Hal9000 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Η Βικιπαίδεια, η ελληνική έκδοση της Wikipedia, ανακοίνωσε ένα σημαντικό ρεκόρ στην πολυετή πορεία της στο ελληνικό διαδίκτυο, φτάνοντας στις 9 Απριλίου τα 100.000 λήμματα.Όπως συμβαίνει με τη Wikipedia και όλες τις κατά τόπους εκδόσεις της ανά χώρα, η Βικιπαίδεια είναι μια εγκυκλοπαίδεια ελεύθερου περιεχομένου που αναπτύσσεται χάρη στην εθελοντική προσπάθεια των χρηστών της. Όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα μπορούν να δημιουργήσουν νέα λήμματα ή να βελτιώσουν και να διορθώσουν λήμματα που ήδη υπάρχουν. Η πορεία της Βικιπαίδειας ξεκινά από το 2002 σημειώνοντας αριθμούς ρεκόρ στις μέρες μας αφού διαβάζεται 34.000 φορές ανά ώρα, έχοντας 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων το μήνα. Το περιεχόμενο της διατίθεται ελέυθερα σε όλους και ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει ή να το εκμεταλλευτεί εμπορικά κάνοντας αναφορά πάντα στα πνευματικά δικαιώματα που ανήκουν στη Βικιαπαίδεια. Εκτός από τη Βικιπαίδεια, έχει γίνει ανάπτυξη και άλλων εγχειρημάτων πάντα στην ελληνική γλώσσα από το ίδρυμα Wikimedia όπως το Βικιλεξικό που διαθέτει μέχρι σήμερα 427.811 λήμματα καθώς και τη Βικιθήκη με χιλιάδες κείμενα (από τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη, ποιήματα από την Ελληνική Ανθολογία, το Θούριο του Ρήγα Βελεστινλή, την Αγία Γραφή, αλλά και Βυζαντινούς ύμνους). Τα Βικινέα (Wikinews) τέλος περιέχουν 2.800 δημοσιευμένα άρθροα σχετικά με την ειδησεογραφία Site: Βικιπαίδεια Site: Ανακοίνωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Χρησιμοποιεί κανένας το app για το android και αν ναι τι εντύπωση έχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Windows8 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μπορείς να το κατεβάσεις και να δεις. Δεν θα σου πάρει πάνω απο 2 λεπτά. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Havik Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Smartass… δεν έχω καμία android συσκευή… και ο λόγος που ρώτησα είναι επειδή μπορείς να το κατεβάσεις σε μερικούς ereaders. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pan726601 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Χαχα Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christomnia Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 καταρχάς ας αλλάξει όνομα, δεν είναι όνομα αυτό! "βικιπαίδεια" 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lepaterious Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Απορια το εχω γιατι το προφερουμε βικι και οχι γουικι οπως στα αγγλικα.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOADNICK Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Απορια το εχω γιατι το προφερουμε βικι και οχι γουικι οπως στα αγγλικα.. Για τον ίδιο λόγο που λέμε ΟΥλτιμεϊτ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nhzt Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Εγώ την χρειάστηκα πολλές φορές. Βοήθησε πολύ την κόρη μου για σχολικές εργασίες και εμένα γι οποιαδήποτε πληροφορία . Η ελληνική ακόμη δεν είναι ολοκληρωμένη αλλά σε ποσοστό 90% με βοήθησε. Προτιμώ την αναζήτηση μέσω Βικιπαίδεια από το Google, (για ελληνικά λήμματα) διότι εμπιστεύομαι περισσότερο αυτούς που γράφουν στην Βικιπαίδεια, μου φαίνονται πιο αντικειμενικοί ειδικά όταν αναφέρονται πηγές ή αναφορές. Επίσης το Google σου προσφέρει ξεχωριστές πηγές, ενώ η Βικιπαίδεια είναι περιεκτική . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MavroManitari Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Meanwhile in Greek Wikipedia 14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Windows8 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Smartass… δεν έχω καμία android συσκευή… και ο λόγος που ρώτησα είναι επειδή μπορείς να το κατεβάσεις σε μερικούς ereaders.Smartass,ίσως το επόμενο μου νικνειμ.Αραξε ρε, για πλάκα το είπα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramarg Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Aξιολογη η βικιπαιδεια στα λημματα της οσες φορες την χρειαστηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basil G Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Η ποιό απάτη εγκυκλοπαίδεια στην Ελληνική της έκδοση... Και η ποιό ανθελληνική και ελεγχόμενη από το υπουργείο και τη θρησκεία. Την φιλτράρουν για να είναι πολιτικά ορθή με αυτά που θέλουν να πλασάρουν και δουλεύουν τον κοσμάκη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MavroManitari Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Η ποιό απάτη εγκυκλοπαίδεια στην Ελληνική της έκδοση... Και η ποιό ανθελληνική και ελεγχόμενη από το υπουργείο και τη θρησκεία. Την φιλτράρουν για να είναι πολιτικά ορθή με αυτά που θέλουν να πλασάρουν και δουλεύουν τον κοσμάκη. Ακριβώς αυτό! Μπράβο που μας άνοιξες τα μάτια!! ....Γιατί τα σχολικά βιβλία και οποιοδήποτε άλλη μέθοδος συμβατικής γνώσης είναι φυσικά γεματά με ριζοσπαστικές προκυρήξεις... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dream21 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Η ποιό απάτη εγκυκλοπαίδεια στην Ελληνική της έκδοση... Και η ποιό ανθελληνική και ελεγχόμενη από το υπουργείο και τη θρησκεία. Την φιλτράρουν για να είναι πολιτικά ορθή με αυτά που θέλουν να πλασάρουν και δουλεύουν τον κοσμάκη. Σωστότατος αλλά πέρα βρέχει για ορισμένους και τα προσπερνούν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα