Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συνδεση εγινε κατευθειαν απο τον ηλεκτρολογο ενωνοντας τα καλωδια μεταξυ τους με μονωτικη ταινια. 

Ο τεχνικος τα συνδεσε και αυτος κατευθειαν αλλα τα εκοψε πιο κοντα, τα εβαλε στο κουτι και εβαλε θερμοσυσταλομενα.

Μου κανει απλως εντυπωση που την μια επιανε κοντα 17mbps και χωρις ουσιαστικα καποια αλλαγη επεσε στα 15.5mbps. Η καλωδιωση στο σπιτι ειναι καινουργια με περασμενο καλωδιο stp.

To margin δεν αλλαξε, παρεμεινε στο 11.

Μηπως αφοτου εφυγε ο τεχνικος, εδωσε το οκ στην hol πως ολα ειναι καλα και αυτη για καποιο λογο εριξε την ταχυτητα;

Το attenuation που πιανω με ενα αλλο μοντεμακι της dlink ειναι 17db αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν λεει αληθεια, αυριο θα δοκιμασω και αλλα μηχανηματα απο φιλο για να σιγουρευτω ακριβως τι παιζει και που κυμαινομαι.

Αν οντως το attenuation ειναι γυρω στο 16-17db και γνωριζοντας πως το α/κ του οτε ειναι περιπου 800 μετρα μακρια εχω ελπιδες για vdsl;

Η Wind μου βγαζει διαθεσιμοτητα αλλα δεν ξερω αν οντως ισχυει.

Το συμβολαιο μου στην hol εχει τελειωσει εδω και καιρο οποτε μπορω να φυγω.

Υ.Γ: Το 14.5db attenuation της μετρησης του τεχνικου ηταν κατευθειαν πανω στα καλωδια του οτε, στη πριζα του σπιτιου εβγαλε 15db.

Επεξ/σία από pabou13
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

με αυτην την hol ολοι καποιο θεμα εχουμε, εγω με 4attenuation πιανω μετα βιας 16500 kbps και 6snr με δικο μου ρουτερ, με δυο δικα της το ενα βγαζει 14000 και το αλλο 15300, τι ψαχνουμε να βρουμε? κατι πνηγει την γραμμη, φιλος διπλανης οικοδομης με forthnet φτανει και τα 19 με 20, κριμα για μενα ,αναναιωσα πριν ενα μηνα, υπομονη αλλους 10

Δημοσ.

εγω απλα θα πω οτι το καθε ρουτερ λογω διαφορετικου chipset διαβαζει διαφορετικα την γραμμη.οποτε απο ρουτερ σε ρουτερ θα βλεπετε παντα αποκλησεις στο margin>εδω μπορει απo adsl2+ να το βαλεις adsl2 και με το ιδιο ρουτερ να δεις διαφορετικο attenuation.ειναι φυσιολογικες αυτες οι διαφορες.οπως και καθε ρουτερ συγχρονιζει σε διαφορετικη ταχυτητα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις :)

Η ταχυτητα πιστευω πως μπορει να ανεβει αρκετα αν κατεβασω το snr απο το 11 αλλα αυτο που με απασχολει ειναι μιας και τελειωσε το συμβολαιο μου στην hol να φυγω και αν γινεται να παω σε VDSL στην Wind.

Δεδομενου πως το attenuation ειναι γυρω στα 16db και απεχω περι τα 700-800 μετρα απο το α/κ πιστευετε πως αξιζει η μεταβαση ή οχι;

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις :)

Η ταχυτητα πιστευω πως μπορει να ανεβει αρκετα αν κατεβασω το snr απο το 11 αλλα αυτο που με απασχολει ειναι μιας και τελειωσε το συμβολαιο μου στην hol να φυγω και αν γινεται να παω σε VDSL στην Wind.

Δεδομενου πως το attenuation ειναι γυρω στα 16db και απεχω περι τα 700-800 μετρα απο το α/κ πιστευετε πως αξιζει η μεταβαση ή οχι;

στην Hol μπορεις να ζητησεις 9 margin και μετα να το κατεβασεις οσο θες.ναι θεωρητικα θα πρεπει να μπορεις να παιξεις vdsl.εχω δει και ατομα να παιζουν με 22 attenuation.βεβαια δεν παιζουν τρελλη ταχυτητα αλλα καλυτερα απο adsl και κερδιζουν και σε upload.βεβαια εξαρτατε  και την ποιοτητα χαλκου.εκτος αν μπορεις να βαλεις vdsl απο Kv αν εχουν αλλαξει τα Kv στην περιοχη σου.

Δημοσ.

Συνδεσα αλλο μοντεμακι και μου εδειξε attenuation στα 17 οποτε γυρω στα 15-17 πρεπει να παιζω.

Οσον αφορα το αρχικο μου προβλημα  καταλαβα τι πρεπει να φταιει, με αλλαξε η hol απο interleaved σε fast path χωρις να μουν πουν τιποτα, εξου και το πεσιμο της ταχυτητας.

