκεί χωρίς κάποια συνοχή. Καλά τα wonders απλά ανύπαρκτα. Επίσης τα χρώματα που έχουν διαλέξει είναι πολύ κουραστικά μετά από κάποιο χρόνο παιχνιδιού, όσο για τα trade routes το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το Civ V (πολύ συχνές ειδοποιήσεις).
Ενδιαφέρουσα αλλαγή γενικά από το συνηθισμένο, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα με κρατήσει ακόμα, μάλλον θα γυρίσω σε Civ V μέχρι να τακτοποιηθούν διάφορα θεματάκια.

Ρε παιδιά να σας ρωτήσω, μήπως δεν έπιασα κάτι.

Πως καταφέρνετε το affinity να μην βγαίνει προς το purity? Τα πιο πολλά κεντρικά, στο technology "tree" είναι purity.

Όταν σου δίνεται η ερώτηση από quest τί να κάνεις, να μην επιλέγεις από Purity, και φυσικά να ανακαλύπτεις τεχνολογίες από το affinity το οποίο θες εσύ να επικεντρωθείς.

Δεν υπάρχει "πιο πολλά κεντρικά", γιατί αυτά που θεωρείς "κεντρικά" όπως λες είναι Purity.

Εγώ που έχω αφοσιωθεί σε Supremancy, 1 point στο Harmony έχω και 21 πόντους Supremancy. Έχωντας ακολουθήσει όλα τα quest και αντίστοιχες τεχνολογίες π.χ

Αυτό που μετατρέπει τον πληθυσμό μιας πόλης σου σε ρομπότ και την επόμενη επιλογή είναι να κάνουν μετακόμηση

Επίσης θα συμβούλευα όλους να δοκιμάσουν σε διαφορετικά playthrough τα διαφορετικά affinity και να μην τα πάρουν όλα μαζί σε ένα γιατί απλά όχι μόνο αυτό δεν είναι δυνατόν, αλλά γιατί πολλά quest εμφανίζονται μόνο σε σχεδόν καθαρό Affinity και όχι μπασταρδεμένο με τα άλλα δύο.

• Like 1

Όταν σου δίνεται η ερώτηση από quest τί να κάνεις, να μην επιλέγεις από Purity, και φυσικά να ανακαλύπτεις τεχνολογίες από το affinity το οποίο θες εσύ να επικεντρωθείς.

Δεν υπάρχει "πιο πολλά κεντρικά", γιατί αυτά που θεωρείς "κεντρικά" όπως λες είναι Purity.

Εγώ που έχω αφοσιωθεί σε Supremancy, 1 point στο Harmony έχω και 21 πόντους Supremancy. Έχωντας ακολουθήσει όλα τα quest και αντίστοιχες τεχνολογίες π.χ

Αυτό που μετατρέπει τον πληθυσμό μιας πόλης σου σε ρομπότ και την επόμενη επιλογή είναι να κάνουν μετακόμηση

Επίσης θα συμβούλευα όλους να δοκιμάσουν σε διαφορετικά playthrough τα διαφορετικά affinity και να μην τα πάρουν όλα μαζί σε ένα γιατί απλά όχι μόνο αυτό δεν είναι δυνατόν, αλλά γιατί πολλά quest εμφανίζονται μόνο σε σχεδόν καθαρό Affinity και όχι μπασταρδεμένο με τα άλλα δύο.

Τα θεωρώ κεντρικά, γιατί απαιτούν λιγότερα "production points". Θα ξανα-προσπαθήσω αγνοώντας το purity και θα πω τα αποτελέσματα.

Ενδιαφέρουσα αλλαγή γενικά από το συνηθισμένο, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα με κρατήσει ακόμα, μάλλον θα γυρίσω σε Civ V μέχρι να τακτοποιηθούν διάφορα θεματάκια.

Aν δεν το χεις παίξει δοκίμασε warlock master of the arcane και τη συνεχεια του warlock the exiled

Δεν έχει σε καμια περιπτωση τη διπλωματια και το βάθος των civ αλλα έχει πολλές μάχες και σε κρατάει και εμένα τουλάχιστον με έκανε να χάσω πολλές βδομάδες απο τη ζωή μου (με το 1ο κυριως γιατι για το exiled δεν εχω βρει ακομα τον απαιτούμενο χρόνο.

• Like 1

Ευχαριστώ για την πρόταση! Βασικά έχω αγοράσει και το Endless Legend που πρέπει να είναι αρκετά καλό παρ' όλο που δεν είναι τόσο γνωστό όσο το Civ, οπότε λέω να ρίξω και σε αυτό μια ματιά. Εντυπώσεις από κανέναν που το έχει παίξει;

Τα θεωρώ κεντρικά, γιατί απαιτούν λιγότερα "production points". Θα ξανα-προσπαθήσω αγνοώντας το purity και θα πω τα αποτελέσματα.

