Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2014 Νομίζω όμως ότι υποστηρίζονται μόνο από τις σύγχρονες μητρικές... νομίζεις...
alex1_kgr Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Άντε ωραία να βγαίνουν ddr4 να πέσουν και άλλο οι ddr3 να βάλουμε άλλα 8gb...
StavrosD Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Δημοσ. 11 Απριλίου 2014 Eννοειται 16Gb με crisis 3 ανοιχτό, crome 14 tabs, skype, κανενα HD video απο VLC, ακομα και adobe premiere με project ανοικτο παλι δεν σου τρωει τοσα. Για home user δεν χρειάζεται τόση μνήμη. Για επαγγελματίες όμως έχει νόημα. Η autodesk για το autodesk inventor συστήνει τουλάχιστον 16GB για περίπλοκα μοντέλα ,για το Autodesk Simulation CFD προτείνει 12GB. To solidworks έχει ως προτεινόμενα τα 8GB . Η Xilinx προτείνει τουλάχιστον 32GB για ανάπτυξη κυκλωμάτων στα μεγάλα μοντέλα της. To Ansys θέλει περίπου 1KB ανά βαθμό ελευθερίας. Π.χ. για να λύσει μια δοκό μήκους 20μ, διατομής 40x40cm και 6 βαθμούς ελευθερίας ανά σημείο (Χ,Υ,Ζ,φ,θ,ψ), αν επιλέξουμε ανάλυση 1mm τότε θα χρειαστεί 18GB μόνο για αυτή την δοκό! Σε εργαστήρια έχει τρέξει μοντέλα χρησιμοποιώντας πάνω από 100GB μνήμης. Τα παραπάνω είναι προτεινόμενα και συχνά είναι κάτω από τις πραγματικές απαιτήσεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στο δεύτερο έτος στην σχολή που είχα είχα την τετραπλάσια μνήμη από όσους ήξερα (νομίζω είχα 32MB ή 64ΜΒ). Τότε έκανα μια εργασία στο mechanical desktop και περίμενα μια μέρα για να γίνει render ένα μοντέλο επειδή δεν έφτανε η μνήμη και χρησιμοποιούσε τον δίσκο για swap file.
Kostas75 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Αυτή την στιγμή έχω 8GB DDR3 στο μηχάνημά μου και είναι πάρα πολύ καλά. Καταλαβαίνω να φτάσω μέχρι 16GB, άντε και λίγο παραπάνω, για πολύ απαιτητικές εφαρμογές και multi-tasking κτλ., αλλά από 16GB μέχρι 128(!) GB η διαφορά είναι χαοτική! Και δεν ξέρω αν πραγματικά υπάρχει λόγος και ουσιαστική χρησιμότητα κάποιος να έχει 128GB RAM στο PC του. Εκτός και αν προορίζονται κυριότερα για Servers, οπότε βγάζει νόημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2014 Εκτός και αν προορίζονται κυριότερα για Servers, οπότε βγάζει νόημα. dat...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα