Προς το περιεχόμενο

Facebook. Δέχτηκε 53754 αιτήσεις από κυβερνητικές υπηρεσίες για δεδομένα χρηστών πέρυσι


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Facebook αποκάλυψε τον αριθμό των αιτήσεων για δεδομένα που δέχτηκε από διάφορες υπηρεσίες επιβολής νόμου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου της περασμένης χρονιάς. Το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι δέχτηκε 28147 αιτήσεις που επηρέασαν περίπου 38256 λογαριασμούς χρηστών.Οι αιτήσεις σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που μας πέρασε παρουσιάζονται ανεβασμένοι: 25607 αιτήσεις που επηρέασαν 37954 λογαριασμούς. Συνολικά, τη περασμένη χρονιά λοιπόν το Facebook δέχτηκε 53754 κυβερνητικές αιτήσεις, οι οποίες αφορούσαν σε 66101 λογαριασμούς χρηστών και ο αριθμός είναι παρόμοιος με τον αριθμό των αιτήσεων που ανακοίνωσαν οι Google, Microsoft και Yahoo πέρυσι.

 

Το Facebook επέκτεινε πάντως την έκθεση για κυβερνητικά αιτήματα, συμπεριλαμβάνοντας πληροφορίες που δεν έχουν σχέση μόνο με τις κυβερνητικές αιτήσεις που αφορούσαν σε δεδομένα λογαριασμών, αλλά και σχετικά με κυβερνητικές αιτήσεις για τον περιορισμό ή την αφαίρεση περιεχομένου από την ιστοσελίδα επειδή το επίμαχο περιεχόμενο καταπατούσε τους τοπικούς νόμους.

 

Το Facebook αξιολογεί κάθε τέτοια αίτηση ξεχωριστά, ώστε να διαπιστωθεί αν ακολουθεί το γράμμα του νόμου, και όταν τέτοιες αιτήσεις είναι γενικόλογες ή δεν ακολουθούν τα νομικά πρότυπα τις επιστρέφει πίσω. Στην χώρα μας έγιναν 237 αιτήματα πέρυσι και ζητήθηκαν δεδομένα από 289 λογαριασμούς χρηστών.

 

Link.png Site: TheNextWeb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχου, τί καλό!

 

Μας ενημερωνει κι' όλας οτι οι κακες κυβερνητικές υπηρεσίες το έχουν πλησιάσει με σκοπό να του αποσπάσουν πλεροφορίες για τους χρήστες, αλλά αυτό δεν...

 

Ετσι μου έρχετε να κάνω στον Μαρκ 129 likes και 2013 pokes... 

 

Ασταδιάλα.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα πλέον που αποκαλύφτηκαν όλα,  σας ενημερώνω ότι τα 237 αιτήματα που έγιναν στην Ελλάδα δεν αφορούν κανένα από εσάς....είναι όλα για μένα....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καποτε ητταν θεωριες συννομωσιας, τωρα ειναι ευρεως αποδεκτο οτι υπαρχει εν δυναμει πληρης προσβασιμοτητα στα ιδιωτικα δεδομενα μας απο τριτους.

 

το θεμα ιενια οτι το ιδιο παιχνιδακι περι ιδιωτικοτητας παιζουν και τα social sites. Οτι τα δεδομενα σας εδω ειανι εντελως ασφαλη, και αποδεχεστε τους ορους (που αποδεικνυουν οτι δεν ειναι ασφαλη).

 

Α, κατσε να θυμηθω, το ιδιο συμβαινει και με τα email...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω δει ακομα και τον ποιο μακρινο ανθρωπο που εχει fb εχω δει γνωστοι των γνωστον και το λεω οπου και να γυρισω στο fb κοινους φιλους ειμαστε ενα μεγαλο χωριο εκει μεσα σαν τα στρουμφακια ενα πραγμα και ο μαρκ ο μπαρμπα στουμφ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μπαμπα στρουμφ και η παρέα του ζουνε σε μια σοσιαλιστική κοινωνία οπου η ισότητα ειναι το Α και το Ω. Οχι σε αυτο το πορνείο που ο θανατος σου ειναι η ζωη μου, και καθε διαφωνία ισοδυναμεί με κατι κατακριτέο που πρέπει να καταπνιγεί ωστε να υπάρχει μονομορφοποίηση της ατομικότητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δικτατορία στο σπίτι μας!

 

 

Έλα ντε χθες μου έστειλαν pm οι Mods του insomnia και του facebook πως θα ζήσω τη ζωή μου. Κι εγώ το έπραξα γιατί φοβήθηκα για τη ζωή. Ρε σεις ελαττώστε λίγο τη χρήση αυτών των λέξεων γιατί τις κάνετε κ χάνουν τη σημασία τους. Έλεος δηλαδή, παντού βλέπετε χούντες, δικτατορίες, φασισμό κ ρατσισμό. Επιλογή είναι κάποιου το τι πληροφορίες θα δώσει,όταν ένα προιόν είναι δωρέαν το προϊόν γίνεσαι εσύ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγες μου φαίνονται οι αιτήσεις, δεδομένου του απίστευτου αριθμού των χρηστών.

Mark, λες όλη την αλήθεια; μήπως ξέχασες κανα δυο μηδενικά; :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...