Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σύμφωνα με αυτό το άρθρο λέει ότι στην αγορά μιας μνήμης, εκτός απο τα  timings  και volts πρέπει να δίνουμε σημασία και στο  Max Bandwidth.

Ερώτηση: Αν η μνήμη που θα αγοράσω, το Max Bandwidth της είναι μεγαλύτερο απο αυτό που λέει το CPU-Z θα έχω BSOD ναι ή όχι ή δεν παίζει ρόλο;

Και ποιά η σημασία του Max Bandwidth;

Δημοσ.

Max Bandwidth = Μέγιστος όγκος πληροφοριών που μπορεί να περάσει από την μνήμη κάθε φορά.

Γενικά αυτά είναι ψιλά γράμματα και δεν χρειάζεται να τα υπολογίζεις εκτός και αν θέλεις να κάνεις γερό overclock ή αν μπορεί να πιάνει της ίδιες ταχύτητες ο επεξεργαστής σου και όλα τα άλλα υλικά του Η/Υ σου.

Δημοσ.

Εκτός από τα timings & volts πρέπει να δεις και τον κωδικό του κατασκευαστή πχ σε αυτές http://www.you.gr/proionta/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/mnimes-ram/mnimi-corsair-xms3-ddr3-4gb-(2x2gb)-1333mhz  αν δεις το φυλλάδιο του κατασκευαστή έχει το κωδικό T W 3 X 4 G 1 3 3 3 C 9 οπότε πολύ δύσκολα να αντιμετωπίσεις προβλήματα αν επιλέξεις το ίδιο μοντέλο 

Δημοσ.

Τελικά το Max Bandwidth αν είναι μεγαλύτερο απο αυτό που λέει το cpu-z θα έχω πρόβλημα με BSOD ναι ή όχι;

Γιατί εδώ λέει ότι θα έχω προβληματα.

Υπάρχει περίπτωση μνήμες διαφορετικού κατασκευαστή ή και μνήμες του ίδιου κατασκευαστή αλλά με διαφορετική κατασκευή (πχ διαφορετική ταχύτητα ή ακόμα και με διαφορετικό αριθμό chip ανά πλευρά) να έχουν ασυμβατότητα μεταξύ τους σε Dual DDR.

Οι ασυμβατότητες αυτές είναι ικανές από το να προκαλούν τυχαία κολλήματα και μπλε οθόνες μέχρι, σε ακραίες περιπτώσεις, να μην αφήνουν το σύστημα καν να ξεκινήσει.

Δημοσ.

Δεν εχω ακούσει / συναντήσει ποτε το  Max Bandwidth να αποτελεί λογω για bsod και αλλα προβλήματα ή με βάση αυτο να αγοράζει μνήμη , βασικα υσχύει οτι ειπε ο theelf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...