Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Εδώ και ένα χρόνο έχω εταιρική ιστοσελίδα αλλά τον τελευταίο καιρό ο τεχνικός με τον οποίο συνεργάστηκα άλλαξε τους κωδικούς διαχείρισης της σελίδας ή απλά με έβγαλε από διαχειριστή. 

Άρχισα να πονηρεύομαι επί του θέματος. Διάβασα κάτι για κωδικούς εξουσιοδότησης μέσα στην κοινότητα και έψαξα στον πάροχο μου να δω (πολύ γνωστός) αλλά είχαν e-mail εποικοινωνίας του τεχνικού μου και όχι το δικό μου αν και στο domain υπήρχε το ονοματεπώνυμο μου στην ιδιοκτησία. Τους έστειλα την ταυτότητα μου και την σφραγίδα της εταιρείας για διασταύρωση οπότε με τα πολλά μου έστειλαν κωδικό πελάτη και κωδικό εξουσιοδότησης, εννοείται πως άλλαξα αμέσως και τους δυο όπως και το e-mail επικοινωνίας με το δικό μου. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να διαχειριστώ την ιστοσελίδα μου (δεν έχω τους κωδικούς administrator) αλλά ούτε και τα επαγγελματικά μου e-mail [email protected] και έχω πρόβλημα. 

Τι μπορώ να κάνω; Είναι μονόδρομος να ρίξω τελείως την σελίδα κρατώντας μόνο το domain; Πέρνω επί ένα μήνα τον τεχνικό μου αλλά καμιά απάντηση, δεν τον βρίσκω. Αν άλλαξω πάροχο θα έχω κωδικούς διαχείρισης; Δεν είμαι καθόλου σχετικός με όλα αυτά.

Δημοσ.

Ψυχραιμία! Είσαι στο σωστό δρόμο. Γνωστό κόλπο τον αεριτζήδων είναι οτι καταχωρούν στα στοιχεία του Domain τα στοιχεία τους αντι για της εταιρείας/ιδιοκτήτη και μετα γίνονται απλα στιγμές αγνής τρέλας μεταξύ Ιδιοκτήτη Τεχνικού και Μητρώου.

Το Domain που έχεις μπορείς να διαχειρίζεσαι μόνο τους Nameservers. Δες που κοιτάνε οι nameservers και επικοινώνησε με την εταιρεία που σε φιλοξενεί. Μόλις πάρεις πρόσβαση πες μας τι βλέπεις. Το site είναι σε κάποιο γνωστό CMS(Joomla Wordpress Drupal) ?

Δημοσ.

Ψυχραιμία! Είσαι στο σωστό δρόμο. Γνωστό κόλπο τον αεριτζήδων είναι οτι καταχωρούν στα στοιχεία του Domain τα στοιχεία τους αντι για της εταιρείας/ιδιοκτήτη και μετα γίνονται απλα στιγμές αγνής τρέλας μεταξύ Ιδιοκτήτη Τεχνικού και Μητρώου.

Το Domain που έχεις μπορείς να διαχειρίζεσαι μόνο τους Nameservers. Δες που κοιτάνε οι nameservers και επικοινώνησε με την εταιρεία που σε φιλοξενεί. Μόλις πάρεις πρόσβαση πες μας τι βλέπεις. Το site είναι σε κάποιο γνωστό CMS(Joomla Wordpress Drupal) ?

WHOIS - .gr Registry

Registrar:EUROPLANET (COMMUNICATION INFORMATICS)

Registrar Referral URL:http://www.europlanet.gr

Registrar Email:[email protected]

Registrar Telephone:+30.2106147370

Whois Server: 

Name Server:ns2.sds.net.gr

Name Server:ns1.sds.net.gr

Αυτό μου βγάζει. Το πρωί εποικοινώνησα με την europlanet(domains24) και πέρασαν το domain σε εμένα. Με τους κωδικούς διαχείρισης της σελίδας δεν μπορούν να κάνουν κάτι μου είπαν.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να έχεις τα στοιχεία σου(Domain) στο post(εκτός και αν δεν έχεις θέμα στις αναζητήσεις να εμφανίζετε το ποστ).

Μιας και είναι joomla δες αυτόν τον οδηγό

http://sankuru.biz/doc-migrations/914-reset-admin-password

Άλλαξε κωδικούς στο διαχειριστικό του hosting(Cpanel Plesk) και μετα τους κωδικούς σύνδεσης FTP Mysql

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να έχεις τα στοιχεία σου(Domain) στο post(εκτός και αν δεν έχεις θέμα στις αναζητήσεις να εμφανίζετε το ποστ).

Μιας και είναι joomla δες αυτόν τον οδηγό

http://sankuru.biz/doc-migrations/914-reset-admin-password

Άλλαξε κωδικούς στο διαχειριστικό του hosting(Cpanel Plesk) και μετα τους κωδικούς σύνδεσης FTP Mysql

Το διάβασα και αλλού αυτό αλλά δεν έβρισκα πως να το κάνω, δεν το έχω καθόλου. Τι δουλειά κάνει ο ένας κωδικός και τι ο άλλος;

Δημοσ.

Εχεις το κωδικο εξουσιοδότησης [Domain Name | xyz.gr]

Κωδικο για το διαχειριστικο του Hosting [www.xyz.gr:2083] Απο οτι είδα έχεις Cpanel

Σ'αυτο το σημείο μπορείς να διαχειρηστείς email FTP Mysql

Αν κάπου εχεις πρόβλημα εδω είμαστε.

Δημοσ.

Αν αλλάξω nameservers (δηλαδή να αλλάξω φιλοξενία αν κατάλαβα καλά) θα λάβω καινούριους κωδικούς διαχείρισης για σελίδα και e-mail από τον καινούριο πάροχο; Από τα παραπάνω δεν καταλαβαίνω πολλά και σκέφτομαι ίσως καλύτερα να αλλάξω hosting κάτι που θα έκανα ούτως η άλλως.

Δημοσ.

Το πακέτο Hosting περιλαμβάνει να σου δώσει χώρο να ανεβάσεις την σελίδα σου (ftp ,mysql) και να δημιουργήσεις email.

Δε θα σου δώσει πρόσβαση στο διαχειριστικό της σελίδας. Μπορείς όμως να το κάνεις αν χρησιμοποιήσεις τον πιο πάνω οδηγό.

Πριν κάνεις κάτι κατέβασε τα αρχεία απο το server μαζι με την βάση. (μη τα διαγράψεις όμως γιατι δε θα παίζει η σελίδα σου) και κάνε τις δοκιμές πάνω σ'αυτο.

Link.png Site: xampp

Δημοσ.

Εαν εχεις κωδικους για το www.xyz.gr:2083 cpanel μπορεις να αλλαξεις μεσω του mysql την τιμη για τον κωδικο του admin αλλα και εαν εχεις και καποιο αλλο user να τον κανεις admin ετσι ωστε να μπεις μεσω αυτου.

Δημοσ.

Που βρίσκω τον κωδικό για το www.xyz.gr:2083; Αυτή την στιγμή έχω μόνο κωδικό εξουσιοδότησης και κάρτα πελάτη για το domain. Γενικά ότι αφορά μόνο το domain.

Δημοσ.

Πάρε ενα τηλέφωνο στην εταιρεία που σου παρέχει το hosting. Αν σου πούνε οτι δεν είναι στο όνομα σου το πακέτο φιλοξενίας(πχ αυτος να είναι reseller) τότε ζήτησε τους τι μπορεί να γίνει. Μην είσαι επιθετικός μαζί τους η εταιρεία hosting αν δε συνεργάζεται με την κατασκευή του site δε μπορεί να γνωρίζει.

Δημοσ.

Πάρε ενα τηλέφωνο στην εταιρεία που σου παρέχει το hosting. Αν σου πούνε οτι δεν είναι στο όνομα σου το πακέτο φιλοξενίας(πχ αυτος να είναι reseller) τότε ζήτησε τους τι μπορεί να γίνει. Μην είσαι επιθετικός μαζί τους η εταιρεία hosting αν δε συνεργάζεται με την κατασκευή του site δε μπορεί να γνωρίζει.

Δυστυχώς η εταιρεία hosting είναι ο τεχνικός.

Δημοσ.

Αν δεν βγάλεις άκρη μπορείς να κατεβάσεις την σελίδα σου χωρις διαχειριστικό και να πας σε έναν νέα εταιρεία hosting να την ανεβάσεις και σε δεύτερο στάδιο σχεδιάζεις κάτι καινούργιο.

Χωρίς να θέλω να σε πικράνω η σελίδα που έχεις είναι κάτω απο το μέτριο οπότε δε θα πάρει πάνω απο 30 λεπτά να γίνει το κατέβασμα και η μεταφορά.

Τώρα τα χρήματα που έχεις πληρώσει για κατασκευή και φιλοξενία είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτείς.

Δημοσ.

προσβαση στο administrator page εχεις? Joomla δεν ειναι?

Δυστυχώς όχι.

Αν δεν βγάλεις άκρη μπορείς να κατεβάσεις την σελίδα σου χωρις διαχειριστικό και να πας σε έναν νέα εταιρεία hosting να την ανεβάσεις και σε δεύτερο στάδιο σχεδιάζεις κάτι καινούργιο.

Χωρίς να θέλω να σε πικράνω η σελίδα που έχεις είναι κάτω απο το μέτριο οπότε δε θα πάρει πάνω απο 30 λεπτά να γίνει το κατέβασμα και η μεταφορά.

Τώρα τα χρήματα που έχεις πληρώσει για κατασκευή και φιλοξενία είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτείς.

Ο σκοπός μου είναι να την κατεβάσω για να ελευθερώσω το domain και να κάνω καινούρια που έχω σκοπό με άλλον συνεργάτη και hosting αλλά πως γίνεται αυτό; Με έναν κατασκευαστή που μίλησα τώρα μου είπε πως δεν γίνεται και μάλλον πρέπει να φτιάξω καινούρια με νέο domain και θα μένει και η παλιά μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...