Προς το περιεχόμενο

Τα Windows XP επισήμως νεκρά. Μαζί και το Office 2003 (και ο IE6)

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το περιβαλλον στο οποιο λειτουργουν τα ATMs προφανως και ειναι κλειδωμενο μεχρι αηδιας, δεν εχει προσβαση στο ιντερνετ και εχει ενα καρο δικλιδες ασφαλειας ακομα. Τι ακριβως μπορει να καταφερει ο επιδοξος hacker και πως? Don't get me wrong, επιτελους ας ξεμπερδευουμε απο τα XP αλλα ας μην το παμε στην αλλη ακρη.

Δεν εχεις δει τεχνικο να το καρφωνεις σε router για να παιξει το teamViewer; :P :P :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η τεχνολογία ως «αυτοσκοπός», φυσικά και δεν είναι το ενδιαφέρον μου. Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να κάνω τη δουλειά μου και το κέφι μου αποδοτικά, εύκολα και χωρίς προβλήματα. Ο υπολογιστής δεν είναι παρά το μέσο για να επιτευχθούν τα παραπάνω και, μόνο ως τέτοιο μ' ενδιαφέρει η ενασχόληση μαζί του: Ως εργαλείο που χρησιμοποιώ για να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω, το οποίο είναι και η ουσία. 

Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω. Προσωπικά λειτουργώ αντίστροφα απ' ό,τι ο περισσότερος κόσμος: Οι ανάγκες μου είναι συγκεκριμένες και προϋπάρχουν των διάφορων τεχνολογιών που μπορούν να τις καλύψουν. Ξέρω τι θέλω να κάνω και απλώς εξετάζω το πως θα το κάνω καλύτερα. Δε μού δημιουργεί εκ τού μηδενός ανάγκες η κάθε τεχνολογική εξέλιξη. Το ότι βγαίνει στην αγορά κάτι νέο (λειτουργικό, πρόγραμμα, συσκευή...) που διατείνεται ότι κάνει και «αυτό», σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που δεν το έκανε, ούτε μού λέει τίποτα, ούτε βλέπω το λόγο να μού λέει, από τη στιγμή που «αυτό» δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μου και δεν καλύπτει μια ήδη υπάρχουσα ανάγκη μου. Γι' αυτό και μεμονωμένους όρους όπως «νεότερο», «πιο μοντέρνο» και τα σχετικά, τους αξιολογώ ως άνευ σημασίας και δε σκέφτομαι καν το αν «μπορώ» να ακολουθήσω.  

Τα 7 σαφώς και δεν είναι σκουπίδια. Όντως είναι ένα πολύ αξιόλογο λειτουργικό, το οποίο προσωπικά δοκίμασα, πειραματίστηκα μαζί του και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σ' εμένα δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο απ' ό,τι τα XP. Έχω σε ξεχωριστό partition εγκατεστημένα win 7, αλλά δε μ' έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα. Προφανώς ανήκω στη μειοψηφία, αλλά δεδομένου τού τρόπου με τον οποίο περιέγραψα ότι λειτουργώ, δε θα μπορούσαν κιόλας. Διαβάζω και ακούω τα χίλια μύρια για τα XP (κρασαρίσματα, μπλε οθόνες, κολλήματα, κενά ασφαλείας, αργή απόκριση και δε συμμαζεύεται) και κοντεύω να πιστέψω ότι, ή είμαι ο πλέον κωλόφαρδος, ή είμαι γκουρού, δεδομένου ότι τώρα που μιλάμε, η εγκατάσταση των XP στο - μονίμως συνδεδεμένο στο internet - μηχάνημα που δουλεύω καθημερινά, σερφάρω και κατεβάζω ένα φορτηγό ...gb ημερησίως, έχει ήδη κλείσει δύο χρόνια και τα εντός τής προηγούμενης παρένθεσης δεν τα ξέρω...  

Δεν επρόκειτο περί αποριών, φαντάζομαι ότι ήταν προφανές. Σχόλια ήταν, διότι αυτό (με το bold να έχει τεράστια σημασία...) : «Οποιος δεν νιωθει και βαριεται να ασχοληθει με τις νεες εξελιξεις ειτε καλες ειτε λιγοτερο καλες ας αλλαξει ασχολια-χομπι-δουλεια. Format κυριες και κυριοι!!! Σε οποιον αρεσει!!!», όπως και να το δω μού φαίνεται απίστευτο, δεδομένου ότι μιλάμε για χρήστες και όχι για developers. Να ασχοληθεί με ...όχι καλές εξελίξεις κάποιος ...γιατί; Πού είναι το περίεργο στο να βαριέται;

(Σε προλαβαίνω: Προσωπικά ούτε «ωχ και τώρα τι θα γίνει» λέω, ούτε στην κλάψα το έχω ρίξει...)

Πες τα ρε άρχοντα!!!!

Παιδιά έχουμε χάσει λίγο την μπάλα;  Λίγο, λέω;

Ποιος είναι ο σκοπός της τεχνολογίας τελικώς; Μήπως να μας εξυπηρετεί, ή να την εξυπηρετούμε; Δηλαδής αν το τάδε παλαιότερο λειτουργικό μου κάνει και με το παραπάνω την δουλειά μου, γιατί να το αλλάξω; Μήπως πρέπει σώνει και καλά να είμαστε όλοι fashion victims της τεχνολογίας απλά και μόνο για να "νιώθουμε" ότι "ανήκουμε" κάπου; Στην μαγική κοινότητα της apple ή στην τεράστια παρέα της microsoft; Ή να βλέπω τα 16χρονα να έχουν τα smartphone με τις οθονάρες και να τα χρησιμοποιούν μόνο ως mp3 players, απλά και μόνο επειδή ο μπαμπάς έχει τα λεφτά να το αγοράσει και έτσι δηλώνουμε το status quo μας;;

Το όλο θέμα καταλήγει πάντα στα μπικικίνια (μαρουλόφυλλα, πείτε τα όπως θέλετε :D) καθώς αν η κάποια εταιρεία φτιάξει όσο το δυνατόν καλύτερο λειτουργικό (πράγμα που έκαναν με τα xp) τότε απλά στο μέλλον δεν θα έχει δουλειά!!! Άρα μπικικίνια ΠΑΠΑ!!

Εσείς τώρα πως βλέπετε τον Αμερικάνο επιχειρηματία; Όχι πείτε μου, τι εικόνα έχετε στο μυαλό σας για ένα τέτοιο golden boy που χαράζει στρατηγικές σε μια τέτοια επιχείρηση που καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα; Ότι νοιάζεται για εσάς; Ε, αποτύχατε, λυπάμαι! Την τσεπάρα του κοιτά πως να την ράψει μεγαλύτερη για να χωρά περισσότερα χρήματα.

Εγώ από την άλλη για να μάθω ένα νέο λειτουργικό το οποίο πιθανότατα δεν πρόκειται να με βοηθήσει σε τίποτα περισσότερο από το παλαιότερο θα πρέπει να χαραμίσω εργατοώρες. Και γιατί παρακαλώ;;;;; Δεν μπορώ αυτές τις ώρες (που θα τις περνώ με αγωνία γιατί θα πρέπει να τελειώσω την δουλειά κάθε φορά) να τις περάσω με τους φίλους μου, τα παιδιά μου, την γκόμενά μου (αυτό το τελευταίο ξεχάστε ότι το είπα να μείνει μεταξύ μας :D), την γυναίκα μου (το σωσα πιστεύω); 

Και επαναλαμβάνω το ρητό μου. Χρήστης της τεχνολογίας ναι, υπηρέτης ΠΟΤΕ!!!!!

• Like 4

Τα XP θα "πεθάνουν" όταν οι χρήστες και οι κατασκευαστές hardware πουν και όχι η MS. Όταν δεν θα υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες τότε μιλάμε για νεκρό λογισμικό. Όπως συνέβη και με τα 98.

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ότι νέο βγαίνει αλλά XP έχω είτε σε live εκδοχή ή ως εναλλακτικό boot γιατί χρησιμοποιώ προγράμματα που σε 7, 8, 8.1 "πεθάναν". Ξεχνάτε πόσοι είχαν 2πλο boot XP με 98; Πόσοι σώθηκαν που είχαν 7αρια και με ένα live cd XP αντιμετώπισαν είτε "χαλασμένα" 7αρια ή πρόβλημα με hardware που δεν γινόταν boot;

Ακόμα και να γίνουν όλα αυτά τα XP θα υπάρχουν για πολλά χρονια ακόμα σε Live cd για διάφορους λόγους μέχρι και τα 7αρια να γίνουν live.

η εικονα μιλαει απο μονη της

Capture_zps1b82557b.jpg

παρολα αυτα για να μη σηκωνει ενα μηχανημα windows 7 σημαινει οτι ειναι 10ετιας και πριν.

Εγω στα παλια μηχανηματα που εχω τρεχουν lubuntu που ειναι παναλαφρα και με 256mb ram εισαι αρχοντας για ιντερνετ και οffice.
Περαστε λοιπον οσοι κλαιγεστε lubuntu. Mαλιστα θα βγει σε 10 μερες η 14.04 lts με 5 χρονια υποστηριξη!

• Like 5

Τα Windows XP χρησιμοποιούνται μόνο από παμπάλαια συστήματα, και δεν είναι και λίγα..Δεν είναι ότι είναι φοβερό και τρομερό λειτουργικό που χρησιμοποιείται από νέα Hardware, ξεκολλάτε μ΄ αυτή τη καραμέλα επιτέλους.Τα λειτουργικά που παίζουν στα νέα συστήματα είναι Win7/8.

Και πολυ τα κλαψατε..Δρομο τα xp! Τοσα χρονια προβληματα..Ενταξει δν λεω εχουμε αναμνησεις τοσα χρονια αλλα επρεπε να κοπουν..Μετα σειρα εχουν τα vista .να φευγουν κι αυτα γτ ηταν αποτυχημενα ετσι κι αλλιως και να δωσουν μια δεκαετια ζωης στα 7 που το αξιζουν κιολας..το εχω ξαναπει τα 7 θα αρνουνται να πεθανουν και δεν θα πεθανουν γτ θα τα ζηταει ο κοσμος.Ειναι ο πιο αξιος διαδοχος των xp και αυτο θα το καταλαβει ολος ο κοσμος..Τα 8 εχουν χασει την ταυτοτητα τους με τις αλλαγες και δεν θυμιζουν windows.. 7 forever..

Οι δε κυβερνησεις που πληρωσαν 5,5 milion λιρες ή δολλαρια τελος παντων,ειναι απλα μ@κες ! Αντι να αγορασουν αδειες χρησης των 7 που ειναι συμβατα με ολα τα παλαια συστηματα,για παρα πολλα χρονια,με ευκολο UI πηγαν και τα εσταξαν για 1 χρονο xp support...Δεν νομιζω οτι το εκαναν γτ θελουν τα xp απλα κερδιζουν χρονο για να κανουν πληρη μεταβαση τα συστηματα,Ειδαλλως θα ειχανε σοδομα και γομορα και διαρροες κρατικων διπλοματικων οικονομικων εγγραφων...Δεν ειναι τυχαιο πουη αγγλια ετρεξε να σταξει 5.5million. Λερωμενη τη φωλια τους εχουν οι μεγαλοχωρες.Σκεφτηκαν οτι με οποιοδηποτε σκανδαλο θα εχαναν πολυ περισσοτερα.Αυτο πιστευω.

Πες τα ρε άρχοντα!!!!

Παιδιά έχουμε χάσει λίγο την μπάλα;  Λίγο, λέω;

Ποιος είναι ο σκοπός της τεχνολογίας τελικώς; Μήπως να μας εξυπηρετεί, ή να την εξυπηρετούμε; Δηλαδής αν το τάδε παλαιότερο λειτουργικό μου κάνει και με το παραπάνω την δουλειά μου, γιατί να το αλλάξω; Μήπως πρέπει σώνει και καλά να είμαστε όλοι fashion victims της τεχνολογίας απλά και μόνο για να "νιώθουμε" ότι "ανήκουμε" κάπου; Στην μαγική κοινότητα της apple ή στην τεράστια παρέα της microsoft; Ή να βλέπω τα 16χρονα να έχουν τα smartphone με τις οθονάρες και να τα χρησιμοποιούν μόνο ως mp3 players, απλά και μόνο επειδή ο μπαμπάς έχει τα λεφτά να το αγοράσει και έτσι δηλώνουμε το status quo μας;;

Το όλο θέμα καταλήγει πάντα στα μπικικίνια (μαρουλόφυλλα, πείτε τα όπως θέλετε :D) καθώς αν η κάποια εταιρεία φτιάξει όσο το δυνατόν καλύτερο λειτουργικό (πράγμα που έκαναν με τα xp) τότε απλά στο μέλλον δεν θα έχει δουλειά!!! Άρα μπικικίνια ΠΑΠΑ!!

Εσείς τώρα πως βλέπετε τον Αμερικάνο επιχειρηματία; Όχι πείτε μου, τι εικόνα έχετε στο μυαλό σας για ένα τέτοιο golden boy που χαράζει στρατηγικές σε μια τέτοια επιχείρηση που καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα; Ότι νοιάζεται για εσάς; Ε, αποτύχατε, λυπάμαι! Την τσεπάρα του κοιτά πως να την ράψει μεγαλύτερη για να χωρά περισσότερα χρήματα.

Εγώ από την άλλη για να μάθω ένα νέο λειτουργικό το οποίο πιθανότατα δεν πρόκειται να με βοηθήσει σε τίποτα περισσότερο από το παλαιότερο θα πρέπει να χαραμίσω εργατοώρες. Και γιατί παρακαλώ;;;;; Δεν μπορώ αυτές τις ώρες (που θα τις περνώ με αγωνία γιατί θα πρέπει να τελειώσω την δουλειά κάθε φορά) να τις περάσω με τους φίλους μου, τα παιδιά μου, την γκόμενά μου (αυτό το τελευταίο ξεχάστε ότι το είπα να μείνει μεταξύ μας :D), την γυναίκα μου (το σωσα πιστεύω); 

Και επαναλαμβάνω το ρητό μου. Χρήστης της τεχνολογίας ναι, υπηρέτης ΠΟΤΕ!!!!!

σταμάτησα να διαβαζω στα fashion victims και ειδα λιγο απο τελος. ο καθενας με την τρελα του εδω μεσα.

αν σας βολευουν τα xp μεινετε στα xp, δεν σας λεει κανεις φυγετε με ενα πιστολι στο κεφαλι, απλα μην περιμένετε απο την microsoft 30 χρονια υποστήριξη με updates, και αφήστε εμας που θέλουμε και ξερουμε κατι παραπανω να γινόμαστε υπηρέτες.

το διαβασα και αυτο, δεν ηξερα πως ειχα fashion victim virus. παω γρήγορα να αγοράσω νορτον

• Like 1

Άντε επιτέλους! Στα τρένα όσοι χρησιμοποιούν XP οικιακά και γενικά άμα δεν έχουν πολύ συγκεκριμένο hardware που δεν υποστιρίζειται από μεταγενέστερα λειτουργικά!

Ο Internet Explorer 6 ήταν νεκρός έτσι κι αλλιώς

Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις

2014-04-09_1541.png

σταμάτησα να διαβαζω στα fashion victims και ειδα λιγο απο τελος. ο καθενας με την τρελα του εδω μεσα.

αν σας βολευουν τα xp μεινετε στα xp, δεν σας λεει κανεις φυγετε με ενα πιστολι στο κεφαλι, απλα μην περιμένετε απο την microsoft 30 χρονια υποστήριξη με updates, και αφήστε εμας που θέλουμε και ξερουμε κατι παραπανω να γινόμαστε υπηρέτες.

το διαβασα και αυτο, δεν ηξερα πως ειχα fashion victim virus. παω γρήγορα να αγοράσω νορτον

Γιατί πιστεύεις οτί εσύ (και κάθε ένας σαν και εσένα) ξέρεις κάτι παραπάνω δηλαδή;

Αυτό το θέμα με την ασφάλεια καταντάει χαζό βέβαια. Απλώς το λέμε για να το λέμε.

• Like 1

Στο καλό. Καιρός ήταν να ψοφήσουν, 13 χρόνια ισούνται με έναν αιώνα στον κόσμο της τεχνολογίας και έλεος με όσους μένουν κολλημένοι σε αυτό το κουφάρι ενώ υπάρχουν τα εξαιρετικά 7 από το 2009. Η μόνη ανάμνηση που έχω από τα XP είναι αυτή:

windows-xp-sucks.jpg

Θα μπορούσα να του βάλω κορνίζα και να το κρεμάσω στον τοίχο. Πραγματικό έργο τέχνης!

• Like 2

Σοβαρά τώρα...έχεις την εντύπωση ότι το χρησιμοποιούν επειδή είναι "το καλύτερο" ή επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν καινούρια windows και hardware που τα υποστηρίζει;

Εγώ πάντως και λεφτά να διαθέσω έχω (είτε για αγορά λειτουργικού, είτε για αγορά hardware) και σύγχρονο (σχετικά τουλάχιστον, πάντως τα 7 τα σηκώνει για πλάκα) μηχάνημα έχω και συνεχίζω να χρησιμοποιώ XP ως κύριο (ως «αποκλειστικό» μάλλον) λειτουργικό. Σημασία για 'μένα, δεν έχει το αν κάτι που χρησιμοποιώ είναι «αντικειμενικά» καλύτερο από κάτι άλλο ή όχι. Σημασία έχει το με τι κάνω εγώ τη δουλειά μου καλύτερα και πιο άνετα.

Διευκρινίζω δε ότι η παύση τής «επίσημης» υποστήριξης είναι το τελευταίο που με απασχολεί, όπως ελάχιστα με απασχόλησε και όλα αυτά τα χρόνια που υπήρχε καθώς, αν και δε βασίστηκα ποτέ σ' αυτή (ελάχιστα τα updates που είχα κατεβάσει), στο μηχάνημά μου δεν περνούσε τίποτα. Ξέρω σε τι σελίδες μπαίνω, ξέρω τι κατεβάζω, τι εγκαθιστώ, τι «τρέχω», τι emails ανοίγω και τι συνδέω στο μηχάνημά μου. Με την ούτως ή άλλως δεδομένη προσοχή μου και τα βασικά προγράμματα ασφαλείας, ενημερωμένα και σεταρισμένα όπως πρέπει, ούτε έπαιρνα, ούτε παίρνω χαμπάρι. Λόγος λοιπόν να αλλάξω ένα λειτουργικό που με βολεύει και με εξυπηρετεί στο 100% δεν υφίσταται. Όταν αντιμετωπίσω προβλήματα συμβατότητας hardware, ή αν χρειαστώ ειδικά και μόνο κάποιο πρόγραμμα που δε θα τρέχει στα XP, προφανώς και θα αλλάξω. Μέχρι τότε όμως...  

Άντε επιτέλους! Στα τρένα όσοι χρησιμοποιούν XP οικιακά και γενικά άμα δεν έχουν πολύ συγκεκριμένο hardware που δεν υποστιρίζειται από μεταγενέστερα λειτουργικά!

Ναι, μισό λεφτό να τελειώσουμε τον καφέ μας να μη μας κρυώσει και θα τρέξουμε οικειοθελώς στα τραίνα, για να μη σε συγχύζουμε, που χρησιμοποιούμε ...οικιακά αυτό που γουστάρουμε...

Η μόνη ανάμνηση που έχω από τα XP είναι αυτή:

windows-xp-sucks.jpg

Επειδή ανατρέχοντας σε όλα τα χρόνια, από τότε που βγήκαν τα XP και τα δουλεύω, δε μπορώ να ανακαλέσω τη συγκεκριμένη ...ανάμνηση, μού λες αν θες τι ακριβώς δείχνει η εικόνα; (ή, αν μπορείς και υπάρχει, τη βάζεις σε κάπως μεγαλύτερη ανάλυση για να το καταλάβω μόνος μου; ) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...