Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω αγοράσει μηχάνημα με AMD FX6350 με μαμίσια ψύκτρα, το οποίο για να μην τα πολυλογώ ανεβάζει θερμοκρασίες. Παρατηρούσα νούμερα μέχρι 65-70 C μέσα στα windows με όχι πολύ βαρύ φόρτο (κανένα compression στο 7zip το πολύ) και δε μου φαινόντουσαν αφύσικες. Τις προάλλες έπαιζα F1 2013 και μετά απο ένα δίωρο μαύρη οθόνη, με τους ανεμιστήρες μόνο να δουλεύουν, και να μη δείχνει ούτε BIOS κάνοντας reboot από του κουτί. Τελικά, 5 λεπτά μετά (θα κρύωσε) δούλεψε κανονικά.

Σήμερα είπα να το τεστάρω σε ψηλό φόρτο και μετά από 1 ωρα Metro 2033 έφτασε 83 C, ενώ η semi-idle θερμοκρασία του είναι περίπου 55-60C (για την οποία στο speedfan πάλι ανάβει κόκκινο λαμπάκι).

Με αυτά κ με αυτά, λογικά πρέπει να αλλάξω ψύκτρα, αλλά από αυτά δεν έχω πραγματικά καμία ιδέα, οπότε ελπίζω να μπορείτε να μου προτείνετε μια καλή και οικονομική (οκ κυρίως οικονομική :P ).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω αγοράσει μηχάνημα με AMD FX6350 με μαμίσια ψύκτρα, το οποίο για να μην τα πολυλογώ ανεβάζει θερμοκρασίες. Παρατηρούσα νούμερα μέχρι 65-70 C μέσα στα windows με όχι πολύ βαρύ φόρτο (κανένα compression στο 7zip το πολύ) και δε μου φαινόντουσαν αφύσικες. Τις προάλλες έπαιζα F1 2013 και μετά απο ένα δίωρο μαύρη οθόνη, με τους ανεμιστήρες μόνο να δουλεύουν, και να μη δείχνει ούτε BIOS κάνοντας reboot από του κουτί. Τελικά, 5 λεπτά μετά (θα κρύωσε) δούλεψε κανονικά.

Σήμερα είπα να το τεστάρω σε ψηλό φόρτο και μετά από 1 ωρα Metro 2033 έφτασε 83 C, ενώ η semi-idle θερμοκρασία του είναι περίπου 55-60C (για την οποία στο speedfan πάλι ανάβει κόκκινο λαμπάκι).

Με αυτά κ με αυτά, λογικά πρέπει να αλλάξω ψύκτρα, αλλά από αυτά δεν έχω πραγματικά καμία ιδέα, οπότε ελπίζω να μπορείτε να μου προτείνετε μια καλή και οικονομική (οκ κυρίως οικονομική :P ).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ποσα χρηματα διαθετεις??

Δημοσ.

από όσο βλέπω ψύκτρες, ξεκινούν από 10ε, αλλά δεν έχω ιδέα αν θα δω διαφορά με κάποια από αυτές. φαντάζομαι μέχρι 30ε.

Δημοσ.

για δες μηπως στη μητρικη εχει μπει καποιος περιορισμος στροφων για το ανεμιστηρακι,μου φαινεται παραξενο να σε πηγαινει το ψηλα και χειμωνα ακομα.

Αν οντως δεν εχεις θεμα,πρεπει αμεσα να αλλαξεις ψυκτρα.

καλη προταση ειναι η cm 212 evo αρκει να χωραει στο κουτι σου.

Δημοσ.

Το να μην εχει κουμπώσει η ψυκτρα το θεωρώ μάλλον απίθανο. Αν ειναι κουμπωμένη κομπλέ τοτε καιρός ειναι να πας σε μια aftermarket για το καλό του cpu σου. Τσεκαρε την evo212 την artic freezer 13

Δημοσ.

Πως τα κατάφερες και τον πήγες 80++; Με την στοκ ψύκτρα στα 4.7 Ghz πλησίαζε τους 70 ο δικός μου. Κάτι δεν δουλεύει σωστά και καλό θα ήταν να το διερευνήσεις πριν προβείς σε έξοδα. Μήπως το κουτί δεν αερίζεται καλά; Το 'χεις χωμένο σε κάποιο γραφείο/επίπλο πχ;

• Like 1
Δημοσ.

Πως τα κατάφερες και τον πήγες 80++; Με την στοκ ψύκτρα στα 4.7 Ghz πλησίαζε τους 70 ο δικός μου. Κάτι δεν δουλεύει σωστά και καλό θα ήταν να το διερευνήσεις πριν προβείς σε έξοδα. Μήπως το κουτί δεν αερίζεται καλά; Το 'χεις χωμένο σε κάποιο γραφείο/επίπλο πχ;

Κάτω από το γραφείο μου είναι, δε νομίζω να παίζει ρόλο. Περιορισμό στις στροφές του ανεμιστήρα δεν μπορώ να δω, το speedfan μου λέει ότι το φαν δουλεύει στο 100% (τότε που πήγε στους 83C το είδα).

Υπάρχει περίπτωση να έχει θέμα η πάστα; Γιατί το κουτί το πήρα έτοιμο (ναι ναι κράξτε :P ) οπότε δεν το τσέκαρα.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806759<--- Φαντάζομαι αυτήν εννοείτε

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650134Επίσης τι νομίζετε για αυτή; (-10ε )

Δημοσ.

Στο 100% παίρνει αυτιά το φαν, το ακούς εσύ έτσι έντονα; (6000 rpm πάει και είναι αρκετά διαπεραστικός ο ήχος στο τέρμα). Αν δεν τον έχεις κάνει o/c, υπάρχει περίπτωση είτε να μην δουλεύει σωστά ο ανεμιστήρας είτε να μην πάτησε καλά η πάστα, 80+ δεν δικαιολογούνται με τίποτα.

Δημοσ.

Δε δικαιολογούνται οι θερμοκρασίες σου υπό φυσιολογικές συνθήκες.Κάτι άλλο είναι.

Αν πας για ψύκτρα μέχρι τα λεφτά που πες κοιτάς σε Hyper 212 Evo ή True spirit 120.

Δημοσ.

παιδιά ναι, 6000rpm έφτανε ο ανεμιστήρας της cpu. τελικά κάποια στιγμή ανέβηκε στους 61C που δνε είναι πολύ για τα δεδομένα του και πάλι έσβησε (μαύρη οθόνη, όχι το ρεύμα) και τελικά ξανάνοιξε. παρατήρησα ότι έτσι όπως είχα βάλει το κουτί η γρίλια του εξαερισμού και το κόντρα πλακέ είχαν απόσταση 5 πόντους, το άλλαξα θέση και παρατηρώ βελτίωση και στις θερμοκρασίες και στον ήχο, αλλά ακόμα ψιλοανεβάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...