nickmanak Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ειμαι με cyta και το pirelli a4201g και ολα λειτουργουν σωστα (lan & wifi). Σημερα αποφασισα να συνδεσω ενα thomson tg585 v7 ετσι για δοκιμη, βγαζοντας τελειως το pirelli. To παραλογο ειναι οτι λειτουργει το wifi (συνδεομαι απο κινητο & laptop) ομως το LAN δεν λειτουργει με τιποτα. Δοκιμασα 2 διαφορετικα pc, ενα με xp και το άλλο με windows 7, διαφορετικα καλωδια αλλα κανενα αποτελεσμα. Δοκιμασα διαφορες ρυθμισεις στο πανελ του thomson αλλα δεν καταφερα τπτ. Έκανα ενα connectivity test και ανεβασα τη φωτο εδω. Το firmware του thomson ειναι το 8.2.7.7 Εχει καμμια προταση κανεις;
Λύση .::NikoS::. Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Λύση Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Καλά με βάση την φωτό, δε θα πρεπε ούτε από wifi να σου ανοίγουν σελίδες (λόγω του DNS) άρα ας υποθέσουμε οτι το connectivity test είναι ότι να 'ναι. Οι υπολογιστές παίρνουν τοπική ΙΡ από το ρούτερ όταν συνδέεις το καλώδιο; Τρέξε απο ms dos την εντολή ipconfig και δες στην ethernet συνδεση αν έχει: IP 192.168.1.xxx subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.254 dns 192.168.1.254. Αν τα νούμερα είναι εντελώς άκυρα ή σε κάποια δεν γράφει καν ΙΡ, τράβα ένα reset στο ρούτερ καταρχήν και αν δεν, μπες στις ρυθμίσεις δικτύου στα windows και στις ιδιότητες της ethernet βάλε χειροκίνητα τις ΙΡ όπως σου τις γράφω παραπάνω (στο πρώτο βάλε οποιοδήποτε νούμερο θες στη θέση των χχχ) ΥΓ: Τα φωτάκια των θυρών πίσω από το ρούτερ ανάβουν; Μπας και έχουν καεί οι θύρες; (μου έχει τύχει με κεραυνό, αλλά και πάλι κάηκε η μία όχι και οι 4)
nickmanak Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2014 Δεν αναβαν τα λαμπακια του LAN που ανεφερες και απο εκει την ψιλιαστηκα. Τελικα ηθελε hard reset γιατι το καλοκαιρι ειχα μετατρεψει το Thomson σε access point (bridged mode), ειχαν μεινει οι ρυθμισεις απο τοτε και δεν το επετρεπαν να δουλεψει σωστα τωρα που το ξανασεταρα. thanks!
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 επειδή είναι το v7 μπες και κατεβασε ειτε από το site Της Forthnet ειτε από το modemhelpuk κανα πιο νέο firmware για το v7 .ειδικα αν φοραει firmware 7.x.x.x είναι πολύ παλιο οποτε καλο θα ηταν να κατεβασεις το 8.χ.χ.χ της forthnet Το τελευταιο είναι 8.2.7.7.Ότι είναι forthnet δεν σε πειραζει σε τιποτα. σε generic το τελευταιο είναι το 8.2.6.5 που εχω βρει.επισης τα λαμπάκια του Lan ότι και να εχεις κανει στο ρουτερ(πχ που το εκανες access point)Θα πρεπε να αναβουν επισης το τεστ βγαινει Failed γιατι για καποιο λογο σε αυτές τις ip που αναφερει σαν dns δεν μπορεις να κανεις Ping.Οποτε λανθασμένα το ρουτερ θεωρει το τεστ σαν failed.συνηθως οι περισσοτερες εταιρειες αφηνουν ανοιχτο το Ping στον dns.
nickmanak Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 ...Το firmware του thomson ειναι το 8.2.7.7
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 ...Το firmware του thomson ειναι το 8.2.7.7 λογικα ειναι custom σωστα?forthnet?γιατι υπαρχει και generic αλλα 8.2.6.5
.::NikoS::. Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Εγώ πάντως το δουλεύω μήνες τώρα με generic 8.2.6.5 και είμαι ευχαριστημένος. Δε νομίζω ότι έφταιγε το access point που το είχες κάνει, απλά θα είχε σκαλώσει γενικότερα. Πάντως μ'αρέσει που έγινε η απάντηση μου marked ως καλύτερη απάντηση, σιγά δεν είπα και κάτι τρομερό
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Εγώ πάντως το δουλεύω μήνες τώρα με generic 8.2.6.5 και είμαι ευχαριστημένος. Δε νομίζω ότι έφταιγε το access point που το είχες κάνει, απλά θα είχε σκαλώσει γενικότερα. Πάντως μ'αρέσει που έγινε η απάντηση μου marked ως καλύτερη απάντηση, σιγά δεν είπα και κάτι τρομερό εεφοσον εδωσες την λυση που ειπες για Hard reset γιατι να μην γινει marked?και το 8.2.6.5 και το 8.2.7.7 γενικα παιζουν καλα.παλιο ειναι το firmware αμα ειναι το 7.χ.χ.χ
nickmanak Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Εγω απο τη forthnet το κατεβασα, αλλα το περιεργο ειναι οτι εκει γραφουν 8.2.7.8 αλλά ολα τα λινκς κατεβασματος σου δινουν το 8.2.7.7 Δεν εχω καταφερει να βρω το 8.2.7.8 (αν υφισταται για το v7 router). http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3978
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Δημοσ. 18 Απριλίου 2014 Εγω απο τη forthnet το κατεβασα, αλλα το περιεργο ειναι οτι εκει γραφουν 8.2.7.8 αλλά ολα τα λινκς κατεβασματος σου δινουν το 8.2.7.7 Δεν εχω καταφερει να βρω το 8.2.7.8 (αν υφισταται για το v7 router). http://www.forthnet.gr/Article.aspx?a_id=3978 οχι οσο ξερω δεν υφιστατε 8.2.7.8.ειναι τυπογραφικο λαθος στο site της forthnet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα