Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν λεμε για χωρητικοτητα καταλαβαινομαστε.. αλλο 1 tb αλλο 120gb

βεβαια παιζει ρολο και το οικονομικο..   αλλο 50 ευρο.. αλλο 70..

οταν λεμε ομως ταχυτητα καπου σε χανω..  σε ποια εφαρμογη π.χ? το διπλο κλικ στους φακελους?

πραγματικα δεν το εχω καταλαβει τι εννοει ο καθενας με τον ορο "τρεχει πιο γρηγορα"

ανοιγει πιο γρηγορα.. ναι, οπως και καποια load-install στα game και στα προγραμματα "μιλαμε για διαφορα δευτερολεπτων" τι αλλο κανει??

να εχεις προγραμματα επεξεργασιας ηχου-εικονας ειδικα προγραμματα για καποια επαγγελματα και να χρειαζεσαι την ταχυτητα το καταλαβαινω απολυτα! 

αλλα για ενα pc σαλονιου τα επιπλεον χρηματα θα πιασουν τοπο σε ραμ..  σε λιγο καλυτερη mobo cpu psu και παει λεγοντας..

δες το παραδειγμα σου..  με 12 ευρο παραπανω η mobo που προτεινεις ειναι χρονια μπροστα..

Δημοσ.

Για κάτι πολύ φθηνό εγώ θα κοιτούσα και κάτι τέτοιο.

219€

Αν χρειαστεί κάτι παραπάνω από πλευράς γραφικών που ρωτάς καλύτερα να πάει σε fm2+.
Δημοσ.

Εκκρεμούν

i) To θέμα σκληρού δίσκου. Βασικά κάνω 3 σκέψεις ... O SSD που προτάθηκε είναι η μια. Σίγουρα αν έφτιαχνα για μένα ένα pc θα ήθελα οπωσδήποτε να έχει ssd. Έχω ακούσει τόσα και τόσα για την ταχύτητα αυτών των δίσκων. Διστάζω λίγο όμως στο να τον βάλω στο pc του θείου γτ εγώ δεν έχω εμπειρία με τέτοιους δίσκους. Είχα διαβάσει παλιότερα ότι γενικά είναι λίγο ευαίσθητοι. Πάντως ακόμα και έτσι εξετάζω σοβαρά την επιλογή ssd. Μετά σκέφτομαι να πάω σε HDD WD. Προτάθηκε ο Blue του 1ΤΒ, και εγώ σκέφτομαι και τον black των 500GB. Οι τιμές είναι κοντά λίγο πολύ. (+- 10 €). Ερωτηματικό εδώ...

ii) Μήπως να βάλω και μια κάρτα γραφικών ; Εκεί των 60-70 € για να υπάρχει σε περίπτωση λέω που χρειαστεί κάτι το pc από τέτοια άποψη ; Το αναφέρω μιας και ο υπολογιστής φτιάχνεται για να μείνει ο ίδιος και απαράλαχτος για πολλαααααά χρόνια εφόσον όλα πάνε καλά.

1) σε αυτο το pc δεν θα δεις διαφορες..  για την ακριβεια η μονη διαφορα τα μερικα δευτερολεπτα που θα ανοιγει πιο γρηγορα..

οσο γι αυτο που λες για τον black.. η απαντηση ειναι ναι..  και μονο που εχει 5 χρονια εγγυηση ειναι αρκετα να σε πεισουν να δωσεις τα 8 ευρο αν δεν κανω λαθος!

2) το αντιθετο.. ειναι πολυ πιο αξιοπιστοι..  αλλα θελουν καποιες ρυθμισεις στην αρχη να μην τους κανεις defrag και τετοια!

και εχεις ξεφυγει στο budget.. θα φτασεις τα 340 περιπου.. καλυτερα να πας δηλαδη σε amd 6800κ που εχει και καλυτερη gpu απο αυτη που θα αγορασεις με 60 ευρο

Δημοσ.

οσον αφορα τον ssd vs hdd ασχετως με το τιλενε οι κυριοι πιο πανω ( :P στους κυριους ) να στο πω λιγο απλα.

ειτε τον pentium βαλεις ειτε τον Ι7 4770Κ στα 5.0ghz,για την δουλεια που θελει ο θειος σου,διαφορες δεν θα δεις πουθενα.και ας εχεις την διαφορα στους επεξεργαστες.

ενω εαν βαλεις τον pentium με ssd και τον Ι7 4770Κ με HDD τοτε για την χρηση και παλι του θειου,θα καταλαβαινεις διαφορες.υπερ του ssd.ελπιζω να με πιανεις τι θελω να πω.

ειναι αμεσο το συστημα με ssd.αμεσο.λες και πατας κουμπια σε πληκτρολογιο.κατευθειαν γινονται τα παντα.και ας ειναι μονο στο ανοιγμα των φακελων που λεει ο λογος.

η αμεσοτητα αυτη ειναι που κανει την διαφορα.

ολα αυτα με μοναδικη προυποθεση οτι δεν θελει πολυ μεγαλο χωρο για αποθηκευση.

• Like 3
Δημοσ.

οταν λεμε για χωρητικοτητα καταλαβαινομαστε.. αλλο 1 tb αλλο 120gb

βεβαια παιζει ρολο και το οικονομικο.. αλλο 50 ευρο.. αλλο 70..

οταν λεμε ομως ταχυτητα καπου σε χανω.. σε ποια εφαρμογη π.χ? το διπλο κλικ στους φακελους?

πραγματικα δεν το εχω καταλαβει τι εννοει ο καθενας με τον ορο "τρεχει πιο γρηγορα"

ανοιγει πιο γρηγορα.. ναι, οπως και καποια load-install στα game και στα προγραμματα "μιλαμε για διαφορα δευτερολεπτων" τι αλλο κανει??

να εχεις προγραμματα επεξεργασιας ηχου-εικονας ειδικα προγραμματα για καποια επαγγελματα και να χρειαζεσαι την ταχυτητα το καταλαβαινω απολυτα!

αλλα για ενα pc σαλονιου τα επιπλεον χρηματα θα πιασουν τοπο σε ραμ.. σε λιγο καλυτερη mobo cpu psu και παει λεγοντας..

δες το παραδειγμα σου.. με 12 ευρο παραπανω η mobo που προτεινεις ειναι χρονια μπροστα..

Φιλε μου, κατ'αρχην, μην το παιρνεις προσωπικα το θεμα...!

Εναλλακτικες προτασεις κανουμε. Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι απαραιτητος ο ssd. Αλλα ειπα οτι μπορει να επιλεξει οτι βολευει.

Κι επειδη οπως φαινεται, ουτε η ταχυτητα, ουτε η χωρητικοτητα ειναι απαραιτητοι παραγοντες σε ενα τετοιο συστημα, εγω θα προτιμουσα την ταχυτητα. Ειναι προσωπικη μου εκτιμηση!

Εσυ μπορεις να επιλεξεις οτι θες.

Και οταν λεω, ταχυτητα, με ρωτας τι εννοω σαν να μην εχεις δουλεψει με ssd....!! Η αποκρισιμοτητα που δινει στο συστημα, ακομα και στις πιο απλες καθημερινες εργασιες, απο ανοιγμα-κλεισιμο του πισι, μεχρι οτιδηποτε αλλο κανεις, ειναι κατι που το εκτιμας μετα απο καιρο, οταν ξανακατσεις σε μηχανημα με hdd.

Κι εγω επειδη, οπως βλεπεις στην υπογραφη, εχω 2 πισι, ενα με ssd κι ενα με hdd (και μαλιστα απο τους γρηγορους), εχω ιδιαν αποψη επι του θεματος, και δεν μιλαω θεωρητικα...!

Εγω την αποψη μου ειπα. Οτι θελει ας επιλεξει....!

• Like 2
Δημοσ.

Τι κάθεστε και συζητάτε για hdd ή ssd.Δεν είναι δύσκολη η επιλογή  :)

απο οτι φαινεται, για ορισμενους ειναι...!! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...