Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικά και ξέρουμε τι ισχύει (Γ > Β) επειδή η εσωτερική ενέργεια του νερού είναι αστειωδώς μικρότερη από αυτή του καυσίμου για κινητήρα. Αν δεν ήταν θα γεμίζαμε τα ντεπόζιτα με νερό.

Εννοείται πως δε μας συμφέρει από ενεργειακής άποψης αλλά παρόλα αυτά θα το κάνουμε για πρακτικούς λόγους. Όπως ακριβώς δε μας συμφέρει να μετατρέψουμε το αργό πετρέλαιο σε βενζίνη αλλά το κάνουμε γιατί αλλιώς δε θα είχαμε αυτοκίνητα.

Συμφωνούμε ότι μια ποσότητα ενός υλικού όπως το νερό που έχει ένα πολύ απλό μόριο,  έχει "αστειωδώς μικρότερη" εσωτερική ενέργεια από ίση ποσότητα καυσίμου για κινητήρα που είναι αρκετά πιο πολύπλοκο το μόριό του. Το θέμα όμως είναι ότι, αν κατάλαβα καλά, δεν χρησιμοποιούν μόνο το νερό (aka H2O) αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα που είναι παγιδευμένο στο θαλασσινό νερό. Επίσης αυτοί μπορεί να χρησιμοποιούν 1 τόνο νερό για την παραγωγή ενός κιλού καυσίμου. Δεν το διευκρινίζει. Συνεπώς αν δεν ελέγξεις ακριβώς τη διαδικασία, δε μπορείς να ξέρεις το ενεργειακό "αλισβερίσι" ώστε να καταλήξεις στο συμπέρασμα για το αν μας συμφέρει ή όχι ενεργειακά.

Και για να το λήξουμε βασικά, εγώ δε μπορώ να κρίνω αν συμφέρει ενεργειακά αυτή η διαδικασία και δε με ενδιαφέρει κιόλας να πω την αλήθεια. Αυτό που ήθελα είναι να εξηγήσω στον Conan γιατί δεν ισχύει στη Φυσική αυτό που έγραψε παραπάνω...

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα δεν το λέω με την έννοια ότι μπορεί να μην περπατήσει γιατί δεν έχει μέλλον, αλλά με την έννοια ότι μάλλον δε θα περπατήσει ποτέ γιατί απλώς θα της κόψουν τα πόδια.Είναι πολλά τα συμφέροντα και τα φράγκα με το μαύρο χρυσό για να φύγει από τη μέση έτσι απλά.Δεν πιστεύω όμως τεχνικά ότι ήδη σε μεγάλο βαθμό δε θα μπορούσαμε να να το έχουμε αντικαταστήσει με κάτι άλλο.

Μαλλον δεν τα ξερετε καλα και λετε τις μαλακιουλες σας. Τα συμφεροντα τα μεγαλα ( Των ΗΠΑ και οχι των πετρελαιαγωγων που αν δεν τις χρειαζονταν θα τους πετουσαν απο το παραθυρο) ειναι να βρουν εναλλακτικα καυσιμα για να ανεξαρτητοποιηθουν απο την Μεση Ανατολη που τους ειναι βασανο. 

Δημοσ.

Μαλλον δεν τα ξερετε καλα και λετε τις μαλακιουλες σας. Τα συμφεροντα τα μεγαλα ( Των ΗΠΑ και οχι των πετρελαιαγωγων που αν δεν τις χρειαζονταν θα τους πετουσαν απο το παραθυρο) ειναι να βρουν εναλλακτικα καυσιμα για να ανεξαρτητοποιηθουν απο την Μεση Ανατολη που τους ειναι βασανο. 

Ετσι κάπως είναι πλέον νομίζω ....

Βαρέθηκε ο Αμερικάνος να τον σκοτώνουν και να τον βρίζουν για να χέζονται στο πετροδολλάριο κάτι άπλυτοι καραγκιόζηδες στη Μέση Ανατολή...

Δεν αργεί η ώρα που αυτά τα οπισθοδρομικά ζώα στα βάθη της ερημου θα σκοτωνονται μεταξύ τους χωρις να μας νοιάζει

Τα πειράματα και οι μελέτες για την εξαγωγή ορυκτού καυσίμου από τα πετρώματα καλά κρατούν 

Δημοσ.

Ερευνητές του Αμερικάνικου Ναυτικού, του τμήματος Επιστήμης Υλικών & Τεχνολογίας, από το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών κατάφεραν μέσω μιας νέας τεχνολογίας, να μετατρέψουν θαλασσινό νερό σε υγρό καύσιμο υδρογονανθράκων.

Η διαδικασία παραγωγής αυτού του καυσίμου έχει ως εξής:

Πρώτα, από το θαλασσινό νερό, με χρήση ενός καινοτόμου και πατενταρισμένου ηλεκτολυτικού μηχανισμού, μετατρέπεται σε αέριο το διοξείδιο του άνθρακα(CO2) που περιέχεται σε αυτό (περίπου 100 mg/L) με απόδοση 92%, διαδικασία κατά την οποία επίσης παράγεται και υδρογόνο(H2). Κατόπιν, μέσα σε έναν αντιδραστήρα, τα αέρια αυτά μετατρέπονται σε υγρούς υδρογονάνθρακες μέσω ενός μεταλλικού καταλύτη που βρίσκεται μέσα στον αντιδραστήρα αυτό.

Ο τρόπος που αποδίδει 92%, είναι ανακάλυψη Έλληνα καθηγητή (Ηλεκτροχημικός με ειδίκευση στις μπαταρίες) του ΑΠΘ που όμως το πανεπιστήμιο δεν του έδωσε τα απαιτούμενα χρήματα για την παγκόσμια πατέντα. Ο ίδιος πίστευε ότι θα του έδιναν τα χρήματα και είχε δημοσιεύσει την ανακάλυψη οπότε κάποιοι που είχαν τα χρήματα πήραν την πατέντα. Η διαδικασία δεν έχει νόημα (απ' ότι μου είπε) αν δεν πετύχεις ποσοστό σχεδόν 100% αλλά παραδέχτηκαν την ευφυή ιδέα, η οποία τελικά χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό πυρηνικών αποβλήτων (μην με ρωτήσετε πώς, μου το εξήγησε αλλά δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα). Από τότε οποιαδήποτε σχετική εργασία, πριν δημοσιευθεί, αποστέλεται στον καθηγητή για έλεγχο!

Να σημειώσω ότι όπως πολύ συχνά γίνεται, η ανακάλυψη προέκυψε από ένα λάθος ενός μαθητή του!

Δεν ξέρω αν θα ήθελε να αναφέρω το όνομά του, γι' αυτό και δεν το κάνω. 

Δημοσ.

Συμφωνούμε ότι μια ποσότητα ενός υλικού όπως το νερό που έχει ένα πολύ απλό μόριο,  έχει "αστειωδώς μικρότερη" εσωτερική ενέργεια από ίση ποσότητα καυσίμου για κινητήρα που είναι αρκετά πιο πολύπλοκο το μόριό του. Το θέμα όμως είναι ότι, αν κατάλαβα καλά, δεν χρησιμοποιούν μόνο το νερό (aka H2O) αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα που είναι παγιδευμένο στο θαλασσινό νερό. Επίσης αυτοί μπορεί να χρησιμοποιούν 1 τόνο νερό για την παραγωγή ενός κιλού καυσίμου. Δεν το διευκρινίζει. Συνεπώς αν δεν ελέγξεις ακριβώς τη διαδικασία, δε μπορείς να ξέρεις το ενεργειακό "αλισβερίσι" ώστε να καταλήξεις στο συμπέρασμα για το αν μας συμφέρει ή όχι ενεργειακά.

Και για να το λήξουμε βασικά, εγώ δε μπορώ να κρίνω αν συμφέρει ενεργειακά αυτή η διαδικασία και δε με ενδιαφέρει κιόλας να πω την αλήθεια. Αυτό που ήθελα είναι να εξηγήσω στον Conan γιατί δεν ισχύει στη Φυσική αυτό που έγραψε παραπάνω...

OK. Αυτό που λέει το άρθρο είναι:

1) το CO2 που βρίσκεται διαλυμένο στο νερό (όπως και άλλα αέρια) ανακτάται.

