Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα τεχνολογικα αλανια.
Εχω ενα λαπτοπακι φρεσκοφορμαρισμενο,που εχει το εξης προβλημα.
μετα την εγκατασταση ολων των προγραμματων,εκανα restart και απο εκει και περα κολλουσε στην οθονη εναρξης.
αλλαξα τις ram μηπως ηταν αυτο και αφου εκανε τα ιδια,μπηκα απο safe mode και εκανα επαναφορα ακριβως πριν την εγκατασταση των προγραμματων/αναβαθμισεων.
δοκιμασα λιγα λιγα τα προγραμματα και το προβλημα εμφανιστηκε οταν εκανα αναβαθμιση windows στην καρτα γραφικων.
εκανα παλι επαναφορα και περασα τους οδηγους με ενα driver manager,το driverpacksolution.
μετα το restart ειχαμε το ιδιο θεμα,οποτε μπηκα και εσβησα τους οδηγους της καρτας και ειναι κομπλε,δουλευοντας σαν τυπικος προσαρμογεας VGA.
καθως ομως δεν ειναι λυση αυτη,θα ηθελα να προτεινετε καποια λυση.
ΣΚεφτηκα να δοκιμασω παλαιοτερους οδηγους,αλλα αφου κολλησε με 2 διαφορετικους ( υποθετω ) οδηγους,οτι εχει προβλημα η καρτα γραφικων.
δεν εχω προβλημα να κανω παλι φορματ για να δω μηπως φταιει εκει κατι,απλα ηθελα να δω αν παιζει καποια αλλη λυση.
Αυτα τα ολιγα,φχαριστω !!

Δημοσ.

Πες μας για αρχή ποιο laptop έχεις , ενα απο τα βασικά λάθη που έκανες ειναι να περάσεις τους drivers απο τετοιο πρόγραμμα που τα βρίσκουν ολα μονα τους παντα κατεβάζουμε απο το site του κατασκευαστή , πολυ πιθανόν λοιπον να ειναι απο εκει το πρόβλημα οποτε πες το μοντέλο σου να δουμε.

Στην έναρξη κολλάει και δεν μπαίνει ποιο μέσα ?

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικα περασα την αναβαθμιση που κανουν τα windows στην καρτα γραφικων,δεν ειχα ποτε προβλημα εκει.
κολλαει στη welcome screen ας πουμε,εκει που κανει το κυκλακι το loading.
το λαπτοπ ειναι το asus f3sc.
Το κακο ειναι οτι η μαμα asus δινει μονο οδηγους για 32ρι,στο 64ρι δινει μονο bios και αυτα μονο για vista.

πολλες φορες βεβαια ειναι ιδιοι οι οδηγοι για vista και windows 7.
υπαρχει περιπτωση να εγκατασταθει 64ρι λειτουργικο σε 32ρι επεξεργαστη?

Δημοσ.

οχι,εχω περασει 64ρια.
νομιζα οτι δεν γινεται να εγκαταστησεις 64ρια σε 32ρι επεξεργαστη,συνηθως μου εβγαζε σφαλμα οταν δοκιμαζα κατι τετοιο.
οποτε μαλλον θα πρεπει να περασω 32ρια για να βαλω τους drivers της εταιριας?
δε θα εχει προβλημα που ειναι vista οι οδηγοι ετσι?

Δημοσ.

Αρχηγος,το δοκιμαζω και δινω αναφορα,ευχαριστω!

Δουλεψαν οι οδηγοι,ολα καλα αρχηγε,ευχαριστω!
η αληθεια ειναι οτι ειχα βολευτει,ειτε με τα windows update,ειτε με  το προγραμματακι και περνουσα ετσι οδηγους τον τελευταιο καιρο σε οτι φορματ εκανα,ποτε δεν ειχα τετοιο θεμα..

• Like 1
Δημοσ.

Απλα να ξέρεις τωρα ποτε μην περνάς ετσι drivers με αυτα τα προγράμματα αν δεν εξαντλήσεις τις πιθανότητες να βρεις απο τον κατασκευαστή :)

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα κουραστει να ψαχνω και με βοηθησε πολυ αυτο το προγραμμα.
δεν εμπιστευομουν κατι driver genious κτλ,αλλα αυτο ειδα οτι δουλευε σχετικα σωστα.
αλλα και τα windows updates μας ριξαν τετοια φολα..

Δημοσ.

Γενικά αυτα τα προγράμματα οτι και να ειναι μπορει να δημιουργήσουν προβλήματα απο το να κανουν καλο

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά αυτα τα προγράμματα οτι και να ειναι μπορει να δημιουργήσουν προβλήματα απο το να κανουν καλο

Συμφωνώ απόλυτα.

Συνήθως κάθε κατασκευστής έχει το δικό του (π.χ. Lenovo System Update, Dell Client Update, HP Support Advisor κλπ).

Τα 3rd party όμως είναι για τα μπάζα και είναι σοβαρή αιτία για να πας για format σε εκθετικούς ρυθμούς.

Δημοσ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν βρίσκεις με τιποτα drivers ειδικα σε παλιά laptops ειναι χρήσιμα αλλα οπως ειπα εγω τουλάχιστον θα εξαντλήσω ολες τις πιθανότητες πριν καταφύγω σε τετοιες λύσεις

Δημοσ.

Φορτώνουν Windows x64 σε σύστημα με x32 επεξεργαστή?

Περίεργο μου φαίνεται.

Τα Linux Mint και Ubuntu x64 πάντως, με τίποτα δεν φορτώνουν σε x32 σύστημα.

Και γιατί να θέλει κανείς να φορτώσει (αν υποθέσουμε ότι γίνεται) ένα x64 λειτουργικό, σε ένα x32 σύστημα?

Εκτός από προβλήματα, δεν βλέπω τι άλλο μπορεί να συμβεί.

Επίσης οι Drivers που φορτώνονται με τo Windows Update, δεν δουλεύουν πάντα απροβλημάτιστα.

Την έχω πατήσει πολλές φορές.

Nα ένα παράδειγμα:

http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-and-U-series-Laptops/Z400-Can-t-adjust-brightness-in-Windows-8-1/ta-p/1303113

Οι κανόνες για τους Drivers είναι οι εξής:

1. Αν υπάρχουν φορτώνουμε ΜΟΝΟ τους Drivers από το site του κατασκευαστή του Laptop, ακόμα και αν είναι παλαιότερης έκδοσης από αυτούς του κατασκευαστή του συγκεκριμένου εξαρτήματος (κάρτας WiFi π.χ.).

2. Αν δεν βρούμε Drivers στο site του κατασκευαστή του Laptop, σημαίνει ότι δεν υποστηρίζεται επίσημα το λειτουργικό που προσπαθούμε να φορτώσουμε.

Σε αυτή την περίπτωση μπαίνουμε σε διάφορα fora για να μάθουμε αν αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι εφικτό, και πως.

Αν το έχουν κάνει άλλοι με επιτυχία, τότε ακολουθούμε τις συμβουλές τους.

Αν όχι, ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ.

Εκτός αν ψάχνουμε για μπελάδες.

3. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Ότι δουλεύει, δεν το πειράζουμε.

Το μηχανάκι μας δεν γίνεται πιό γρήγορο ούτε με αλλαγή λειτουργικού, ούτε με αλλαγή Drivers, ούτε με αλλαγή firmware, ούτε με αλλαγή BIOS.

Aλλάζουμε κάτι, ΜΟΝΟ αν έχουμε λειτουργικό πρόβλημα.

Αν θέλουμε να γίνει το μηχανάκι μας πιό γρήγορο, εξαντλούμε τις όποιες δυνατότητες αναβάθμισης έχει σε HARDWARE.

Αν σε ένα Lada βάλεις αεροτομές, δεν το κάνεις Ferari αλλά καραγκιόζη.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...