Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,εχω εναν Pavilion g6 intel core i5 στα 2.5ghz και θελω να του βαλω μεσα

μια οποιαδηποτε καρτα γραφικων 4 GB, αλλά ρωτησα και μου ειπαν οτι πρεπει λεει

να του αλλαξω μητρικη για να δεχθει την καρτα γραφικων και δεν συμφερει να το κανω

γιατι ειναι πολυπλοκη διαδικασια,τι προτεινετε?

Δημοσ.

Δυστηχώς δεν μπορείς να αναβαθμίσεις την gpu!

3 "δρόμοι" υπάρχουν..άλλο λάπτοπ αγορά με δυνατότερα χαρακτηριστικά gpu,αγορά desktop,η μένεις όπως είσαι!

Δημοσ.

καταλαβα...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη...ο laptop που εχω τωρα (επειδη δεν κατεχω καλά τα τεχνικα) τι μητρικη καρτα γραφικων μπορει να  εχει μέσα?μιλάμε για MB υποθετω ουτε καν φτανει το 1 GB?

εχω μεσα ( αυτο το ξερω) 6 GB RAM μνημη,αν το κανω στα 8 GB και αντικαταστησω τον SATA με SSD σκληρο δισκο

θα εχω αποδοση και αποδοτικοτητα στα παιχνιδια,ή καρτα γραφικων παιζει το σημαντικοτερο ρολο στον τομεα των games?

Δημοσ.

Ποιο ακριβώς μοντέλο εχεις γιατι pavilion g6 υπάρχουν διάφορα, σίγουρα με εναν ssd θα πηγαίνει πολυ καλύτερα το σύστημα σου οχι ομως οτι θα τρέχουν ποιο γρήγορα τα παιχνίδια απλα θα φορτώνουν ποιο σύντομα οπως και τα windows

Δημοσ.

Βασικά κατω απο το laptop εχει ενα ταμπελάκι που λεει το ακριβές μοντέλο και σε ρωτάω για να δουμε ποια κάρτα εχεις , αλλιως κατέβασε το gpuz και θα σου λεει στην πρώτη καρτέλα τι εχεις.

Για καλύτερη απόδοση στο θέμα των παιχνιδιών η κάρτα γραφικών ειναι το βασικό κομμάτι

Δημοσ.

α καταλαβα..βασικα τον εχω δωσει για αντικατασταση σκληρου δισκου sata σε ssd  και δεν θυμαμαι τι καρτα γραφικων εχει μεσα.. 

τες πα...το αποτελεσμα θα δειξει,αν και οπως ειπες με την μητρικη  καρτα γραφικων δεν νομιζω να δω διαφορα

τουλαχιστον αν παιζουν λιγο πιο γρηγορα τα παιχνιδια κατι θα ειναι κι αυτο

ΥΓ..το γεγονος που δεν μπορεις να αλλαξεις καρτα γραφικων στα lap ποτε δεν το καταλαβα

και δεν ειμαι και πολυ του desktop υπολογιστη ωστε να χαλασω λεφτα να βαλω την καρτα εκει.

χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω πως εχει μεσα αυτη την καρτα Intel HD Graphics 4000

Δημοσ.

hd 3000 σε i5 sandy, οπότε αν δεν έχει ανεξάρτητη, δεν έχει δική της μνήμη, χρησιμοποιεί την ram σου

Είναι μόνο για ταινίες. Gaming και hd 3000 δεν πάνε μαζί

Δημοσ.

α καταλαβα..βασικα τον εχω δωσει για αντικατασταση σκληρου δισκου sata σε ssd  και δεν θυμαμαι τι καρτα γραφικων εχει μεσα.. 

τες πα...το αποτελεσμα θα δειξει,αν και οπως ειπες με την μητρικη  καρτα γραφικων δεν νομιζω να δω διαφορα

τουλαχιστον αν παιζουν λιγο πιο γρηγορα τα παιχνιδια κατι θα ειναι κι αυτο

ΥΓ..το γεγονος που δεν μπορεις να αλλαξεις καρτα γραφικων στα lap ποτε δεν το καταλαβα

και δεν ειμαι και πολυ του desktop υπολογιστη ωστε να χαλασω λεφτα να βαλω την καρτα εκει.

χωρις να ειμαι σιγουρος νομιζω πως εχει μεσα αυτη την καρτα Intel HD Graphics 4000

γιατι δεν ειναι το ιδιο οπως θα αναβαθμιζες εναν σταθερο

ειναι αλλη διαδικασια για να γινει αφαιρουμενη η καρτα γραφικων.Μετα παιζει ρολο και το συστημα ψυξης και το τροφοδοτικο του λαπτοπ.

επισης,παιζει ρολο και το bios της καρτας γραφικων για να παιξει σωστα στη μητρικη.

Οπως βλεπεις η κατασταση δεν ειναι τοσο ευκολη.

Γι αυτο υπαρχουν λαπτοπ των 500€ και των 1500€

στην δευτερη κατηγορια υπαρχει αφαιρουμενη καρτα γραφικων με δικο της αυτονομο συστημα ψυξης,ενω στην πρωτη κατηγορια η καρτα γραφικων ειναι κολλημενη στη μητρικη και εξαρταται απο το συστημα ψυξης του επεξεργαστη.

Αυτα με λιγα λογια.

Δυστυχως αν εχεις HD3000 καρτα γραφικων το gaming ειναι απαγορευτικο.Στα τεχνικα χαρακτηριστικα καποιο λαθος πρεπει να εχει γινει γιατι οι 2nd gen I5 ειναι με ονομασια 2XXX.

Δημοσ.

... τι μητρικη καρτα γραφικων μπορει να  εχει μέσα?

...αν και οπως ειπες με την μητρικη  καρτα γραφικων...

Απλά προς πληροφόρηση,

Όταν λέμε "μητρική" εννοούμε την κεντρική πλακέτα πάνω στην οποία κουμπώνει η "κάρτα γραφικών" μέσω ειδικής υποδοχής (και όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα) αν πρόκειται για αποσπώμενη,

διαφορετικά μιλάμε για κύκλωμα γραφικών ενσωματωμένο πάνω στη μητρική (κολλημένο και μη αποσπώμενο) και το οποίο μπορεί να είναι είτε ανεξάρτητο με δική του μνήμη, (πχ ATI, NVIDIA), είτε ενσωματωμένο στο North Bridge (πχ INTEL) και χρησιμοποιεί ένα μέρος από τη μνήμη συστήματος.

Επίσης, υπάρχει και το ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών μέσα στον CPU, που ομοίως διαμοιράζεται μέρος της μνήμης συστήματος και μπορεί να αντικατασταθεί αντικαθιστώντας τον CPU με κάποιον συμβατό και μόνο σε περίπτωση που ο τελευταίος δεν είναι κολλημένος στη μητρική.

Ακόμη, για τους πιο "πορωμένους", υπάρχουν πλέον εξωτερικές GPU (eGPU), που εν ολίγοις είναι μετατροπέας από express card ή mobile pcie σε κανονικό slot pci-e x16, πάνω στο οποίο μπορείς να τοποθετήσεις desktop GPU με εξωτερική τροφοδοσία και να οδηγήσεις μόνο εξωτερική -ές οθόνη -ες.

Βέβαια σ' αυτή την περίπτωση, οι επιδόσεις θα είναι υποδεέστερες σε σχέση με την αντίστοιχη υλοποίηση σε desktop σύστημα, λόγω περιορισμού του εύρους των θυρών διασύνδεσης.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...