Προς το περιεχόμενο

Τι σύστημα ψύξης χρησιμοποιείτε στο κύριο pc σας ;  

1.105 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι σύστημα ψύξης χρησιμοποιείτε στο κύριο pc σας ;

• Αερόψυξη
    • Υδρόψυξη
    • Άζωτο
    • Αλλο (αναφέρετε τι ακριβώς)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα μετά απο 3 χρόνια με την υδρόψυξη Aerocool Water Cooling Pulse L240F όλα καλα απο θερμοκρασίες στον Ryzen 5 3600x  40 σεidle και 70-75 σε games απλα έχω την απορία αν μπορώ να κάνω αλλαγή στο υγρό στο κύκλωμα ή κάποια στιγμή θέλει άλλη υδρόψυξη ; Και πως καταλαβαίνω ότι δεν λειτουργεί πια απο θερμοκρασίες ;

• Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 hours ago, ICE-T said:

Τελικά τι έγινε? την παρελαβες,την έβαλες?

Σου έστειλα pm. Καλή είναι, καλύτερα αποδίδει απο d15 αλλα σε λογικά πλαίσια. Οι βίδες για την τοποθέτηση του ψυγείου είναι πιο μακριές από αυτές που δείχνει το manual και αν χρησιμοποιηθούν με ένα αποστάτη μπορούν να κάνουν ζημιά στο ψυγείο. Έστειλα mail στην arctic και επανέρχομαι.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Psyber είπε

Σου έστειλα pm. Καλή είναι, καλύτερα αποδίδει απο d15 αλλα σε λογικά πλαίσια. Οι βίδες για την τοποθέτηση του ψυγείου είναι πιο μακριές από αυτές που δείχνει το manual και αν χρησιμοποιηθούν με ένα αποστάτη μπορούν να κάνουν ζημιά στο ψυγείο. Έστειλα mail στην arctic και επανέρχομαι.

οι βίδες είναι μια χαρά,το manual με το μέγεθος που τις παρουσιάζει δεν θα έδενε το ψυγείο στο κουτί 2mm ,με τον 12100 είναι σαν μην λειτουργεί στην ουσία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, grigoros36 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα μετά απο 3 χρόνια με την υδρόψυξη Aerocool Water Cooling Pulse L240F όλα καλα απο θερμοκρασίες στον Ryzen 5 3600x  40 σεidle και 70-75 σε games απλα έχω την απορία αν μπορώ να κάνω αλλαγή στο υγρό στο κύκλωμα ή κάποια στιγμή θέλει άλλη υδρόψυξη ; Και πως καταλαβαίνω ότι δεν λειτουργεί πια απο θερμοκρασίες ;

Οι θερμοκρασιες δεν λενε κατι απο μονες τους χωρις να ξερουμε τη θερμοκρασια του χωρου που βρισκεται το PC.

Για εμενα ειναι ψηλες, δεδομενου πως με 27 μεσα στο σπιτι και αεροψυξη, εχω 30 idle και μαξ 87 σε 5800X3D.

Δεν μπορεις να ξερεις αν θελει αλλαγη το υγρο αν δεν το στραγγιξεις. Συνηθως στις aio που ειναι σφραγισμενες, το μαθαινεις με τον "δυσκολο" τροπο, οταν η αντλια φρακαρει ή κανει περιεργο θορυβο ή απλα ζεσταινεται ο επεξεργαστης υπερβολικα χωρις το ψυγειο στην εισοδο του ζεστου, η το σωληνακι εξοδου να εχει αντιστοιχα υψηλη θερμοκρασια.

Εγω πιστευω πως εισαι καλα παντως, ωστοσο ο επεξεργαστης σου, μαλλον δεν ειναι και τοσο "idle" στη μετρηση που εκανες ή χρησιμοποιεις πολυ λιγες στροφες σε ανεμιστηρακια & αντλια, εκτος και αν εχεις 35 βαθμους μεσα στο σπιτι ή το κουτι σου δεν εχει σωστη ροη ωστε να τροφοδοτησει τα ανεμιστηρακια του ψυγειου.

Επεξ/σία από >>Morpheus>>
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, grigoros36 είπε

Με fuma 3 σε 5600Χ που έχει γνωστός, δεν περνάει τους 55c σε gaming, οπότε κάτι δεν δουλεύει σωστά,η δουλεύουν πολύ χαμηλά τα φανακια της υδροψυξης,δες μήπως θέλει και πάστα καινούργια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, >>Morpheus>> είπε

Οι θερμοκρασιες δεν λενε κατι απο μονες τους χωρις να ξερουμε τη θερμοκρασια του χωρου που βρισκεται το PC.

Για εμενα ειναι ψηλες, δεδομενου πως με 27 μεσα στο σπιτι και αεροψυξη, εχω 30 idle και μαξ 87 σε 5800X3D.

Δεν μπορεις να ξερεις αν θελει αλλαγη το υγρο αν δεν το στραγγιξεις. Συνηθως στις aio που ειναι σφραγισμενες, το μαθαινεις με τον "δυσκολο" τροπο, οταν η αντλια φρακαρει ή κανει περιεργο θορυβο ή απλα ζεσταινεται ο επεξεργαστης υπερβολικα χωρις το ψυγειο στην εισοδο του ζεστου, η το σωληνακι εξοδου να εχει αντιστοιχα υψηλη θερμοκρασια.

Εγω πιστευω πως εισαι καλα παντως, ωστοσο ο επεξεργαστης σου, μαλλον δεν ειναι και τοσο "idle" στη μετρηση που εκανες ή χρησιμοποιεις πολυ λιγες στροφες σε ανεμιστηρακια & αντλια, εκτος και αν εχεις 35 βαθμους μεσα στο σπιτι ή το κουτι σου δεν εχει σωστη ροη ωστε να τροφοδοτησει τα ανεμιστηρακια του ψυγειου.

Αυτές είναι η θερμοκρασίες που δουλεύει το PC τα έχω βάλει λίγο χαμηλά τα ανεμιστηράκια είναι αλήθεια για να μην κάνει θόρυβο μιας και είναι δίπλα στην οθόνη στο γραφείο !! Στο δωμάτιο έχω 23- 24 βαθμούς.

Στιγμιότυπο οθόνης (34).png

Επεξ/σία από grigoros36
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, grigoros36 είπε

Αυτές είναι η θερμοκρασίες που δουλεύει το PC τα έχω βάλει λίγο χαμηλά τα ανεμιστηράκια είναι αλήθεια για να μην κάνει θόρυβο μιας και είναι δίπλα στην οθόνη στο γραφείο !! Στο δωμάτιο έχω 23- 24 βαθμούς.

Στιγμιότυπο οθόνης (34).png

βασικά αν είναι καιρό πάνω η aio πχ 1 με 2 χρόνια, καλό είναι να αλλάξεις πάστα για αρχή και φτιάξε ένα fan curve στην υδροψυξη να ξεκινάνε από τους 35c στις 900 με 1000 στροφές , στους 50c 75% και στους 65c 85%

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Pcie temperature 39 βαθμοι σε idle ειναι too much, μολις 2 βαθμοι πιο κατω, διαβαζει αλλος αισθητηρας της μητρικης σου.

Για 23 βαθμους δωματιο τετοιες θερμοκρασιες κουτιου ειναι κακες. Δεν ξερω τι setup εχεις (μια φωτογραφια θα βοηθουσε) αλλα εχεις κακη εσωτερικη ροη.

Παμε στην CPU ... απο το screenshot δεν εισαι σε καμια περιπτωση "idle".

Τοσα προγραμματα και Monitoring tools κανουν δεν αφηνουν σε idle τον επεξεργαστη!

Για αρχη προσπαθησε να ριξεις τη θερμοκρασια του κουτιου σου, περιπου 4-5 βαθμους πανω απο αυτη του δωματιου μετα απο 1 ωρας idle. ΧΩΡΙΣ κανενα ανοιχτο προγραμμα.

Για να καταλαβεις τι παει να πει θερμοκρασιες.

Στο πρωτο σκελος του Plot, ειναι η ταινια που εβλεπα με μερικες παυσεις και microsoft teams.

Στο δευτερο σκελος, ειναι PUBG Gaming sessions.

Θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμοι. Τα μπροστα φανακια 2x Arctic P140 PWM PST + 1x Noctua 92mm χαμηλα κατω για αερα στη GPU / Πισω και επανω τα εργοστασιακα του Fractal Meshify C

Μιας και μιλαμε για CPU, το βρισκω δυσκολοτερο στην ψυξη τον 5800X3D απο τον δικο σου, ειδικα σε CPU Bound game οπως το PUBG... η ψυκτρα του, ειναι η Dark rock pro 4.

Φαινονται RPM / Temps / min-max Ολα...

image.png.1dc0479987986196b6732950b62e1bfe.png

Επεξ/σία από >>Morpheus>>
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/10/2023 στις 11:00 ΜΜ, >>Morpheus>> είπε

Pcie temperature 39 βαθμοι σε idle ειναι too much, μολις 2 βαθμοι πιο κατω, διαβαζει αλλος αισθητηρας της μητρικης σου.

Για 23 βαθμους δωματιο τετοιες θερμοκρασιες κουτιου ειναι κακες. Δεν ξερω τι setup εχεις (μια φωτογραφια θα βοηθουσε) αλλα εχεις κακη εσωτερικη ροη.

Παμε στην CPU ... απο το screenshot δεν εισαι σε καμια περιπτωση "idle".

Τοσα προγραμματα και Monitoring tools κανουν δεν αφηνουν σε idle τον επεξεργαστη!

Για αρχη προσπαθησε να ριξεις τη θερμοκρασια του κουτιου σου, περιπου 4-5 βαθμους πανω απο αυτη του δωματιου μετα απο 1 ωρας idle. ΧΩΡΙΣ κανενα ανοιχτο προγραμμα.

Για να καταλαβεις τι παει να πει θερμοκρασιες.

Στο πρωτο σκελος του Plot, ειναι η ταινια που εβλεπα με μερικες παυσεις και microsoft teams.

Στο δευτερο σκελος, ειναι PUBG Gaming sessions.

Θερμοκρασια δωματιου 24 βαθμοι. Τα μπροστα φανακια 2x Arctic P140 PWM PST + 1x Noctua 92mm χαμηλα κατω για αερα στη GPU / Πισω και επανω τα εργοστασιακα του Fractal Meshify C

Μιας και μιλαμε για CPU, το βρισκω δυσκολοτερο στην ψυξη τον 5800X3D απο τον δικο σου, ειδικα σε CPU Bound game οπως το PUBG... η ψυκτρα του, ειναι η Dark rock pro 4.

Φαινονται RPM / Temps / min-max Ολα...

image.png.1dc0479987986196b6732950b62e1bfe.png

Καλησπέρα τελικά χθες άλλαξα πάστα στον επεξεργαστή δεν είχε στεγνώσει ιδιαίτερά , μετά την αλλαγή έπεσε 38 έως55max  βαθμούς φτάνει η θερμοκρασία, ίσως φταίει και το κουτί  Aerocool  Black quartz RGB  γιατί η gpu φτάνει τους 78max, αλλά τα για 60€ που ειχε πάλι καλά είμαι. Έχω τούς 3 ανεμιστήρες 120 και τους 2 απο το ψυγείο 120 σε push pull εμπρός να τραβάει αέρα και 1πισω 120 και 2 επάνω 120 να βγάζουν αέρα! Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο αν αλλάξω επεξεργαστή κάποια στιγμή ίσως να πάρω και κάποιο καλύτερο κουτί!!

Επεξ/σία από grigoros36
Δημοσ.

καλησπέρα. στο pc μου έχω βάλει μια υδροψυξη της cooler master με διπλό ψυγείο. το έχω τοποθέτηση στο πάνω μέρος του κουτιού. στο μπροστινό μέρος του κουτιού έχω τρεις ανεμιστήρες που βάζουν αέρα, και έναν πίσω που βγάζει. το ερώτημα μου είναι αν ξέρει κανένας να μου πει τους ανεμιστήρες στο ψυγείο της υδροψυξης σε τη διάταξη να τούς βάλω? δηλαδή να βγάζουν αέρα από το κουτί η να βάζουν αέρα για να έχω την τελεία απόδοση της υδροψυξης. επίσης το pc έχει και μια κάρτα nvidia 4080 που βγάζει κάποια ζέστη επιπλεον.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

cpu cooler    Noctua NH-D15S με δευτερο fan NF-A15

Το κουτι εχει 2 bequiet silent wing 3 140mm PWM. Προσθεσα και 2 noctua NF-A14 140mm PWM. Συνθηκες θερμοκρασιας Πολικες, θορυβος σχεδον ανυπαρκτος.

Το συστημα, 14700kf,  4070ti, ddr5, 2 nvme και 1 sata ssd.  Mητρικη aorus elite AX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Psyber είπε

Σε cinebench μέχρι πόσο πιάνει ο 14700kf με τη noctua?

Με βαση το πως δουλευεουν τα cpu αυτα ,για να εχει καποια ουσια η απαντηση θα πρεπει να ξερεις και ποσα watt χτυπαει αλλα και τι ρολογια κραταει

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...