Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει καποιος εμπειρία με την VDSL στην Πάτρα , συγκεκριμένα μεριά Αγ.Σοφίας, να μου δώσει μερικες πληροφορίες : εταιρία , χαρακτ. γραμμής κλπ

Το σκέφτομαι καιρό τώρα να βάλω αλλα θέλω να το΄ψαξω λιγο πριν κανω κάτι που θα μετανιώσω. Είμαι αυτή την στιγμή συνδρομητης σε WInd και σαν αποσταση απο το Dslam με βγαζει στα 650 μ  βάσει του line attenuation με αυτο το http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Οποιος μπορεί να βοηθήσει παιδιά, looking forward..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει καποιος εμπειρία με την VDSL στην Πάτρα , συγκεκριμένα μεριά Αγ.Σοφίας, να μου δώσει μερικες πληροφορίες : εταιρία , χαρακτ. γραμμής κλπ

Το σκέφτομαι καιρό τώρα να βάλω αλλα θέλω να το΄ψαξω λιγο πριν κανω κάτι που θα μετανιώσω. Είμαι αυτή την στιγμή συνδρομητης σε WInd και σαν αποσταση απο το Dslam με βγαζει στα 650 μ  βάσει του line attenuation με αυτο το http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Οποιος μπορεί να βοηθήσει παιδιά, looking forward..

Καλησπέρα, 

τελικα έχεις κάνει κατι με vdsl? 

Μένουμε κοντά και με ενδιαφέρει και μενα το θέμα!!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

sorry για την "αργή" απάντηση μου, απλά μολις γύρισα Πάτρα  απο διακόπες. Συνεπώς δεν έχω κάνει ακόμα κάτι και λόγω οτι έχω λίγο δουλειά αυτήν την περίοδο μάλλον θα έχω νέα τις επόμενες 2 βδομάδες max. 

Εκεί που κατέληξα ήταν οτι  μάλλον ανάμεσα σε cyta ,ΠΟτέ ,hol  , wind και forthnet , θα διαλέξω ανάμεσα σε Wind και Forthnet.

Αρχικά απέκλεισα ΠΟτε και hol χώρις πολλές κουβέντες, πρώτος πολυ ακριβός (συγνώμη ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΣΤΑΘΕΡΑ, με το αξιοπρόσεχτο οτι δεν προσφέρει σκέτο internet χωρίς πακέτο-φεσι σταθερών η otetv) και η hol που απλά δεν με εμπνέει για κανέναν λογο.

cyta που οκ εχω ακούσει καλά λογια , αλλα δέν εχω δοκιμάσει και επίσης με  σε σχέση με της wind δειχνει πιο μακρυά post-295476-0-14563500-1398632087_thumb.png (+ έχοντας στο μυαλό οτι το dslam της forthnet είναι πολύ κοντά με της wind και οτι με forthnet έχω πιασει τις καλυτερες ταχύτητες ever , κατι που με κάνει να πιστευω οτι είναι ακομα πιο κοντά μου).

τώρα ανάμεσα σε wind και forthnet:

νομίζω οτι το debate το κερδίσει η forthnet με διαφορά με τα εξής:

• καλύτερη εξυπηρέτηση (ποτέ παράπονο , ποτέ αποσυνδεσεις η τα άλλα που εχω διαβάσει κατα καιρούς , 1 φορα πρόβλημα που λύθηκε σε dt(30'-1) και δεν λεω λέω μ****ιες
  • καλύτερες ταχύτητες (surfing & dl) έχω δει και να κατεβάζω 2,1 -2,3 (αντίθετα τώρα 1,4 βαρια)
  • καλύτερα ρουτερ!
  • και το μαγαζάκι για να πληρώνω είναι διπλα στο σπίτι μου (αν και δεν παιζει μεγαλο ρόλο :P

για το μόνο που δεν είμαι όμως σίγουρος είναι το " σε τι κατάσταση είναι η forthnet τώρα" γιατί καλά λέω εγω και αναπολώ την ταχύτητα της forthnet αλλα αυτό ήταν και πριν 3 χρόνια . Θέλω να ελπίζω οτι δεν έχει πέσει πολύ λόγω αυξησης των συνδέσεων πχ στην γειτονιά.

θα κάνω μια επισκεψη απο το μαγαζί της forthnet να μιλήσω λίγο να δω τι παίζει και θα πάρω και ένα τηλ η αν μου απαντήσουν στο  mail που έχω στείλει στην φόρμα ενδιαφέροντος.

Καλησπέρα, 

τελικα έχεις κάνει κατι με vdsl? 

Μένουμε κοντά και με ενδιαφέρει και μενα το θέμα!!

Μάλλον forthnet φίλε, μόλις κάνω την σύνδεση θα ενημερώσω το post.

αν εισαι στα 650 μετρα τοτε λογικα θα εισαι μια χαρα.τι ταχυτητα εχεις τωρα?χαρακτηριστικα γραμμης?

there you are! σε συγκριση με forthnet είναι λίγο πιο χαμηλή , βέβαια άλλοι καιροι ίσως πριν 3-4 χρόνια.

post-295476-0-16423400-1398632879_thumb.png

Δημοσ.

Άρα είναι σε αυτο του οτέ που ξέρω που είναι (5πηγαδιων& κων/πολεως)

όλα τα dslam βρίσκονται στο ίδιο Α/Κ πάντως...

good to know, thanks!

Δημοσ.

μια χαρα attenuation.

όλα τα dslam βρίσκονται στο ίδιο Α/Κ πάντως...

εκτος αν δεν υπαρχει φυσικη συνεγκατασταση και παιζουν με cabins

• Super Moderators
Δημοσ.

υποτίθεται ότι γινόντουσαν έργα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει δωθεί εμπορική διάθεση ακόμα...

Δημοσ.

στην Πάτρα δεν έχουν μπει VDSL KV ?

δυστυχώς όχι για την περιοχή Αγ.Σοφίας, φαντάζομαι και για την υπολ. Πάτρα ισχύει το ίδιο.

Δίνουν απευθείας απο το Α/Κ , πριν που πήρα τηλ. Forthnet μου είπαν οτι δίνουν μεχρι η κάτω απο τα 800μ, άλλοι παροχοι μπορεί να δινουν λίγο παραπανω ή το ίδιο. 

@thresh @poulinos εσεις λογικά θα ξέρετε να μου πείτε, στα profile των συνδέσεων τι πειράζουν και ρίχνουν τις ταχύτητες των adsl , το attenuation η το noise?

(λιγο off-topic και ισώς χαζό το ερωτημά μου αλλά θέλω να δώ τι π****α έχουν κάνει και μου έχουν ριξει την ταχύτητα απο το 17 στο 13,3 καρφί τον τελευταίο χρόνο, και να τους παρω να τους "βρισω" και να ριξουν αυτην την σταθερά για να κλειδώνει πιο ψηλά.Έτσι για το γαμώτο πριν φυγω, αν φύγω)

ΥΓ: @poulinos φοβερο τα αρθρα σου, εκατσα και διάβασα ολο το post για το πως δουλεύει η adsl μέχρι τα σπίτια μας, πραγματικα συγχαρητήρια , ξεκαθάρισαω κάποια πράγματα στο μυαλό μου.)

• Super Moderators
Δημοσ.

η Forthnet έτσι κι αλλιώς δεν δίνει από VDSL KV ακόμα κι αν υπάρχαν, γι'αυτά checkάρεις HOL/Wind/OTE

το SNR πειράζουν...

Δημοσ.

Δίνουν απευθείας απο το Α/Κ , πριν που πήρα τηλ. Forthnet μου είπαν οτι δίνουν μεχρι η κάτω απο τα 800μ, άλλοι παροχοι μπορεί να δινουν λίγο παραπανω ή το ίδιο. 

@thresh @poulinos εσεις λογικά θα ξέρετε να μου πείτε, στα profile των συνδέσεων τι πειράζουν και ρίχνουν τις ταχύτητες των adsl , το attenuation η το noise?

(λιγο off-topic και ισώς χαζό το ερωτημά μου αλλά θέλω να δώ τι π****α έχουν κάνει και μου έχουν ριξει την ταχύτητα απο το 17 στο 13,3 καρφί τον τελευταίο χρόνο, και να τους παρω να τους "βρισω" και να ριξουν αυτην την σταθερά για να κλειδώνει πιο ψηλά.Έτσι για το γαμώτο πριν φυγω, αν φύγω)

ΥΓ: @poulinos φοβερο τα αρθρα σου, εκατσα και διάβασα ολο το post για το πως δουλεύει η adsl μέχρι τα σπίτια μας, πραγματικα συγχαρητήρια , ξεκαθάρισαω κάποια πράγματα στο μυαλό μου.)

α.δες το θεμα για τα Profiles για να δεις τι αλλαζει .

β.οτι επεσε η ταχυτητα δεν σημαινει οτι πειραξε κατι ο παροχος.μπορει να εχουν ενεργοποιηθει και αλλοι πελατες σε adsl/vdsl κτλ οπως λογω crosstalk να εχει πεσει η ταχυτητα σου.η ο χαλκος να εχει παθει διαφορα .εξαρτατε το Margin που εχεις.το attenuation δεν μπορουν να το πειραξουν.απλα καθε ρουτερ το καταλαβαινει διαφορετικα και σε διαφορετικα Profiles μπορεις να δεις και λιγο διαφορετικο attenuation.επισης ολα ειναι σχετικα δεν υπαρχει δινω στα 800 μετρα αλλα δεν δινω στα 810.δεν μπορει κανεις να ξερει ακριβως την αποσταση ουτε ακριβως την ποιοτητα του χαλκου για να δει ποσο θα πιασεις.μπορει να εχεις attenuation 10 και να πιασεις 50 mbit και ο αλλος να εχει Παλι attenuation 10 και να μην πιανει ουτε 30.

οποτε αν δεν σου εχουν αλλαξει profile τοτε απλα ειναι θεμα χαλκου το οποιο μην περιμενεις να στο φτιαξει ο οτε.

Δημοσ.

Εκεί που κατέληξα ήταν οτι  μάλλον ανάμεσα σε cyta ,ΠΟτέ ,hol  , wind και forthnet , θα διαλέξω ανάμεσα σε Wind και Forthnet.

Αρχικά απέκλεισα ΠΟτε και hol χώρις πολλές κουβέντες, πρώτος πολυ ακριβός (συγνώμη ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΣΤΑΘΕΡΑ, με το αξιοπρόσεχτο οτι δεν προσφέρει σκέτο internet χωρίς πακέτο-φεσι σταθερών η otetv) και η hol που απλά δεν με εμπνέει για κανέναν λογο.

cyta που οκ εχω ακούσει καλά λογια , αλλα δέν εχω δοκιμάσει και επίσης με  σε σχέση με της wind δειχνει πιο μακρυά attachicon.gifCapture2.PNG (+ έχοντας στο μυαλό οτι το dslam της forthnet είναι πολύ κοντά με της wind και οτι με forthnet έχω πιασει τις καλυτερες ταχύτητες ever , κατι που με κάνει να πιστευω οτι είναι ακομα πιο κοντά μου).

τώρα ανάμεσα σε wind και forthnet:

Φίλε μου δική μου πρόταση είναι να μην πας Forthnet. Πρώτον γιατί είναι μετρημένες οι μέρες της (τρελές δανειακές υποχρεώσεις, ψάχνονται για εξαγορά) και δεύτερον γιατί αμέτρητες φορές έχω ακούσει (και το έχω ζήσει προσωπικά ο ίδιος), ότι κάνουν λάθη στις χρεώσεις, ενώ όταν αποχωρήσεις θυμούνται να ζητήσουν χρέη (που δημιουργούν οι ίδιοι) αναδρομικά.

Δημοσ.

και για τις 2 εταιρειες θα ακουσεις παραπονα σε διαφορους τομεις.ο καθενας θα σου πει ενα θετικο και ενα αρνητικο.πχ εγω με forthnet δεν ειχα θεμα ουτε με συνδεση ουτε με λογαριασμους 6 χρονια τωρα.αλλοι ειχαν οπως λεει ο =Humanoid>οπως και αλλοι στην wind ειχαν θεματα με χαμηλες ταχυτητες και πιταρισμενα dslam.

επισης καμια εταιρεια στην πραξη δεν κλεινει.απλα εξαγοραζεται.δεν γινεται ουτε οι πελατες να μεινουν χωρις τιποτα ουτε μηχανηματα στην κυριολεξια εκατομμυριων ευρω να πανε χαμενα.τωρα τι θα γινει θα δειξει.ετσι και αλλιως και η wind εχει ποσοστο της forthnet των μετοχων.σε δικτυο παντως προτιμω forthnet απο wind.απλα η wind δινει και απο Kv ενω η forthnet οχι ακομα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...