2) το CO2 μετατρέπεται σε υδρογονάνθρακες (πχ C8H18).

Για το 1) χρειάζεται κάποια ενέργεια (μπορεί να είναι πολύ μικρή)

Για το 2) : Η χημική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στους υδρογονάνθρακες αποσπάται με την καύση τους, που έχει ως αποτέλεσμα την οξείδωση τους προς ανόργανο CO2. Χωρίς καμία σκέψη, όση ενέργεια παίρνεις από την καύση τους τόση πρέπει να δαπάνησης για την δημιουργία τους. Αυτό εάν όλα ήταν ιδανικά και δεν υπήρχαν απώλειες. Επειδή όμως δεν είναι, χρειάζεται ακόμα περισσότερη ενέργεια από αυτή που σου παρέχεται με την καύση τους. 

Vadou, δεν πρόκειται για μετατροπή καύσιμου, αλλά για δημιουργία. 

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν το καταλαβαίνεις αυτό, οπότε έχω την εντύπωση πως απλά τρολάρεις. 

Δημοσ.

δεν πρόκειται για μετατροπή καύσιμου, αλλά για δημιουργία. 

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως δεν το καταλαβαίνεις αυτό, οπότε έχω την εντύπωση πως απλά τρολάρεις. 

Δεν τρολάρει φίλε μου και ιδού η απόδειξη

Αντίθετα επειδή η ενέργεια που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή για να δημιουργήσουμε αντιύλη είναι περισσότερη από αυτή που παράγεται κατά την αντίδραση ύλης-αντιύλης (και για άλλους λόγους). δηλαδή Γ>Β, δε μας συμφέρει ενεργειακά να το χρησιμοποιήσουμε για παραγωγή ενέργειας.

Στη συγκεκριμένη εφαρμογή του θέματος, δεν ξέρουμε τι ισχύει. Μπορεί να είναι Γ<Β ή Γ>Β ή Γ=Β. No idea.

Απλώς πιστεύει ότι είναι δυνατόν να φτιαχτεί ένα αεικίνητο...

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι τίποτα από τα δύο δε θα γίνει.

Στην αμερική είναι. Δεν είναι στην ελλάδα να τους φάει η γραφειοκρατία. Εκεί "δεν σκοτώνουν τα παιδιά τους"

Δημοσ.

Ε βεβαια εξαντλησαν το πετρελαιο να μην γ...ησουν και το νερο

Χρονια ακουω γι αυτη την υποτιθεμενη εξαντληση. Τη βλεπει κανεις;

• Like 1
Δημοσ.

το αθρο ειναι για τον πουτσο, δεν βγαζει νοημα τπτ ετσι οπως ειναι γραμμενο.  ασε που το ολο πραμα ακουγεται πανακριβο οσο δεν παει αλλο.

Δημοσ.

Ετσι κάπως είναι πλέον νομίζω ....

Βαρέθηκε ο Αμερικάνος να τον σκοτώνουν και να τον βρίζουν για να χέζονται στο πετροδολλάριο κάτι άπλυτοι καραγκιόζηδες στη Μέση Ανατολή...

Δεν αργεί η ώρα που αυτά τα οπισθοδρομικά ζώα στα βάθη της ερημου θα σκοτωνονται μεταξύ τους χωρις να μας νοιάζει

Τα πειράματα και οι μελέτες για την εξαγωγή ορυκτού καυσίμου από τα πετρώματα καλά κρατούν 

Μα να θέλει ο Αμερικάνος να αγιάσει και να μη τον αφήνουν οι αλήτες;

Θέλω από αυτό που παίρνεις.

Δημοσ.

Εχουμε δρομο ακομα για κατι τετοιο ... να παμε παμε πρωτα σε έναν τριτο παγκοσμιο πολεμο ... να καταστραφουν κολοσσιαίες   εταιριες , να αναθεωρηθουν αποψεις, κοσμοθεωρίες και αν καταφέρουμε να περισωσουμε τιποτα από τον σημερινο κοσμο ... τοτε θα μπορούμε να μιλαμε για την επανασταση της ελευθερης ενεργειας...την καληνύχτα μου και ονειρα γλυκα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...