tsioularisa Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Έχω ένα dell inspiron 15r n5010 (3 χρόνια - δεν έχει πλέον εγγύηση). Πρόσφατα όταν έβλεπα ταινία η οθόνη έγινε μαύρη και ο ήχος κόλλησε. Κάποια στιγμή άνοιξε αλλά τώρα πλέον δεν ανοίγει καθόλου. Δεν φαίνεται ούτε το bios. Έχω βγάλει την ram και την έβαλα ξανά και αφαίρεσα την μπαταρία και κρατούσα το power button για 1 λεπτό αλλά πάλι δεν άνοιξε. Το σύνδεσα και σε εξωτερική οθόνη αλλά τίποτα. Τι άλλο μπορώ να κάνω? Φοβάμαι ότι είναι η κάρτα γραφικών που σημαίνει ότι θέλει αλλαγή όλη η μητρική. Αξίζει να παραγγείλω μητρική απο το internet? Υπάρχει στην Ελλάδα κανένα κατάστημα που να πουλάει μέρη απο λαπτοπ ή να μπορεί να το επισκευάσει? Είναι το δεύτερο laptop που το παθαίνει αυτό ενώ το προσέχω πολύ απο θέμα ψύξης και δεν παίζω παιχνίδια. Τι κάνω λάθος? Τέλος σε περίπτωση που πάρω καινούργιο μπορώ να πουλήσω τίποτα απο τα παλιά λάπτοπ?
SPANK Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Αν εχει χαλάσει δεν μπορεις να πουλήσεις τιποτα εκτος του δίσκου και των μνημών ισως και το cdrom , δοκίμασε να κανεις ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής και δοκίμασε το μονο με το ρεύμα επάνω. Αν παλι δεν ανάβει τοτε ισως να ειναι η κάρτα γραφικών η motherboard και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να την αλλάξεις εκτος και αν την βρεις πολυ φθηνά απο το ebay και δοκιμάσεις γιατι και παλι μπορει να μην λειτουργήσει σωστά.
tsioularisa Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Αν εχει χαλάσει δεν μπορεις να πουλήσεις τιποτα εκτος του δίσκου και των μνημών ισως και το cdrom , δοκίμασε να κανεις ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής και δοκίμασε το μονο με το ρεύμα επάνω. Αν παλι δεν ανάβει τοτε ισως να ειναι η κάρτα γραφικών η motherboard και κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να την αλλάξεις εκτος και αν την βρεις πολυ φθηνά απο το ebay και δοκιμάσεις γιατι και παλι μπορει να μην λειτουργήσει σωστά. Το δοκίμασα και πάλι δεν δουλεύει. Αξίζει να το πάω σε κάποιον να το κοιτάξει ή θα τον πληρώσω να μου πεί το αυτονόητο?
SPANK Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Μπορεις να το πας σε καποιον να το κοιτάξει αλλα πολυ πιθανόν να σου πει το ιδιο πράγματα το οποιο και μαλλον ειναι κάρτα γραφικών η motherboard , κατι αλλο παντως δεν μπορω να σκεφτώ
Euclides Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Χρειάζεται reflow η GPU και το Laptop θα ξαναδουλέψει. Δοκίμασε αυτό - ΔΟΥΛΕΥΕΙ: ΠΡΟΣΟΧΗ: η θερμοκρασία που αναφέρεται στο βίντεο είναι σε οF και όχι οC. Σε οC, θέλει ψήσιμο περίπου 10 λεπτά στους 180ο. Σημαντικό είναι να μην βγάλεις την motherboard αμέσως μετά το ψήσιμο, αλλά να κλείσεις τον διακόπτη και να μισοανοίξεις την πόρτα για καμιά ώρα και μετά να την βγάλεις. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, ψάξε στο internet για 'oven GPU reflow'. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, πήγαινε σε κάποιο συνεργείο laptop για να σου κάνουν Reballing και όχι απλό Reflow. Το κόστος είναι από 60 μέχρι 100 €. http://www.techsys.gr/?p=laptop-reballing-service 1
tsioularisa Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Χρειάζεται reflow η GPU και το Laptop θα ξαναδουλέψει. Δοκίμασε αυτό - ΔΟΥΛΕΥΕΙ: ΠΡΟΣΟΧΗ: η θερμοκρασία που αναφέρεται στο βίντεο είναι σε οF και όχι οC. Σε οC, θέλει ψήσιμο περίπου 10 λεπτά στους 180ο. Σημαντικό είναι να μην βγάλεις την motherboard αμέσως μετά το ψήσιμο, αλλά να κλείσεις τον διακόπτη και να μισοανοίξεις την πόρτα για καμιά ώρα και μετά να την βγάλεις. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, ψάξε στο internet για 'oven GPU reflow'. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, πήγαινε σε κάποιο συνεργείο laptop για να σου κάνουν Reballing και όχι απλό Reflow. Το κόστος είναι από 60 μέχρι 100 €. http://www.techsys.gr/?p=laptop-reballing-service Ευχαριστώ πολύ! Το πήγα τελικά σε κάποιον ειδικό και μου έκανε reballing. Τώρα δουλεύει μια χαρά.
Euclides Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Ευχαριστώ πολύ! Το πήγα τελικά σε κάποιον ειδικό και μου έκανε reballing. Τώρα δουλεύει μια χαρά. Πόσο σου κόστισε?
tsioularisa Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Πόσο σου κόστισε? 120 Ευρώ και το θέμα είναι ότι δουλεύει αλλά ανεβάζει πάλι μεγάλες θερμοκρασίες. Θα το ανοίξω να βάλω thermal paste στην cpu και στην gpu. Το site που μου έστειλες φαίνεται πολύ καλύτερο απλά ήταν γνωστός και το πήγα εκεί.
djuan1988 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 120 Ευρώ και το θέμα είναι ότι δουλεύει αλλά ανεβάζει πάλι μεγάλες θερμοκρασίες. Θα το ανοίξω να βάλω thermal paste στην cpu και στην gpu. Το site που μου έστειλες φαίνεται πολύ καλύτερο απλά ήταν γνωστός και το πήγα εκεί. Εγγύηση σου έδωσε τουλάχιστον; 1
Euclides Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 Δημοσ. 26 Απριλίου 2014 120 Ευρώ και το θέμα είναι ότι δουλεύει αλλά ανεβάζει πάλι μεγάλες θερμοκρασίες. Θα το ανοίξω να βάλω thermal paste στην cpu και στην gpu. Το site που μου έστειλες φαίνεται πολύ καλύτερο απλά ήταν γνωστός και το πήγα εκεί. Με 120€ αγόραζες καινούρια motherboard. Ακριβά σου πήρε.
tsioularisa Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2014 Εγγύηση σου έδωσε τουλάχιστον; Μου έδωσαν 3 μήνες. Με 120€ αγόραζες καινούρια motherboard. Ακριβά σου πήρε. Σε ένα site που είδα http://www.parts-people.com/index.php?action=item&id=14535και δεν ήταν καινούργια η μητρική και θα έπρεπε να την περάσω μόνος μου. Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως ακριβά είδικα αν σκεφτείς ότι δεν διόρθωσαν το πρόβλημα της θερμοκρασίας. Όσο για το να έπερνα απο ebay ήταν κάπως επίφοβο + ότι χρειαζόμουνα και το Laptop όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα