Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έχω ενα πρόβλημα, βασικά ενα απο τα πολλά στην 7870...

Την αγόρασα  Αυγουστο του 2012, ειχε θέματα με Black screen of death καθημερινά, μετα απο κανα χρονο την άλλαξα με την εγγυηση γιατι δεν μπορούσα λόγο σχολής να παω να την δώσω για αντικατάσταση... Αφήστε που ήμουν 2 μήνες χωρις καρτα γραφικων μεχρι να γινει γιατι λενε δεν βρίσκανε το προβλημα απο τν Sapphire που το εστειλαν στο εξωτερικο, και τελικα το καταστημα το εκανε για μενα (χωρίς να βρει πρόβλημα επίσης απλά είπανε οτι με πιστεύουνε..).

Η καρτα γραφικων ειχε κανει τον γυρο ολου του κοσμου να πουμε, απο την μια εταιρια στην αλλη και δεν βλεπανε τιποτα, καθε μερα στα παιχνιδια ειχα black screen of death (με την ενσωματωμένη καρτα γραφικων ολα ητανε κομπλε, επαιζα και 24ωρες χωρις να παθει τιποτα) και το google ειναι γεματο με topics απο το ιδιο προβλημα της HD7870 OC. (Επισης σε stress test δεν πάθαινε τίποτα, μονο στα παιχνιδια.)

Τεσπα, τωρα εχω αλλο προβλημα... δεν εχω αλλα black screen of death, αλλα πολλες φορες στο youtube κτλ τα video γινονται πρασινα... Solution? Να βγαλω το hardware accelaration, αν ειναι δυνατον...??

Και ενα ακομα, οταν εχω την οθονη μου συνδεμενη με το HDMI γιατι εχω 2 οθονες και η μια παιρνει HDMI η αλλη DVI , καθε φορα που κλεινει καποιος ή ανοιγει τα φωτα στο σπιτι ή οθονη κλεινει και ξανα ανοιγει!! !
Το εχετε ξανα ακουσει αυτο? Ο.ο

Φανταστειτε πως ειναι οταν παιζεις League of legends :( ....

Δεν εχω αλλη οθονη για να το δοκιμασω, αλλα αν βαλω το HDMI (το ιδιο καλωδιο) (δοκιμασα κ με αλλο καλωδιο παλι τα ιδια) στην θυρα HDMI της Motherboard Δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα!!

Τι να κανω ρε παιδια? με εχει φαει αυτη η κωλο 7870!!! 250 ευρο εσκασα :(

Και τωρα να την ξανα παω με εγγυηση γιατι σε 4 μηνες βγαινω εκτος εγγυησης να μου δωσουν παλι καρτα με αλλα προβληματα? ασχετα που θα κανουν παλι 2-3 μηνες και ποτε δεν θα βρισκουν προβλημα, και θα πηγαινει απο το καταστημα που την αγορασα την Sapphire απο εκει στην AMD, απο την AMD στο εργοστασιο και απο το εργοστασιο δεν ξερω κ εγω που... ελεος...

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα περισσότερο προς το τροφοδοτικό σου , καθώς με το να ανάβεις - σβήνεις φώτα , μόνο με το ρεύμα παίζει κάτι . Τί τροφοδοτικό έχεις (μοντέλο), πόσο καιρό το έχεις ,γενικώς από τι αποτελείτε το σύστημα και αν έχεις ups

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα κοιτούσα περισσότερο προς το τροφοδοτικό σου , καθώς με το να ανάβεις - σβήνεις φώτα , μόνο με το ρεύμα παίζει κάτι . Τί τροφοδοτικό έχεις (μοντέλο), πόσο καιρό το έχεις ,γενικώς από τι αποτελείτε το σύστημα και αν έχεις ups

Εχω το Corsair GS600, το εχω απο Αυγουστο του 2012 οπως και ολα τα υπολοιπα κομματια, ναι εχω UPS ενα Nilox

Δημοσ.

Το ups  λειτουργεί στα σίγουρα? Κρατάει σε διακοπή? Για την τηλεόραση όταν λες σβήνει, σβήνει όντως σαν να μην έχει ρευμα ή απλά χάνει την εικόνα? Είναι και αυτή πάνω στο ups ή όχι?

• Like 1
Δημοσ.

Το ups  λειτουργεί στα σίγουρα? Κρατάει σε διακοπή? Για την τηλεόραση όταν λες σβήνει, σβήνει όντως σαν να μην έχει ρευμα ή απλά χάνει την εικόνα? Είναι και αυτή πάνω στο ups ή όχι?

Τελικα ακυρο , και στην ενσωματωμένη καρτα γραφικων τα ιδια.

Βασικα το προβλημα δεν το κανει παντα απλα το κανει πολλες φορες, ειδικα οταν το φως εχει να αναψει ωρα.

οποιοδηποτε φως του σπιτιου ομως... ελεος :P.

Το UPS δουλευει , κραταει το PC ανοιχτο οταν πευτει το ρευμα, απλα η οθονη/tv (Samsung SyncMaster T23B350) εχει βυσμα απο τα μικρα σαν και αυτο:

mQALrpBsuAyTn4kzauc_jAg.jpg

το οποιο δεν μπαινει στο UPS -_- .

Μηπως τελικα φταιει ο οθονη? Ο_Ο

(Αυτο με το flash player Ομως και το Hardware accelaration που βγαζει artifacts στον browser και τα βιντεο γινονται πρασινα και ακουγεται μονο ηχος, σιγουρα ειναι απο την καρτα γραφικων -_-)

Εδω τραβηξα βιντεο το ολο θεμα δες στο 1:55 περιπου τι κανει.

Πιο πριν βγαζει artifacts, δεν φενονται πολυ καλα στο βιντεο οταν αναβει το φως.

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να φταίει το ρεύμα με την οθόνη (σχεδόν σίγουρα δηλαδή δεν έχεις καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι σου). Για το καλώδιο , λογικά υπάρχει αντάπτορας , ή επειδή και το ups αν είναι μικρό θα τα παίξει , καλύτερα να την βάλεις σε ένα πολύμπριζο ασφαλείας με εξομαλυντή τάσης. Για τα artifacts θα σου πρότεινα να σιγουρευτείς ότι έχεις καταρχάς την τελευταία έκδοση του flash player και του catalyst (ή και να απεγκαταστήσεις με το driver dispay uninstaller και να ξαναεγκαταστήσεις),και να δοκιμάσεις να απενεργοποιήσεις μέσα από αυτό τις επιλογές βίντεο που έχει. Επίσης τα artifacts δοκίμασες αν στα κάνει και με άλλους browser?

• Like 1
Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.506032

Αυτο εδω το UPS εχω , μονο το pc μου ειναι πανω.

Τι λεει το UPS?

εχω 2 πολυμπριζα τετοια

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.701554

στα οποια εχω τα παντα συνδεμενα.

Τελευταιες εκδόσεις ειναι βασικα το προβλημα το εχω πολυ καιρο. τα artifacts στο βιντεο ειναι απο το HDMI μαζι με το αναβοσβημα της οθονης.

Θα προσπαθησω να πετυχω τα artifacts απο το flash να τα βγαλω βιντεο να τα δεις.

Τι εννοεις να απενεργοποιησω ολες τις επιλογες βιντεο?
Mozzilla δοκιμασα, αλλα γιατι να φταιει αυτο?

Τα χαρακτηριστηκα του pc μου ειναι :

CPU: Intel i5-3570k

Cooler: Coolermaster Hyper 212 Evo

MOBO: AsRock Z77 Extreme4 GLan Audio Raid

RAM: G.Skill Ripjaws 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (F3-12800CL9D-8GBRL) (Kit 2 x 4096)

HDD: Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB

Optical Drive: Sony DVD±RW AD-7280S Dual Layer SATA Black Bulk

Case: AEROCOOL Strike-X ONE

PSU: Corsair Gaming Series GS600 [PN: CMPSU-600GEU]

GPU: SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5

Δημοσ.