Κοίτα Robotics σε ένα παιχνίδι το πήρα στην αρχή, σε άλλο 400 γύρους μετά. (παράδειγμα)

Στο Beyond Earth αν κάτσεις να κάνεις έρευνα αυτά που χρειάζονται λιγότερα research, κάηκες. Slingshots είναι η μόνη λύση για να αποκτήσεις τεχνολογική υπεροχή και αφοσίωση στο Affinity που έχεις επιλέξει.  Διαφορετικά θα φτάσεις γύρο 400, και θα είσαι με Affinity Upgrade 1 στρατιώτη μόνο. Και θα φας πολύ ξύλο.

Τα διάφορα affinity quest, δίνουν τρομερά research, cultural και affinity points, με πολλά event να επιδρούν το civ σου. (όπως παραπάνω με την μετανάστευση της πόλης).

To ίδιο και για resources. Συγκεντρώσου στα στρατητικά recourses που χρειάζονται για το Affinity που θες.

2η φορά που το τερματίζω (αυτή την φορά σε Soyuz Difficulty) και το τελείωσα με Harmony 5, Supermacy 14-15 με το Emancipation gate που όταν το χτίσεις πρέπει να περάσεις από το gate, troops που συνολικά να είναι 1000 combat damage και μπορείς μόνο ένα troop την φορά.

Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε και η Franco-Iberia με την οποία ήμασταν σύμμαχοι για όλο το παιχνίδι, αλλά έκανε το λάθος να την χτίσει πριν από εμένα. Όντας κωλοπαίδι εγώ λοιπόν, την άφησα να περάσει κοντά στα 700 combat damage troops και όπως είναι φυσικό έφαγε ένα ντου με κάπου στα 16 Arbiter (πλοία supermacy unit), ένα Angel (τούμπανο ρομποτ), ένα SABR(artillery unit), που όλα αυτά ήταν τα Vanguard/Blitzkrieg που καθάρισαν σε ένα γύρο την Capital + την 2η μεγαλύτερη πόλη, έτσι ώστε μετά με την σειρά τους οι 2 Apostle που είχα, να πάνε να καταλάβουν τις πόλεις χωρίς αντίσταση.

Επειδή όμως μου έσπασε τα νεύρα, έκανα puppet άλλες 3 πόλεις που ήταν εκεί κοντά στα παράλια με αποτέλεσμα η γαλλιδούλα να έρχεται μέσα στην απορία και να με ρωτάει με δάκρυα στα μάτια "Γιατί; 280 γύρους ήμασταν δεμένοι, σαν μια γροθιά, ο ένας βοήθαγε τον άλλο και οι άλλοι 6 μας έτρεμαν. Γιατί;" Η απάντηση; "Γιατί έφτιαξες το Emancipation Gate πριν από μένα μωρή!"

Μετά από αυτό και αφού έβγαλα όλο το μίσος που έκρυβα (πιο πριν την είχε πληρώσει ο Σλάβος, του πήρα την capital και έκανε peace με την μία) της ξαναέδωσα όλες τις πόλεις (εκτός από την Capital της όμως) στο τζαμπέ, γιατί είχα βάλει τους ACR να συνεχίσουν το πολεμικό κλίμα, έτσι ώστε εγώ ελεύθερος από distractions + threats να περάσω ένα κιλό troops από το gate και να κερδίσω.

Πάλι δεν πήρα achievements (oh well) αλλά αυτό που μου άρεσε είναι ότι με το Terraforming που είχα κάνει, μια ολόκληρη mini-ήπειρος από desert έγινε καταπράσινη.

Επόμενο game μάλλον θα πάω με Purity. Πάντως το όλο theme με το Supermacy τα έσπασε γιατί έβγαζε quest ότι και καλά, πλέον η μία πόλη μου δεν είχε physical citizens αλλά είχαν γίνει όλοι digitalized και στην ουσία η πόλη ζούσε σε ένα quantum computer που τον έστειλα στο διάστημα (for coolling purposes) και τα πάντα τα έκαναν Robot στα οποία μπορούσαν να βάλουν την συνείδηση τους οι digitalized citizens. 

Ελπίζω σε expansion να κάνουν add Alien Races πάντως (non-playable) τα οποία μπορεί να σου κάνουν ντου αν δεν κάνεις το Contact Victory εσύ.

• Like 2

Μόνο σε μένα φαίνεται χαώδες? Χάρτης πολύπλοκος που κουράζει το μάτι, science-tree που ζαλίζει, κτήρια που δεν έχω ιδέα γιατί τα χτίζω και στρατιώτες που αλλάζουν ελάχιστα σε κάθε upgrade.

Πολύ καλή η ΑΙ των εχθρών και των alien, μου φαίνεται καλύτερη από του CivV.

Σαν πρώτο playthrough αισθάνθηκα εντελώς άσχετος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...