Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω ... με την ενσωματωμένη που λες στο #5 ότι στο κάνει και εκεί , σου κάνει και τα artifacts?

Κατσε δεν εχω δοκιμασει ακομα για artifacts σε φαση Flash Player.

Με την ενσωματωμενη εννουσα artifacts σαν αυτα που κανει στο βιντεο που ανεβασα, την πρωτη φορα που ανοιγω το φως βγαινουν κατι γραμμες στην οθονη. αν το προσεξεις. στο 1:55 κανει το κλασσικο restart της οθονης. απλα οσο το δοκιμασα με την ενσωματωμενη μονο artifacts εβγαζε. Δεν νομιζω η ενσωματωμενη να εχει τετοιο θεμα με artifacts στo browser.

Γιατι την δουλευα 2 μηνες και επαιζα και παιχνιδια και δν ειχε κανενα θεμα ( ασχετα που κολλουσε , ε ενταξει τι να αντεξει η καιμενη).

Εχθες μπηκα σε μια σελιδα και μου εβγαλε artifacts , σε μια απλη σελιδα ουτε καν σε flash player. απλα δεν ξερω ποτε το κανει για να το πετυχω, και αν κουνησω την σελιδα πανω κατω εξαφανιζονται.

Δημοσ.

Τα τρεμοπαιξίματα δεν είναι artifacts . Πιο πολύ noise ή static τα λες  , γιατί μπερδευόμαστε...

τώρα... όταν λες artifacts σε κανονική σελίδα , φαντάζομαι δεν εννοείς noise κτλ , αλλά πραγματικά artifacts. Σε αυτή την περίπτωση ,

όπως σου είπα βγάλε τους drivers με DDU , πέρασε τους ξανά και αν συνεχίζεται , τότε η κάρτα έχει σίγουρα πρόβλημα.

Αυτό είναι το ένα.

Τώρα για το άλλο (το noise). Δοκίμασε με ένα ΑΠΛΟ πολύμπριζο για να αποκλείσουμε ευαισθησία του σταθεροποιητή. Ο λόγος που στο κάνει μόνο στο HDMI και όχι στο VGA, μπορεί να ογείλετε στο ότι το ένα είναι ψηφιακό σήμα και το άλλο αναλογικό (χαμηλότερη ποιότητα , αλλά αντέχει  περισσότερη "παραμόρφωση" να το πω απλά)

Από την στιγμή που στο κάνει και με την onboard κατά 90% ,ξεχνάς ότι είναι από τον υπολογιστή. Αν το δοκιμάσεις και με το λάπτοπ και το κάνει πάλι , πας στο 98%. Αν δοκιμάσεις και άλλο καλώδιο Hdmi και στο κάνει και πάλι είσαι στο 100% ότι είναι από το ρεύμα ( ίσως ευαισθησία της οθόνης σε αυτό) και αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα και σε καινούρια κάρτα αν για κάποιο λόγο περνάει ρεύμα από το καλώδιο

Για να είναι σίγουρος αν φταίει το σπίτι ή η οθόνη , θα σου πρότεινα αν το κάνει και με το λαπτοπ ειδικά , να την πάρεις και να πας στο σπίτι ενός φίλου σου και να την δοκιμάσεις (με το λαπτοπ). Αν το κάνει και εκεί , έχει θέμα η οθόνη. Αν όχι η εγκατάσταση

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σου και παλι φιλε.

Δεν δοκιμασα ακομα τιποτα με το HDMI γιατι δεν βρηκα χρονο, αλλα σημερα μετα απο 2 μερες μου εβγαλε τα artifacts και προλαβα να βγαλω φωτο.

Μου το εκανα οταν τσεκαρα απο το post σου το "DDU" και πατησα δεξι κλικ -> Αναζητηση στο Google.

Εδω θα δεις πως ειναι.

DSC_0036.jpg

Δημοσ.

Σχεδον ρελαντι που ειμαι τωρα με 7 Firefox tabs εχει 29-30 βαθμους κελσιου.

Προτεινε μου καποιο προγραμμα για benchmark Και τις ρυθμισεις του ομως , ωστε να σου στειλω log να δεις με θερμοκρασιες κτλ.

http://prntscr.com/3a11h0

Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ furmark . Κάνε απλά burn-in test. Αλλά σου λέω , λογικά δεν χρειάζεται . Η κάρτα έχει πρόβλημα. Κοίταξε μόνο τί παίζει με το ρεύμα - οθόνη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω φοβαμαι οτι και 2 μερες να τρεχω benchmarks στο full δεν θα βγαλει τιποτα...