Τα κύματα τρεμοπαιξίματα όλα τα τις οθόνης οφείλονται σίγουρα στα ρεύμα. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και χωρίς το πολύμπριζο , μπας και παραείναι ευαίσθητο στις διακυμάνσεις. Για τις επιλογές έχουν μία ολόκληρη κατηγορία που λέει βίντεο , για εξομάλυνση άκρων κτλ ,και μία επιλογή που λέει για εφαρμογή ρυθμίσεων και σε βίντεο διαδικτύου. Για άλλο browser το είπα απλά για δοκιμή , αν και όπως είπες , λογικά δεν θα κάνει διαφορά. Επίσης αν έχεις και το ups στο πολύμπριζο , θα σου έλεγα να το βγάλεις και να το έχεις ή μόνο του ή σε ένα απλό

• Like 1
Δημοσ.

Untitled.jpg

Εδω λες? Εχει πολλες επιλογες και πολλες κατηγοριες, μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος?
Θα τα δοκιμασω αυτα που λες αν τα καταφερω γιατι στο δωματιο μου εχω μονο μια πριζα. :/

Ααα εχει ενα θεμα το ενα πολυπριζο, εχει δυο λαμπακια, PROTECTION ON και GROUND OK , στο ενα απο τα δυο πολυπριζα το GROUND OK ειναι σβησμενο , δεν ξερω αν εχει καει το λαμπακι η αν εχει προβλημα το πολυπριζο με την γειωση, το δοκιμασα και σε αλλες πριζες σκετο αλλα παλι τα ιδια, ενω το δευτερο πολυπριζο ειναι αναμενο παντου.

Δημοσ.

Για το πολύμπιζο , χωρίς να το δώ δεν μπορώ να πω κάτι . Μόνο αν το μετρήσεις ( εφόσον ξέρεις βέβαια , μην πάθεις και καμιά ηλεκτροπληξία) με πολύμετρο . Σε αυτό λέω για το catalyst , στο quality προσωπικά τα έχω βγάλει όλα και στο global το ίδιο

Πάντως πολλές συσκευές σε 1 μπρίζα ποτέ δεν είναι καλό , να το ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Για το πολύμπιζο , χωρίς να το δώ δεν μπορώ να πω κάτι . Μόνο αν το μετρήσεις ( εφόσον ξέρεις βέβαια , μην πάθεις και καμιά ηλεκτροπληξία) με πολύμετρο . Σε αυτό λέω για το catalyst , στο quality προσωπικά τα έχω βγάλει όλα και στο global το ίδιο

Πάντως πολλές συσκευές σε 1 μπρίζα ποτέ δεν είναι καλό , να το ξέρεις.

Αφησα το πολυπριζο που δουλευουν τα λαμπακια του μονο πανω , συνδεσα PC και οθονη (2 πριζες ολες και ολες)

ουτε ηχεια ουτε τιποτα αλλο, εβγαλα και το UPS και παλι τα κανει αυτα με τα φωτα.

Οποτε φταιει η ηλεκτρολογικη εγκατασταση? Αλλα γιατι το κανει μονο σε HDMI? σε DVI/VGA δεν ειχα ποτε προβλημα τοσα χρονια ουτε τωρα εχω, μονο στο HDMI (θα δοκιμασω αυριο να συνδεσω και το λαπτοπ με την οθονη με HDMI, θα δοκιμασω επισης να τραβηξω την οθονη μακρια απο τον τοιχο μπας και περναει κανα καλωδιο απο πισω και κανει παρασιτα?? ξερω και εγω?

Αυτο που λες να απενεργοποιησω ολες της επιλογες, καλα τσαμπα 250 ευρο εδωσα? :/ δεν πρεπει να λειτουργουν ολα σωστα?

Λες να το παω παλι με την εγγυηση ? Γιατι μενουν αλλοι 4 μηνες... Γιατι ειναι αδικο , 250 ευρο πληρωσα, να κανω την καρτα γραφικων να δουλευει μιση για να μην βγαζει προβλημα ειναι λιγο βλακεια :/

Δοκιμασα να τραβηξω την οθονη μακρια απο τον τοιχο , δεν εδειξε να κανει κατι , μονο κατι artifacts εβγαλε οταν αναβοσβηνα τα φωτα κανα 2 φορες, δεν εκλεισε αλλα δεν ξερω γιατι δεν το κανει παντα.. αλλα ητανε πολυ καλυτερα... εβαλα ξανα το VGA μαλλον δεν θα μαθω ποτε τι παιζει με το καταραμενο αυτο σπιτι :P...

