Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω φτιάξει ένα μικρό πρόγραμμα στη c και θα ήθελα να ενσωματώσω καποιες εντολες ώστε όταν τρέχει να ακούγεται ένα ηχητικό σήμα(μελωδία)!Έιδα κάποια tutorial που παίζει το theme απο starwars ή tetris με beep. Έχετε κάποιο απ'αυτά υπ'όψιν σας ή οποιοδήποτε άλλο? Επειδή τώρα μαθαίνω c παρακαλώ με  απλά λογάκια.. :P

Ευχαριστω! :-)

Δημοσ.

αν εννοείς το beep, μπορείς να το πετύχεις με printf("\a"); Το πρόβλημα στη C είναι ότι είναι 1 το Beep, σε άλλες γλώσσες (το έχω δει σε Python) μπορείς να επιλέξεις τη συχνότητα του ήχου.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω την εντύπωση ότι άμα έχεις πολλά beep στη σειρά, το ένα δεν υπερκαλύπτει το άλλο, δηλαδή πρέπει πρώτα να περιμένεις να τελειώσει το ένα πριν αρχίσει το άλλο. Αυτό ίσως σου δημιουργήσει πρόβλημα αν θες μια συγκεκριμένη μελωδία.

• Like 1
Δημοσ.

αν εννοείς το beep, μπορείς να το πετύχεις με printf("\a"); Το πρόβλημα στη C είναι ότι είναι 1 το Beep, σε άλλες γλώσσες (το έχω δει σε Python) μπορείς να επιλέξεις τη συχνότητα του ήχου.

ευχαριστω πολυ για την απαντηση και εγω το printf("\a"); ειχα υπ'οψιν μου αλλα μου εκτυπωνει \a :P (στο λαπτοπ ομως με linux,δε ξερω αν παιζει ρολο) who knows.. :P

Αν μιλάμε για windows, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την beep του windows.h.

Η σύνταξη είναι beep(συχνότητα, διάρκεια).

ευχαριστω πολυ!! θα το κοιταξω !!! :-)

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω την εντύπωση ότι άμα έχεις πολλά beep στη σειρά, το ένα δεν υπερκαλύπτει το άλλο, δηλαδή πρέπει πρώτα να περιμένεις να τελειώσει το ένα πριν αρχίσει το άλλο. Αυτό ίσως σου δημιουργήσει πρόβλημα αν θες μια συγκεκριμένη μελωδία.

ειχα δει καποια βιντεακια και μου μπηκαν ιδεες γι αυτο!! εκει οντως δεν υπερκαλυπτονταν αλλα το καθε beep ειχε συγκεκριμενη διαρκεια και ενταση οποτε γι αυτο ηταν εφικτη η μελωδια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...