Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

φυσικα και θα χρηματοδοθει, για να μην συνεχιστει η εξελιξη του... 

ετσι ακριβως... ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...

Δημοσ.

Πολυ χημεία (η οτι ειναι αυτο) σε αυτο το θέμα.

Παω να παίξω κανα halo να ηρεμίσει το κεφάλι μου :P

πέρα από την πλάκα, όσο υπάρχει το πετρέλαιο στη μέση δεν θα γινει τιποτα, εκτός και αν κάποια μεγάλη εταιρία ασχοληθεί που να εχει τα φράγκα και τα κονε ώστε να μην τολμάει να "μιλήσει" κανεις.

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι τίποτα από τα δύο δε θα γίνει.

Λογικο, 0.63$ (0.45 σεντς του ευρω...) εχει το αργο (λιτρο)

Δημοσ.

Αν δεν εξαντληθούν τα κοιτάσματα πετρελαίου δε προκειται να χρηματοδοτηθεί καμία παρόμοια έρευνα...

Το θέμα είναι ποιος ελέγχει το πετρέλαιο. Μια χώρα (όπου χώρα = οικονομική ελίτ της χώρας) που ελέγχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου του πλανήτη, είναι αυτονόητο πως δεν θα θέλει αυτή η εναλλακτική μέθοδος να επικρατήσει. Ή θα την θέλει μόνο για την πάρτη της, ώστε να ενισχύσει την θέση της στο ενεργειακό μονοπώλιο/ολιγοπώλιο.

Αντίστοιχα, μια "χώρα" που λιμοκτονεί ενεργειακά, θα επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία αυτή.

Κι εδώ φαίνεται ξεκάθαρα κάτι.

Όταν λεηλατείς τον μισό (και βάλε) πλανήτη για να επιβάλεις ένα ενεργειακό μονοπώλιο, θα επιτρέψεις αναίμακτα την διάλυση αυτού του μονοπωλίου;

Η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Δεν χρειάζεται να έχεις πετρέλαια για να σε σοδομίσει μια οικονομική υπερδύναμη. Αρκεί να απειλήσεις τις σημερινές (αν) ισορροπίες.

Δημοσ.

αυτές οι τεχνολογίες υπάρχουν από κάποια χρονια πριν δεν υπάρχει καμια περίπτωση όσο είναι στο χέρι "κάποιον" να δώσουν τέτοια τεχνολογία στον κόσμο. ακόμη και όταν το πετρέλαιο εξαντληθεί θα δώσουν άλλο ανάλογο καύσιμο που δεν θα μπορεί να φτιάξει ο καθένας μονος του!

Δημοσ.

Εντάξει, απότι κατάλαβα η πατέντα αυτή έχει μεγάλη χρησιμότητα σε εγκαταστάσεις κοντά στη θάλασσα, και όπως είπε ο φίλος με το αεροπλανοφόρο, σε περίπτωση ύπαρξης πυρηνικού αντιδραστήρα (των οποίων η ενέργεια έτσι κι αλλιώς πάει αρκετά χαμένη σε κατάσταση idle) θα μπορεί να παράγεται υγρό καύσιμο για οχήματα κάθε είδους και αεροπλάνα, σκάφη κτλ. δημιουργώντας μια ατελείωτη φαινομενικά παροχή η οποία θα εξαρτάται μονάχα από τον κύκλο ζωής του αντιδραστήρα. Έτσι, δεν χρειάζεται να στέλνεις τάνκερ από την στεριά μέχρι τη ναυτική σου βάση στο νησί, στη νηοπομπή πολεμικών πλοίων δεν χρειάζεται να προστατεύεις την φορτηγίδα με το καύσιμο και κάνεις οποιοδήποτε πλοιάριο-ελικόπτερο-αεροπλάνο να έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να κάνει 30 φορές τον γύρο του κόσμου χωρίς να πιάσει στεριά. Μεγάλη υπόθεση. Χώρια μεγάλες παραθαλάσσιες βιομηχανίες σε απομακρυσμένα μέρη (βλ. Αλάσκα, Σιβηρία κτλ) που ανεξαρτητοποιούνται από την συνεχή παροχή καυσίμου με βαρέλια και βυτιοφόρα από του διαόλου τη μάνα! (Ice Road Truckers yeah) ;-)

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί εγώ είμαι της άποψης ότι κάτι τέτοιες εφευρέσεις πρέπει να τις κρατάς για πάρτη σου ;

• Moderators
Δημοσ.

Γιατί εγώ είμαι της άποψης ότι κάτι τέτοιες εφευρέσεις πρέπει να τις κρατάς για πάρτη σου ;

Ελα ντε

Δημοσ.

διότι δεν έχεις εργαστεί για το naval research laboratory.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...