Δημοσ.

Καμία σχέση οι επιλογές με τις αποδόσεις και τα 250 ευρώ ... να το πω απλά ... μ@@@κίες είναι αυτά. Πιο πολλά προβλήματα δημιουργεί παρά τίποτε άλλο . Και απενεργοποιώντας τα , απλά αφήνεις την εκάστοτε εφαρμογή να χρησιμοποιήσει τις δικές της ρυθμίσεις. Διευκρινίζω ότι αναφέρομαι μόνο στις επιλογές του βίντεο. Βεβαίως είναι πολύ πιθανό κάτι να μην έχει καθήσει καλά κατά την εγκατάσταση και να σου βγάζει artifacts . Γιαυτό πρότεινα πλήρης απεγκατάσταση με το DDU και ξανά πέρασμα.

Δοκίμασε αν μπορείς με ένα απλό πολύμπριζο , χωρίς σταθεροποιητή - ασφάλεια κτλ.

Η λογική λέει ότι σχετίζεται με το ρεύμα (αλλιώς αν ήταν μόνο από την κάρτα γιατί να επηρεάζουν τα φώτα?!?). Τις περισσότερες φορές που έχω δει τέτοια φαινόμενα είναι από υπερβολικό φόρτο στην γραμμή ρεύματος κακή εγκατάσταση - καλώδια κτλ. Βεβαίως υπάρχει η περίπτωση να περνάει από το τροφοδοτικό σου, αλλά νομίζω ότι θα σου έκανε και άλλα.

Αυτό έχεις παρατηρήσει αν στο κάνει σε όοολα τα φώτα σε όλο το σπίτι? Αν μπορείς να το διαπιστώσεις και βρεις κάποια που δεν επηρεάζουν , δοκίμασε να συνδέσεις εκεί ,απλά για δοκιμή

• Like 1
Δημοσ.

Εβγαλα το HDMI τωρα το γυρισα σε VGA να υσηχασω, και ισως παρω αλλο καλωδιο να βαλω την δευτερη οθονη εκτος HDMI, ισως το δοκιμασω αλλη φορα.

Ξερεις τι φοβαμαι? Οτι τα προβληματα που βγαζει με τα artifacts και φτιαχνει αν βγαλω το hardware accelaration κτλ ( το κανει απο την πρωτη μερα) ισως γινουν χειροτερα στο μελλον :/ στα φορουμς που εψαξα με το ιδιο προβλημα ολοι ελεγαν οτι η καρτα ειναι defective και να την πανε για αλλαγη.

π.χ.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/374397-33-solved-7870-shows-artifacts-minutes

Check with tech support. I've seen more than a few threads about Sapphire and their seeminly bad batch of 7870's.

Have you tried the dual bios ?

Disabling hardware acceleration in the flash player may help

The hardware acceleration of the browser would cause the GPU to stress more than normal during internet browsing.

It sounds bad to me. I would RMA ASAP so that you don't waste time on your card's return window.
Δημοσ.

Βρε ναι , και εμένα δεν μου αρέσει. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να βρεις γιατί επηρεάζουν τα φώτα... Αν τρέχει κάτι με το ρεύμα ή την οθόνη και σου καταστρέφει την κάρτα γραφικών , και να την αλλάξεις θα πάθεις πάλι τα ίδια

• Like 1
Δημοσ.

Βρε ναι , και εμένα δεν μου αρέσει. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να βρεις γιατί επηρεάζουν τα φώτα... Αν τρέχει κάτι με το ρεύμα ή την οθόνη και σου καταστρέφει την κάρτα γραφικών , και να την αλλάξεις θα πάθεις πάλι τα ίδια

Θα δοκιμασω τωρα στις διακοπες να αλλαξω θεση το PC μπας και , να σου πω, εχεις κανα προγραμμα να προτεινεις να τσεκαρω αν η καρτα γραφικων ειναι 100% κομπλε?

Κατεβασα το OCCT , μηπως εχεις να προτεινεις και ρυθμισεις ? Αν υπηρχε κανα προγραμμα να εδειχνε και τα errors μετα, για να το αφηνα ωρα οταν δεν θα ημουν στο PC?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...