marizeta Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Γεια σας με λένε Μαριζέτα. Από προγραμματισμό γνωρίζω ελάχιστα εως τίποτα (αν και έχω κάνει λίγο java, c++, c ) Θέλω να μάθω να σχεδιάζω layouts για εφαρμογές android. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα να ξεκινήσω να το δουλεύω. Ευχαριστώ
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Android SDK Μπορείς να φτιάχνεις UI για εφαρμογές χωρίς να προγραμματίζεις κάτι (αν και θα πρέπει να έχεις μια γενική ιδέα για το πώς δομείται μια εφαρμογή android (πχ τα ονόματα των κουμπιών, labels κλπ μπαίνουν σε ξεχωριστό strings αρχείο κι όχι κατ' ευθείαν πάνω στα κουμπιά, labels κλπ)). Τα UI προφανώς δε θα κάνουν τίποτα, αλλά μπορείς να τα δώσεις σε κάποιον άλλον για να προσθέσει τον κώδικα.
marizeta Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ακριβώς αυτό με ενδιαφέρει, τον κώδικα θα τον προσθέσει άλλος. Το θέμα είναι πως με το eclipse προσπαθούσα και εγώ, αλλά με έχει μπερδέψει αρκετά μπορώ να πω. Αν έχεις κάποιον οδηγό για το eclipse που μπορεί να με βοηθήσει στα layouts μου λες! Ευχαριστώ!!
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δες το DroidDraw. Εμένα δε μου φορτώνει γιατί το μπλοκάρει η ασφάλεια του browser, αλλά απ' ό,τι διαβάζω από άλλους είναι πιο user friendly απ' το eclipse.
marizeta Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Να φανταστώ πως δεν υπάρχει πρόβλημα τα layouts να σχεδιαστούν από διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό που θα γραφτεί ο κώδικας!
Moderators Kercyn Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Τα layouts στο android είναι απλώς ένα XML αρχείο. Και με το notepad μπορείς να τα φτιάξεις.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Δες αν θέλεις και το Android Studio, είναι ανώτερο κατα τη γνώμη μου απο το Eclipse. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα