Προς το περιεχόμενο

E-shop ή website;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Είμαι σε συζήτηση με επαγγελματία για στήσιμο εμπορικής ιστοσελίδας με 100+ προϊόντα. Όλοι οι επαγγελματίες που έχω μιλήσει ως τώρα μου προτείνουν το e-shop ως καλύτερη λύση επειδή θέλω να βάλω περιγραφές σε όλα τα προϊόντα αλλά με ανενεργή την λειτουργία ηλεκτρονικής αγοράς, δηλαδή σε μορφή web. Έχω κάποιες απορίες. 

1) Όντως χρειάζομαι e-shop πλατφόρμα; 
2) Η custom πλατφόρμα είναι υπερβολική για μια μικρή εταιρεία; Τι πρέπει να προσέξω στις έτοιμες πλατφόρμες; 
3) Wordpress, joomla ή κάτι άλλο; Θέλω να είναι κυρίως όμορφο και να μπορώ να το διαχειρίζομαι πολύ εύκολα.

Δημοσ.

Καλησπέρα. 

Είμαι σε συζήτηση με επαγγελματία για στήσιμο εμπορικής ιστοσελίδας με 100+ προϊόντα. Όλοι οι επαγγελματίες που έχω μιλήσει ως τώρα μου προτείνουν το e-shop ως καλύτερη λύση επειδή θέλω να βάλω περιγραφές σε όλα τα προϊόντα αλλά με ανενεργή την λειτουργία ηλεκτρονικής αγοράς, δηλαδή σε μορφή web. Έχω κάποιες απορίες. 

1) Όντως χρειάζομαι e-shop πλατφόρμα; 

2) Η custom πλατφόρμα είναι υπερβολική για μια μικρή εταιρεία; Τι πρέπει να προσέξω στις έτοιμες πλατφόρμες; 

3) Wordpress, joomla ή κάτι άλλο; Θέλω να είναι κυρίως όμορφο και να μπορώ να το διαχειρίζομαι πολύ εύκολα.

1)θες να έχεις δοσοληψίες μέσω ίντερνετ ή απλά να κάνεις διαφήμιση στα προϊόντα σου?(προσωπικά θα σ έλεγα σαν απλός χρήστης και σαν άτομο που στην σχολή ασχοληθήκαμε με το e- γενικότερα σε πολλές μορφές του,ότι χτυπάει άσχημο να μην μπορείς να κάνεις ηλεκτρονική αγορά εφόσον δεν είσαι μεγάλο μαγαζί.Δηλαδή εσύ δεν έχεις στάνταρ πελατία ή αν έχεις είναι μικρή κ θες να αναπτυχθείς.Γιατί εγώ σαν χρήστης να επιλέξω εσένα κ όχι τον Χ π μου επιτρέπει να παραγγείλω online, ενώ εσύ με αναγκάζεις να πάρω τηλέφωνο,να περιμένω στο τηλεφωνο κτλ κτλ.)

2)Υπερβολικό δεν είναι τίποτα.Είναι πάντα στο τι θες να κάνεις.

3)Λογικά (από ότι ξέρω από έναν φίλο μ που κάνει αυτή την δουλειά)αν σου "φτιάξει" κάποιος το eshop συνήθως σου προσφέρει κ διαχείριση κ ανανέωση αποθεμάτων κτλ κτλ.Καλύτερο από όλα είναι να γράψεις τον κώδικα εσύ.

Δημοσ.

Η εταιρεία ασχολείται με τα ναυτιλιακά (πρώτες ύλες) είδη και κατά 90% είναι χονδρικό εμπόριο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με e-shop αυτός ο κλάδος. Πρέπει να υπάρχει επαφή με τα συγκεκριμένα προϊόντα, πολλές φορές δεν ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιήσουν. Εμένα με ενδιέφερε η παρουσίαση προϊόντων σε στυλ e-shop με τις αναλυτικές περιγραφές και τις εικόνες.

Δημοσ.

Η εταιρεία ασχολείται με τα ναυτιλιακά (πρώτες ύλες) είδη και κατά 90% είναι χονδρικό εμπόριο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με e-shop αυτός ο κλάδος. Πρέπει να υπάρχει επαφή με τα συγκεκριμένα προϊόντα, πολλές φορές δεν ξέρουν και πως να τα χρησιμοποιήσουν. Εμένα με ενδιέφερε η παρουσίαση προϊόντων σε στυλ e-shop με τις αναλυτικές περιγραφές και τις εικόνες.

Ποιος σ είπε ότι το B2B που αναφέρεσαι δεν έχει e-shop.Δεν είναι απαραίτητο καθώς υπάρχουν κ άλλες πλατφόρμες για αυτό.Τώρα στα του κλάδου σου ,δεν ξέρω τι αξίζει να κάνεις -πλατφόρμα/e-shop- γιατί αν κάνεις ε-shop μπορεί να αντιμετωπίσεις διάφορα προβλήματα.Δλδ με μεγέθη παραγγελιών (εφόσον είσαι χοντρική πώληση οι παραγγελίες σου θα έχουν μεγαλύτερη ποσότητα κ όγκο ,επίσης μπορεί να αντιμετωπίσεις θέματα με τα αποθέματα σου(σου ξαναλέω δεν γνωρίζω τι ακριβώς πουλάς απλά σ αναφέρω πιθανά προβλήματα που κάποια μπορεί να σ ανεβάσουν τα κόστη σ).

Δημοσ.

Συμφωνώ πως θα αντιμετωπίσω προβλήματα με τις παραγγελίες, γιαυτό και θέλω να έχω ανενεργή την on-line αγορά. Και στο B2B δεν συμφέρει και εμένα και τους πελάτες να παραγγέλνουν μέσω e-shop μιας και μια παραγγελία μπορεί να ζυγίσει πάνω από 200 κιλά και να μην είναι όλα διαθέσιμα. Στο B2B θα ήθελα να φαίνονται απλώς οι τιμές χονδρικής στους αντίστοιχους πελάτες. Και οι ανταγωνιστές μου δεν λειτουργούν με e-shop ενεργό απλώς μερικοί το έχουν ανενεργό και το χρησιμοποιούν για καλύτερη παρουσίαση του προϊόντος.

Δημοσ.

Συμφωνώ πως θα αντιμετωπίσω προβλήματα με τις παραγγελίες, γιαυτό και θέλω να έχω ανενεργή την on-line αγορά. Και στο B2B δεν συμφέρει και εμένα και τους πελάτες να παραγγέλνουν μέσω e-shop μιας και μια παραγγελία μπορεί να ζυγίσει πάνω από 200 κιλά και να μην είναι όλα διαθέσιμα. Στο B2B θα ήθελα να φαίνονται απλώς οι τιμές χονδρικής στους αντίστοιχους πελάτες. Και οι ανταγωνιστές μου δεν λειτουργούν με e-shop ενεργό απλώς μερικοί το έχουν ανενεργό και το χρησιμοποιούν για καλύτερη παρουσίαση του προϊόντος.

Αυτά π σ είπα ειναι αυτά που φαντάστηκα σαν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις που με την σειρά τους θα σ κάνουν κ άλλα προβληματα στην εφοδιαστική σ αλυσίδα.Αυτό π μπορείς να κάνεις είναι να το αφήσεις πλατφόρμα με ενημέρώσεις κτλ κτλ(τιμές δεν ξέρω αν θα ήταν συμφέρον να δείξεις για ευνόητους λόγους,δεν έχω ασχοληθεί με τον κλάδο σου οπότε ελλείπείς γνώσεις.)και στα register members να στέλνεις newsletter με προσφορές,τυχόν εκπτώσεις,και νέα προιόντα.αλλά μόνο σε register members τα οποία θα σε βοηθήσουν να δείς κ διάφορα στατιστικά.Επίσης να περάσεις κ google analytics ή κάτι ανάλογα ώστε να μπορέσεις να κάνεις μια εξατομίκευση και να "κερδίσεις" ή να "ξεκουράσεις"τους χρήστες σου.

Δημοσ.

Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα απλά την τελευταία πρόταση σου δεν κατάλαβα καθόλου, δεν έχω γνώσεις επί του θέματος.

Δημοσ.

Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα απλά την τελευταία πρόταση σου δεν κατάλαβα καθόλου, δεν έχω γνώσεις επί του θέματος.

Το google analytics σου βγάζει κάποια στατιστικά .Δηλαδή πόσες επισκέψεις είχες,πόσες μοναδικές επισκέψεις είχες,πόση ωρα μείνανε μέσα στο σάιτ κτλ κτλ.Από αυτά μπορείς να βγάλεις διάφορες γνώσεις που θα σε βοηθήσουν όπως (σε ποιό σημείο έχασα τον χρήστη?που έμεινε παραπάνω ώρα?ποια μέρη του σαιτ επισκέφτηκε κτλ κτλ.)Η εξατομίκευση έχει να κάνει με λίγα λόγια να αντιμετωπίζεις τον κάθε πελάτη ξεχωριστά -αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση στον πελάτη ότι νοιάζεσαι τόσο για αυτόν με αποτέλεσμα να αισθάνεται ασφάλεια κ να σε προτιμάει-πχ "Ο κόσμος μας εσύ ,Vodafon".Κάτι π ξέχασα να πώ είναι ότι με το google analytics μπορείς να βρείς κ άλλες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν κ με το SEO για να έχεις και πιο πολλά αποτελέσματα στην αναζήτηση.Τώρα θα μ πείς πόσο σημαντικά είναι αυτά?Είναι πολύ.Εδώ υπάρχει κ ένας άγραφος κανόνας που σ λέει ότι ο χρήστης μέσα σε 3 κλικ θα πρέπει να βρει την πληροφορία που θέλει αλλιώς τον χάνεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αν δεν υπάρχει η ανάγκη για eshop κ άμεσων πωλήσεων τότε:

Καλοστημένο wordpress

Το δωρεάν plugin woocommerce -eshop δλδ ια το απενεργοποιήσει

Oxi joomla

Με κάποιο έτοιμο template που θα προσαρμοστεί

To template να είναι seo ready

SSL Κ ΙΔΙΩΤΙΚΉ IP για μόστρα κ για κσλύτερο διάβασμα από το google

Google Analytics

Και κάποια άλλα μυστικά

Μην δώσεις πάνω από 600€

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αν δεν υπάρχει η ανάγκη για eshop κ άμεσων πωλήσεων τότε:

Καλοστημένο wordpress

Το δωρεάν plugin woocommerce -eshop δλδ ια το απενεργοποιήσει

Oxi joomla

Με κάποιο έτοιμο template που θα προσαρμοστεί

To template να είναι seo ready

SSL Κ ΙΔΙΩΤΙΚΉ IP για μόστρα κ για κσλύτερο διάβασμα από το google

Google Analytics

Και κάποια άλλα μυστικά

Μην δώσεις πάνω από 600€

Καλή επιτυχία

Το θέμα είναι πως θα καταλάβω ότι θα μου δώσει καλοστημένο wordpress γιαυτό σκεφτόμουν την λύση e-shop για να είμαι ήσυχος.

Υπάρχει περίπτωση να βρω custom e-shop κάτω από τα 1000 ευρώ; Το θεωρώ υπερβολικό να μου ζητάνε 600+ για έτοιμα templates και σκέφτομαι μήπως ανέβω λίγο στην τιμή.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λύση e-shop. Και το  wordpress γίνετε ένα καλοστημένο e-shop. Και ειδικά για τη περίπτωσή σας.

Περιπτωσή σας:
Δεν θέλετε μία ιστοσελίδα όπου θα βγει δυνατά στην αγορά για πωλήσεις. Αλλά κυρίως για προβολή των προϊόντων σας, με ωραία παρουσίαση και εύκολη επικοινωνία από τη μεριά του καταναλωτή.

Καλοστημένο wordpress???
Μόνο από δείγματα εργασιών και σίγουρα είναι το που θα πέσετε. Ξέρετε πωε βάφει ένας μπογιατζής???

ζητάνε 600+ για έτοιμα templates
Στα 600 ευρώ θα περιλαμβάνεται το domain name 25 ευρώ, το hosting (Φιλοξενία Ιστοσελίδας) <100 ευρώ//ανά χρόνο κάτι για το οποίο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί αλλά διαφωνώ ότι είναι πολλά. Όλοι βάφουν αλλά Άλλο η δουλειά του Μπογιατζή. 

να βρω custom e-shop κάτω από τα 1000 ευρώ;
Δε το γνωρίζω. Μία  έρευνα αγοράς θα σας βοηθούσε. 

custom vs open source
Μεγάλη Κουβένταααααα.
Για εσάς 
open source. Συγκεκριμένα πράγματα θέλετε. Εξάλλου δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο δουλεύουν σε οpen source πλατφόρμες.

¨Οτι και αν επιλέξετε, ότι και αν αποφασίσετε να σκεφτείτε το εξής: 

"Το Design δεν είναι μόνο το πως δείχνει ένα προϊόν. To Design είναι το πώς λειτουργεί. "

Δημοσ.

Τι εννοείται Ριζική Αλλαγή;;;

Αν κ γενικώς κάνετε ότι θέλετε.

Δείτε την ιστοσελίδα της nutella που είναι custom wordpress.

Δημοσ.

αφού δεν θα γίνονται online πωλήσεις δε χρειάζεται το woocomerce, μόνο το wordpress αρκεί

αντί για έτοιμο template (που θα κάνει το site ίδιο με άλλα εκατοντάδες site), καλύτερα ένα custom σχεδιασμένο ακριβώς όπως το θέλετε

Sent from my Find 5 using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...