Johny Q Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Όπως λέει ο τίτλος κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο και θα ήθελα να ρωτήσω: Μιας και το portfolio μου ειναι πολυ "φτωχο" καθώς τα πρότζεκτς που έχω αναλάβει δεν είναι πολλά, αν προσθέσω δικά μου σχέδια από επεξεργασμένες εικόνες και φωτό όχι επαγγελματικής φύσεως, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τον επισκέπτη; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2014 από Johny Q
Cristina Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δεν νομίζω πως θα τον επηρεάσει αρνητικά, αλλά αν ο σκοπός σου είναι να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως logo designer, θα πρέπει να επιδείξεις ανάλογο υλικό. Είναι σαν να πηγαίνεις σε σχεδιαστή ρούχων για να αγοράσεις ανδρικό κοστούμι και σου δείχνει γυναικείες τουαλέτες. Θα μπορούσες να σχεδιάσεις λογότυπα για φανταστικούς πελάτες ή αν αυτό σου είναι δύσκολο (ήταν και σε εμένα) μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου στο 99designs.com για παράδειγμα. Ακόμα και αν δεν επιλεχθεί το δικό σου λογότυπο από τον πελάτη θα δουλέψεις για ένα αληθινό project. Αν είσαι τυχερός, μπορεί και να βγάλεις κάποια χρήματα.
Johny Q Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δεν νομίζω πως θα τον επηρεάσει αρνητικά, αλλά αν ο σκοπός σου είναι να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως logo designer, θα πρέπει να επιδείξεις ανάλογο υλικό. Είναι σαν να πηγαίνεις σε σχεδιαστή ρούχων για να αγοράσεις ανδρικό κοστούμι και σου δείχνει γυναικείες τουαλέτες. Θα μπορούσες να σχεδιάσεις λογότυπα για φανταστικούς πελάτες ή αν αυτό σου είναι δύσκολο (ήταν και σε εμένα) μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου στο 99designs.com για παράδειγμα. Ακόμα και αν δεν επιλεχθεί το δικό σου λογότυπο από τον πελάτη θα δουλέψεις για ένα αληθινό project. Αν είσαι τυχερός, μπορεί και να βγάλεις κάποια χρήματα. Δηλαδή;
Cristina Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Στήσε ένα φανταστικό project στο μυαλό σου, όρισε τη γραμμή και ακολούθησέ την. Όπως ακριβώς θα έκανε ένας αληθινός πελάτης σου.
Unabomber Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Ολοι με φανταστικους πελατες ξεκινησαμε….. Προσπαθησε να κανεις ολοκληρωμενα πακετα (logos, flyers, envelopes, posters, etc). Αν και δεν ειναι απαραιτητο απλα θα σε βοηθησει στο μελλον πιστευω. Καλη αρχη. 2
Johny Q Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Ολοι με φανταστικους πελατες ξεκινησαμε….. Δεν το ηξερα οτι ειναι αποδεκτο. Εννοω νομιζα πως ο αλλος θα ηθελε να δει πραγματικες δουλειες. Σας ευχαριστω και τους δυο! Ασχολειστε χρονια με αυτο; Φιλε σε αυτο που μου προτεινεις, αγκαθι ειναι οτι δεν εχω τα μηχανηματα να τυπωσω, παρα μονο να σχεδιασω.
Unabomber Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Αρκετα χρονια…. Δεν χρειαζεται να τα εκτυπωσεις, απλα να τα σχεδιασεις και να υπαρχουν…. θα σε βοηθησει στο μελλον.. Σκοπος ειναι να εξοικιωθεις με τις μετρησεις, τα κοψιματα κλπ, ωστε να ειναι αμεσα προς εκτυπωση χωρις να χρειαζεται να παρεμβει καποιος αλλος πριν την εκτυπωση. Καλα μην φανταστεις και εγω ενα plotteρακι εχω για τις μικρες δουλιτσες, για τα αλλα παω σε τυπογραφο που συνεργαζομαι..
Johny Q Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2014 Αρκετα χρονια…. Δεν χρειαζεται να τα εκτυπωσεις, απλα να τα σχεδιασεις και να υπαρχουν…. θα σε βοηθησει στο μελλον.. Σκοπος ειναι να εξοικιωθεις με τις μετρησεις, τα κοψιματα κλπ, ωστε να ειναι αμεσα προς εκτυπωση χωρις να χρειαζεται να παρεμβει καποιος αλλος πριν την εκτυπωση. Καλα μην φανταστεις και εγω ενα plotteρακι εχω για τις μικρες δουλιτσες, για τα αλλα παω σε τυπογραφο που συνεργαζομαι.. Καλή ιδέα αυτό με τον τυπογράφο. Θα μπορούσα να πάρω κάποια προσφορά από αυτόν και να δω αν με στμφέρει.
XPHSTOS_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Δημοσ. 14 Απριλίου 2014 Βασικά για να μαζέψεις εμπειρία και portfolio, πλέον οι επιλογές είναι πολλές...1) Υπάρχουν sites όπως το 99designs που σου είπαν.. (δες και αυτά https://www.odesk.com, http://www.peopleperhour.com , http://www.guru.com/) όπου μπορείς να μαζέψεις δουλίτσες και να βγάλεις και κάνα φράγκο. 2) Φανταστικοί πελάτες ή δικά σου Project.Αν η ιδέα με τον φανταστικό πελάτη σου φαίνεται περίεργη, δοκίμασε να το δεις ως προσωπικά project.3) Μπορείς να πάρεις μέρος σε διαγωνισμούς που γίνονται κατά καιρούς ή να δουλέψεις αφιλοκερδώς για διάφορα ιδρύματα.Θα αυξήσεις την δημοτικότητα σου στον κύκλο, θα αποκτήσεις Portfolio και ίσως να βγάλεις και κάτι.Αλλά π.χ. μπορείς να πάρεις τηλέφωνο κανα 2-3 ιδρύματα, οργανώσεις, τοπικές στην περιοχή σου ή στην πόλη σου και να τους πεις ότι αν ποτέ χρειαστούν κάτι να σε έχουν στα υπόψιν τους. Δεν είναι ντροπή, απλά μη δίνεις και το τρελό το θάρρος γιατί θα σου ανέβουν και στο κρεβάτι.4) Η καλύτερη λύση για μένα, χτύπα πόρτες και τηλέφωνα από τυπογραφία και διαφημιστικές... Και πες ότι θέλεις να κάνεις πρακτική... Ευτυχώς η κρίση βοηθάει σε αυτό, ένα δωρεάν χέρι βοηθείας όλοι το θέλουν... Ειδικά τώρα που είναι αρχή νομίζω ότι η καλύτερη φάση είναι το τυπογραφείο.Σε σχέση με μια διαφημιστική η οποία ανάλογα το τι διαφημιστική είναι, θέλουν και το ανάλογο επίπεδο σε δουλειές.Θα μάθεις πολλά, είναι πολύ σημαντική υπόθεση να μάθεις πως δουλεύουν τα τυπογραφεία και ποια τυπογραφεία κάνουν για ποια δουλειά... Θα κερδίσεις χρόνο και χρήμα αργότερα μ' αυτό.Άσε που θα δικτυωθείς στο χώρο... οι γνωριμίες είναι το παν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα