Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Υπάρχει κανείς ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ τρόπος να κάνω ένα laptop με υβριδική κάρτα γραφικών (Intel 4000 + Nvidia GT670) να χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητές της σε Mint 16? Και έχω υπογραμμίσει το ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΣ, γιατί έχω δοκιμάσει διάφορα που διάβασα σε σχετικά forums και το μόνο που κατάφερα είναι να κάνω το laptop να κολλήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δοκιμασες δηλαδη και bumblebee και παλι δεν εγινε τιποτα? Αν ναι, μια ειναι η λυση, αυτη που στεναχωρει ολους τους σκληροπυρηνικους opensource fans του φορουμ, και θα την ξαναπω: windows, και οτι θες απο λινουξ σε vmware/virtualbox. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δεν μου κάθεται καλά το bumblebee. Μου έβαλε την οθόνη σε mode 4:3 και με τίποτα δεν μπορούσα να ξαναγυρίσω σε 16:9. Αναγκάστηκα να κάνω επανεγκατάσταση του λειτουργικού. Να γυρίσω σε Windows με τίποτα. Το laptop χρησιμεύει κυρίως για να τρέχει Octave. Και μεταξύ μας, ούτε υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό που ρωτώ. Απλά και μόνο από περιέργεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 4:3 σημαινει συνηθως 1024*768 ή κατι αναλογο με μικροτερη αναλυση, το οποιο με τη σειρα του σημαινει οτι καποιος αυτοματισμος μπηκε στη μεση και σε εβαλε στο γραφικο περιβαλλον με vesa (τον generic vga driver). Αρα κατι δεν πηγε καλα γενικως, οχι μονο απο το bumblebee. Σαν εσχατη λυση, δοκιμασε να απενεργοποιησεις την μια απο τις 2 καρτας αν το bios σου δινει τη δυνατοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Τελικά εγκατέστησα το Bumblebee με οδηγίες που βρήκα για τα Ubuntu και σε αντίθεση με τις οδηγίες που βρήκα για το Mint 16, μου δούλεψε μια χαρά στο Mint. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Πάλι πρόβλημα. Αυτή την φορά άρχισε να εμφανίζει κάτι μαύρες παύλες στην οθόνη, που εξαφανίζονται όταν κάνω scrol. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δωσε ενα lspci -k και τσεκαρε αν οντως εχεις τον nvidia για την nvidia, πχ 01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G96 [GeForce 9500 GT] (rev a1) Subsystem: XFX Pine Group Inc. Device 2412 Kernel driver in use: nvidiaΑυτο με το bios το κοιταξες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ναι, το BIOS μου δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιήσω την μία κάρτα (Disable Optimus). Αλλά πριν πάω σε ριζικές λύσεις, λέω να το παλέψω λίγο ακόμα. Αναφορικά με την Nvidia, το lspci -k βγάζει: VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF119M (Before 610M) (rev ff) και τίποτα άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Στο lsmod λεει πουθενα nvidia? lsmod | grep nvidiaαμα βαριεσαι να ψαχνεις. Το να απενεργοποιησεις την intel ειναι μονοδρομος απ' οτι φαινεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Στο lsmod δεν μου βγάζει απολύτως τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Αν το φορτωσεις με το χερι, βγαζει καποιο σφαλμα? sudo modprobe nvidia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ναι. FATAL: Module nvidia not found Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Αρα δεν εχεις καν εγκατεστημενο τον nvidia! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 με intel intergrated και amd descrete τι γίνεται? υπάρχει κάποιος τρόπος που να παίζει σωστά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Η amd υποστηριζει την εναλλαγη απο τον Ιουλιο του 2011, αλλα με τον fglrx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα