Προς το περιεχόμενο

Τι σύστημα ψύξης χρησιμοποιείτε στο κύριο pc σας ;  

1.105 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Τι σύστημα ψύξης χρησιμοποιείτε στο κύριο pc σας ;

• Αερόψυξη
    • Υδρόψυξη
    • Άζωτο
    • Αλλο (αναφέρετε τι ακριβώς)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

150 ευρω για 3 φαν? :lol:

είναι ειδικά fan, σταματά να είσαι καχυποπτος με την τιμή 😂😂

Επεξ/σία από ICE-T
  • Απαντ. 551
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικα στο ~100αρικο θα τα τσιμπησω οταν πεσουν. Οκ, οπως καταλαβατε και απο το θεμα με τις dummy rams στις προσφορες, η ομορφια κοστιζει. Θα πηγαινα στα lian li, αλλα οκ, το icue παραμενει τοπ, οπως και πλεον τα leds στα ιδια τα Fans. Ευτυχως υπαρχουν επιλογες απο 5 ευρω ;) 

Επιπλεον εχουν και temp σενσορες τα fans. Ενδιαφερον για μεγαλυτερα παραμετροποιηση σχετικα με τα rpm αναλογως των θερμοκρασιων εισοδου/εξοδου. Το προτιμω απο τα ramps up/down που κανουν μερικες φορες επειδη οι amd μια ειναι στα 48 σε Idle, μια στα 65 παλι στα idle

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι  για την υδρόψυξη.

Βλέπω κάτι υδροψύξεις με μονό ψυγείο και ανεμιστήρα 120αρι. Αυτές σε τι ακριβώς ωφελούν ? Μια αερόψυκτρα δεν θα έχει ίδια ή ίσως και καλύτερα αποτελέσματα ?

Διαβάζω ότι οι αντλίες νερού σε κανένα σύστημα δεν είναι αθόρυβες? δηλ. βγάζουν πιο πολύ θόρυβο από αέρα ?

Πολύ μάρκετιγκ μυρίζομαι με μεγάλο κόστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, evkar είπε

Να ρωτήσω κάτι  για την υδρόψυξη.

Βλέπω κάτι υδροψύξεις με μονό ψυγείο και ανεμιστήρα 120αρι. Αυτές σε τι ακριβώς ωφελούν ? Μια αερόψυκτρα δεν θα έχει ίδια ή ίσως και καλύτερα αποτελέσματα ?

Διαβάζω ότι οι αντλίες νερού σε κανένα σύστημα δεν είναι αθόρυβες? δηλ. βγάζουν πιο πολύ θόρυβο από αέρα ?

Πολύ μάρκετιγκ μυρίζομαι με μεγάλο κόστος.

Αυτες ειναι μονο για κανα μικρο κουτι που δεν υπαρχει χωρος ,απο αποδοση ειναι κακη για τα λεφτα τους ,οι αντλιες αναλογα με τις στροφες που δουλευουν κανουν και τον αναλογο θορυβο ,δεν σημαινει οτι ολες ειναι θορυβωδεις οτι ολες ειναι εντελως αθορυβες ,ωστοσο σε ενα συστημα δυσκολα θα σε ενοχλησει η αντλια της aio.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, evkar είπε

Περίπου σαν μέσος όρος μια υδρόψυξη με μικρό ψυγείο ενος ανεμιστήρα κάνει δουλειά μιας αεροψύκτρας 35-45ευρώ  ενώ μια υδόψυξη διπλού ανεμιστήρα κάνει δουλειά μια αερόψυκτρας των 60-75ευρώ. Ενώ υπάρχουν high-end αεροψύξεις με 70+ευρώ που είναι καλύτερες από ψυγείο των 2 ανεμιστήρων.

Τα παραπάνω ισχύουν αν έχουμε καλό airflow στο κουτί. Αν έχουμε πρόβλημα χώρου ή κακό airflow τότε κλίνουμε προς τις υδροψύξεις.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2023 στις 9:34 ΜΜ, jgeorgiou είπε

Περίπου σαν μέσος όρος μια υδρόψυξη με μικρό ψυγείο ενος ανεμιστήρα κάνει δουλειά μιας αεροψύκτρας 35-45ευρώ  ενώ μια υδόψυξη διπλού ανεμιστήρα κάνει δουλειά μια αερόψυκτρας των 60-75ευρώ. Ενώ υπάρχουν high-end αεροψύξεις με 70+ευρώ που είναι καλύτερες από ψυγείο των 2 ανεμιστήρων.

Τα παραπάνω ισχύουν αν έχουμε καλό airflow στο κουτί. Αν έχουμε πρόβλημα χώρου ή κακό airflow τότε κλίνουμε προς τις υδροψύξεις.

δεν ισχύει αυτό που λες, παράδειγμα Artic Liquid Freezer ii 240 ,μεγάλη διαφορά με οποιαδήποτε αεροψυξη και ίσως ακόμη ποίο ήσυχη από αεροψυξη,,δεν βάζω καν την Deepcool LT520 γιατί απλά οι διαφορές είναι τεράστιες με τον ανάλογο θόρυβο φυσικά.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά σκέφτομαι να πάρω την Arctic Liquid Freezer II 360 γιατί η κάρτα γραφικών έρχεται πολύ κοντά με τη D15. Δεν με ενδιαφέρει σε αυτήν τη φάση το rgb αλλά επειδή είναι πολύ κοντά σε τιμή ήθελα να ρωτήσω ποια εχει καλύτερους ανεμιστήρες. Αυτή χωρίς ή αυτή με το rgb;

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Psyber είπε

Παιδιά σκέφτομαι να πάρω την Arctic Liquid Freezer II 360 γιατί η κάρτα γραφικών έρχεται πολύ κοντά με τη D15. Δεν με ενδιαφέρει σε αυτήν τη φάση το rgb αλλά επειδή είναι πολύ κοντά σε τιμή ήθελα να ρωτήσω ποια εχει καλύτερους ανεμιστήρες. Αυτή χωρίς ή αυτή με το rgb;

Γενικώς την λες αφορυβη σαν υδροψυξη φίλε μου ,οι RGB λένε ότι έχουν 200rpm ταχύτερη λειτουργία με λίγο χαμηλότερο static pressure,αν θες φωτάκια πάρε την RGB, τεράστια διαφορά από την D15 ,αν χρησιμ.σε 1700 LGA το παλιό χοντρό backplate δένει καλύτερα καί έχει καλύτερες θερμοκρασίες από το καινούριο που βρίσκεται στα revision 7 and 8.τα δοκίμασα και τα 2 και με το παλαιότερο είχα -5c καλύτερα CPU temps.

• Like 1
Δημοσ.

και που θα βρω το παλιό; Ο επεξεργαστής μου δεν είναι απαιτητικός (12100F) αλλά κάποια στιγμή θα αναβαθμίσω σε σημαντικά πιο ζεστό. Σε όσα ριβιου έχω δει πάντως δεν αναφέρεται σημαντική διαφορά από τη D15. Για λόγους χωροταξικούς κυρίως θέλω να κάνω την αλλαγή. Γενικά προτιμώ χωρίς rgb αλλά είναι δυσεύρετη και, ναι, πιο ακριβή.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Psyber είπε

και που θα βρω το παλιό; Ο επεξεργαστής μου δεν είναι απαιτητικός (12100F) αλλά κάποια στιγμή θα αναβαθμίσω σε σημαντικά πιο ζεστό. Σε όσα ριβιου έχω δει πάντως δεν αναφέρεται σημαντική διαφορά από τη D15. Για λόγους χωροταξικούς κυρίως θέλω να κάνω την αλλαγή. Γενικά προτιμώ χωρίς rgb αλλά είναι δυσεύρετη και, ναι, πιο ακριβή.

πολύ μεγάλη διαφορά,δεν αναφέρεται για ευνόητους λόγους λόγω ότι περνούν δωρεάν review samples,στο Σκρουτζ μπορείς να το βρεις 10 ευρώ έχει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πάντως να ξέρεις ότι 240αρα Artic καλύπτει και 12700Κ και13700Κ δοκιμασμένη στο δικα μου σύστηματα  οπότε με 12100 η 13600Κ η 14600Κ η δε ξέρω αν θες να πας σε ρύζια 7600 η 58003D σε καλύπτει και η μικρότερη έχω αφήσει  review στο Σκρουτζ,σε σχέση με την Artic 240 vs D15 Chromax είχα 7 βαθμούς διαφορά+13watt λιγότερα σε cinebench R23 . Μεγάλος φαν της D15 ήμουν,σε ρύζια που έχω δουλέψει 3900Χ ,5900Χ έκανε φοβερή δουλειά .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Psyber είπε

ποια έπαιζε 7 βαθμούς καλύτερα; η Arctic 240? Δε θέλω να παω στη μικρότερη, θελω να ειναι future proof.

Ναι η μικρότερη Artic 240 .

Δημοσ.
Στις 10/10/2023 στις 8:23 ΜΜ, Psyber είπε

Ενδιαφεροντα οσα αναφέρεις! Παρήγγειλα την 360 argb οποτε περιμένω αξιοσημείωτες διαφορες!

Τελικά τι έγινε? την παρελαβες,την έβαλες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...