το κανει μονο στο firefox οσο καιρο την εχω την καρτα.

Οπως κ η παλια μου καρτα με το Black screen of death και το Sound loop που εκανε. μονο στα παιχνιδια, στα test ητανε τελεια.

Και το θεμα στο RMA θα ειναι παλι το ιδιο, δεν θα βρισκουν τιποτα.. -.-

(Γιατι δεν παιζει να κατσει 2 μερες μπροστα στο Firefox, ενα τεστ θα βαλει να γινει και θα αφησει το pc ετσι)

Θα κανω ενα burn-in test και θα βγαλω τα αποτελεσματα εδω, θα δοκιμασω κ το ρευμα αυτες τις μερες οποτε προλαβω.

Σιγουρα ειναι hardware τα artifacts ετσι? αλλα γιατι μονο στον Firefox και οχι σε games που παιζω πολλες ωρες κτλ?

furmark_000001.jpg

Οταν μπεις στην φωτογραφια κανε κλικ πανω για να μεγαλωσει να διαβασεις τι γραφει.

Να τα αποτελεσματα, μηπως πρεπει να το τρεξω παραπανω ωρα?

Τιποτα δεν εβγαλε.

Εντωμεταξυ, τα ανεμιστηρακια κανανε πολυ θορυβο αλλα εαν ακουμπουσα το πλαστικο που εχει διπλα ισα ισα με το δαχτυλο σταματουσε ο θορυβος.. τι παιζει? σαν να μην καθεται καλα?

Πλαστικο εννοω το πλαισιο γυρω απο τα ανεμιστηρακια , οχι κομματι του ανεμιστηρα.

Επεξ/σία από ExTaCy1337
Δημοσ.

Σου είπα 4-5 φορές να βγάλεις και να ξαναβάλεις τους drivers  , σου είπα να δοκιμάσεις άλλον browser  . Γιατί δεν τα κάνεις ? Πως αλλιώς θα βεβαιωθείς ότι δεν είναι software?

Το τελευταίο που μπορώ σκεφτώ να δοκιμάσεις είναι να κάνεις bios update την μητρική και να βεβαιωθείς ότι έχεις απενεργοποιημένη την onboard

• Like 1
Δημοσ.

Σου είπα 4-5 φορές να βγάλεις και να ξαναβάλεις τους drivers  , σου είπα να δοκιμάσεις άλλον browser  . Γιατί δεν τα κάνεις ? Πως αλλιώς θα βεβαιωθείς ότι δεν είναι software?

Το τελευταίο που μπορώ σκεφτώ να δοκιμάσεις είναι να κάνεις bios update την μητρική και να βεβαιωθείς ότι έχεις απενεργοποιημένη την onboard

Πριν εβγαλα κ ξανα εβαλα Drivers με το DDU, το προβλημα το εχω πολλους μηνες, μετα απο φορματ κτλ.

Σε αλλους Browser δεν μου εχει βγαλει το προβλημα τοσο καιρο αν και ο main που χρησημοποιω ειναι ο Firefox, οποτε δεν τους χρησημοποιησα πολλες ωρες.

Εψαξα και βρηκα ενα topic.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/389418-33-pixel-artifacts-already

Λενε οτι η AMD και ο Mozilla ριχνουν ο ενας το φτιαξιμο στον αλλον...

Φτιάχνεται με disable το hardware acceleration λενε ( το ειχα δοκιμασει παλια και δεν μου εβγαζε τιποτα, αλλα ελεος με ολα τα Disables).

Και απ'οτι διαβασα τα Drivers 12.10 (παλια εγω τωρα εχω 13.12) δεν ειχανε αυτο το προβλημα.

θα δοκιμασω τους παλιους drivers να δω...

οποτε μαλλον ειναι software, αλλα εδω και ποσους μηνες με updates δεν εχει φτιαχτει τιποτα ακομα...

Απλα εγω φοβαμαι μηπως δεν ειναι software και ειναι χαλασμενη παλι απο την πρωτη μερα... και μετα μου βγαλει χειροτερα και δεν εχω την εγγυηση.... αλλα ξερω οτι τωρα δεν θα βγαλω ακρη σε RMA... Στο πρωτο RMA εγω τους ζητησα αλλη καρτα, αλλα δεν γινοτανε επειδη περασε καιρος, να επερνα τα 250€, να έπαιρνα αλλη καρτα και να εφευγα απο την AMD/Sapphire , που κοιμούνται...

Εχω κανει και BIOS update, εχω ηδη το latest version.

Δημοσ.

Καλά στο θέμα των drivers τα κάνει η amd αυτά πολύ συχνά. Θυμάμαι με την 3870 που είχα κάποτε είχα καθυστέρηση στην κίνηση του ποντικιού και ότι και να δοκίμαζα δεν έφτιαχνε , και κάνα χρόνο μετά σε μία καινούρια έκδοση , διάβασα ότι φτιάχτηκε... ή με την 5770 (και όλες εκείνης της εποχής) που πάλι για κάνα χρόνο είχε πρόβλημα με τα ρολόγια στα 2d γραφικά και έκανε stutter σε ότι βίντεο με όποιον player και αν το έτρεχες στα win7

EDIT

Τώρα που το σκέφτομαι πάνε στο overdrive στους catalyst ,ενεργοποίησε το και βάλε στα ρολόγια 450 και 700 και δες πως συμπεριφέρεται με αυτα

• Like 1
Δημοσ.

Αστα να πανε φιλε τους εχω σιχαθει 2 χρονια, απλως ειναι πιο φθηνοι απο μια ιδια περιπου nVidia σε αποδοση, και ειχα παλια με HD 4650 και ητανε πολυ καλη, για τα λευτα τις, 40 ευρω νομιζω. Ενω ειχα παρει μια nVidia GT210 με 30 κοντα και κολλουσε ακομα και το FB. Για παιχνιδια δεν το συζητω. κ ητανε και καλυτερη απο την  8400GS που ειχα πριν.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10150624_10202690814164297_3329090315428945204_n.jpg

Αυτη η φωτο ειναι πριν λιγο αφου ειχα κανει με DDU uninstall και εβαλα τα τελευταια drivers..

Τωρα εβαλα τα drivers απο το 2012... τα 12.10 , θα δω πως παει και θα ενημερωσω.

Και οταν μπορεσω θα δω και με το HDMI τι γινεται.

Δημοσ.

Ακυρο αυτό που είπα  για το overdrive πάντως. Αν το δοκιμάσεις γίνεται με το MSI Afterburner

copy -paste από αλλού

1. In Afterburner 'General' settings enable the following:
    • Synchronize settings for similar graphics processors
    • Start with Windows
    • Enable hardware control and monitoring
    • Enable low-level hardware access interface: user mode
    • Unlock voltage monitoring
    • Extend official overclocking limits
    • Disable ULPS
    • Unofficial overclocking mode: without PowerPlay support
    •  
    • I also recommend setting custom Fan profile, as default profile is set too low and card will overheat in games. Create a curve to match temperature with fan speed and it will stay cool.
    • On the main screen of Afterburner click reset button to set default clocks, select Fan Auto and User Define, click Apply, and then save these settings as profile #1
    • Set Core Clock to desired maximum clock speed (I'am using 1100MHz), Power Limit to **20, Click Apply, and then save as profile #2. I do not recomment changing Memory clock from defaults as it doesn't give any noticable performance increase but very likely to crash the core.
    • In Afterburner 'Profiles' settings set 2D automatic profile to #1. Leave 3D profile unassigned.
  • Like 1
Δημοσ.

Πρόσθεσα και άλλα πιο πάνω για να κάνεις προφίλ. Αυτά που έβαλα είναι στην πραγματικότητα πιο υψηλά από τα idle clocks της κάρτας σου και σου είπα να τα βάλεις γιατί ενδέχεται να έχουν παρόμοιο πρόβλημα με τα 2d profil και να μην ανεβαίνουν όπως πρέπει και να είναι στα ας πούμε 150. Αυτό ήταν το πρόβλημα με τα stutter παλιά.

Στο 2d profile και στο idle , τί 7870 τί 8400 , τα ίδια είναι

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει πολύ , αλλά κάνοντας το τελευταίο που γράφει (n Afterburner 'Profiles' settings set 2D automatic profile to #1) , μπορεί να διορθωθεί το θέμα , αν επιβάλει τους σωστούς χρονισμούς

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...