Eιμαι αρκετα αισιοδοξος με τα λεγομενα σου φιλε poulino οποτε και θα προχωρησω σε αιτηση για VDSL απο αστικο κεντρο μιας και δεν εχει kv ακομα η περιοχη μου. 

Οριστε και τα στατιστικα με το αλλο modem:

Untitled.jpg

Δημοσ.

μπορεί η ίδια η hol να σε κλειδώνει στα 15 διότι μπορεί να βλέπει από το πάνελ πρόβλημα, είσαι 800 μέτρα απόσταση ?? από που το είδες ? το έχεις κοιτάξει από το σαιτ της cyta ?? 

Γνώμη μου είναι μακριά από την hol !! 

Δημοσ.

Συνδεσα αλλο μοντεμακι και μου εδειξε attenuation στα 17 οποτε γυρω στα 15-17 πρεπει να παιζω.

Οσον αφορα το αρχικο μου προβλημα  καταλαβα τι πρεπει να φταιει, με αλλαξε η hol απο interleaved σε fast path χωρις να μουν πουν τιποτα, εξου και το πεσιμο της ταχυτητας.

Eιμαι αρκετα αισιοδοξος με τα λεγομενα σου φιλε poulino οποτε και θα προχωρησω σε αιτηση για VDSL απο αστικο κεντρο μιας και δεν εχει kv ακομα η περιοχη μου. 

Οριστε και τα στατιστικα με το αλλο modem:

Untitled.jpg

χανεις παρα πολυ ταχυτητα για δυο λογους.χανεις κανα 1,5 Mbit περιπου Λογω fast path αλλα χανεις και αλλο 1,5 Mbit περιπου Λογω οτι οταν σου δινουν fast path σου δινουν 11 Margin οχι 9.οποτε με 9 Interleave Θα πρεπε να ειχες κανα 19αρι λογικα

μπορεί η ίδια η hol να σε κλειδώνει στα 15 διότι μπορεί να βλέπει από το πάνελ πρόβλημα, είσαι 800 μέτρα απόσταση ?? από που το είδες ? το έχεις κοιτάξει από το σαιτ της cyta ?? 

Γνώμη μου είναι μακριά από την hol !! 

θα φαινοταν απο το Margin

• Like 1
Δημοσ.

@vasi: Μια χαρα πρεπει να ειναι η γραμμη, δεν νομιζω πως εχει καποιο προβλημα! Οσον αφορα την αποσταση μου το ειπε ο τεχνικος της hol που μετρησε την γραμμη με ενα μηχανημα argus. Επισης γνωριζω και την διευθυνση του dslam και οντως πρεπει να ειναι γυρω στα 800 μετρα.

@poulinos: Οντως με εχουν ψιλοριξει αρκετα με τις ρυθμισεις τους, κατεβασα στο 5 το margin με telnet κρατωντας το fast path και πηγε απο τα 15600 (netgear) στα 19200! Aμα αλλαξω και σε interleave οπως ειπες θα κερδισω κανα 1.5mbit οποτε θα ανεβει γυρω στα 20.5mbit. Εκανα αιτηση στην Wind και αυριο υπογραφω το συμβολαιο, ελπιζω η διαφορα με το vdsl να ειναι αισθητη (28-30mbit), για να δουμε  :)

image.png

Δημοσ.

μια χαρα θα εισαι απλα το vdsl να ξερεις ότι προϋποθέτει διαφορετικη καλωδιωση λιγάκι από ότι το adsl για να μην εχεις θεματα χαμηλης ταχύτητας.ολα τα τηλεφωνα πρεπει να παιρνουν από το splitter και όχι να είναι παραλληλα με φιλτρα.αμα τα εχεις παραλληλα όπως τα ειχες με το adsl θα χασεις αρκετα σε ταχυτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Ηρθε ο courier εχθες, υπεγραψα και παρελαβα ενα ρουτερακι ZTE H168N. Αν τελικα πιασω καλη ταχυτητα με το VDSL ποια η γνωμη σου, να το κρατησω ή να παω σε κανα draytek, asus; Ενεργοποιηση μου ειπαν σε 15 μερες περιπου, οποτε περιμενουμε. 

Η καλωδιωση του σπιτιου ειναι ακριβως οπως την περιγραφεις, ερχεται το κεντρικο καλωδιο stp στην σοφιτα το οποιο καταληγει σε πριζα, συνδεεται splitterακι και απο την εξοδο adsl παιρνει το μοντεμ που ειναι ακριβως διπλα και απο την εξοδο phone παιρνουν τα utp καλωδια του τηλεφωνου μεσω διαχωριστη (ταφ). 

Τo adsl σπλιτερακι κανει για vdsl ή θελει αλλαγη;

Δημοσ.

Ηρθε ο courier εχθες, υπεγραψα και παρελαβα ενα ρουτερακι ZTE H168N. Αν τελικα πιασω καλη ταχυτητα με το VDSL ποια η γνωμη σου, να το κρατησω ή να παω σε κανα draytek, asus; Ενεργοποιηση μου ειπαν σε 15 μερες περιπου, οποτε περιμενουμε. 

Η καλωδιωση του σπιτιου ειναι ακριβως οπως την περιγραφεις, ερχεται το κεντρικο καλωδιο stp στην σοφιτα το οποιο καταληγει σε πριζα, συνδεεται splitterακι και απο την εξοδο adsl παιρνει το μοντεμ που ειναι ακριβως διπλα και απο την εξοδο phone παιρνουν τα utp καλωδια του τηλεφωνου μεσω διαχωριστη (ταφ). 

Τo adsl σπλιτερακι που εχω κανει για vdsl ή θελει αλλαγη;

τα λεφτα για draytek ειναι αρκετα.δεν ξερω αν θες να σκασεις 170 ευρω για vdsl router.σιγουρα ειναι καλυτερο απο το draytek αλλα ειναι και το κοστος στην μεση και μετα ειναι και τι θες απο το router που θα παρεις.δοκιμασε για αρχη το zte και βλεπεις μετα.εκτος αν σε παιρνουν τα οικονομικα σου.γιατι τα vdsl ειναι ακριβα.με την καλωδιωση εισαι οκ οποτε ολα καλα.οχι τo adsl παιζει και για vdsl εκτος αν ειναι κανενα της πλακας οποτε βαλε αυτο που εχει μεσα η συσκευασια.

• Like 1
Δημοσ.

To zte μου φανηκε ψιλοψευτικο σαν κατασκευη και γενικα επειδη εχω ασχημη εμπειρια με rooters απο παροχους παντα αγοραζω καποιο επωνυμο και αξιοπιστο. Πανω στο κεντρικο router θα συνδεθουν 1 ή 2 access points (αναλογως την εμβελεια του πρωτου) για να καλυπτουν το σπιτι με wifi, δυο υπολογιστες με ethernet καθως και πιθανον καποιο διαδικτυακο media player. Μια απορια που εχω ειναι αν θα μπορω να συνδεσω το netgear ρουτερακι που εχω τωρα που υποστηριζει adsl και οχι vdsl πανω πχ στο draytek ως access point; Εχει καποια διαφορα για το access point αν λαμβανει internet απο modemακι με adsl ή vdsl ή οχι; Το netgear παντως υποστηριζει το access point ως λειτουργια. 

Το splitterακι που ειναι συνδεδεμενο τωρα φαινεται αρκετα ποιοτικο, το modem συγχρονιζει στα ιδια με την πριζα οποτε αφου λες πως κανει και για vdsl, θα το κρατησω :)

Δημοσ.

To zte μου φανηκε ψιλοψευτικο σαν κατασκευη και γενικα επειδη εχω ασχημη εμπειρια με rooters απο παροχους παντα αγοραζω καποιο επωνυμο και αξιοπιστο. Πανω στο κεντρικο router θα συνδεθουν 1 ή 2 access points (αναλογως την εμβελεια του πρωτου) για να καλυπτουν το σπιτι με wifi, δυο υπολογιστες με ethernet καθως και πιθανον καποιο διαδικτυακο media player. Μια απορια που εχω ειναι αν θα μπορω να συνδεσω το netgear ρουτερακι που εχω τωρα που υποστηριζει adsl και οχι vdsl πανω πχ στο draytek ως access point; Εχει καποια διαφορα για το access point αν λαμβανει internet απο modemακι με adsl ή vdsl ή οχι; Το netgear παντως υποστηριζει το access point ως λειτουργια. 

Το splitterακι που ειναι συνδεδεμενο τωρα φαινεται αρκετα ποιοτικο, το modem συγχρονιζει στα ιδια με την πριζα οποτε αφου λες πως κανει και για vdsl, θα το κρατησω :)

οχι δεν εχει σημασια αν θα παιρνει απo adsl η απο vdsl.β.και λειτουργεια access point Να μην ειχε μπορεις με καποιους απλους τροπους το καθε adsl/vdsl router να το κανεις να παιξει σαν access point.to splitteraki το τσεκαρεις πολυ ευκολα.βλεπεις ποσο συγχρονιζεις χωρις το splitter και μετα ποσο συγχρονιζεις με το splitter.αυτο ειναι ενας πρωτος ελεγχος.μετα υπαρχουν και αλλοι τροποι αλλα το πρωτο βασικο ειναι αυτο.

β.δεν θα πρεπει να υπαρχει φυσημα στο τηλεφωνο.δεν θα πρεπεει να τρως dc's.αν τρως dc's κανεις δοκιμη χωρις splitter να δεις αν θα φυγουν η οχι κτλ.εχω δει και εταιρειες να πουλανε vdsl φιλτρα και σπλιττερ αλλα δεν εχω δει καμια διαφορα.οσο ξερω τις ιδιες συχνοτητες κοβουν παλι οποτε ισως να ειναι απλα ενας λογος για παραπανω χρεωση.(Marketing trick)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα το πρωι ενεργοποιηθηκα απο Α/Κ, καλως ηρθα και εγω στο club!

jpc11z.png

3488183813.png

Επεξ/σία από pabou13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...