thelos257 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Την καλησπερα μου αρχικα σε ολους-ες σας. Εδω και μια εβδομαδα εργαζεται ηλεκτρολογος στο σπιτι ο οποιος εχει βγαλει ολα τα καλωδια απο τους τοιχους ρευματα πριζες και την πριζα του τηλεφωνο ολα δηλαδη εντελος, θα τα ενωσει αυριο τα νεα πανω στον νεο διακοπτη ρευματος και θα ναι ολα καινουργια. Να σημειωσω εδω οτι εχει βαλει δυο τηλεφωνικα κουτια ενα στο δωματιο μου και ενα εξω στον τοιχο. Το ιντερνετ τωρα ειναι μεσα σε αυτο το κουτι το παλιο που ειναι εξω στον τοιχο οπου παιρναει καλωδιο και φτανει στο δωματιο μου και ενωνεται με το Royter καθως αυτο το καλωδιο ειναι ενα αλλα χωριζεται σε δυο υποκαλωδια το ενα ενωνεται πανω στο DSL του Royter και το αλλο πανω στο TEL1 του Royter επισης. Με αυτον τον νεο τροπο που ο ηλεκτρολογος εχει βαλει δυο πριζες τηλεφωνου μια εξω στο διαδρομο και μια μεσα στο δωματιο μου οπως αναφερα και παραπανω. Πως θα γινει η ενωση των καλωδιων για να μην εχω προβλημα κανενα απολυτος ;Εδω βλεπεται το νεο τηλεφωνικο κουτι: Εδω βλεπεται το ενα καλωδιο που ειναι ενωμενο πανω στο Royter αλλα εχει δυο υποκαλωδια: Και εδω βλεπεται το παλιο (το τωρινο δηλαδη) τηλεφωνικο κουτι: Το ερωτημα μου ειναι πως θα γινει η ενωση θα γινει με τον σωστο τροπο ; Σας ευχαριστω εκ των προτερων επειδη ανησυχω ειναι η αληθεια.
jkoukos Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Η καλύτερη πρακτική είναι το καλώδιο που έρχεται απ' έξω (τον πάροχο) να τερματίζει στην πρώτη πρίζα του σπιτιού (όποια κι αν είναι αυτή). Καλό είναι αυτή η πρίζα να είναι διπλή (να έχει 2 ανεξάρτητες εξόδους). Στην μία έξοδο συνδέεται το splitter, από το οποίο ένα καλώδιο πάει στο modem/router και το άλλο επιστρέφει στην δεύτερη έξοδο της πρίζας. Μέσα στην πρίζα, στη δεύτερη έξοδο θα συνδεθεί το καλώδιο που θα μεταφέρει την τηλεφωνία στις άλλες πρίζες του σπιτιού. Οι φωτογραφίες είναι σκοτεινές και δεν φαίνεται τίποτα.
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 Δημοσ. 17 Απριλίου 2014 α.καλο θα ηταν ο ηλεκτρολόγος να περναγε Utp από την κάθε πριζα προς κάποιο κεντρικο σημειο.ετσι θα μπορουσες να εκανες ότι θες.ενα Utp από εξω μεχρι μεσα και μετα από εκεινο το σημειο ένα Utp προς κάθε δωματιο.επισης αυτό που ειπε ο Jkoukos είναι πολύ Must αν καποια στιγμη αργοτερα βαλεις vdsl.στο vdsl η γραμμη πρεπει να παει πρωτα στο splitter και από το splitter να φυγει για να παει στα δωματια που θα εχουν τηλεφωνα.δηλαδή να κανει επιστροφη.αν δεν γινει ετσι και γινει παραλληλα θα χανεις σε ταχυτητα. Οι φωτογραφιες δεν μου ανοιγουν καν αλλα όταν τις ειδα πριν λιγες μερες πραγματι δεν ηταν ότι καλυτερο.αν τα καλωδια είναι ραζιμ δηλαδή μπλε κοκκινο ή είναι Utp τοτε ειμαστε οκ με τις επιστροφες με βαση αυτό που λες ότι συνδέεται στο ρουτερ και στο tel1.αν είναι κανα καλωδιο ότι να νε τοτε απογειωση από το παραθυρο.το λεω γιατι εχω δει ο κάθε ηλεκτρολόγος να κανει τα δικα του πραγματα κατά καιρους και να περνανε καλωδια που δεν είναι για dsl κτλ.οπως καλωδια ρεύματος για τηλεφωνικα.καλωδια συναγερμου για τηλεφωνικα ,καλωδια που δεν είναι twisted Κτλ.
thelos257 Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2014 Οκ παιδια ολα Κομπλε φτιαστηκαν μια χαρα δοξα τον θεον. Χριστος Ανεστης κιολας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα