icenex Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Έχω το εξής πρόβλημα στο σύστημα της υπογραφής μου απο τα 12gb ram μόνο τα 8 αναγωρίζονται απο το σύστημα.Στo bios βλέπει τα 8 ενω στα windows 8.1 που έχω στις πληροφορίες συστήματος γράφει το εξής εγκατεστημένη μνήμη 12gb διαθέσιμη 8gb.Μετά από πολλά πειράματα χωρίς να βρω λύση ανακάλυψα το εξής οτι οι μνήμες μου τρέχουν στα 1.65v ενω η μητρική μου υποστηρίζει το εξής...6 x 1.5V DDR3 DIMM υποδοχές για υποστήριξη μέχρι και 24GB μνήμης. Δεν είχα δώσει σημασία όταν τον έφτιαξα το συγκεκριμένο σύστημα.Η ερώτηση μου είναι αν βάλω μνήμες που τρέχουν στα 1.5v θα τις αναγνωρίσει κανονικά?Γιατί δοκίμασα να δώσω μέσω bios χειροκίνητα παραπάνω voltage αλλα δεν δούλεψε αρα 6χ1.5v ειναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει σε ρέυμα η μητρική μου..Τι λέτε??
Xristaras12 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 τσεκαρε στο bios μηπως υπαρχει καποια εντολη για memory remap. Ποτε εβαλες και τα 12 γιγα ραμ; ενδεχεται αν ειναι διαφορετικα σετ ειτε να υπαρχει ασυμβατοτητα(γι αυτο και βλεπεις τα 8)ειναι να ειναι προβληματικο καποιο dimm.
icenex Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 τσεκαρε στο bios μηπως υπαρχει καποια εντολη για memory remap. Ποτε εβαλες και τα 12 γιγα ραμ; ενδεχεται αν ειναι διαφορετικα σετ ειτε να υπαρχει ασυμβατοτητα(γι αυτο και βλεπεις τα 8)ειναι να ειναι προβληματικο καποιο dimm. οχι είναι ίδιες οι ram δεν πηρα διαφορετικές...αυτο με το memory remap που συνήθως υπάρχει μέσα στο bios? αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι η μητρική μου υποστηρίζει σύνολο 6χ1.5v = 9v σύνολο αλλά οι ram που έβαλα θέλουν 6x1.65v = 9.9v ρέυμα κοινώς δεν έχω το απαραίτητο ρέυμα για να δουλέψουν απλά θέλω να το σιγουρέψω αν όντως φταίει αυτό μην πάω αγοράσω άδικα άλλες κ μετα πουλήσω άδικα αυτές που έχω...Αν κάποιος την έχει πατήσει σαν έμενα κ είχε το ίδιο πρόβλημα κ αν όντως φταίει αυτό που λέω.
TRILOBYTER Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 1: Δοκιμασε να τα κανεις undervolt 2: Μπορει απλα να μην ειναι συμβατες η να εχουν προβλημα (ειχα και εγω μη συμβατες ddr3 μνημες, και η δικια μου μητρικη ειναι τρικαναλη σαν τη δικια σου).
icenex Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2014 1: Δοκιμασε να τα κανεις undervolt 2: Μπορει απλα να μην ειναι συμβατες η να εχουν προβλημα (ειχα και εγω μη συμβατες ddr3 μνημες, και η δικια μου μητρικη ειναι τρικαναλη σαν τη δικια σου). Οταν λες να τις κάνω undervolt τι εννοείς? Γιατι τώρα απο ρέυματα δουλέυουν στο auto που σημαίνει δουλέυουν στα 1.5v ενω οι μνήμες μου υποτίθεται δουλέυουν στα 1.65v δοκίμασα να δώσω παραπάνω ρέυμα χωρίς αποτέλεσμα το ίδιο γίνεται..Τι ειναι ακριβώς αυτό που προτίνεις οταν λές undervolt?
Andrew Geo Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 O Θεός ας σε διαφωτισει χααχαχαχχατεσπα αν εχεις 32bit αυτο φταιει βαλε 64-bitσυγγνωμη κιολας αλλα βρηκα στιγμη να πω μαλ**ια
Spawn123 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 O Θεός ας σε διαφωτισει χααχαχαχχα τεσπα αν εχεις 32bit αυτο φταιει βαλε 64-bit συγγνωμη κιολας αλλα βρηκα στιγμη να πω μαλ**ια Σίγουρα δεν φταίνε τα 32bit γιατί τότε ουτε τα 4 δεν θα του αναγνώριζε
icenex Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 64bit ειναι το OS.. Βασικά εχω αγοράσει 2 σετακια των τριων ραμ κοινώς 3x2gb. Απο τις 6 θυρες που έχω αν βαλω τις ραμ πχ στις θεσεις 1-2-3 αναγνωρίζει μονο τα 2gb πρέπει να τις βαλω στις θεσεις 1-3-5 κ τοτε απο τα 6gb αναγνωρίζει τα 4gb και το ίδιο γίνεται αντίστοιχα οταν βαλω το αλλο σετ για τις θεσεις 2-4-6 αναγνωριζει τα αλλα 4gb απο τις θεσεις 2-4 κοινως δεν μου τις παιζει τις ραμ που βρισκονται στις θεσεις 5-6 Απο κατω εβαλα μια φωτο να δειτε πως διαβαζει τις ραμ στο bios.. Απο το λιγο που μπορω να φανταστω υπαρχει ασυμβατοτητα δεν πιστευω να ειναι κατι αλλο...
Andrew Geo Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Οποτε, ασυμβατοτητα ειναι σιγουρα κανε πρωτα ομως ενα memtest και μετα αρχιζε να βγαζεις στικακια ραμ για να δεις ποιο φταιει. Μπορει ομως και οι θεσεις 5 και 6 να εχουν πιεστει πιο πολυ απο οτι χρειαζοταν οταν εβαζες τις RAM και να εχουν παθει βλαβη (βλαμμενες ) αν φταινε οι συγκεκριμενες θεσεις σε συμβουλευω να πουλησεις τις 2χ2GB ραμ και να αγορασεις 4GB θα εχει ιδια ακριβως αποδοση (6Gb) αλλα θα σου περισσευουν οι αχρηστες θεσεις ή μπορεις ακομα να παρεις 2χ4GB ραμ και να εχεις 8GB χρησιμοποιωντας 2 θεσεις (1,3 ή 2,4) εξαρταται ομως ποση RAM υποστηριζει η μητρικη σου ανα θεση
icenex Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 μετα απο πολυ ψαξιμο μπορει να εχουν στραβωσει πινς στη μητρικη οποτε θα τσεκαρω αυτο οταν παω σπιτι...
icenex Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Λοιπον γυρισα σπιτι κ ειπα να τσεκαρω τα πινς της μητρικης μηπως ειναι κανενα στραβο κ δεν κανει σωστα επαφη..Προ εκπληξη μου γιατι δεν ειχα βγαλει τον επεξεργαστη στο παρελθον στο συγκεκριμενο υπολογιστη διαπιστωσα οτι υπηρχαν 1 ελαφρως στραβο πιν κ αλλο ενα αρκετα στραβο μετα απο περιπου 2 ωρες παιδεμα γτ ειναι πολυ μικρα κ δεν βλεπεις καλα ειδικα αν δεν εχεις πχ εναν μεγενθυτικο φακό κατάφερα κ τα εφερα στη θεση τους με μια βελονα. Κουμπώνω λοιπόν τα πραγματα όλα στη θέση τους και τον ανοιγω και ΝΑΙΙΙΙ!!!!!!!! αναγνώρισε ολες τις ραμ κανονικά κ πλεον μου δειχνει κ στο bios 12gb και στα windows το ιδιο. Ευχαριστω οσους δειξανε ενδιαφερον για το προβλημα μου ασχετως αν τελικα την λυση την βρηκα μονος απο συμβουλες σε αλλα φορουμ. Ελπιζω εστω κ ετσι αυτο το θεμα να βοηθησει καποιον εδω μεσα αν αντιμετωπιζει παρόμοιο προβλημα με τις μνημες. :D :D :D :D :D 2
Andrew Geo Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Ωραιος, γενικα τα pins ειναι πολυ ευαισθητα για αυτο σκεφτηκα μηπως ηταν οι θεσεις 5 και 6 βλαμμενες Εξαλλου αν ηταν τιποτα πιο σοβαρο δεν θα bootαρε καν.Μπραβο ομως που σκεφτηκες να ποσταρεις τη λυση για τους υπολοιπους! 1
icenex Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2014 Ωραιος, γενικα τα pins ειναι πολυ ευαισθητα για αυτο σκεφτηκα μηπως ηταν οι θεσεις 5 και 6 βλαμμενες Εξαλλου αν ηταν τιποτα πιο σοβαρο δεν θα bootαρε καν. Μπραβο ομως που σκεφτηκες να ποσταρεις τη λυση για τους υπολοιπους! Μην νομίζεις πριν περάσω στην αφαίρεση της ψύχτρας τσέκαρα τις θύρες 5-6 μήπως είχα εκει το πρόβλημα αφου είδα οτι ήταν κομπλέ είπα να δοκιμάσω την τύχη μου στα πινς που αποδείχτηκε σωστή. Η αλήθεια πόσταρα την λύση για αυτό ακριβώς τον λόγο γιατί δεν έβρισκα κάποιο παρόμοιο πρόβλημα σε ελληνικό φορουμ παρα μόνο σε ξένο. Ελπίζω να βοηθήσει κάποιον στο μέλλον το ταπεινό θέμα που άνοιξα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα