Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι συνδρομητης της HOL αρκετα χρονια τωρα και ποτε δεν ειχα καποια ιδιαιτερο προβλημα εκτος του οτι η ταχυτητες που πιανω ειναι μεχρι (το πολυ) 5mbps. Θα ηθελα να μου πειτε αν υπαρχει κατι που μπορω να κανω για να ανεβασω αυτη τη ταχυτητα. Εχω το router που μου ειχε δωσει η HOL cellpipe 7130 και συνδεομαι ασυρματα μαζι του (διπλανα δωματια) με Wireless adapter της LevelOne.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ζητα καταρχην απο την Hol να σου ριξει το Margin απο 11 σε 9.κατι θα κερδισεις απο αυτο.κατα τα αλλα μετα απο αυτο μονο αν εχεις αλλο ρουτερ για δοκιμη για να δεις μηπως συγχρονισει παραπανω.τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου?

Δημοσ.

Δυστηχως δεν εχω καποιο αλλο router. Δηλαδη το μονο που μπορω να τους πω να κανουν ειναι να μου ριξουν το margin?

yes.και εσυ το μονο που μπορεις να κανεις αν πιανουν τα χερια σου ειναι να δεις αν πιανεις την ιδια ταχυτητα που πιανεις και στο σπιτι και κατω στον κατανεμητη /χωνευτη του οτε αποσυνδεοντας το σπιτι.ετσι βλεπεις αν υπαρχει καποιο θεμα στην καλωδιωση.,καλο θα ηταν να μας γραψεις και τα στατιστικα της γραμμης να δουμε ποσο μακρυα εισαι και αν στεκουν τα νουμερα κτλ.

θελουμε ποσο συγχρονιζει το attenuation και το margin της γραμμης αφου πρωτα παρεις την hol να σου βαλουν και το 9 Profile.

μερικα ρουτερ ειτε με το προγραμμα το dmt ειτε απο το ιδιο το ρουτερ μπορουν να ριξουν το Margin και πιο κατω απο αυτο που θετει ο παροχος με σκοπο να συγχρονισεις πιο ψηλα.

για αρχη ξεκινα με Hol και με τα χαρακτηριστικα της γραμμης

Δημοσ.

poulinos  με 10.8 margin και 21 attenuation ειναι νορμαλ 12.9MB down 700 up ?

για 11 Margin της Hol ναι ειναι σε νορμαλ επιπεδα.ουτε τελεια ουτε χαλια.ζητα 9 margin να δουμε ποσο θα ανεβει γιατι κατι μου λεει οτι θα παρεις  1,5 με 2 mbit Πανω.λογικα δεν τους εχεις παρει τηλεφωνο ακομα γιατι βλεπω 11 margin εκτος αν ειναι 11 στο up και 9 στο down.

Δημοσ.

poulinos  με 10.8 margin και 21 attenuation ειναι νορμαλ 12.9MB down 700 up ?

για 11 Margin της Hol ναι ειναι σε νορμαλ επιπεδα.ουτε τελεια ουτε χαλια.ζητα 9 margin να δουμε ποσο θα ανεβει γιατι κατι μου λεει οτι θα παρεις  1,5 με 2 mbit Πανω.λογικα δεν τους εχεις παρει τηλεφωνο ακομα γιατι βλεπω 11 margin εκτος αν ειναι 11 στο up και 9 στο down.
Οχι δεν εχω παρει τηλ ακομα το σκεφτομαι αλλα φοβαμαι μην χασω σταθεροτητα και εχω αποσυνδεσεις.
Δημοσ.

Οχι δεν εχω παρει τηλ ακομα το σκεφτομαι αλλα φοβαμαι μην χασω σταθεροτητα και εχω αποσυνδεσεις.

τζαμπα φοβασε για τους παρακατω λογους.α

α.εχεις καλη γραμμη.

β.το 11 margin ειναι πολυ μεγαλο.η hοl Κλασσικα θα σου πει βλακειες οτι μπορει να εχεις αποσυνδεσεις και διαφορα τετοια τα οποια δεν στεκουν και πολυ.

ολοι οι παροχοι δινουν 9 Margin απο default.η forthnet δινει 6 ολα μια χαρα.αλλα ατομα ριχνουν το Margin μεχρι και στο 3.

οποτε το 11 ειναι τραγικα πολυ μεγαλο.εδω το 9 θεωρειται μεγαλο.

οποτε παρτους .

αλλα ας θεωρησουμε οτι μια στο εκατομμυριο εχεις θεμα.απλα τους παιρνεις τηλ και το ξανακανουν 11

Δημοσ.

τζαμπα φοβασε για τους παρακατω λογους.α

α.εχεις καλη γραμμη.

β.το 11 margin ειναι πολυ μεγαλο.η hοl Κλασσικα θα σου πει βλακειες οτι μπορει να εχεις αποσυνδεσεις και διαφορα τετοια τα οποια δεν στεκουν και πολυ.

ολοι οι παροχοι δινουν 9 Margin απο default.η forthnet δινει 6 ολα μια χαρα.αλλα ατομα ριχνουν το Margin μεχρι και στο 3.

οποτε το 11 ειναι τραγικα πολυ μεγαλο.εδω το 9 θεωρειται μεγαλο.

οποτε παρτους .

αλλα ας θεωρησουμε οτι μια στο εκατομμυριο εχεις θεμα.απλα τους παιρνεις τηλ και το ξανακανουν 11

ωραια ευχαριστω για την διευκρινηση θα τους παρω και ελπιζω να συνεννοηθω και να βγαλω ακρη με την τεχνικη υποστηριξη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα βγαλεις ακρη μια χαρα.εχουν παρει πολλα ατομα ηδη τηλεφωνο και το εχουν ζητησει.

λοιπον μιλησα μπηκα σε 8.8 margin down 12 up και η ταχυτητα πηγε 14238 απο 12.9  down και 821 απο 700 up

ps δεν ξεκινησαμε καλα εκανε αποσυνδεσεις το μοντεμ και δεν φορτωνε καποιες σελιδες η αργουσε πολυ.εκανα ενα ρεσταρτ το ρουτερ (μικροτικ)  και μεχρι στιγμης εχει σταθεροποιηθει θα δειξει...

Επεξ/σία από tasoskont
Δημοσ.

Μιλησα κι εγω με HOL και μου ριξανε το margin και με βαλανε σε fast path

Θα δειξει τις επομενες ωρες προς το παρον ολα καλα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι λιγο off topic αλλα για να μην ανοιξω καινουργιο θεμα ρωταω απο εδω.

Πριν κανα μηνα εκανα αιτηση στην hol για μεταφορα γραμμης.

Την προηγουμενη εβδομαδα ο οτε εβαλε κολωνες στον δρομο και εφερε καλωδιο απο το box του διπλανου σπιτιου. 

Συνδεσαν την επομενη μερα τα καλωδια, μου εδωσαν βροχο και μου ειπαν να περιμενω τον τεχνικο του παροχου μου για μικτονομιση των καλωδιων του σπιτιου μου με το καλωδιο τους. Η hol ειπε πως θα φερει τεχνικο σε 5-6 μερες αλλα επειδη βιαζομουν καλεσα ηλεκτρολογο και μου τα συνδεσε προχειρα αυτος. Η ταχυτητα που επιανα ηταν 16.8mbps-17mbps με 19.5 attenuation και margin 11.

Προχθες ηρθε ο τεχνικος της hol, τα συνδεσε καλυτερα, εκανε τα διαφορα test του αλλα η γραμμη εδειξε 15.5mbps.

Ξερει κανεις τι μπορει να παιχτηκε; Μηπως για καποιο λογο μου εριξε την ταχυτητα η hol;

Οταν εκανε τις μετρησεις του μου ειπε πως βρισκομαι γυρω στα 800 μετρα απο το αστικο κεντρο πραγμα που ισχυει διοτι ξερω ακριβως την διευθυνση του και στο χαρτι αναφορας με τις μετρησεις του, μου εδωσε attenuation 14.5.

Ειναι λογικο να διαφερει απο το 19.5 του ρουτερ μου;

Τα νουμερα τα βλεπετε φυσιολογικα;

image.jpg

Επεξ/σία από pabou13
Δημοσ.

ο χαλκός η γραμμή  σου είναι μέτρια , ρώτησε τον ηλεκτρολόγο πως έκανε την σύνδεση κατευθείαν ή μέσω  ρεγλετας 

με καλό χαλκό θα πιάνεις 18-20 στα μέτρα αυτά. 

Για την διαφορά στο attenuation φταίει το hardware μάλλον..... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...