Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Είμαι νέος χρήστης και διαθέτω μέτριες γνώσεις σχετικά με συνδέσεις router κλπ...Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας. Στην περιοχή μου ποτέ δεν έπιανα καλές ταχύτητες έτσι ποτέ δεν έκανα σύνδεση πάνω απο 4Mbps (έχω ΟΤΕ). Κάποια στιγμή πέρσι πρότειναν στην μητέρα μου (από τον ΟΤΕ) να αλλάξουμε το πακέτο και να βάλουμε μεγαλύτερη ταχύτητα με καλύτερη τιμά (μέχρι τότε είχαμε ένα αρχαίο πακέτο απο όταν πρωτοβγήκε το ADSL) εγώ το έμαθα μετά απο 3 μήνες. Τον τελευταίο καιρό μου έκανε κάτι περίεργα και έπεφτε εντελώς η ταχύτητα κάτω απο 1Mbps ενώ έπιανα μέχρι 3. Το δήλωσα ώς βλάβη. Ο τεχνικός που ήρθε μου ειπε οτι θα μου το κάνει να μπορω να πιάνω σταθερά μέχρι 4 και οτι στην τοποθεσία μου δεν μπορώ παραπάνω (εκτός εάν βάλω VDSL). Και μου είπε να παω σε ένα κατάστημα και να τους πω να μου το κατεβάσουν στα 4Mbps (ή να βάλω VDSL) και να μου μειώσουν τα χρήματα, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το 12μηνο συμβόλαιο που έχω.

Σημειώνω ότι η σύνδεση μου ειναι 24αρι με απεριόριστα σταθερά και κατι λεπτά για κινητά.

Η ταχύτητα μου τώρα είναι απελπιστική στα 3.5Mbps και θα ήθελα περισσότερη!

Με το VDSL 30 του ΟΤΕ θα έχω σίγουρα 30?

Ακόμα σκεφτόμουν σοβαρά να αλλαξω εταιρία (αλλά είμαι δισταχτικός γιατί το 2008 που επιχείρησα για πρώτη φορά να βάλω ADSL επέλεξα HOL και σαν αποτέλεσμα δεν είχα ούτε internet ΑΛΛΑ ούτε και τηλέφωνο για 7 μήνες) μετά απο αυτήν την εμπειρία επέλεξα ΟΤΕ, ακριβά αλλά σίγουρα!

Σκεφτόμουν μήπως έβαζα WIND VDSL (αλλά το φοβάμαι). Tι λέτε?

Δημοσ.

Νομίζω ότι στην περιοχή σου έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσεις αν έχεις δει τις νέες γκρι και μεγαλύτερες καμπίνες στη θέση των παλιών ΚΑΦΑΟΥ.

Εάν είναι έτσι, θα έχεις την πραγματική ταχύτητα που θα αγοράσεις (30 ή 50 από τον ΟΤΕ και 50 από τους άλλους δύο) και μπορείς να επιλέξεις και άλλο πάροχο (Wind, HOL), εκτός από τον ΟΤΕ που προσφέρουν φτηνά πακέτα, όπως η Wind που με 20+10€ σου δίνει απεριόριστα σε σταθερά, 300' σε κινητά, 120 σε f2g, δωρεάν το τέλος ενεργοποίησης (15€) κλπ.

Δημοσ.

Ναι υπάρχουν αυτά τα κουτιά του ΟΤΕ. Δηλαδή για παραπάνω με ADSL δεν παίζει? Εάν πάω WIND πόσο καιρό θα κάνει να ενεργοποιηθεί, και πόσες μέρες θα μείνω χωρίς ίντερνετ? Η WIND είναι αξιόπιστη?

Δημοσ.

Έχεις χαμηλές ταχύτητες γιατί βρίσκεσαι μακρυά από το ΑΚ του ΟΤΕ ενώ αν πάρεις VDSL θα το παίρνεις από το minidslam της καμπίνας που είναι κοντά σου και σε εξυπηρετεί. Γιαυτό θα παίρνεις την πραγματική ονομαστική ταχύτητα του πακέτου που θα αγοράσεις.

Η φορητότητα δεν καθυστερεί, αν και στην περίπτωσή μου έκανε 2 μήνες περίπου, λόγω αδικαιολόγητης απόρριψης από τον ΟΤΕ.

Δεν θα μείνεις καθόλου από ίντερνετ γιατί την ημέρα της ενεργοποίησης ο τεχνικός του ΟΤΕ θα συνδέσει το ζευγάρι σου από το χαλκό στο minidslam. 

Στους 2 μήνες που είμαι στην Wind οι ταχύτητες είναι σταθερά 50/5 χωρίς προβλήματα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Νομίζω πως αύριο κιόλας θα παω σε ένα κατάστημα WIND. 

Κάτι τελευταίο! Θα χρειαστώ καινούριο router?

Δημοσ.

Να βεβαιωθείς πρώτα από τον wizard της Wind ότι σου δίνει vdsl και να μιλήσεις και με την εξυπηρέτηση για επιβεβαίωση.

Θα χρειαστείς νέο router για το vdsl και η Wind νομίζω ότι δεν δίνει router adsl στο πακέτο των 20€ αλλά δεν ξέρω αν δίνει για vdsl.

NΝα το ρωτήσεις και να το απαιτήσεις. Επίσης, παζάρεψε το θέμα του τέλους ενεργοποίησης (35€) και χονδρικής του ΟΤΕ (15€).

Ότι συμφωνήσεις με τον υπάλληλο, να περαστεί στο συμβόλαιο.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα. Άλλο τέλος ενεργοποίησης (35) και άλλο ΟΤΕ (15)??? Διαφορετικά είναι? Δηλαδή στο σύνολο 50?

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...